Neeskens naplója:
1-5 perc: semmi említésre méltó, kicsit álmosak a fiúk, lehet, hogy az éjszaka sokáig maradtak fönn, meg bulizni voltak, de hát hogyan is szólhatnánk nekik? Elvégre ők a világ legnagyobb sztárjai, csak nem mondhatjuk meg nekik, hogy fiatalságukban mit csináljanak! Valamivel fel kéne rázni őket...
5-10 perc: Egyszer eljuttattuk a labdát az ellenfél 16osán belülre, a kapusnak könnyű csemege volt, de valójában meg volt benne a gólszerzésre az esély, hátha kiejti a kezéből pont a kapuba, ez éles jele volt annak, hogy használ a telepátiám és mégiscsak éledeznek a fiúk. Vagy csak most jött meg a sok red bull hatása, amit az öltözőben nyakaltak?
10-15 perc: Hogy is keződdik a jó csapat felépítéséről szóló rész? "Végy egy jó kapust...." Ezek szerint jó úton haladunk, mert az ellenfél megunta, hogy nálunk a labda, Valdesnek két bravúrra is szüksége volt, hogy megőrizzük góltól a kapunkat...
15-20 perc: Na, ezt itt most fontos feljegyeznem, erre építhetünk, s labbda útja: Xavi-Iniesta-Toure-Xavi-Abidal-Oleguer-Thuram-Valdes-Zambrotta-Xavi, na és ezt a fiúk képesek voltak megismételni háromszor egymás után, ha már ilyen mesterien tudnak passzolni hátul, anélkül, hogy bárki ellenfél zavartatná őket a saját térfelünkön, akkor így már lehet előre haladni az ellenfél kapujáig, ezt Rijkaarddal mindenféleképpen meg kell osztani.
20-25 perc: Jimmy Jump Barcasállal befutott a pályára, meg volt egy mikulássapka is a kezében, de Touré gyönyörűen szerelte, így nem tudjuk meg kinek akarta adni, ez a Yaya-fiú nagyon hasznos, meg Jimmy is, ha már az ellenfél nem képes a közönséget szórakoztatni, akkor legalább rajta röhöghetünk
25-30 perc: Igazán unalmas ez a meccs... Jimmy nem akar visszajönni? A fiaink már a labdázást is megunták, azt hiszemm rajzolok pár hóembert, úgyis meleg van itt a kispadon...
30-35 perc: A hóember kész, kap mindjárt nagy kapafogakat is, hogy valamelyik játékosra hasonlítson... Vajon Franknek nincs fekete tolla a zakója zsebében? Úgy még szembetűnőbb lenne a hasonlóság...
35-40 perc: most uszáj pár percig ezt a meccset néznem, mert Frank el van foglalva azzal, hogy mit vegyen a felesége szülinapjára és most nem tudja kölcösnadni a tollát... Ami történik, Valdes és Oleguer, meg a saját nevelésű focistáink nem adják oda másnak albdát, aztán hogyha megszerzik a sztárok, akkkor meg ők passzolgatnak egymással, mintha három csapat lenne a pályán, ááá megvan a toll
40-45 perc: Valamiért felüvöltött az egész stadion.... Vajon mi lehetett? ááá már látom, Valdes szedi ki a hálóból a labdát, de a partjelző integet a zászlóval, még szerencse, hogy idén Alves helyett bírókat vettünk, na de folytatom inkább a rajzolást, hogy elkészüljek a szünetig...
45-50 perc: Megmutattam a fiúknak az öltözőben és azt mondták, nagyon tetszett nekik! Az ilyen sikerekért érdemes élni

Most mintha két centivel a Föld fölött járnék, Rijkaard is gratulált a mesterműhöz, egyedül Ronaldinho mosolygott olyan furán a rajz miatt, bár ő mindig furán mosolyog, meg kéne kérdeznem ki a fogorvosa... A meccsre pillantva úgy látszik még kell várni, hogy az újabb liter red bull per fő meghozza a hatását, biztos a szénsav még ott nyomja a kis hasukat...
50-55 perc: Már élénkülnek a srácok, Messinek volt három jó csele is egymás után, de az egyik szólónál, amikor elvitte vagy 5 ember mellett a labdát, akkor egy kicsit lihegett a végén, miután felrúgták.. Szegényt nem kéne már lehozni
65-70 perc: Valamelyik csere, amikor nem figyeltem kirúgta a kezemből a füzetet véletlenül és vagy öt percbe tellett, mire összeszedtem... Na de ismét itt vagyok kedves naplóm, Messi itt a kispadon egy kicsit büdös mellettem, Ő izzzadt meg a legjobban, biztos, hogy őt kellett lehozni? Mindegy, most már úgyis késő, Henry ment be helyette...
70-75 perc: Henry hajt, küzd akar, egyedül Zambrottától kap egy kis támogatást a szélen, lehet el kéne cserélni Oleguerre? Nem lesz sokkal jobb a játékunk, de mindenesetre legalább humornak nem utolsó, elvégre a nézők szórakoztatása a lényeg! Megosztom Rijkaarddal az elképzeléseim, úgyis ritkán olvas bele a füzetembe, ha már teleírom, lehet, hogy ezentúl gyakrabban fogja kikérni a tanácsom, öregember nem vénember! Ugye Lili Doktor úr?
75-80 perc: Egyre álmosabb vagyok, fiúk, igazán lőhetnétek már egy gólt... Franky húzásait pedig egyenesen csodálni tudom, neki Olaszországban lenne a helye! Megoldotta az eddigi meddő mezőnyfölényünket, egyszerűen és nagyszerűen, lehozta Tourét is, így már a labda sincsen nálunk, tehát nem játszunk unalmasn, igazán nem is játszunk, de hát így a színvonalba is nehéz belekötni, meg hát akkor most itt az esély, hogy az ellenfél is mutasson valamit. Majd meglátják, nemis olyan könnyű...
80-85 perc: Állítólag a real nyerésre, sok értelme nincs már úgy csinálni, mintha értelmesek irogatnék.. Frank úgyis meglépte azt, amit mondtam neki és Presasszal próbáljuk bejátszani a széleket, énis egy zseni vagyok, most úgy kéne csinálnom, mintha várnám, hogy beteljesüljön a húzásom. Gyerünk Renom, Lőj gólt!
85-90 perc:Még mindig ugyanaz a dögunalom, de lassan megyek haza, és vár a puha ágyam, meg a forró fürdő...
95. perc: Gólt kaptunk, Természetesen Oleguer helyén viharzott el a támadás, Valdes három bravúr után már nem tudott hárítani, sebaj, már elő van készítva Rijkaard nyilatkozata holnapra, a szurkolók csak maradjank csöndben, végre mehetünk haza...