2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Szerintem félreérted. Az rendben van ha egyiküké a bajnokság, a másiké a BL plusz a többi kupa. Annak nincs értelme, amit már itt feszegettek, hogy ha egy sorozaton -főleg a bajnokságon- belül játszik2-3 meccsen az egyikük, utána kettőn meg a másik.Balinho írta:Bár alapvetően én sem vagyok a cserélgetés híve, de az elmúlt év után azt mondani, hogy a legrosszabbat teszi, ha cserélgeti a kapusokat, kissé sántít.Chino írta:Viszont, ha ugyanez marad a felállás, ne cserélgesse a kapusokat, mert azzal tehet a legrosszabbat, a mezőnyjátékosoknál ez teljesen más.
Amúgy valahogy az az érzésem, hogy idén a bajnokság MATS-é, a BL Bravoé...
Bár alapvetően én sem vagyok a cserélgetés híve, de az elmúlt év után azt mondani, hogy a legrosszabbat teszi, ha cserélgeti a kapusokat, kissé sántít.Chino írta:Viszont, ha ugyanez marad a felállás, ne cserélgesse a kapusokat, mert azzal tehet a legrosszabbat, a mezőnyjátékosoknál ez teljesen más.
Harmadjára írom le.S.Agüero írta:Miért, nem mindegy, hogy a Gladbach-ban vagy az Atléticóban véd? Az ellenfelek a lényeg, és mindkét bajnokság erős, szóval voltak erős ellenfelei...23 éves az kapusnál pelenkás főleg hogy a Gladbach sem olyan szint volt mint teszem azt Atletico ha fiatal kapusokról beszélünk DeGea, Courtois.
Miért, nem mindegy, hogy a Gladbach-ban vagy az Atléticóban véd? Az ellenfelek a lényeg, és mindkét bajnokság erős, szóval voltak erős ellenfelei...23 éves az kapusnál pelenkás főleg hogy a Gladbach sem olyan szint volt mint teszem azt Atletico ha fiatal kapusokról beszélünk DeGea, Courtois.
Ezzel meg nem tudok mit kezdeni, akkor legyünk Real Madrid, aztán nyomjuk a legjobbakat a meccseken, a fiatal tehetségek meg elmennek, aztán ha kiöregedett a legjobb, igazolunk a helyére mást.Minden fontos meccsen a jobb játékos kell,hogy játsszon
Mondjuk Iniesta nem is játszott 22 éves koráig folyamatosan.Chino írta:Ennyi erővel Messit, Neymart, Iniestat sem kellett volna játszatni folyamatosabban 22 éves koráig.
Én nem is arról próbállak meggyőzni , hogy Stegen a jobb hanem arról , hogy ő igenis képes védeni a kapunkat a bajnokságban . Valaki ( asszem nem te voltál) írta , hogy neki az még magas szint lenne meg nem bírná. Pont ezért a két ex atleticos kapust nem a Gladbachos Stegenhez hasonlítottam hanem a mostanihoz:Bob_Marley írta: 18-19 évesen védték az Atletico kapuját, amelyik a spanyol bajnokságban tolta és a topcsapatok egyike. Ehhez hasonlítjuk a Gladbachot. És nincs lebecsülve az a 108 Bundesliga mérkőzés, csupán más a rád nehezedő nyomási szint. Mentális felkészültséget sem először írom, ahogy az előző mondatot sem.
Maradjunk annyiban, hogy én Bravot érettebbnek és jobbnak gondolom, te meg Stegent, patthelyzet.
Alfa írta: És én nem hiszem , hogy az akkori De Gea vagy Courtois jobb lett volna mint a mostani Ter Stegen .
