Végre teljes egészében megtudtam nézni a mérkőzést és jegyzetelhettem kicsit.

Tegnap nagyon le voltam törve, a mérkőzést megnézve viszont már nem látom olyan vészesnek a dolgot.
Szó sem volt arról, hogy ne akart volna a csapat és ne hajtott volna. Egyszerűen még nem jött össze minden és nagyon agilisan, agresszívan védekezett az ellenfél.
A védekezésünkkel nem volt baj. Oleguernek maximális respect. Abidal és Yaya mellett a legjobb produkciót nyújtotta. Jól védekezett, 2-3 nagy mentése is volt. A támadásban is kivette a részét, 3 gólhelyzete is volt(2x lábbal lehetett volna eredményes 1x fejjel szöglet után). Zambrottát nem csodálom, hogy lecserélte Frank, gyengén teljesített.
Támadásban a legnagyobb hibánk(ami eddig általában jól működött), hogy r10 balon, Messi jobb oldalon játszik. Ezzel teljesen megszünik a szélső játékunk. Egyik játékos sem cselez az alapvonal felé, mert úgy nem tudja fedezni a labdát csak ha befelé, középre cselez. Szélről csak akkor érkezik beadás, ha a szélső védőink bekapcsolódnak a támadásba. Számoltam is a beadásokat, Abidal 5x adott be szélről míg r10 2x az egész mérkőzés alatt. Baloldalról csak akkor jött a tizenhatos területére labda amikor Messi befelécselezett és a védők mögé ívelt. Volt a 30. perc környékén egy csere Messi és r10 között, de ugyanúgy befelé cseleztek minda ketten. Érthetetlen.
Amíg nem húzzuk szét az ellenfél védelmét, nem leszünk hosszútávon eredményesek. Az átlövések is ezért nem vezetnek eredményre nálunk, mert a 2. hullámban érkezők nem tudják átlőni a védelmet középen.
Rijkaardot még korai bántani. Nekem nem volt bajom a 3 cserével. Itt a Messi<-->Henry csere nem tetszett a szurkolóknak, én viszont megtudom érteni Franket. Ma nem nagyon volt esélyünk rövidpasszokkal eredményt elérni, ezért Henrynak be kellett jönni középre. A franciát viszont Eto'o beívelésekkel jobban kitudja szolgálni jobb oldalról, mint a kis argentín. Már a felkészülési mérkőzéseken is volt erre példa. Az más kérdés, hogy ezt nem sikerült most megvalósítani.
Támadásban kell javulnunk és erre a legegyszerűbb megoldást -mint említettem- én mindenképp a 2 oldal megcserélésében látom. Pár mérkőzés biztos beletelne amíg átszoknának Messiék, de ezt meg kellene lépni és előbb, mint utóbb. Nem tudom van e még egy csapat ahol a 2 "szélső támadó" ellenkező oldalon játszik.