Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egy elég korrekt válasz Cooltiszo kollégától:Akkor mit mondasz Guardioláról? Ő sem gondolja komolyan, csak poénból játszatja? pfff..
De egy kicsit kiegészítem: Ugye nem véletlen, h Pedro annyit játszik helyette. Viszont arra is van magyarázat, miért ad Pep ennyi lehetőséget Henrynek is. Nyilván bízik benne, h a francia visszanyeri a formáját, és azt legkönnyebben úgy teheti, ha játszik. De ez nem azt jelenti, h annyira elégedett lenne vele. Persze nem fogja nyilvánosan kritizálni őt, sőt, Guardiolától megszokhattuk, h ha megy szekér, akkor földön tartsa az embereket, ha nem megy, akkor meg a védelmébe veszi őket. Ezt nagyon jól csinálja.Az meg hogy biztos hasznos, mert játszik: igen, mert nincs jobb. Ettől még ez az egyik leggyengébb posztunk a fullos kezdőben. Elég sokat játszik amúgy helyette Pedro is, aki mezőnyben gyenge, befejezésben csillagos 5s. Bojan nem szélső. És ezzel ki is fújt a szélső poszt...
Persze,nem is azt mondom,h csak a fiataloknak kellene játszania.Annyira azért nem degradálom le Titit.De a huzamosabb előadása azt mondatja velem,h az ő posztján a leginkább bevethetőek a srácok,mivel egy kicsit lyukas ez az oldal...Mikaos írta:Lehet mozogni összevissza is...Nem véletlenül favorizálja őt Pep. A fiatalok nagyon ügyesek, de még sokat kell tanulniuk ebben is (Pep legutóbbi nyilatkozata amúgy). Lehet, hogy Pedro/Bojan rúg 1-1 gólt, de hogyha nem azt csinálják a meccsen, amit az edző megkövetel (és ami miatt mondjuk a csapat többi része szenved), akkor azzal nem lehet maximáisan elégedett az edző. (A példát feltételesen mondom, mert nem tudom, mi a valós háttere.)miihii írta:Elveszi a játékperceket azoktól,akik szintén tudnak ennyit mozogni,
Semmi köze a BARCÁhoz.Mikaos írta:Egyrészt még mindig nem értem, hogy ennek mi köze a Barcához. Kicsiben persze lemérhetők ezek, baráti társaság-függő, meg egyén függő. De többet nem jelenthetünk ki.miihii írta:Az arcoskodó gólörömei,pökhendi,arrogáns viselkedése nem nagyon jött be a népeknek.Ez nem biztos,h világjelenség,de kicsiben lemérhető a dolog.
Azért,mert h neked tiszta lap mindenki,aki idekerül,de másoknak szted nem.Régi sérelem miatt ír negatívat róla,aki ezt teszi,de te nem a régebben a playához fűződő érzelmeid miatt IS véded,hanem csak mert nálunk,tiszta lappal indulva olyan remek idényei vannak,h csak dícsérni lehet,és maximális megbecsülést érdemel...Mikaos írta:Mi az álszent? Ha észrevetted volna, én Ibrát is ugyanúgy védem, mint Henryt, vagy Csigrinszkijt, vagy akárkit. Nincs köze annak, hogy kinek drukkolok, vagy drukkoltam a múltban. Ha XY (akit jelenleg mondjuk nem kedvelek) idejönne, és sokan lehúznák, és én pedig azt látnám, hogy ő márpedig megcsinálja azt, ami a feladata nagyrészt, akkor ugyanúgy megvédeném.miihii írta:Az utsó mondatod meg egy kicsit álszent.Zenál szurkolóként megszeretted Henryt és most,h nálunk van,teljesen új lapot nyitottál neki,ugye?Gondolom azért is aggatták rád a "Henry ügyvédje" rangot...![]()
Sztem ha az a tíz hangos hülyeséget beszélne,akkor a halkabb 100 simán meg tudná győzni őket,h nem úgy van,ahogy gondolják.Biztos be lehet bizonyítani,h rosszul látják,akármilyen hangosak is.De sztem te is érzékelted itt,h nem a te látásmódod az etalonMikaos írta:Már megint ez a többség-duma...miihii írta:Akik az itteni teljesítménye alapján -és ehhez nem kell régi sérelem- lehúzzák,na ők a többség.Van 10 ember az Eurobarca fórumon aki így gondolja, és akkor most mit csináljak ezzel? Hagyjuk ezeket a kitalált statisztikákat
Én is ki tudok találni ilyen szépeket. Úgyis fordíthatom, hogy van 10 ember, aki hangosabb, mint a 100 halk, aki az én véleményemen van? Na, most melyikkel vagyunk előrébb?
