FC Barcelona 08/09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted ki volt az idény legjobbja?

Messi
114
33%
Xavi
88
26%
Iniesta
95
28%
Eto'o
8
2%
Henry
12
4%
Touré
7
2%
Alvés
1
0%
Puyol
0
0 szavazat
Piqué
16
5%
Más
1
0%

Szavazatok száma: 342
Fernando
Llegenda del Barça

2009.01.15. 19:03:59

Írjatok neki petíciót. Nem mind1 amíg jönnek a meccsek? Eddig mindenki megfelelő játékperccel rendelkezik, talán Bojan és Cáceres lóg ki picit, de biztos van oka. 8)
Sanama
Llegenda del Barça

2009.01.15. 18:58:59

cruyff írta:...
Vitakoznék.
Először is a kezdőben Henry helyett Iniestát írnám,csak azért volt ott Titi,mert Andres sérült volt.
Másik pedig,Marquez meccsről meccsre bizonyít sokunknak,Pique pedig sokunknál gyakran leszerepel,nem mondanám,hogy kiszorította Marquezt.

Rotálással pedig. Védelemben nem is szabad oly gyakran rotálni,az lenne mint tavaly-->kavarodás. Szerintem Pep jól variál.
Szerintem sem Cáceres,sem Pique nem ugy érkezett ide,hogy akkor 90/90percet lesznek a pályán. De Hleb se...
Amennyit tud,rotál Pep,ennek a rotálásnak az eredménye egy hatalmas tehetség felfedezése(Busquets).
culinho
Capitá del Barça

2009.01.15. 13:08:34

A világon mindenhol akkor kapnak szót a cserék, ha a győzelem biztosítottnak látszik - kvázi kiscsapatok ellen - vagy már nincs tét, vagy személyes ellentét miatt. Az mindenképp elmondható, hogy a Barcánál minden játékos kap lehetőséget bizonyításra, valamint a bizonytalankodó kezdők könnyen a padra kerülhetnek - lásd Abidal ősszel -, így nőtt a versenyhelyzet, nagyobb a motíváció.
cruyff
Entrenador del Barça

2009.01.15. 12:54:31

Hát az igazi rotáció abból állna, hogy mondjuk a depor ellen a kapuban Pinto vagy Jorquera kezden mindjárt. upps mi a gond? :lol: A Barca alapfelállása a következő: Valdes D. Alves-Puyol-Marquez-Abidal, Touré-Busquets-Xavi, Henry-Eto'o-Messi. Ebből amit lehet talán rotálásnak nevezni, hogy Iniesta váltogatja Henryt a balszélső posztján, Marquezt pedig Piqué a középső védő posztján, Busquets-t néha Gudjohnsen, Tourét néha Keita... ennyi. Sylvinho, Hleb, Caseres...tétnélküli meccseken jutnak szóhoz. Egyébként Iniesta és Piqué esetében sem pihentetésről volt szó sokáig, hanem egész egyszerűen erról, hogy bizony Ini kiszorította Henryt a sérüléséig, Piqué pedig Marquezt... A rotálás a kezdőcsapatban nyilvánul meg, és nem abban, hogy csereként mondjuk beáll Iniesta vagy Henry.. De a védelem és a támadósor gyakorlatilag érintetlen meccsről meccsre. A középályán lehetnek változások, kivétel: Xavi ugye... :wink: mert ha Xavi nincs infúzióra kötve, akkor játszik egy bajnokin! Ja, és ha mégsem, akkor Guardiola hibázik... hát erről ennyit.
VISCA EL BARCA!
sneco7
Capitá del Barça

2009.01.15. 12:53:26

gergo9 írta:
Csak az utolsó két és fél meccsből :roll: Két kieső ellen csak szenvedtünk.
Mallorca ellen elég látványosan az Osasuna ellen meg Messi zsenialitása mentett meg. Ott vezetünk ugy fordította meg az állást az UTOLSÓ(!) csapat amire az ősszel egyszer sem volt példa. És utóbbi 5 meccsen 6gólt kaptunk ősszel 10-et összesen. És sokszor elég látványos hibákból. Ebből gondolom hogy egy picit gödörben vagyunk.
Soha nagyobb gödröt a Csapatnak! :wink: Biztosan lesznek még nehéz meccsek és olyanok,amiken nem játszanak jól a srácok,talán el is veszítünk egy-bajnokit,de én akkor is nagyon fogok örülni,ha a végén esetleg csak jobb gólkülönbséggel nyernék meg a bajnokságot!(Persze ne így legyen :roll: ) :wink:
culinho
Capitá del Barça

