Egy leendő ínszalag-szakadást azért elég nehéz megjósolni előre szerintem... Hiába vizsgálják előre a testüket mindenféle csodamódszerrel, az akkor még egészséges rész akkor is az marad. Viszont, ha nincs kellő fizikum, izomzat és az edzések utáni rehabilitáló masszázs, gyúrás, egyebek, akkor ott könnyebben fordul elő sérülés. Persze, ebbe nem látunk bele, lehet, hogy ebből a szempontból minden rendben van... De akkor mi a francért van ennyi maródi? Korábban arról is szólt a fáma, hogy a Nou Camp gyepével van a baj, de azt azóta kicserélték. Szóval nem tudom...Dos Santos írta:Ezek a játékosok állandó orvosi felügyelet alatt vannak,ezért nem tudom elképzelni,hogy miért nem tudják kiszűrni az ilyen súlyos eseteket.Lásd, Messi tavalyi sérülése.Az hogy meccs előtt, bemelegítésnél meghúzódik valaki(és ezzel kidől rövidebb időre,benne van a pakliban), az már inkább az edzői stáb felelősége.Nem?grecki írta:Miért az orvosoké? Én nem hallottam orvosi műhibáról, elcseszett rehabilitációról...
Frank Rijkaard #2
-
- Hírhozó-cikkíró
-
- Eurobarca Staff
Nem a legszerencsésebb példa, de szerencsétlen Puerta, aki többször is elájult a "meleg" miatt.Dos Santos írta:Ezek a játékosok állandó orvosi felügyelet alatt vannak,ezért nem tudom elképzelni,hogy miért nem tudják kiszűrni az ilyen súlyos eseteket.
Nyugodjék Békében
Nem akarok újat írni, de Oleguerre reagálnom kell.

Szerintem Csongor után nem lehetsz rosszabb

http://www.ZALNER.eu" target="_blank
-
- Hírhozó-cikkíró
EgyetértekDrigo írta: Van benen valami, de azért nem lehet minden Frank hibája, tény, hogy nem tökéletes (finoman szólva, de ha mégis annyira jó edző, akkor most megmutathatja), de azért ezekről (márha tényleg nem csak szerencsétlenség) nagyban az orvosi, ill erőnléti cspat tehet, de az is igaz, hogy ennek egészéért egy ember, a vezetőedző felel, szóval nem lehet Rijkaardot sem felmenteni.
Oleguer nemcsak szélsőséges nacionalista, hanem Wuduhoz is fohászkodik és áldozatot mutat be neki minden este. Ezért nem sérül le. És ezért nem kerül ki a csapatból, mert mindenki fél, hogy akkor rossz vége lesz az életüknek...Drigo írta: miért van az, hogy szerencsétlen Oleguer sosem sérült???

Kérdezd meg a többieket, hogy érdemes-e egyáltalán...igenDrigo írta: Mivel sajnos nem voltál fórumtalin, pedig szívesen megismernélek

-
- Jugador d'estrella
Messi esetét, pont ellenpéldának írtam.Bocs ha nem voltam egyértelmű.barca99 írta:Arról tudtak, de nem lett volna jobb, ha megműtik hamarabb. Ugyanannyit hiányzott volna. Így addig játszott, ameddig tudott.Dos Santos írta:Lásd, Messi tavalyi sérülése.
A legnagyobb probléma az, amikor a hülyeség akaraterővel párosul.
A vélemény olyan, mint a segglyuk.Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
A vélemény olyan, mint a segglyuk.Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
Arról tudtak, de nem lett volna jobb, ha megműtik hamarabb. Ugyanannyit hiányzott volna. Így addig játszott, ameddig tudott.Dos Santos írta:Lásd, Messi tavalyi sérülése.
-
- Jugador d'estrella
Ezek a játékosok állandó orvosi felügyelet alatt vannak,ezért nem tudom elképzelni,hogy miért nem tudják kiszűrni az ilyen súlyos eseteket.Lásd, Messi tavalyi sérülése.Az hogy meccs előtt, bemelegítésnél meghúzódik valaki(és ezzel kidől rövidebb időre,benne van a pakliban), az már inkább az edzői stáb felelősége.Nem?grecki írta:Miért az orvosoké? Én nem hallottam orvosi műhibáról, elcseszett rehabilitációról...