Nincs ilyen, hogy "többség", meg "közutálat"... ha mutatsz konkrét és vállalható statisztikát, akkor van - egyébként nincs, és így nem vitaalap
Akkor utálj...maister6000cm3 írta:Te jó ég... Hogy utálom azokat akik azzal jönnek hogy "csak egy szögletet tud kicsikarni."miihii írta:....Vagy egyedül elviszi és max egy szöglet lesz a jól bevált formula nála.
Lehet mozogni összevissza is...Nem véletlenül favorizálja őt Pep. A fiatalok nagyon ügyesek, de még sokat kell tanulniuk ebben is (Pep legutóbbi nyilatkozata amúgy). Lehet, hogy Pedro/Bojan rúg 1-1 gólt, de hogyha nem azt csinálják a meccsen, amit az edző megkövetel (és ami miatt mondjuk a csapat többi része szenved), akkor azzal nem lehet maximáisan elégedett az edző. (A példát feltételesen mondom, mert nem tudom, mi a valós háttere.)Mikaos írta:miihii írta:Elveszi a játékperceket azoktól,akik szintén tudnak ennyit mozogni,
miihii írta:
Az persze hülyeség, hogy sokan Henry-ra haragszanak mert elveszi a lehetőséget a fiatalok elől. Nem ő dönti el hogy játszon vagy nem, profi focista aki azt teszi amiért fizetik, ha néha kevesebb sikerrel is. (megjegyzem ugyanez megy a Sergi-Touré témában is) Viszont az a része a hsz-nek hogy nem azt csinálják amit az edző követel egy kicsit erősnek érzem. Pedro esetében még igazat is adhatnék neked, de ott van Bojan. Minden második meccsen kap 2 percet. Így lehet valamit is csinálni? Lehet szócsatát vívni és hipotéziseket felállítani, de egyedül Pep tudja miért Henry a favorit. Az eredmények majd vagy őt igazolják vagy nem. A szezon végén több értelme lesz erről vitázni szvsz.
Tény, hogy állított labdából gyenge a csapat. Viszont mrgfordítva a gondolatmenetedet, Henry a hibás, amiért a "jó" megoldás helyett (akár jó középre adás, akár csel, és elindulni befelé) a "rosszat" választja (kiharcolja a szögletet).maister6000cm3 írta:Te jó ég... Hogy utálom azokat akik azzal jönnek hogy "csak egy szögletet tud kicsikarni." tegyük fel, Henry egy meccsen megcsinálja ugyanazt 10x, abból a tíz esetből 8 szöglet lesz. (ez így van...) és szerintetek Henry hibája, hogy a CSAPAT nem tud 8 szögletből egy nyamvadt gólt sem szerezni??? Mert szerintem nem! Vagy nézzük csak a szabikat amit kiharcol...Igenis hasznos, mert rengeteg lehetőséget teremt a gólszerzésre, de sajnos a szögletgólok, és a szabigólok nem az erősségünk. De attól ez még nem Henry hibája! Az meg hogy Pedro jobb nála... szvsz hülyeség...