18-19 évesen védték az Atletico kapuját, amelyik a spanyol bajnokságban tolta és a topcsapatok egyike. Ehhez hasonlítjuk a Gladbachot. És nincs lebecsülve az a 108 Bundesliga mérkőzés, csupán más a rád nehezedő nyomási szint. Mentális felkészültséget sem először írom, ahogy az előző mondatot sem.Alfa írta: Nem akarom tovább ragozni a dolgokat mert tényleg nincs sok értelme. Viszont arra felhívnám a figyelmed , hogy az általad említett két kapus 18-19 évesen vált az Atletico kezdő kapusává és nem 23 évesen. És én nem hiszem , hogy az akkori De Gea vagy Courtois jobb lett volna mint a mostani Ter Stegen . Ha valaki szerint Bravo biztosabb pont és talán jobb is mint MatS azt megértem de azt nem nagyon ha valaki azt állítja , hogy nem áll készen egy bajnokság végig védésére . Szerintem a tavalyi szezonban bőven bizonyította a rátermettségét . Nem kéne lebecsülni azt a 108 Bundesliga meccset ( és akkor még a Német Kupát és európai kupa meccseket nem is említettem).
Én értem amit beszélsz csak épp Mats-nál ez egy totál hülyeség mert benne éppen hogy több van mint potenciál, ezt már megmutatta a Bl-ben a kupában és a Bundesligában is .Tudom hogy fiatal meg minden de könyörgöm ez a kölyök már bőven le tett annyit az asztalra hogy ne úgy kezeljük mint anno Bojant vagy jelenleg Sandrot és Munirt.... és már bocsánat de egy mezőnyjátékos potenciálja nem ugyanaz mint egy kapusé, mert egy kapus még 35 fölött is tud maximumot nyújtani vagy 30 évesen befutni nem úgy mint pl :egy csatár, erre tökéletes példa Bravo is hisz még legalább 5-6 évig egy top kapus lesz . Mats meg már így is bőven top kapus hát még 3 év múlva ...hajnesz írta: Mindig, minden egyes fiatalnál előjön a potenciál szó. Viszont mi is az a potenciál? Egy nagy semmi, Bojanban is volt potenciál, nem lett belőle semmi, de sorolhatnám még a neveket sorjában. 2008-ban ki kellett volna venni Eto'o-t a kezdőből, mert ő már öreg, és Bojanban több a potenciál? Nem...Pedig Bojan első évében robbantott a bajnokságban... Meg is látszik,hogy meddig jutott.
Az érem másik oldala pedig Luca Toni. Ha jól emlékszem, 26éves koráig a Seria b-ben játszott. A fórumozók 99%-a biztos rámondta volna,hogy benne már nincs potenciál,öreg,stb. Mi lett belőle?
Ezért látjátok szerintem sokan ferdén a dolgokat. A potenciál max a barátságos,vagy tétnélküli meccseken dönthet arról, hogy ki kezdjen,és ki padozzon. Minden fontos meccsen a jobb játékos kell,hogy játsszon, és ha megnézitek, a legtöbb esetben így is van. Mats játszott a Bl döntőben, de azért, mert LE adott neki játékperceket, és mert a bajnokság sokkal fontosabb sorozat,mint a Bl.
Mindig, minden egyes fiatalnál előjön a potenciál szó. Viszont mi is az a potenciál? Egy nagy semmi, Bojanban is volt potenciál, nem lett belőle semmi, de sorolhatnám még a neveket sorjában. 2008-ban ki kellett volna venni Eto'o-t a kezdőből, mert ő már öreg, és Bojanban több a potenciál? Nem...Pedig Bojan első évében robbantott a bajnokságban... Meg is látszik,hogy meddig jutott.S.Agüero írta:Ha 3-4 évig ilyen szinten véd Bravo, akkor addig padozik MAtS, vagy mi? Sokkal nagyobb potenciál van benne, mint Bravóban, ezért kellene felcserélni a szerepeket, vagy legalább egálra hozni. Nem tudom, mit kellene még MAtS-nak csinálnia, hogy kezdő legyen.
Ha minden fronton döntőbe jutunk, 38-27 lenne az elosztás a két kapus között, ha az egyikük megkapja a Ligát.
Kíváncsi leszek, hogy dönt LE.
Meg egyébként honnan veszitek, hogy a bajnokságban nem lenne stabil MAtS?