-
- Eurobarca Staff
Van benen valami, de azért nem lehet minden Frank hibája, tény, hogy nem tökéletes (finoman szólva, de ha mégis annyira jó edző, akkor most megmutathatja), de azért ezekről (márha tényleg nem csak szerencsétlenség) nagyban az orvosi, ill erőnléti cspat tehet, de az is igaz, hogy ennek egészéért egy ember, a vezetőedző felel, szóval nem lehet Rijkaardot sem felmenteni.grecki írta:Miért az orvosoké? Én nem hallottam orvosi műhibáról, elcseszett rehabilitációról...
Mivel sajnos nem voltál fórumtalin, pedig szívesen megismernélek, ezért Tőled is megkérdezem, mi nem tudtuk rá a választ, miért van az, hogy szerencsétlen Oleguer sosem sérült???

-
- Jugador d'estrella
Grecki,a sok sérülés az orvosi csapat sara.Amúgy van valami abban,amit mondasz.Sajnos.
-
- Director del Fútbol
Természetesen úgy a mondandód egészével egyetértek, ezt a részt pedig azért ragadtam ki, mert (akkor még nem voltál a fórumon) annak idején páran ugyanezt vetettük fel. Azt, hogy ilyen sok volt a sérülés, főleg a térdsérülések, szakmai hibának tudtuk be (nem megfelelő nyújtás, regenerálás). Ezt természetesen csak a rijkaard-ellenesek írták le akkor is, és kaptunk is érte rendesen. Nekünk akkor nem sikerült elfogadtatnunk a többiekkel, de örülök, hogy egy véleményen vagyunk.grecki írta:És még valami, hogy az aktuális Eto'o sérüléshez is kapcsolódjak. Szerinted melyik csapatnál fordult elő ennyi minimum kéthónapos kényszerpihenő az elmúlt két-három évben? Messi kétszer, Eto'o másodszor, Xavi, Edmilson kétszer, Larsson... Már az is gyakrabban megfordul a fejemben, hogy talán a sok sérülésnek is köze lehet az edzőhöz. Talán ez is azt mutatja, hogy nincs kondijuk, vagy rosszak az edzésmódszerek, nincs elég lazítás, hajlítás, tudomisén.
-
- Hírhozó-cikkíró
Nem, Mypeternek szólt...Drigo írta:Ez nekem szólt?
Mert akkor itt óriási a félreértés, én ezt Ten Cate-ről írtam.
De ha már így leírtad, teljesen egyetértek Veled, de azért a sérüléses dolgog szerintem már túlzott paranoia (vagy ki tudja), de az biztos, hogy valami nincs rendben, ennyire nem lehet szerencsétlen egy csapat, bár a bajnokság vége...Jó lenne belelátni a dolgokba, mert így kívül állókként csak találgatni tudunk
ki is javítom, nehogy félreérthető legyen.
Lehet, hogy sokszor néztek meg az Összeesküvés elméletet, de ez nem lehet puszta véletlen. Nézd meg Lampardot, évek óta gyakorlatilag sérülés nélkül játszik, ha esik, ha fúj azangol bajnokságban szinte minden meccsen. Nem is akárhogyan. Igaz, lehet ellenpéldát is mondani, ott a Valencia. Rájuk aztán tényleg rájár a rúd, de ez akkor sem normális, ami a Barcánál folyik.
-
- Eurobarca Staff
Ez nekem szólt?
De ha már így leírtad, teljesen egyetértek Veled, de azért a sérüléses dolgog szerintem már túlzott paranoia (vagy ki tudja), de az biztos, hogy valami nincs rendben, ennyire nem lehet szerencsétlen egy csapat, bár a bajnokság vége...Jó lenne belelátni a dolgokba, mert így kívül állókként csak találgatni tudunk
-
- Hírhozó-cikkíró
Akkor nézzük.Mypeter írta:Ez azért picit sántít: Rijkaardnak most is szuper játékosai vannak, nem nyert tehát [auto_cenzúra] edző. Korábban szuper játékosai voltak, nyert, tehát nem jó edző Confused
De azért a csapat, amit átvett nem volt egy világverő csapat. Bátran és ügyesen hozta-hozza fel a fiatalokat. És a taktikára sem igazán lehet panasz. Ha visszafordítom, nem Rijkaarddal van a gond, hanem a jóllakott játékosokal Smile
És a lényeg: az összehasonlítást Cruyffal tettem meg. Cruyff idejében milyen csapatunk volt? Nem az edzőn múlott akkor ott sem, hanem a szuper gárdán, amit még Van gaal is csak lasan bírt tönkrevágni. Csak kapásból: Zubizarreta, Nadal, Sergi, Ferrer, Guardiola, Luis Enrique, Koeman, Laudrup, Romário, Sztoicskov, Bakero, Goicoechea, Beguiristan, Julio Salinas, Hagi, stb....
Azért a fenti gárda van olyan erős, mint a tavalyi Barca, ahol Eto és Messi hónapokig sérült volt...
