FC Barcelona 18/19

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Mit tippelsz szezon végére?

Nem nyerünk 1 kupát se a 3-ból
24
18%
Megnyerjük a Bajnokságot
21
16%
Megnyerjük a BL-t
3
2%
Megnyerjük a Kupát
15
11%
Megnyerjük a Bajnokságot és a Kupát
28
21%
Megnyerjük a Bajnokságot és a BL-t
11
8%
Megnyerjük a BL-t és a Kupát
1
1%
Triplázunk
32
24%

Szavazatok száma: 135
wild
Jugador del Barça

2017.09.03. 20:00:59

Válzozás a tavalyi szezonhoz képest:

LE -> Valverde
Mathieu -> Verma
SR -> Semedo
Neymar -> Dembélé
Arda -> Deulofeu
+ Paulinho

Dembélé gyengébb lesz Neymarnál, viszont most már nem 3 lecserélhetetlen támadónk lesz ami szerintem sokszor gondot okozott.
A többi poszton erősödtünk.

Ezzel szemben:

Coentrao -> Theo
Pepe -> J.Vallejo
Danilo -> Achraf
James -> Ceballos
Morata -> Mayoral
dentomi
Jugador del Barça

2017.09.02. 17:00:26

lics írta:
dentomi írta: Ez életképes lehet.
Nemértelek holvan a kis portugál európabajnokunk?? :O sztem kihagytad véletlenül :D
Csakugyan, prtugália gyöngyszeme kimaradt, akkor ez mégsem életképes :mrgreen:
Egyszer elmentem egy Fradi-Újpestl mérkőzésre, 2 hónap múlva hazaértem, csengettem az asszony kírúgott, ma sem értem miért tette!
lics
Jugador d'estrella

2017.09.02. 16:23:35

dentomi írta:
S.Agüero írta:Én megpróbálnék egy ilyesmit :

------------------------------MAtS/Cillessen------------------------------

-Semedo/Vidal-----Piqué/Masch---Umtiti/Verma-----Alba/Digne-

---------------------------Busquets/Paulinho----------------------------

---------------SR/Rakitic----------------------Ini/Denis-----------------

-----------------------------------Messi------------------------------------

------------------Suárez/Paco----------Dembélé/Deu-----------------
Ez életképes lehet.
Nemértelek holvan a kis portugál európabajnokunk?? :O sztem kihagytad véletlenül :D
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.02. 15:09:41

Én a sajátomról beszéltem, ha Dembélé kimegy a vonal mellé, akkor nem lesz szimmetrikus. :D
Na mindegy, túlbeszéltük. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.02. 15:03:28

S.Agüero írta:Miért, szerinted majd Messi beáll a sorba, és védekezik 40 méterre a kaputól? :D

Nem mondtam egyébként, hogy gyorsabb és egyszerűbb, de most ha Dembélét kiteszed a vonal mellé, akkor Suárezt is ki kellene tenni, különben megint egyoldalasak lennénk.
nem tudom, Te beszéltél az én verzióm kapcsán arról h nem lesz szimmetrikus meg tolódik az egész, holott az pont a Te elképzelésedben van jelen. a rajzok egyértelműek, nem tudom mit nem értesz ezen.

messi meg ha picit előrébb lesz azzal se borul semmi szimmetria, meg attól még nem kell össze-vissza tolódni
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.02. 14:48:12

Miért, szerinted majd Messi beáll a sorba, és védekezik 40 méterre a kaputól? :D

Nem mondtam egyébként, hogy gyorsabb és egyszerűbb, de most ha Dembélét kiteszed a vonal mellé, akkor Suárezt is ki kellene tenni, különben megint egyoldalasak lennénk.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.02. 14:21:29

S.Agüero írta:De úgy nem lesz szimmetrikus, és tolódik az egész. :D
mit tolódik?

