2017.04.09. 14:47:06
Vele nekem az a legnagyobb bajom, ami a ziccernél is látszott - játékosként ez, a másikat meg leírom később. Fejben egyszerűen totál lassú. Az, hogy nem érti a játékunkat, még orvosolható lenne, bár ahhoz egy olyan edző, és egy olyan szisztéma is kéne, ami egyelőre nincs meg, így érthető végülis, hogy nem nagyon fejlődik. Hozzátenném ez akkor is akkora hiányosság lenne, ami miatt jó esetben sosem lenne kezdő, de legalább tényleg egy hasznos emberke lehetne. Mert lássuk be, egy Keitától se várnánk el szerintem, hogy húzza a csapatot nehéz időkben, egyszerűen képtelen lenne rá. Nála ezt érzem, hogy az a szint. A mali is a Sevilla egyik legjobbja volt, nálunk meg egy jó munkás, Gomes is max ez lehetne. Van ilyen, ilyen játékosok is kellenek végülis, akik feltöltik a keretet relatíve kevés pénzért, be lehet dobni őket, újat tudnak adni a csapatnak. Ehhez képest 35 millió volt alsóhangon, folyamatosan kezdő, és miatta ment ki kölcsönbe a Masia egyik legnagyobb ígérete az utóbbi évekből, aki még egy Granadában is megmutatja rendszeresen, hogy képes gyorsan a támadó focihoz kellő döntéseket hozni, más kérdés, hogy a társai meg nem értik sokszor mi is történik. És ez az, amit az elején írtam, hogy kifejezetten zavar Gomesben, nem mint játékosban, hanem az egész leigazolásában. Hogy jön itt a szöveg mindig, hogy nincs idő tutujgatni a fiatalokat, de egy 35 milliós igazolást meg van idő játszatni, amikor egyszerűen ordít, hogy nem megy neki? Mert egy gyenge Valenciában az egyik legjobb volt, bár ott is hullámzó ahogy olvastam? Mostantól elmegyünk ilyen irányba, hogy közepes teljesítményű játékosokat igazolgatunk le, aztán próbálgatjuk őket vakulásig, miközben szórjuk szét az ifiket valós tesztelés nélkül? Szuper jövőkép. Lehet erre puffogtatni a közhelyeket, hogy elsőosztályú tapasztalat meg miegymás, de láthatjuk, hogy még több idő is kell egy ilyen játékosnak beleszokni a játékba, mint annak, aki az ifiktől jött. Samper első tétmeccsén kezdőként állítom jobb volt, mint Gomes eddig bármikor is, ehhez képest 3 év alatt harmada annyit játszott, mint a portugál csak idén, pedig ő ígéretes is volt szinte mindig.. Számomra ez egyszerre röhejes és elkeserítő is.
Úgyhogy Gomes megítélésében ez is közrejátszik szerintem, hogy megtestesít mindent olyan elvet, amit nem akarnak a szurkolók látni, mégis elindult abba az irányba az egyesület - nem visszafordíthatatlanul, félreértése elkerülése végett, de vannak aggasztó jelek. Nálam pl a Masia vakvágányra tétele középszerű játékosokért, másnál az, hogy a foltokat ilyen ebmerekkel pótoljuk, van akinél a szisztéma hiányának a megtestesítője, a folyamatos edzői hibák megismétlésének, stbstb, lehetne sorolni szerintem. Úgyhogy Bob-nak abban elhet igaza van, hogy sokszor jogtalanul erős a kritika felé, de itt szerintem nem csak róla van szó sokszor, hanem a nagyobb probléma megtestesítője ő maga.. Ezért is olyan élesek a kritikák sokszor felé - mert lássuk be azt is, hogy a játékával se szolgált még rá, hogy ne kritizálva legyen.