Taktika. Rijkaard mit csinált? Lekoppintotta a Van Gaal Ajaxának és Barcájának 4-3-3-as felállását. Vagyis semmi újítás. Megkapta azokat a játékosokat, akik ebben a hadrendben brillírozni tudtak. Valljuk be, egy Luca Toni jellegű középcsatárral sokra nem mentünk volna ebben a szisztémában. Ráadásul ezek a spílerek tele voltak energiával, elszántsággal, motivációval. Fiatalok voltak, sikerre éhesek. Mellé megvoltak a saját nevelésű játékosok, akikre mindig lehet számítani. Pluszban volt egy alapos vérfrissítés, ami mindig felkavarja az állóvizet, új edző, új vezérkar. Vagyis minden megvolt ahhoz, hogy egy világverő banda jöjjön össze. Ehhez párosult Rijkaard, aki kiváló pedagógus és pszichológus, az öltözői hangulat baráti alakulásának egyik fő letéteményese. Ezt senki nem vitatta el tőle. A játékosok szeretik a bús, bamba mosolygós képét és valószínűleg egy rakat viccet is tud...
Ronaldinhóék annak rendje és módja szerint pedig játszottak, Rijkaardnak nem volt nehéz dolga. Csak ugyanazt a kezdőtizenegyet kellett pályára küldenie, és jöttek az eredmények. Néha pihentetni őket, azt csá...
Most (tavaly), hogy [auto_cenzúra] van a palacsintában, amikor a játékosok képességei már nem annyira domborodnak ki, mert motiválatlansággal, erőnléti problémákkal küzdenek, egyből nem megy a gárdának. Ráadásul hiányzik a csapat korábbi arculata, nincs játék, nincsenek elképzelések, ugyanazok a sablonok, amiket már ezer éve ismer mindenki. Az edző bá meg az oldalvonal mentén ücsörög és nagyban gondolkozik, hogy akkor mit is kellene tennie. Cserélni nem tud, felrázni nem tud.
És még egy érdekesség. A csapat vesszőfutása akkor indult útjára, amikor Henk érdekes módon lelépett mellőle.
És még valami, hogy az aktuális Eto'o sérüléshez is kapcsolódjak. Szerinted melyik csapatnál fordult elő ennyi minimum kéthónapos kényszerpihenő az elmúlt két-három évben? Messi kétszer, Eto'o másodszor, Xavi, Edmilson kétszer, Larsson... Már az is gyakrabban megfordul a fejemben, hogy talán a sok sérülésnek is köze lehet az edzőhöz. Talán ez is azt mutatja, hogy nincs kondijuk, vagy rosszak az edzésmódszerek, nincs elég lazítás, hajlítás, tudomisén.
Kicsit túl sok itt a véletlen, nem?
Szerinted mindez azt támasztja alá, hogy a hollandus egy jó edző? Mert szerintem kurvra nem az...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára grecki 2007.08.30. 15:08:33-kor.
-
- Eurobarca Staff
bajnoki második hely, két Szuperkupa egy Holland Kupa, igaz kétszer elbukott a BL selejtezőben, de azért ez nem olyan rosszmypeter írta:az Ajaxszal sem alkotott maradandót...
- Ádám02
- Entrenador del Barça
Most is kéne egy ilyen képességű segédező és nem hiszem hogy gond lenne a csapattal!mypeter írta:Nem tudjuk, hogy ő mennyit számított. De azt tudjuk, hogy Magyarországon megbukott, és az Ajaxszal sem alkotott maradandót...
Zsolti írta:Még annyival ki lehet egészíteni,hogy ült mellette egy Henk Ten Cate....
Nem tudjuk, hogy ő mennyit számított. De azt tudjuk, hogy Magyarországon megbukott, és az Ajaxszal sem alkotott maradandót...
Zsolti írta:Még annyival ki lehet egészíteni,hogy ült mellette egy Henk Ten Cate....
Ez azért picit sántít: Rijkaardnak most is szuper játékosai vannak, nem nyert tehát [auto_cenzúra] edző. Korábban szuper játékosai voltak, nyert, tehát nem jó edző
De azért a csapat, amit átvett nem volt egy világverő csapat. Bátran és ügyesen hozta-hozza fel a fiatalokat. És a taktikára sem igazán lehet panasz. Ha visszafordítom, nem Rijkaarddal van a gond, hanem a jóllakott játékosokal
És a lényeg: az összehasonlítást Cruyffal tettem meg. Cruyff idejében milyen csapatunk volt? Nem az edzőn múlott akkor ott sem, hanem a szuper gárdán, amit még Van gaal is csak lasan bírt tönkrevágni. Csak kapásból: Zubizarreta, Nadal, Sergi, Ferrer, Guardiola, Luis Enrique, Koeman, Laudrup, Romário, Sztoicskov, Bakero, Goicoechea, Beguiristan, Julio Salinas, Hagi, stb....
Azért a fenti gárda van olyan erős, mint a tavalyi Barca, ahol Eto és Messi hónapokig sérült volt...