én verzióm/támadás

------------x-------------
---x-----x------x-----x--
--------x-------x--------
--x---------x---------x--
------------x------------

én verzióm/védekezés

---x------x-------x-----x--
---x------x---x----x-----x--
-------------x-------------

te verziód/támadás

---x-------x------x------x---
---------------x--------------
------x--------------x-------
--------------x--------------
------x--------------x-------

te verziód/védekezés

---x------x--------x------x--
---x------x--------x------x--
---------x---------x---------

nehogy azt mond már hogy a Te verziódban sokkal EGYSZERŰBB ÉS GYORSABB támadásból védekezésbe rendeződni. nálam a 3 támadó (suarez nem) csak "simán hátrébb megy 20 méterrel" a két szűrő mellé és kész. a Te verziódban, meg a szűrő előtti jobbközép játékosnak ki kell váltani jobb oldalra, a baloldali éknek, aki marha messze van a széltől meg meg nem elég hogy hátra kell menni, még ő is váltson ki teljesen a vonal mellé.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2017.09.02. 13:59:31

Mindamellett, hogy én is totál el vagyok keseredve a vezetőség miatt, próbálom keresni a pozitívumokat, amibe kapaszkodhatok.
Kapus poszton változás nem történt.
Védelemben Matyi ment, valamint az utolsó meccseken jól beszálló Marlon, és visszahoztuk vagy inkább rajtunk maradt Verma. Ő nem rossz, csak kb szeptember végére totál le fog sérülni az egész idényre, és télen tuti védőt veszünk. Matyi tavalyi formája már elég gyenge volt, szóval középhátvéd poszton nem gyengültünk szerintem. Semedo jött Vidal mellé/elé. Benne bízom, Vidal meg jó lehet kisebb csapatok ellen, vagy előrébb is használható. Baloson nem történt változás. Összességében Semedo miatt valamelyest erősödött a védelmünk szerintem.
Középpályán túlkínálat van. A főoldali cikkel ellentétben én nem ide sorolnám semmiképpen sem Ardát. Szóval ide elvileg 1, gyakorlatilag 2 játékos jött. Ini, Busi, Rakitic az alap, ami volt tavaly is. Hozzájuk jött vissza középre SR, aki szerintem jól fog muzsikálni, és Paulinho is új fegyver lehet keretben, mivel fizikálisan elég erős játékos, aki eddig nem volt nekünk. Vele összességében főleg az ára a zavaró tényező, valamint az, hogy talán találhattunk volna jobb alternatívát is. Egyenlőre viszont nem bántanám őt. Itt maradt Gomes, akivel kapcsoaltban próbálom keresni a pozitívumot, de nem igazán tudom...talán annyiban bízom, hogy EV megtalálja a fix helyét a csapatban (mondjuk a lelátón) és ott szerepelteti. De tényleg ott kell játszatni, ahol a legkisebb kért okoz, illetve megtalálni azt a posztot ahol magához képest a legjobbját tudja nyújtani. Nincsenek illúzióim, de azért reménykedem, hogy annyira gyenge csak nem lesz idén, mint tavaly. Vagy inkább abban, hogy EV nem szerelmes bele, nem vak, és minimalizálja a játékperceit. Azzal már sokat nyerünk! :-) Denisnek is egyre több teret adnék, lehetőleg Ini posztján.
Elől Neymar ment. Dembelé és Deu jött. Én mindkettőben bízom, bár Ney hiányozni fog. Bízom benne, hogy a két újonc a brazilnál jobb helyzet kihasználással fog játszani. Amúgy én is a 4312, védekezésben a 442 formációt erőltetném. Messi nem megy ki szélre. Dembelé meg visszazárna, mint ahogy Neymar tette tavaly.

Amiben nagyon bízom az EV. Tapasztalt edző, aki remélem visszahozza a rövid passzos játékot, így középpályán Busi, Ini és a többiek is jobban fognak teljesíteni, fizikálisan alkalmasabbak az ilyen típusú játékra. Én mondjuk Gomes kárára inkább Rafinhát erőltetném, mert ő legalább lendületet képes adni a csapatnak, nem pedig egy fék. Illetve remélem Messi God-módban tolja a szezont, akkor bármi lehet! :-)
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.02. 13:58:13

visca el barca írta:
S.Agüero írta:Mi bonyolult azon? :D
pl ékből visszazárni baloldali kp-snak. nem egyszerűbb ha alapból baloldalon van?
De úgy nem lesz szimmetrikus, és tolódik az egész. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.02. 13:50:40