Nem akarom tovább ragozni a dolgokat mert tényleg nincs sok értelme. Viszont arra felhívnám a figyelmed , hogy az általad említett két kapus 18-19 évesen vált az Atletico kezdő kapusává és nem 23 évesen. És én nem hiszem , hogy az akkori De Gea vagy Courtois jobb lett volna mint a mostani Ter Stegen . Ha valaki szerint Bravo biztosabb pont és talán jobb is mint MatS azt megértem de azt nem nagyon ha valaki azt állítja , hogy nem áll készen egy bajnokság végig védésére . Szerintem a tavalyi szezonban bőven bizonyította a rátermettségét . Nem kéne lebecsülni azt a 108 Bundesliga meccset ( és akkor még a Német Kupát és európai kupa meccseket nem is említettem).Bob_Marley írta:@palesz77
23 éves az kapusnál pelenkás főleg hogy a Gladbach sem olyan szint volt mint teszem azt Atletico ha fiatal kapusokról beszélünk DeGea, Courtois. Ha meg nem tud várni, akkor az szintén jelzi, hogy fejben nem áll még készen, mert oké hogy ő védeni szeretne, de így is kapott lehetőséget, s ha egy ilyen apró kitartás teszten nem tud megfelelni, akkor hogyan várjuk el, hogy hosszú évekig toppon legyen. Fel kell építeni ehhez, s vica versa működik. Neki nem azzal kell foglalkozni, hogy mennyit véd ki ellen véd, hanem hogy tanuljon és a maximumot próbálja nyújtani. A lehetőséget pedig biztosítjuk neki így is.
Maradjunk az utolsó sorokban, én Bravot jobban érzem, te meg a németet. A kifutás meg olyan dolog, hogy ne keverd a kifutást a felelőtlen kifutással.
Az is lehet valóban felcseréli a szerepeket idénre, s akkor 50-50 lehetőséget kapott mindenki 2 év alatt. Ez is logikusnak tűnik.
Ezt szerintem nem lehet így kijelenteni, főleg, hogy a teljesítménye egyáltalán nem ezt bizonyítja.Bob_Marley írta:23 éves az kapusnál pelenkás
Bob tökéletesen leírta amit erre írtam volna, meg amit eddig is írtam.Alfa írta: MaTs-nak az lehet, hogy sok lenne egyszerre
Egy kupában sokkal több a kiélezett helyzet (értsd ezalatt azt , hogy elég egy pár hiba és már búcsút is lehet mondani a kupának) . Természetesen nem azt mondom , hogy egy bajnokságban nincsenek kiélezett helyzetek viszont ha az ember ront akkor van ideje javítani ( egy bizonyos ideig ) . És egy végletekig kiélezett helyzetben nagyon sokat tud számítani a higgadtság és a rutin . Az egy másik dolog , hogy MatS tapasztalt kapusokat meghazudtoló higgadtsággal kezeli az ilyen éles helyzeteket. Abban teljesen igazad van , hogy beszélhetünk itt arról , hogy ki a jobb vagy kinek kellenek a percek úgyis majd Lucho eldönti.Bob_Marley írta:Pont hogy a bajnoksághoz kell a rutin és a nyugodtság, a leghosszabb és a legfontosabb sorozat. Állandóság, kiegyensúlyozott teljesítmény aranyat ér(het) a végén.
A német is jó kapus, de előző szezonban is voltak olyan "őrült" kifutásai, megmozdulásai, ami arra engednek következtetni, hogy fejben még nem érett meg erre a szintre. Főleg ha tudok választani egy olyan ember és közte, aki maximálisan bebizonyította, hogy a legnehezebb helyzetekben is higgadt tud maradni és voltak potyái, de egy erőt sugároz a kapuból. A németben is megvan ez, de szerintem kevésbé. Aki meg a németet favorizálja az meg azt mondja, hogy benne van meg jobban, Lucho meg majd eldönti.
A BL-ben és a Kupában állandóan hozott egy igen magas színvonalat ( egyedül a PSG elleni idegenbeli meccsen volt gyengébb de az is még a csoportbeli meccs volt). Sok mindent lehet róla mondani de azt , hogy nem tud egy állandó színvonalon védeni azt véleményem szerint nem. Az általad említett De Gea 17-18 évesen már kezdő volt az Atleticoban és az akkor De Geanal a mostani Ter Stegen bőven jobb.Bob_Marley írta:Az meg hogy 23 és Bravo meg 32? Kapusnál a 23, az semmi. Lehet mondani Courtois vagy DeGea stb vonalat, de ha megnézzük, akkor ők is szép fokozatosan értek el egy szintet. Kölcsönadások, nagyon erős csapatban védett már DeGea pl előtte. A mi fiatal németünknek viszont még tanulnia kell, hogy ezen a szinten egy állandósult formát mutasson. Ez az, ami miatt Bravo előtte van, s ez az ami pl jót tesz neki, hogy a kupát megkapja és szívhatja be magába a rutint.