De azért a csapat, amit átvett nem volt egy világverő csapat. Bátran és ügyesen hozta-hozza fel a fiatalokat. És a taktikára sem igazán lehet panasz. Ha visszafordítom, nem Rijkaarddal van a gond, hanem a jóllakott játékosokal

grecki írta:Pontosan erről beszélek én is. Rijkaard lehet sikeredző, de nem azért, mert ő annyit hozzátett volna, hanem azért, mert a játékosai akkora császárok voltak.
- noname
- Llegenda del Barça
Bár visszajönne!De attól tartok nem fog...gajeraro írta:Aki lassan visszajön mert sajna megint nincs Bl főtáblán az Ajax!
Erre mondják 1ik szemem sír a másik nevet!

A Fifa egy szégyen
Aki lassan visszajön mert sajna megint nincs Bl főtáblán az Ajax!
Köszönöm kilibarca!!!!
A lelked a dallam a tested a ritmus az elme a rím ez ZENEBUDDHIZMUS!!!By.:AKPH!!!
A lelked a dallam a tested a ritmus az elme a rím ez ZENEBUDDHIZMUS!!!By.:AKPH!!!
-
- Llegenda del Barça
- Kapcsolat:
mert azoknak az eddzőknek nem ilyen játékosai voltak,akiket csak ki kellett küldeni a gyepre két három évvel ezelőtt,és lazán hozták a meccseket...grecki írta:Az lehet, hogy nagyobb sikereket ért el másoknál, ezért lehet sikeredzőnek is titulálni, viszont rengeteg olyan edző van, aki jobb képességű, nagyobb tudású, és mégsem ért el ekkora diadalokat. Pont.

-
- Hírhozó-cikkíró
Az lehet, hogy nagyobb sikereket ért el másoknál, ezért lehet sikeredzőnek is titulálni, viszont rengeteg olyan edző van, aki jobb képességű, nagyobb tudású, és mégsem ért el ekkora diadalokat. Pont.
Nem értünk egyet. Nálam Rijkaard nem rossz edző azért, mert kevesebb volt a csapat szerencséje és az ellenfelek balszerencséje, mint anno Cruyff alatt. Rijkaard sikeredző!!!!!!!!!!
varga tamás írta:mypeter: mint ahogy az is lényegtelen, hogy mi hogyan lettünk 4-szer zsinórban bajnokok, az is qummára hidegen hagy, hogy most hogyan lettünk másodikak. Nem oszt, nem szoroz - lényegtelen, mellékes. Az a lényeg: KI AZ ELSŐ!!! A többi mellébeszélés, sóder, marhaság. Ha Spanyolországban az a szabály, hogy pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számít elsődlegesen, akkor eszerint kell a pontokat szerezni. Ezt a szabályt mindenki ismerte, nem június 20-án fogalmazták meg. Lehet vele vitatkozni, de felesleges.
Vízilabdával kapcsolatos véleményemet pedig alább elolvashatod Mikinél.