EB - 2016

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Összességében elégedett vagy az EB-vel?

Igen
12
29%
Nem
30
71%

Szavazatok száma: 42
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.07.02. 14:30:32

Én ezért vagyok ligapárti. Ott a döntetlenél megkapod a jól megérdemelt egy pontodat, szóval, aki bajnok akar lenni, akkor annak a meccsek döntő többségén győzelemre kell játszania, a kupasorozatokkal ellentétben. + egy egész szezonos jó teljesítmény kell a győzelemhez, nem elég néhány jó meccs.

Nyilván válogatottaknál nem nagyon lehetne egy liga lebonyolítású rendszert csinálni az időhiány miatt, szóval marad ez.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.07.02. 12:43:30

És akkor hogy kéne legyen 24 csapattal? Én nem emlékszek arra, hogy régen ezzel gond lett volna mikor ilyen volt a VB.

Direkt ezért írtam Argentína, Olaszország példákat, ők is ilyen rendszerben voltak, a tornák mindig a kieséses szakaszban kezdődnek el igazán.
Wales-Izland
Én adnám. :D
Izlandot nagyon megkedveltem, Wales meg továbbra is titkos favorit. De ha nem is jön össze a döntő, legalább Izland elmondhatja, hogy a győztestől kapott ki a negyeddöntőben. :D
Kép
Kép
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2016.07.02. 12:31:25

Mindenki olasz, német, francia, portugál döntősökben gondolkodik.
Arra amúgy senki nem gondolt, hogy összejöhet egy gigadöntő is: Wales-Izland ?
Petr
Entrenador del Barça

2016.07.02. 12:26:02

ferninho írta:...
Jogos, hogy nem olyan rosszak, mint amennyire be vannak állítva, és az is tény, hogy a jelenlegi rendszerben kár vitatni a helyüket a legjobb négy között, a kiesés szakaszban az ellenfeleik nem voltak (számottevően) jobbak.
Viszont a focit eredményre játsszák, amit egy Európa-bajnokságnak mutatnia kéne. Ezzel szemben három döntetlennel a harmadik helyen bemasíroztak a legjobb 16 közé, ahonnan egy meccsen bármi történhet.

Ne érts félre, nem a portugálok ellen írom ezt, csupán a lebonyolítást tartom röhejnek. Elveszíti a torna a valódi tétjét és komolyságát, mert aki kicsit is kompetens továbbjut. Szerintem ez hibás út, amin négy év múlva változtatni kell. Örülök a 24 csapatnak, de a megvalósításnak kevésbé.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.07.02. 12:02:24

Izlandot lefocizták, csak kihagytak mindent.
Ausztria ellen 11esük volt a győzelemhez az kimaradt.
Mi meg rúgtunk nekik kêt megpattanó gólt is, de mindig volt erejük visszajönni a meccsbe, de ha nem lett volna nekik elêg az X meg tudták volna nyomni a végét.
Izlandot szerintem korántsem focizták le, sőt, a végén a bálnavadászoknak volt meccslabdájuk. Ellenünk is ők örülhettek az x-nek, a gólokan kívül volt még nem egy veszélyes kontrák. Az kérdés, mi lett volna, ha az x nem elég a portugáloknak, de nekünk is jó volt az x, ne feledjük, 3-3 után mi sem hajtottuk agyon magunkat, + eleve nem a legerősebb csapattal álltunk fel.
ferninho
Madridista

2016.07.02. 11:47:57

csababarca írta:Az fáj hogy 5 döntetlennel 4 közé lehet menni.
De ez biztos normális hogy nem győzöl le senkit, mégis top 4be kerülsz.
Wales más tészta, az is egy gyenge semmit játszó csapat, de legalább koncepció van, plusz meccseket is nyertek.
Izlandot lefocizták, csak kihagytak mindent.
Ausztria ellen 11esük volt a győzelemhez az kimaradt.
Mi meg rúgtunk nekik kêt megpattanó gólt is, de mindig volt erejük visszajönni a meccsbe, de ha nem lett volna nekik elêg az X meg tudták volna nyomni a végét.

Horvátok ellen ők voltak a gyengébb csapat, szerencséjük volt, hogy Modricékat visszafogta az edző és kitudták használni a helyzetüket a meccs vêgên.
Lengyelek ellen meg totál Xes meccs, de ott is visszajöttek hátrányból és behúztak egy 11es párbajt, ami sose könnyű.