Én vagyok az egyik legnagyobb Henry fan itt a fórumon, de amit írtál szvsz hülyeség, mert egy Barca támadónak nem csak ennyit kell tennie. Ennyi erővel Ibrától is csak ennyit vársz el? Szerintem nem.maister6000cm3 írta:
Te jó ég... Hogy utálom azokat akik azzal jönnek hogy "csak egy szögletet tud kicsikarni." tegyük fel, Henry egy meccsen megcsinálja ugyanazt 10x, abból a tíz esetből 8 szöglet lesz. (ez így van...) és szerintetek Henry hibája, hogy a CSAPAT nem tud 8 szögletből egy nyamvadt gólt sem szerezni??? Mert szerintem nem! Vagy nézzük csak a szabikat amit kiharcol...Igenis hasznos, mert rengeteg lehetőséget teremt a gólszerzésre, de sajnos a szögletgólok, és a szabigólok nem az erősségünk. De attól ez még nem Henry hibája! Az meg hogy Pedro jobb nála... szvsz hülyeség...
Nem Henry hibája, hogy nem tudunk annyira szögletből gólokat szerezni (bár ő is fejelhetne,de ez mind1:D). Viszont ezt mindenki tudja, ő is, meg más is. Nem szabad feltétlen a szögletekre játszani,mert az nekünk nem jó. Henry szidásában nem adok annyira igazat senkinek, mert én is azt hiszem,h lesz még jobb és most sem rossz, de ettől még pont ebben nincs igazad. Amikor szögletet harcol ki az nekünk nem jó és ő is hibázik ezzel!maister6000cm3 írta:Te jó ég... Hogy utálom azokat akik azzal jönnek hogy "csak egy szögletet tud kicsikarni." tegyük fel, Henry egy meccsen megcsinálja ugyanazt 10x, abból a tíz esetből 8 szöglet lesz. (ez így van...) és szerintetek Henry hibája, hogy a CSAPAT nem tud 8 szögletből egy nyamvadt gólt sem szerezni??? Mert szerintem nem! Vagy nézzük csak a szabikat amit kiharcol...Igenis hasznos, mert rengeteg lehetőséget teremt a gólszerzésre, de sajnos a szögletgólok, és a szabigólok nem az erősségünk. De attól ez még nem Henry hibája! Az meg hogy Pedro jobb nála... szvsz hülyeség...miihii írta:....Vagy egyedül elviszi és max egy szöglet lesz a jól bevált formula nála.
maister6000cm3 írta:Te jó ég... Hogy utálom azokat akik azzal jönnek hogy "csak egy szögletet tud kicsikarni." tegyük fel, Henry egy meccsen megcsinálja ugyanazt 10x, abból a tíz esetből 8 szöglet lesz. (ez így van...) és szerintetek Henry hibája, hogy a CSAPAT nem tud 8 szögletből egy nyamvadt gólt sem szerezni??? Mert szerintem nem! Vagy nézzük csak a szabikat amit kiharcol...Igenis hasznos, mert rengeteg lehetőséget teremt a gólszerzésre, de sajnos a szögletgólok, és a szabigólok nem az erősségünk. De attól ez még nem Henry hibája! Az meg hogy Pedro jobb nála... szvsz hülyeség...miihii írta:....Vagy egyedül elviszi és max egy szöglet lesz a jól bevált formula nála.
Te jó ég... Hogy utálom azokat akik azzal jönnek hogy "csak egy szögletet tud kicsikarni." tegyük fel, Henry egy meccsen megcsinálja ugyanazt 10x, abból a tíz esetből 8 szöglet lesz. (ez így van...) és szerintetek Henry hibája, hogy a CSAPAT nem tud 8 szögletből egy nyamvadt gólt sem szerezni??? Mert szerintem nem! Vagy nézzük csak a szabikat amit kiharcol...Igenis hasznos, mert rengeteg lehetőséget teremt a gólszerzésre, de sajnos a szögletgólok, és a szabigólok nem az erősségünk. De attól ez még nem Henry hibája! Az meg hogy Pedro jobb nála... szvsz hülyeség...miihii írta:....Vagy egyedül elviszi és max egy szöglet lesz a jól bevált formula nála.