2009.01.15. 12:44:21

cruyff írta:Hát itt az a kérdés, hogy mit hívunk rotálásnak.... :lol: Mert az, hogy néha egy-egy sztár a padon "kezd" még nálam nem rotáció, mégha a szakma szívesen is használja ezt a kifejezést... mikor volt az egy komoly téttel bíró meccs előtt, hogy mondjuk egy Xavi, egy Messi vagy egy Eto'o padozott vagy urambocsá nem is volt nevezve? Villoghatunk vele, hogy ilyen meg olyan erős a keretünk, de Te is tudod, én is tudom és az ide írkáló fórumozók többsége is tudja, hogy azért szépíthetjük, de akkor is van egy "legjobb 11". Fogadok, hogy a depor ellen Valdes kezdő lesz...sőt D. Alves is... és Abidal is... meg Xavi is...sőt ott lesz Eto'o és Messi is a kezdőben... hoppá ez már a fél csapat! De menjünk tovább. Valami azt súgja, hogy Puyol is kezdeni fog. A középpályán lehet persze variálni, de ha utánanézel, a legtöbbször Touré és Busquets volt Xavi mellett és nálam is ez a nyerő. Ettől persze még Busquets (de inkább Touré) helyett bekerülhet Keita, Gudjohnsen, Hleb sőt Iniesta a sérülése előtt simán kiszorította már a vége felé Henryt és nem a rotáció miatt, most elképzelhető, hogy Henry kezdeni fog... de ez azért messze van a rotációtól, hogy néha egy-egy standard játékost pihentetek... :wink:
Persze biztosan játszanak a Depor ellen.Ősszel volt rá példa, h kimaradt egy meccsen Xavi,Messi,Eto - külön-külön - és erre gondoltam tavaszra vonatkozólag is.Nekem midegy, h rotációnak nevezed vagy sem, a lényeg, h tudjanak pihenni, ne jussana sérülés határára a sok meccstől, ne égjenek ki. Szerencsére, ill. a kirobbanó őszi produkciónak hála megvan a szükséges előnyünk a többi csapat előtt, h ne kelljen a sztárjainkat agyonhajszolni tavaszig, amikor valóban jönnek a kulcsfontosságú meccsek -remélhetőleg a BL tetejéig-. Már az is nagy segítség, ha egy meccs 60. percében biztos vezetésnél le lehet hozni Messit, anélkül, h félni kellene a végeredmény miatt.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.15. 12:42:09

Kösz Tamás!, hát akkor még csak nem is nevezhető nehéznek ezen rekordok megdöntése, ha így folytatjuk...38*3=114...szerintem meglehet.

cruyff!
Igazából hogy rotációnak nevezed vagy pihentetésnek, csak nézőpont kérdése. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy akkor ha ez nem rotáció, számodra akkor pontosan mit jelentene a rotáció? Ugyanis nem nagyon van olyan csapat ahol ne lenne egyértelműen egy legjobb 11. Nálunk is van ahogy mondtad. De például nem csak az alapvetően kezdő 11 lehet a legjobb 11 egy meccsen, mert adott pillanatbeli formák is nagyon fontosak az ilyenek eldöntésében. Márpedig akkor simán nevezhető ez is rotációnak, bár abban igazad van, hogy eddig inkább csak a könnyebb meccseken kaptak szerepet a kispados embereink legtöbbször, de szerintem rengeteg példát lehetne mondani, amikor két fontos meccs közül mindkettőn mások kezdtek. Persze nem azt jelenti ez hogy 11-ből 11 más volt.
Viszont magát a rotációt is bonthatnánk több részre. Például egy termékeny támadószekciót nem igazán érdemes kevergetni, addig lőjenek gólt amíg a lábukban van. De a középpályás rotálás már teljesen helytálló megfogalmazás nálunk is.
Érdekes téma, de szerintem ez is csak elnevezés és viszonyítási alap, vagy nézőpont kérdése.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.15. 12:32:44

G-Jay írta:Azért remélem lesitek, hogy még mindig 3 gólos átlagunk van...Valaki megmondná nekem, hogy mi volt a legnagyobb gólmennyiség egy évben? Nem gondolom hogy a régi támadófocis érabeli gólmennyiséget megdönthetnénk, de szerintem azért közelítjük...
Kerestem már mindenfelé ezt a statot, de nem találtam rá eddig. Ha valakinek sikerül az szóljon!