Lehet mondani, hogy nem nyertek még, ha úgy nézzük tênyleg, de a csoportmeccseken elképesztő pechük volt végig és kihagytak kb mindent, egyenes kieséses szakaszban meg csak tovább szenvedik magukat valahogy és itt csak ennyi a lényeg, semmi más.

Szerencsés a sorsolásuk, tény...
De elég megnêzni a Belga meg Angol csapatot, ahol sztem maga a keret sokkal jobb, hogy milyen könnyen ki lehet pottyani papíron gyengébbek ellen...

És ha még idevesszük, hogy ha a 94. Percben nem rúg mêg egy gólt Izland Ausztriának, akkor a portugálok mentek volna a nehezebb ágra, ahol max Anglia ellen lett volna esélyük, utána kb semmi.
Már-már hihetetlen, ha belegondolunk, de nem az esélyt megkapni nehêz, hanem élni azzal és eddig sikerült nekik.
madridista
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.07.02. 11:46:05

Argentína döntőig maszatolt tizikkel az egyik VB-n, olaszokról nem is beszélve akik volt hogy csak annak köszönhették hogy továbbmentek a csoportból, hogy kettő gólt rúgtak összesen, Kamerun meg egyet, s a végén meg is nyerték az olaszok. :D

Horvátok féltek tőlük, egyszer elmentek beverték. Lengyelek ellen szerintem már jobban is játszottak, s nyerhettek is volna, de tizikkel nyertek a portugálok. Ha a lengyelek mennek tovább akkor meg ők két tizenegyes párbajjal jutottak volna legjobb négybe. :D Mindig lehet valami "kifogást" találni, közhely, de tovább kell menni. Ki lehet esni három rúgott góllal egy meccsen, csak a lőtéri kutyát nem fogja érdekelni. Szerintem is gyenge ez a portugál csapat, mert szétesettek, de a szívük viszont nagyon a helyén van, s már háromszor voltak kiesés szélén, de még mindig mennek előre. És egy ilyen tornán a mentális dolgok rengeteget számítanak.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2016.07.02. 11:41:17

Azon a meccsen egyik sem csapatta jól, szabályosan fájdalmat okozott nézni, azt a focinak csúfolt valamit.
Másrészt meg talán nem a 115. Percben kellett volna elkezdeni focizni a horvátoknak,
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.07.02. 11:37:53

TripleH írta:
csababarca írta:Wales és Portugália is legjobb 4ben, az egyik nyert meccs nélkül.
Grat az uefanak az egész bővítésért, és hogy még tetőzték ezt azzal hogy a 24 is csak 16ra szűkült, nevetségesen egyenlőtlen ágakkal.

Nagy taps.
Se a horvátok, se a lengyelek nem mutattak jobb játékot, ha meg nem akarunk csoportelsők lenni, akkor mi megyünk a horvatok ellen, de szerintem, ott se indultunk volna sokkal tobb eséllyel mint a belgák ellen, ha ugyan így kinyílik a csapat. De nekem nagyon jó érzés, hogy csoport elsőként jutottunk a 16ba, szerintem mar azért ez se kis sikerélmény, am Walessel mi a gond? 6x okosabban játszottak mint a nagyarcu belgák.. Csak nézd meg pl Kanu gólját, hat eddig az EB gólja.
A horvátok azért a csoportkörben szvsz egész jól játszottak, és a portugálokat is simán csaphatták volna a helyzetek alapján, CR-ék meg az első lehetőségükből találtak be.
Érdemes olvasgatni pár hozzászólást Fellaini oldalán
Az a baj, ez már nem trollkodás, ez primitívség. :(
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.07.02. 11:21:51

Az fáj hogy 5 döntetlennel 4 közé lehet menni.
De ez biztos normális hogy nem győzöl le senkit, mégis top 4be kerülsz.
Wales más tészta, az is egy gyenge semmit játszó csapat, de legalább koncepció van, plusz meccseket is nyertek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
TripleH
Entrenador del Barça

2016.07.02. 11:20:56

csababarca írta:Wales és Portugália is legjobb 4ben, az egyik nyert meccs nélkül.
Grat az uefanak az egész bővítésért, és hogy még tetőzték ezt azzal hogy a 24 is csak 16ra szűkült, nevetségesen egyenlőtlen ágakkal.