Lehet mozogni összevissza is...Nem véletlenül favorizálja őt Pep. A fiatalok nagyon ügyesek, de még sokat kell tanulniuk ebben is (Pep legutóbbi nyilatkozata amúgy). Lehet, hogy Pedro/Bojan rúg 1-1 gólt, de hogyha nem azt csinálják a meccsen, amit az edző megkövetel (és ami miatt mondjuk a csapat többi része szenved), akkor azzal nem lehet maximáisan elégedett az edző. (A példát feltételesen mondom, mert nem tudom, mi a valós háttere.)miihii írta:Elveszi a játékperceket azoktól,akik szintén tudnak ennyit mozogni,
Egyrészt még mindig nem értem, hogy ennek mi köze a Barcához. Kicsiben persze lemérhetők ezek, baráti társaság-függő, meg egyén függő. De többet nem jelenthetünk ki.miihii írta:Az arcoskodó gólörömei,pökhendi,arrogáns viselkedése nem nagyon jött be a népeknek.Ez nem biztos,h világjelenség,de kicsiben lemérhető a dolog.
Mi az álszent? Ha észrevetted volna, én Ibrát is ugyanúgy védem, mint Henryt, vagy Csigrinszkijt, vagy akárkit. Nincs köze annak, hogy kinek drukkolok, vagy drukkoltam a múltban. Ha XY (akit jelenleg mondjuk nem kedvelek) idejönne, és sokan lehúznák, és én pedig azt látnám, hogy ő márpedig megcsinálja azt, ami a feladata nagyrészt, akkor ugyanúgy megvédeném.miihii írta:Az utsó mondatod meg egy kicsit álszent.Zenál szurkolóként megszeretted Henryt és most,h nálunk van,teljesen új lapot nyitottál neki,ugye?Gondolom azért is aggatták rád a "Henry ügyvédje" rangot...![]()
Már megint ez a többség-duma...miihii írta:Akik az itteni teljesítménye alapján -és ehhez nem kell régi sérelem- lehúzzák,na ők a többség.
Akkor mit mondasz Guardioláról? Ő sem gondolja komolyan, csak poénból játszatja? pfff...LG írta:De ezen a szinten ez igenis 0. Cruyff meg rendes, h megvédi, de nem hinném, h komolyan gondolja
Szerinted. De van másik "10 ember", aki meg azt mondja, hogy nem. Ezért nem teszek különbséget a két eset (Henry - Ibra) között, mert ugyanazt látni mindkét esetben - csupán mások az emberek. Mindenki ugyanazt fújja, hogy ez nem elég ide...Ibránál ugye a kedvenc, hogy "nem fut, és áll egy helyben" - ami megint butaság szerintem, de ez most OFF.LG írta:Nekem többet ér, ha vki nem szakad meg, de azért van egy-két értékelhető megmozdulása, pl. az általad említett Ibra ilyen.
De ezen a szinten ez igenis 0. Cruyff meg rendes, h megvédi, de nem hinném, h komolyan gondolja. De legalább ilyen embereknek, mint te ismét egy buta kifogás.Na, épp erről beszélt Cruyff. Hogy ami nullának látszik, az nem biztos, hogy nulla.
Guardiola sem véletlenül játszatja...Cruyff sem véletlenül mondja, hogy miért jó Henry még így is. Természetesen mindenki többet vár tőle (meg mostanában Ibrától is), de hogy nullát csinál...az még szerintem is túlzás, pedig én nem is vagyok szakember.