Persze ezt csak mint érdekesség vetettem fel, alapvetően nem lényeg, a pontok a fontosak. Ennek tudatában írtam, szóval ne kössetek ebbe bele.
A bajnokságban az abszolút rekordot a Real Madrid tartja, az 1989/90-es szezonból, amikor 38 meccsen 107-38-as gólkülönbséggel zártak.
A Barça az 1996/97-es szezonban volt a legtermékenyebb, de akkor 42 meccsen ért el 102-48-as gólkülönbséget, amivel 2. lett a bajnokságban.
Kép
cruyff
Entrenador del Barça

2009.01.15. 12:31:00

Hát itt az a kérdés, hogy mit hívunk rotálásnak.... :lol: Mert az, hogy néha egy-egy sztár a padon "kezd" még nálam nem rotáció, mégha a szakma szívesen is használja ezt a kifejezést... mikor volt az egy komoly téttel bíró meccs előtt, hogy mondjuk egy Xavi, egy Messi vagy egy Eto'o padozott vagy urambocsá nem is volt nevezve? Villoghatunk vele, hogy ilyen meg olyan erős a keretünk, de Te is tudod, én is tudom és az ide írkáló fórumozók többsége is tudja, hogy azért szépíthetjük, de akkor is van egy "legjobb 11". Fogadok, hogy a depor ellen Valdes kezdő lesz...sőt D. Alves is... és Abidal is... meg Xavi is...sőt ott lesz Eto'o és Messi is a kezdőben... hoppá ez már a fél csapat! De menjünk tovább. Valami azt súgja, hogy Puyol is kezdeni fog. A középpályán lehet persze variálni, de ha utánanézel, a legtöbbször Touré és Busquets volt Xavi mellett és nálam is ez a nyerő. Ettől persze még Busquets (de inkább Touré) helyett bekerülhet Keita, Gudjohnsen, Hleb sőt Iniesta a sérülése előtt simán kiszorította már a vége felé Henryt és nem a rotáció miatt, most elképzelhető, hogy Henry kezdeni fog... de ez azért messze van a rotációtól, hogy néha egy-egy standard játékost pihentetek... :wink:
VISCA EL BARCA!
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.15. 12:28:49

Azért remélem lesitek, hogy még mindig 3 gólos átlagunk van...Valaki megmondná nekem, hogy mi volt a legnagyobb gólmennyiség egy évben? Nem gondolom hogy a régi támadófocis érabeli gólmennyiséget megdönthetnénk, de szerintem azért közelítjük...
Kerestem már mindenfelé ezt a statot, de nem találtam rá eddig. Ha valakinek sikerül az szóljon!

Persze ezt csak mint érdekesség vetettem fel, alapvetően nem lényeg, a pontok a fontosak. Ennek tudatában írtam, szóval ne kössetek ebbe bele.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
culinho
Capitá del Barça

2009.01.15. 12:17:36

cruyff írta:Azért lassan a testtel... az a sok "kiscsapat" akivel most fogunk játszani, nagyon kemény ellenfél lesz. Guardiolának nem lesz lehetősége figurákat gyakoroltatni, meg rendszeresen rotálgatni, efelől biztosíthatlak. A sérülések is benne vannak a pakliban, ráadásul február végétől jön a BL, spanyol kupa...2-ős sőt 3-as terhelés! Az Espanol például mint a bajnokságban, mint a kupasorozatban brutális ellenfél lesz! Megyünk majd a Betishez Sevillába.... jujj.... sőt már a Santander elleni idegenbeli fellépés sem lesz sétagalopp. Szóval ez egy nagyon jó csapat, de azért nem kéne már bajnokságot ünnepelni..... :!:
Persze nem bajnokok még, nem is erről volt szó. Célnak bőven elég annyi, hogy a 12 pontos különbséget tartsuk, ami azért nem lehetetlen, még ha botlunk is, hisz a Madrid is fog feltehetőleg. A rotálásban biztos vagyunk, emlékezz az őszre, néha az volt a bajunk - nekünk szurkolóknak -, hogy túl sok kezdő maradt ki egy meccsen.
cruyff
Entrenador del Barça