S.Agüero írta:Mi bonyolult azon? :D
pl ékből visszazárni baloldali kp-snak. nem egyszerűbb ha alapból baloldalon van?
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.02. 13:33:05

visca el barca írta:
S.Agüero írta:Két szélét megfuthatná Semedo és Alba. Védekezésben lehetne 4-4-2, SR/Rakitic kimenne a szélére, Dembélé pedig visszazárna a balosra.
az túl bonyolult. ez a keret teljesen alkalmas sztem a 4-2-3-1-re, 4-3-3-ra már kevésbé, lévén az egyik szél teljesen üres lesz.
Mi bonyolult azon? :D

Denis és Deu kevés a kezdőbe, főleg egy erősebb csapat ellen, inkább nézném ezt a 4312-t.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.02. 13:16:40

S.Agüero írta:Két szélét megfuthatná Semedo és Alba. Védekezésben lehetne 4-4-2, SR/Rakitic kimenne a szélére, Dembélé pedig visszazárna a balosra.
az túl bonyolult. ez a keret teljesen alkalmas sztem a 4-2-3-1-re, 4-3-3-ra már kevésbé, lévén az egyik szél teljesen üres lesz.
Kép
dentomi
Jugador del Barça

2017.09.02. 12:56:27

S.Agüero írta:Én megpróbálnék egy ilyesmit :

Ez életképes lehet.
Egyszer elmentem egy Fradi-Újpestl mérkőzésre, 2 hónap múlva hazaértem, csengettem az asszony kírúgott, ma sem értem miért tette!
MatyiG
Adminisztrátor

2017.09.02. 12:48:16

Én megpróbálnék egy ilyesmit :

Két szélét megfuthatná Semedo és Alba. Védekezésben lehetne 4-4-2, SR/Rakitic kimenne a szélére, Dembélé pedig visszazárna a balosra.

4-2-3-1-re a mostani keret sajnos így alkalmatlan szerintem. 4-3-3 pedig nem kóser úgy, hogy Messi úgyis középen fog játszani.
Szerintem ez lenne a legjobb.
Cestus
Director del Fútbol

2017.09.02. 11:59:24

Ha Deulofeu lesz az egyik szélen, ő vissza fog zárni szépen. Dembélének meg ekkora fizetéssel, 20 éves gátfutóként kötelező lesz visszaérnie. :D

Így a két négyes sor összeállhat védekezésben.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2017.09.02. 11:57:06

A 4231-nél mindig az a kérdés, hogy a két szélső emberke mennyire segít be védekezni. Egy 3-4-3 nak is lenne értelme, a Semedo-Busi-Rakitic-Alba négyessel, hátul három kh, ( elől viszont akkor Messi indulna jobbosról, teret nyitva Semedonak, baloson Dembélé), viszont ehhez nincs elég védő a keretben. Kérdés mire voksol Valverde. Legnagyobb sanszot arra látom, hogy végül nem nyúl a rendszerhez komolyabban, viszont abban bízom, hogy lesz alternatívája a 4-3-3-nak.
Rivaldo-A Legnagyobb.
BFC
Jugador d'estrella

2017.09.02. 11:48:17

visca el barca írta:
BFC írta:Valamelyik topicba írtam egy hozzászolást, már nem tudom melyikbe, hogy én Messit bevinném középre Suárez mögé
min. egy éve ott játszik. nem tűnt fel? :D
Szélről indul nem ? Lassan mehetek szemészetre akkor. :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.02. 11:44:06

BFC írta:Valamelyik topicba írtam egy hozzászolást, már nem tudom melyikbe, hogy én Messit bevinném középre Suárez mögé
min. egy éve ott játszik. nem tűnt fel? :D
Kép
BFC
Jugador d'estrella

2017.09.02. 11:13:18

Valamelyik topicba írtam egy hozzászolást, már nem tudom melyikbe, hogy én Messit bevinném középre Suárez mögé, nem igazán volt díjazva, de ide is leírom. :D
Akkor akár játszhatnánk 4-2-1-3
Semedo(Vidal)-Pique(Vermaelen)-Umtiti(Masche)-Alba(Digne)
Busquets(Gomes)-Rakitic(Paulinho)
Messi(Iniesta)
Dembélé(Denis)-Suarez(Pákó)-Deulofeu(Arda)
vagy 4-2-3-1 ahol Dembélé és Deu Messi mellet játszik, Suárez meg elől.
Deu-ban mondjuk nem vagyok biztos, lehet hogy Ini kellene oda, játszott ő még azon a poszton ha jól tudom.
De persze ez csak az én meglátásom, valószínűleg nem ez lesz. :D
Cestus
Director del Fútbol