Több megbecsülést érdemelne?Mire?Mikaos írta: Én sem azt mondom, hogy Henry legyen állandóan kezdő...csak kicsivel több megbecsülést érdemelne, itt. Attól még, hogy nem tudjuk/értjük, mit csinál a pályán - attól még ő csinál valamit.
Angol futball kedvelőként anno elég sok emberrel beszélgettem,aki vmely szigetországi csapatnak szurkolt.Meg olyanokkal is akik nem innét választottak csapatot,de követték a bajnokságot....Arsenal szurkereken kívül nem nagyon volt olyan aki nagyon csípte volna Titit.Az arcoskodó gólörömei,pökhendi,arrogáns viselkedése nem nagyon jött be a népeknek.Ez nem biztos,h világjelenség,de kicsiben lemérhető a dolog.Mikaos írta:Számomra nem egyértelmű, hogy mit jelent a közutálat - úgy értem, hogy mérhető le? Én nem hiszek ebben. Nem érdemes általánosítani. Az, hogy te mit éreztél iránta régen, az a te dolgod - de nem köz-probléma. Az a baj, hogy én legtöbbször ezt érzem az Henry-kritizálóknál, hogy mintha ott lenne valami régi sérelem mindig. És sajnos ugyanezt érzem Ibránál is... Meg engem sosem érdekelt, hogy egy játékosunk mit csinált régen, vagy egy másik csapatban: ha itt jól viselkedik, akkor számomra ő jó ember. Nem érdekel, hogy Henry/Ibra/Alves/stb mit csináltak máskor, máshol.gergo9 írta:Az hogy emberileg milyen az sem egyértelmű míg az Arsenalban volt eléggé közutálatnak örvendett , nagyképű arrogáns stb stb Itt a Barca-ban megjavult vmennyire de pl írek elleni magánszáma nem is feltétlenül a kezezés hanem ami utána volt.
Na, épp erről beszélt Cruyff. Hogy ami nullának látszik, az nem biztos, hogy nulla.gergo9 írta:Az a baj ezzel hogy magyarázkodásnak tűnik hogy miért jobb ha Henry van a pályán mint pl a pályakarbantartó. Értsd mivel több mint a nulla.Mikaos írta: ...
ezzel egyetértek, félig. Baj, hogy egyikük sem igazi balszélső, nem biztos, hogy kiválthatnánk velük véglegesen a balszélső posztot. Próbát lehet, hogy megérné.gergo9 írta:miközben egy Bojan egy Pedro a padon ül és ha folyamatos játéklehetőséghez jutnának simán meg lenne rá az esély hogy nyáron nem kéne többtízmillióér balszélsőt nézni
Számomra nem egyértelmű, hogy mit jelent a közutálat - úgy értem, hogy mérhető le? Én nem hiszek ebben. Nem érdemes általánosítani. Az, hogy te mit éreztél iránta régen, az a te dolgod - de nem köz-probléma. Az a baj, hogy én legtöbbször ezt érzem az Henry-kritizálóknál, hogy mintha ott lenne valami régi sérelem mindig. És sajnos ugyanezt érzem Ibránál is... Meg engem sosem érdekelt, hogy egy játékosunk mit csinált régen, vagy egy másik csapatban: ha itt jól viselkedik, akkor számomra ő jó ember. Nem érdekel, hogy Henry/Ibra/Alves/stb mit csináltak máskor, máshol.gergo9 írta:Az hogy emberileg milyen az sem egyértelmű míg az Arsenalban volt eléggé közutálatnak örvendett , nagyképű arrogáns stb stb Itt a Barca-ban megjavult vmennyire de pl írek elleni magánszáma nem is feltétlenül a kezezés hanem ami utána volt.