2009.01.15. 12:07:24

Azért lassan a testtel... az a sok "kiscsapat" akivel most fogunk játszani, nagyon kemény ellenfél lesz. Guardiolának nem lesz lehetősége figurákat gyakoroltatni, meg rendszeresen rotálgatni, efelől biztosíthatlak. A sérülések is benne vannak a pakliban, ráadásul február végétől jön a BL, spanyol kupa...2-ős sőt 3-as terhelés! Az Espanol például mint a bajnokságban, mint a kupasorozatban brutális ellenfél lesz! Megyünk majd a Betishez Sevillába.... jujj.... sőt már a Santander elleni idegenbeli fellépés sem lesz sétagalopp. Szóval ez egy nagyon jó csapat, de azért nem kéne már bajnokságot ünnepelni..... :!:
VISCA EL BARCA!
culinho
Capitá del Barça

2009.01.15. 11:46:53

Sziasztok.
Ritkán szoktam írni, inkább csak olvasok.Úgy érzem, hogy csapatok rendkívül kedvező helyzetben van a sorsolása alapján a következő bő egy hónapban. Bár sok meccset kell lejátszaniuk a fiuknak februárban is, de mivel a bajnokságban gyengébb ellenfelek ellen fogunk játszani megnyugtató előnnyel a Real előtt, így van mód bőven a rotációra, szituációk gyakorlására, Bojan, Hleb formába hozására is.
A Kupában az Espanyol sem tünik megoldhatatlan feladatnak, akár még az Atletico elleni "tartalék" csapattal sem.
A BL még messze van, de a Lyonnal jól jártunk, látványos jó foci, biztos továbbjutás várható.
Szóval a sztárjainkat nem kell agyonhajszolni, miközben a bajnokságot szinte bebiztosíthatjuk februárban, a Kupában a döntő közelébe, a BL-ben a legjobb 8 közé juthatunk különösebb megeröltetés nélkül.Kellemes helyzet, persze kiengedni nem szabad.Mióta Barca meccseket lehet nézni rendszeresen magyar adókon én még ilyen jól szereplő csapatot nem láttam.
gergo9
Director del Fútbol

2009.01.14. 23:08:07

gekkodan írta:..........
Csak az utolsó két és fél meccsből :roll: Két kieső ellen csak szenvedtünk.
Mallorca ellen elég látványosan az Osasuna ellen meg Messi zsenialitása mentett meg. Ott vezetünk ugy fordította meg az állást az UTOLSÓ(!) csapat amire az ősszel egyszer sem volt példa. És utóbbi 5 meccsen 6gólt kaptunk ősszel 10-et összesen. És sokszor elég látványos hibákból. Ebből gondolom hogy egy picit gödörben vagyunk.
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.14. 23:02:08

LG írta: Pontosan :!: Nagyon sok van ebbe a csapatban, de még mindig nem nyert semmit, ellenben a Dream Team, és a Ronaldinho féle team megnyertek mindent. Dinhoék 2 bajnokság, 1 BL-t, Cruyffék zsinórban 4 bajnokságot + 1 BL-t. Azért ezt nehéz lesz überelni, ne kiabáljunk el semmit. Jöhet még egy válatlan hullámvölgy is, messze még a vége. + több szezonon keresztül fenntartani ezt a formát, meg lehetetlen.
szerintem jövőre jön csak az igazi buli. most még az olyan emberek, mint guddy, vagy henry kifutják magukat, aztán az ő helyükre is friss, fiatal klasszisok fognak érkezni, és szépen rá lehet menni az összes trófeára. egy BL+bajnokság kombóhoz én még egy kicsit éretlennek érzem ezt a csapatot. kirobbannak a tehetségtől, és pep is remekül hegeszti össze a csapatjátékot, de vannak még apróbb kisiklások.
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.14. 22:59:46

nincs gödörben, csak nincs csúcsformában, inkább így mondanám. de nem ez a meccs a bizonyításra a megfelelő precedens, mert a komplett cseresor játszik init, marquezt, alvest és tourét leszámítva.

örülök bojan góljának. remélem ettől magához tér, és rájön, hogy csak hozzáállás kérdése az egész. csak így tovább kicsi
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.14. 22:59:07

gergo9 írta:Ugy érzem picit gödörben van csapat az elmúlt meccseken mégha az eredmények nem is azt mutatják. Messi-n kívül a többiek teljesítménye egy picit hullámzó nem stabil mint az ősszel. Tökéletes időpontban jutottunk el erre a pontra egy hónap van a BL-ig és a bajnokságban is nyerhető meccsek jönnek szval nagyobb baj nélkül túlvészelhetjük ezt az időszakot mármint ha ez a gödör alja :roll:
Te a Valencia elleni 4-0, a Sevilla elleni 3-0 és az Atletico elleni 6-1-ből indulsz ki?