Miért kéne rá várni ?? A srác a tavalyi BL kiírás egyik ha nem a legjobb kapusa volt ez ugyanúgy elmondható a kupára is. Ha neked ennyi is kevés azzal nem tudok mit kezdeni mert meggyőzni úgyse foglak tudni.Bob_Marley írta:Lejjebb valaki jól leírta, hogy tényleg vicces már néha ez a siránkozás xy ember felé. Tökéletes megfogalmazás volt, hogy egy dolog számít, teljesítmény. A tutujgatásba ez is beletartozik, hogy nincs idő arra várni, hogy majd xy beérik és milyen jó lesz. Így is pl Stegen is megkap két kupasorozatot, Bartra-ékat ott játszatja Lucho ahol csak tudja, most éppen Samper láz van, aki ügyes gyerek, de szerintem koránt sem áll készen az első csapathoz, de már azon is megy a sírás, hogy egy felkészülésin mennyit játszik. Aminek az lenne a célja, hogy minél több fiatalt megnézni, nem az hogy éppen Kis Pista 10 perccel többet játszik-e mint Rózsika néni....
Tudom , hogy ő is így használja ( mármint ahogy te írtadpalesz77 írta:MAtS = Marc-André ter StegenAlfa írta:MaTs
Csak már sokszor írtad így, gondoltam szólok..Ő is így használja fb-on pl.
MAtS = Marc-André ter StegenAlfa írta:MaTs
Miért vagy ebben olyan biztos? Ő nem hiszem, hogy teljesen elégedett azzal, hogy "a kupát megkapja és szívhatja be magába a rutint", miközben évekig védte végig a Bundesliga szezonokat, valami rutin csak ragadt ott rá - előszezont se véletlen kezdte meg előbb, bizonyítani akar. Nem egy ifiről beszélünk azért, sokan mégis úgy csináltok, mintha a B-ből jött volna fel. Ha jól számolom már volt 5 felnőtt szezonja, amiben volt ilyen beépítős is, mint amit te írtál, hogy szükséges.Ne aggódjon senki Stegen fogja majd védeni a Barcelona kapuját a jövőben
Ha meg emiatt nem akarjuk védetni, akkor egyszerűbb eladni. A jelenkor legjobbjaként számon tartott Neuer számtalan őrültebb kifutást csinál szezon közben.A német is jó kapus, de előző szezonban is voltak olyan "őrült" kifutásai, megmozdulásai, ami arra engednek következtetni, hogy fejben még nem érett meg erre a szintre.
Ez meg relatív. Miért jobb Bravo? Mert magabiztosabbnak érzed? Szerintem nem jobb, kicsit más a stílusuk, és egy szinten vannak..Én meg akkor visszakérdezek, ha Bravo jobb jelenleg, akkor miért is ne ő védjen?
Szerintem nem jobb, egy szinten vannak, viszont MAtS kora mellette van, mert ő még tud fejlődni, szerintem vele sem kockáztatnánk semmit, ha betennénk a bajnokikon, a BL-ben stabil magas teljesítményt hozott, főleg a Bayern ellen.Én meg akkor visszakérdezek, ha Bravo jobb jelenleg, akkor miért is ne ő védjen?
Úgy hogy a két kupában is megszerzi a rutint és közben Bravotol elleshet dolgokat. Nem attól fog valaki fejlődni, mert éppenséggel játszik. Ha nem játszol semmit, akkor az valóban gáz, de ő már nem is ezen a szinten van, nemhiába övé a kupa. Neki edzéseken is szívnia kell magába a dolgokat, s főleg kapusnál a mentális felkészültség a fontos (ezt írtam lejjebb is) és higgadtabb fej.S.Agüero írta:És hogy fog állandósult formát mutatni, ha csak a két kupát kapja meg?A mi fiatal németünknek viszont még tanulnia kell, hogy ezen a szinten egy állandósult formát mutasson.