Az a baj ezzel hogy magyarázkodásnak tűnik hogy miért jobb ha Henry van a pályán mint pl a pályakarbantartó. Értsd mivel több mint a nulla. Régen rossz ha ennyit várunk el a Barca balszélsőjétól. Nem feltétlenül csak Henry-re vagyok kiakadva hanem magára a helyzetre is hogy ilyen teljesítménnyel kénytelen vagyok végig nézni hétről hétre a 90percnyi szenvedését miközben egy Bojan egy Pedro a padon ül és ha folyamatos játéklehetőséghez jutnának simán meg lenne rá az esély hogy nyáron nem kéne többtízmillióér balszélsőt néznigergo9 írta:Mikaos írta: ...
Az a baj ezzel hogy magyarázkodásnak tűnik hogy miért jobb ha Henry van a pályán mint pl a pályakarbantartó. Értsd mivel több mint a nulla. Régen rossz ha ennyit várunk el a Barca balszélsőjétól. Nem feltétlenül csak Henry-re vagyok kiakadva hanem magára a helyzetre is hogy ilyen teljesítménnyel kénytelen vagyok végig nézni hétről hétre a 90percnyi szenvedését miközben egy Bojan egy Pedro a padon ül és ha folyamatos játéklehetőséghez jutnának simán meg lenne rá az esély hogy nyáron nem kéne többtízmillióér balszélsőt nézniMikaos írta: ...
Először mindig a "buta" ujjal mutogatások vannak, aztán max. csak utána jöhetnek a "buta" kifogásokLG írta:Hát ez megint fájdalmat okoz nekem![]()
Annyi butaságot ki tudtok találni Henry-val kapcsolatban, ha nem megy neki a játék.
Hát vmit csak ki kell [auto_cenzúra] a kisujjunkból, h védeni tudjukLG írta: Hát ez megint fájdalmat okoz nekem![]()
Annyi butaságot ki tudtok találni Henry-val kapcsolatban, ha nem megy neki a játék. Az első évében folyton az ment: még idő kell neki, nem illeszkedett be, nem a posztján játszik, a kislánya meg a felesége miatt nem megy neki, a társak nem szolgálják ki stb...
Idén meg pl. olyanok, h még így is leköt mittomén hány védőt, megnyissa a területeket, igy ha nem csinál semmit, akkor is jó, meg hasonló balfasságok. Most meg kiderül, h Etoo pajtás miatt nem megy neki jól![]()
Azért az kellemetlen, h a tavalyi szezont, de inkább a tavalyi fél szezont leszámítva mindig csak a kifogások maradtak számára. Egy profi játékosról van szó elméletileg, és nála vicc ilyen szintű kifogásokat felhozni.
Hát ez megint fájdalmat okoz nekemElBartimaeus írta:
Szerintem az is probléma neki, hogy elment mellőle a barátja és játszótársa, Eto'o. Ez szerintem idősebb korban egyre megterhelőbb lehet, lelkiek terén főleg, ha elmegy a legjobb haverod (meccsek alapján gondolom, ahogy egymásra néztek, vagy ahogy egymással örültek) (Nem egy újabb érvet akarok Eto'o eladása ellen írni, ne értsétek félre.)
Szerintem az is probléma neki, hogy elment mellőle a barátja és játszótársa, Eto'o. Ez szerintem idősebb korban egyre megterhelőbb lehet, lelkiek terén főleg, ha elmegy a legjobb haverod (meccsek alapján gondolom, ahogy egymásra néztek, vagy ahogy egymással örültek) (Nem egy újabb érvet akarok Eto'o eladása ellen írni, ne értsétek félre.Zoltan93 írta:Szerintem Henry nak egyetlen problémája hogy (ugylátom) a meccsken nagyon feszült amiatt hogy nem szerez bajnoki gólokat. És ez meglátszik a játékán. Ha nem törődne azzal hogy mindenáron gólt lőjjön vagy bizonyítson akkor véleményem szerint eredményesebb lenne a bajnokságban. Abban énis eggyetértek hogy messzevan a régi formájától , de bízom benne hogy ídővel visszatér a régihez hasonló önmaga.