Mert akkor olyan hatalmas gödörben vagyunk, hogy ennél nincs lejjebb.... :roll:

Istenem... Tavaly és tavaly előtt pont azért nem nyertünk semmit, mert képtelenek voltunk közepes játékkal 3 pontot szerezni. Idén ez megy a legjobban.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
gergo9
Director del Fútbol

2009.01.14. 22:57:28

Ugy érzem picit gödörben van csapat az elmúlt meccseken mégha az eredmények nem is azt mutatják. Messi-n kívül a többiek teljesítménye egy picit hullámzó nem stabil mint az ősszel. Tökéletes időpontban jutottunk el erre a pontra egy hónap van a BL-ig és a bajnokságban is nyerhető meccsek jönnek szval nagyobb baj nélkül túlvészelhetjük ezt az időszakot mármint ha ez a gödör alja :roll:
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.01.08. 11:30:29

Kalap1988 írta:
Laci0820 írta:Fantasztikus ez a Barcelona, jobb mint a Cruyf féle Barca volt és a Ronaldinho által fémjelzett csapatnál is!

Ez a Barca nem egy emberől szólhanem az egész csapatról, én ezt gondolom, bár egyértelmű, hogy a csapat legjobb játékosa jelenleg Messi aki azt csinál mostanság a pályán amit csak akar.

Csak így tovább Barca ;)
Játékban nekem is jobban tetszik, bár azért Ronaldinho akkori klasszisát látványban nem lehet pótolni:) Egyébként pedig ne kiabáljuk el, várjuk meg míg nyerünk valamit. Anélkül nem ér semmit, h a játék jobban tetszik, mint a Dream Team és a Ronaldinho éra időszakában!
Pontosan :!: Nagyon sok van ebbe a csapatban, de még mindig nem nyert semmit, ellenben a Dream Team, és a Ronaldinho féle team megnyertek mindent. Dinhoék 2 bajnokság, 1 BL-t, Cruyffék zsinórban 4 bajnokságot + 1 BL-t. Azért ezt nehéz lesz überelni, ne kiabáljunk el semmit. Jöhet még egy válatlan hullámvölgy is, messze még a vége. + több szezonon keresztül fenntartani ezt a formát, meg lehetetlen.
Kalap1988
Director del Fútbol

2009.01.08. 11:14:55

Laci0820 írta:Fantasztikus ez a Barcelona, jobb mint a Cruyf féle Barca volt és a Ronaldinho által fémjelzett csapatnál is!

Ez a Barca nem egy emberől szólhanem az egész csapatról, én ezt gondolom, bár egyértelmű, hogy a csapat legjobb játékosa jelenleg Messi aki azt csinál mostanság a pályán amit csak akar.

Csak így tovább Barca ;)
Játékban nekem is jobban tetszik, bár azért Ronaldinho akkori klasszisát látványban nem lehet pótolni:) Egyébként pedig ne kiabáljuk el, várjuk meg míg nyerünk valamit. Anélkül nem ér semmit, h a játék jobban tetszik, mint a Dream Team és a Ronaldinho éra időszakában!
Laci0820
Jugador del Barça

2009.01.08. 10:22:35

Fantasztikus ez a Barcelona, jobb mint a Cruyf féle Barca volt és a Ronaldinho által fémjelzett csapatnál is!

Csak így tovább Barca ;)
Kép
rszergej
Capitá del Barça

2009.01.08. 10:18:04

Remélem a szezon végére minden statisztikai szám megduplázódik (kivéve a veréség és a kapott gólok száma) :lol:

Eddig nagyon szép számok, csak így tovább.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2009.01.07. 19:24:59

grat tamás, sok hasonlót kerestem már, de ez az isteni munka! remélem lesz év végén is elemzés :D
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.01.07. 19:03:30

17 m 14 gy 5 d 1 : elirta Tamás mert csak 2 dontetlenunk van, nem 5, de a lenyegen nem valtoztat, jol esik ezeket a statisztikakat olvasgatni :)
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.07. 19:02:52

kabekabe írta:
Varga Tamás írta: 17 m 14 gy 5 d 1 v 51-11-es gk. 44 pont
kösz, ez nekem hasznos volt. DE: 14+5+1=20 és nekünk ugye csak 17 meccsünk volt, am télleg jó.
Köszi!
Egyet félreütöttem... :wink:
Kép
Lezárt