Nagy taps.
Se a horvátok, se a lengyelek nem mutattak jobb játékot, ha meg nem akarunk csoportelsők lenni, akkor mi megyünk a horvatok ellen, de szerintem, ott se indultunk volna sokkal tobb eséllyel mint a belgák ellen, ha ugyan így kinyílik a csapat. De nekem nagyon jó érzés, hogy csoport elsőként jutottunk a 16ba, szerintem mar azért ez se kis sikerélmény, am Walessel mi a gond? 6x okosabban játszottak mint a nagyarcu belgák.. Csak nézd meg pl Kanu gólját, hat eddig az EB gólja.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.07.02. 11:17:19

ben davies meg ramsey. portugáloknál meg william carvalho
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.07.02. 10:43:35

Én is olasz győzelemre tippelek este, úgyhogy mehet a ház a német válogatottra.. :lol: Nem biztos, hogy tudom nézni, de nagy taktikai csata lesz az biztos, két nagyon szervezett együttes, nem hiszem, hogy sok gólos meccs lesz, de talán unalmasnak se lesz mondható. Holnap meg francia továbbjutást várok, meglepne, ha őket is elkapnák az izlandiak.

Walestől ki esett ki amúgy sárgák miatt? Ramsey és? Lusta vagyok utánanézni, úgyhogy kösz ha valaki felvilágosít. :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.07.02. 10:40:13

MessiNeymarSuarez írta:https://www.facebook.com/MarouaneFellaini/

Érdemes olvasgatni pár hozzászólást Fellaini oldalán.... :lol: :lol:

"Szegényt" biztos úgy van vele, hogy ha már így vereséget szenvedtek, akkor felnéz az oldalára, hogy vígasztalódjon a sok drukker kedves szavaival, aztán ilyeneket talál... :lol:
Azért nagy legény, aki primitív módon odamegy írogatni, ráadásul annyi esze sincsen, hogy legalább nemzetközi nyelven írjon és teszem azt angolul, hogy ha már szeretne neki üzenni. Káromkodás a primitív emberek fegyvere, ne erre legyünk büszkék bakker, hanem a csapat sikereire, felháborító amit írogattak páran.

Este nagy baj lesz, mindkettőt küldeném haza legszívesebben, de valamelyik tovább kell menjen, hát legyen majd a gallok úgyis elrendezik őket. :D Akkor már inkább Olaszország, főleg mert a focijuk is nagyon jó most.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.07.02. 10:51:21-kor.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.07.02. 10:28:22

fcbarca0827 írta:

Kicsit megkésve szavaztam a 4 továbbjutóra az imént, nagyon magabiztosan behúztam a Portugália, Wales kettőst ( :D ) illetve az olasz, francia párost...
Nekem eddig 2-ből 0 jött be, de ha a németek és Izland jönnek, nem lesz egy rossz szavam se. :mrgreen:
fcbarca0827
Director del Fútbol

2016.07.02. 10:24:31

PCsabi írta:Szép volt Belgium, 1-0-ról 1-3... :lol: Amúgy Wales mikor és kinek lőtt utoljára 3+ gólt? :D
A 3 rúgott gólig nagyon messzire kell visszamenni, egészen a csoportkörig, ahol az oroszokat 3:0-ra verték. :mrgreen:

Kicsit megkésve szavaztam a 4 továbbjutóra az imént, nagyon magabiztosan behúztam a Portugália, Wales kettőst ( :D ) illetve az olasz, francia párost...
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.07.02. 10:24:07

recrea írta: Sztem nagyon jól játszott Wales, egységesebbek, mint Portugália, a jóslást inkább kihagyom :) a meccs elején a belgáknak szurkoltam, aztán ez átfordult, szimpatikusabb lett Wales, de félve írom le, mivel egy csúnya, túlértékelt Real játékos játszik ott.
Tényleg nagyot játszottak. Nekem csak az fáj, hogy ellenünk egy egész más Belgium játszott. Persze benne van az is, hogy walesiek szervezettebben védekeztek, de ha ellenünk is ilyen védelemmel álltak volna fel, talán lett volna keresnivalónk, de ezen már kár keseregni.

Ami még bosszantó, egy fullos Walesnek lehetne keresnivalója a portugálok ellen, de 3 legfontosabb játékosukból kettő kisárgázódott, igy azért olyan sok esélyt nem látok számukra.

Ma német-olasz. Szerintem a németeknek ez a döntő. Az olaszok mumusok számukra, a legnehezebb ellenfél. De ha rajtuk továbbmennének, szvsz onnan simán behúzzák, mert amúgy magasan a legjobb csapat. Kb. olyan ez a párharc, mint a Barca-Atletico volt a BL-ben.