2017.09.02. 10:50:18

Nem ideális a helyzet egyáltalán, kellett volna 1-2 igazolás még. De ha nem kell Ardát és Gomest a középpályán játszatni, és Paulinho és SR hasznos lesz, akkor a középpályán erősödtünk is valamicskét a tavalyi szezonhoz képest. A két jómadarat remélem, el tudjuk még a héten valami törökökhöz kölcsönbe passzolni, vagy legkésőbb télen.
"It is what it is."

recrea
Llegenda del Barça

2017.09.02. 10:49:02

Ezt én is akartam írni, csak Busi-Paula kettőssel "hátul" de amúgy SR-t is baromira bedobnám a mélyvízbe, látatlanban megmondom, h jobb lesz, mint Denis. Deu nekem nem jön át, a gólpasszok meg a védekezés mellett is sztem rohadt gyengén focizott azon a két meccsen, amit láttam, a 10 méteres passzok gondot okoztak neki.

Én Dembelét a jobb oldalon tolnám, márcsak a meglepetés miatt is a többi csapatnak, h most ott megyünk, nem a baloson. Balosra kb mindenkit kiprobálnék, aki csak van, aztán játsszon ott, akinek a legjobban fekszik.

Én spec minden meccs előtt megnézném, h melyik az ellenfél gyengébb oldala vagy gyengébb szélső védője és Dembelének ez alapján választanék oldalt, ahol sebezhetőbb az ellenfél.
Samper
Director del Fútbol

2017.09.02. 10:39:59

Remélljük Robrert Fernandezék röpülnek a taknyukon. Utódaik remélhetőleg szabad kezet adnak Valverdenek - annál is is inkább, mert folyik a bizalmatlansági Barto ellen. Valverde helyzete nehéz, mert a játékosok frusztráltak. Az tuti, hogy amig a bizalmatlansági folyik, Messi nem fog dönteni. Ezért senki nem tud hozzá igazodni. Ugyanígy kedvetlen lesz INIESTA, Gomes, Rafinha, Denis is. Arda talán nevezve sincs, egyelőre mégis ott lesz az edzéseken. Hogy a többioekből Valverde tud-e működőképes gerincet kialakítani, az nagy kérdés.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.09.02. 10:33:40

recrea írta:Nem vagyok benne biztos, h Dembele a baloson fog játszani, azt megjátsza Alba, meg Ini (vagy Denis), engem az se zavarna, ha Ini menne balra, Messi középre, Dembele meg jobbra, mögéjük meg két ember aki védekezni is tud/akar.
nyilván nem fog megvalósulni, de én simán kitenném az egész ini-busi-rakitic kp-t, abszolut nem működik már, nem is értem minek erőltetik még most is görcsösen

SR, paula - előttük meg 3 ember a messi/dembele/DS/deu kvartettből, legelől meg suarez, oszt' had szóljon. deu tud védekezni, múltkor már bizonyította, meg dembelének is el kell magyarázni. kipróbálnék egy ilyet, túl sok vesztenivalónk nincs, idén úgysem nyerünk semmit.

de előre látom a 7végi felállást: vidal, piq, umt, alba - rakéta, busi, ini - messi, lajos, dembelé. jobb oldal nem lesz, a kp-n meg mindeni átrohan azán majd piquét futtatják...
Kép
Cestus
Director del Fútbol

2017.09.02. 10:31:47

A 4-2-3-1 egész jól működött a Betis ellen, végül is lehetne azt is erőltetni.
"It is what it is."

recrea
Llegenda del Barça

2017.09.02. 10:15:34

Nem vagyok benne biztos, h Dembele a baloson fog játszani, azt megjátsza Alba, meg Ini (vagy Denis), engem az se zavarna, ha Ini menne balra, Messi középre, Dembele meg jobbra, mögéjük meg két ember aki védekezni is tud/akar.

Annyiból nem bánom, h nem érkezett senki, h így talán kiderül mi lesz SR sorsa, képes hozzáadni a játékhoz középen vagy engedjük el. Gomest az eddigi meccsek alapján Valverde nem fogja erőltetni, Denis meg kapjon még egy esélyt, bár én semmit nem látok abban a gyerekben, tét alatt nulla.
Lezárt