Olasz továbbjutásnál meg bárki odaérhet majd a végére.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.07.02. 10:00:23

https://www.facebook.com/MarouaneFellaini/" target="_blank

Érdemes olvasgatni pár hozzászólást Fellaini oldalán.... :lol: :lol:

"Szegényt" biztos úgy van vele, hogy ha már így vereséget szenvedtek, akkor felnéz az oldalára, hogy vígasztalódjon a sok drukker kedves szavaival, aztán ilyeneket talál... :lol:
ferninho
Madridista

2016.07.02. 07:11:58

Nagy taps.
??
UEFA tehet róla, hogy lebetliztek a nagyobb csapatok és ilyen ágak lettek?
Igenis kellett ez a bővítés, láthatjuk, hogy bőven helye van több csapatnak is itt és hogy mennyit tud adni az embereknek egy EB szereplés...
Elég csak megemlíteni a Wales Izland Magyar Ír embereket.
Én nagyon pozitívan éltem meg a bővítést és látva az eredményeket nem pofozózsáknak jött az a +8 csapat.

Szerk: Illetve a csoportok kisorsolásánál se tudtak mit tenni, hogy ez jött össze, ne feledjük, 50%-50% volt, hogy az Olaszokkal vagy a Portugálokkal leszünk egy csoportba, most ha hozzánk húzzák az olaszokat ők lennének ezen az ágon...
Totál random dolgok miatt nem hiszem, hogy elő kéne venni az UEFAt.
Sztem egyértelmű, hogy nagyon sikeres lett ez a bővítés.
madridista
recrea
Llegenda del Barça

2016.07.02. 06:56:08

Nagy taps.
Most végülis mi fáj neked?
Ha mi lennénk a 4 között, az rendben lenne?

Sztem nagyon jól játszott Wales, egységesebbek, mint Portugália, a jóslást inkább kihagyom :) a meccs elején a belgáknak szurkoltam, aztán ez átfordult, szimpatikusabb lett Wales, de félve írom le, mivel egy csúnya, túlértékelt Real játékos játszik ott.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.07.02. 06:28:16

Wales és Portugália is legjobb 4ben, az egyik nyert meccs nélkül.

Nagy taps.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alcantara
Director del Fútbol

2016.07.02. 05:11:52

Nem olvastam a meccs után azt, amit a magyar-belga után: "mostantól a walesieknek szurkolok, szerintem megnyerik" mondatokat. :lol:

Csak a helyükre kerültek ők is a túlértékelt játékosaikkal együtt. Wilmots kiállított egy fogalmatlan védelmet, betett egy Fellainit, aki csak kb. Szalaival tudott arcoskodni 0:4 után, amihez ő körömpiszoknyit nem tett hozzá. A "világklasszis" Hazard is csak egy Lang Ádám ellen tudott bizonyítani, egyébként meg hozta az idei évi PL formáját. Nem szép öröm a káröröm, de legjobban az ő kiesésüknek örülök, idegesítő volt végig az EB-n a titkos favorit tábla rajtuk.

Aki meg azt hiszi, hogy a portugálok innen megnyerik, annak javasolom üljön ma este a TV előtt, mert az EB győztes fog játszani. Max. annyi van bennük, hogy a gyengébb ágon leesik nekik egy döntő, viszont ott nagyon fog fájni egyeseknek a vereség.
PCsabi
aka Game90

2016.07.02. 00:40:17

Szép volt Belgium, 1-0-ról 1-3... :lol: Amúgy Wales mikor és kinek lőtt utoljára 3+ gólt? :D
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
ferninho
Madridista

2016.07.02. 00:18:12

Félelmetes mennyi válogatottat barmolnak szét az edzők... már-már felháborító...
Fernando Santos még top edző az EBn kb.... :lol:
Meg lehet nézni mennyit ad egy értelmes edző....
Magyarokkal csodát tett Storck, Olaszoknál is Conte vmit nagyon eltalált, Walesről nem beszélve.

Izland is elképesztő, Löw meg hozza a szokásosat, eddig vele sincs nagy gond.
madridista
visca el barca
Presidente del Barça

2016.07.01. 23:48:22

Bob_Marley írta:
visca el barca írta:barcások jól kiszálltak a játékból :D egyedül TS húzza még az igát, bár túl sok szerepe nincs :D
Nonono, Umtiti most bejátssza magát, a döntőben meg gólt fejel a hosszabbításban. :lol:
oh wait, tényleg :D bár sanszosabb inkább egy öngól, csak hogy mindenki elkezdhessen itt okádni, hogy mekkora lúzert vettünk :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Lezárt