Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Akkor fogalmazok tisztábban.MichaaBee írta:Komolyan nem értelek, Titeket. (Sanama) Az a baj ebben az országban, hogy mindenki megszokta azt a kisebbségi komplexust, hogy neki rossz és épp annyit keres, amennyiből megélhet, aki többet keres, az kapzsi... Nem akarok itt ilyen egykulcsos adórendszerekbe belemenni, mert speciel baromi okosnak tartom a spanyolokat, amiért kihasználják az ilyen pénzforrásokat, nem úgy, mint az olyan országokban, ahol 20,32% mindenkinek... De mondom, ebbe ne menjünk bele. Viszont nem tudom, hogy itt akárki mit szólna, ha hirtelen azt mondanák, hogy a fizudnak behúzzuk a harmadát... Mindenki küldené el a mocsokba azt, aki felelős ezért, akármekkora összegről van szó. Ha a minimálbért csökkentenék, akkor a minimálbéresek nyígnának, ha vállalkozók adóját dupláznák meg, akkor a vállalkozók. Adott egy 32-33 éves családapa, akinek van kb 2 év még a biztos aktív kereső karrierjéből és nem akarja, hogy a fizetését (ami által megteremtette magának az elmúlt 10 évben az életszínvonalát és ahhoz hozzánőtt-hozzászokott), leharmadolják... Szerintem ez teljesen érthető. Az is érthető, hogy a klub nem fog 50%-os fizetésemelést adni neki. És harmadszor pedig az is érthető, amit a spanyol kormány csinált. Mindenkinek igaza van, de Abidalon és a klubon múlik, hogy sikerül-e közös nevezőre jutni. És ne úgy álljunk már hozzá, hogy havi háyn ferrarit vehet. (Itt jegyezném meg, hogy a hozott 3 milliós példa az ÉVI fizetése, nem a havi.) Nem mintha ez kevés lenne, de értsük már meg, hogy itt százalékokról beszélünk továbbra is, nem nettó jövedelmekről. Mindenki pöffögne, ha 66%-ra csökkenne a jövedelme, csak Abidal ha NAGYON akarja, akkor ezt még elbírná. Az ő döntése, hgy beéri-e jelentősen kevesebb pénzzel, avagy sem. Én a helyében beérném, csak arra akartam rávilágítani, hogy ne hálátlan kapzsi baromnak nézzük.
Tehát a lóvé a bajaMichaaBee írta:Nem kapzsiság, le van írva a cikkben. Ettől az évtől Abidalnak a spanyol törvények értelmében az eddigi 24% helyett 49%-ot kellene adóznia. Ergo amit eddig kézhez kapott az 76% volt, míg ezután ez csak 51% lesz, azaz a nettó jövedelmének az egyharmada ugrik. Nem hiszem, hogy kapzsiság a részéről, hogy ezt az egyharmadot kompenzálni akarja, s ez csak úgy lehetséges, ha a klub megemeli a fizetését a jelenlegi másfélszeresére... Azt hiszem ez elég világos, hogy nehezen áthidalható probléma.barcalaci84 írta:én eddig arról hallottam , hogy nem igazán a fizetésen megy a huzavona, hanem hogy ő hosszabb távú szerződést akar mint a Barca által kínált...
honnan jött ez a kapzsiságos story?Két lehetőség van, a klub emel 50%-kal a fizuján, vagy ő lemond a 33%-áról. Érthető, hogy egyik fél sem akar belemenni, úgyhogy vagy találnak valami köztes megoldást, vagy Abidal elmegy és nézni kell egy hátvéd után.
Szándékosan nem írtam, hogy balhátvéd után. Mert hogy Jordi Alba kiszemelt Maxwell helyére az eddig is kristálytiszta volt. De Alba és Adriano megoldják a balbunkót, Alvés és Montoya a jobbat, viszont középre akkor maradt Piqué, egy öregedő Puyol és egy inkább vkp Mascherano. Úgyhogy valami jobbfajta középhátvédre nagyon szükség lesz...
Ez eddig OK, de ha ő megkapja, a többi játékos is jogosan követelhetné, az meg nem pálya, hogy mindenkinek felnyomják a fizetését. Megint...MichaaBee írta:Nem kapzsiság, le van írva a cikkben. Ettől az évtől Abidalnak a spanyol törvények értelmében az eddigi 24% helyett 49%-ot kellene adóznia. Ergo amit eddig kézhez kapott az 76% volt, míg ezután ez csak 51% lesz, azaz a nettó jövedelmének az egyharmada ugrik. Nem hiszem, hogy kapzsiság a részéről, hogy ezt az egyharmadot kompenzálni akarja, s ez csak úgy lehetséges, ha a klub megemeli a fizetését a jelenlegi másfélszeresére...barcalaci84 írta:én eddig arról hallottam , hogy nem igazán a fizetésen megy a huzavona, hanem hogy ő hosszabb távú szerződést akar mint a Barca által kínált...
honnan jött ez a kapzsiságos story?
Nem kapzsiság, le van írva a cikkben. Ettől az évtől Abidalnak a spanyol törvények értelmében az eddigi 24% helyett 49%-ot kellene adóznia. Ergo amit eddig kézhez kapott az 76% volt, míg ezután ez csak 51% lesz, azaz a nettó jövedelmének az egyharmada ugrik. Nem hiszem, hogy kapzsiság a részéről, hogy ezt az egyharmadot kompenzálni akarja, s ez csak úgy lehetséges, ha a klub megemeli a fizetését a jelenlegi másfélszeresére... Azt hiszem ez elég világos, hogy nehezen áthidalható probléma.barcalaci84 írta:én eddig arról hallottam , hogy nem igazán a fizetésen megy a huzavona, hanem hogy ő hosszabb távú szerződést akar mint a Barca által kínált...
honnan jött ez a kapzsiságos story?
Én is azt mondom engedjük el, és Albával együtt érkezhetne még valaki balbekk posztra. Természetesen sajnálnám, de nem rendeznék hisztit ha elmenne nyáron.Bob_Marley írta:Mindkét félnek igaza van!
Viszont mivel ez tényleg több játékos "felháborodását" is szülné, Abidalt el kell engedni!Alba megfelelő utód lenne!
pont ezt akartam én is irni....nem,hogy örülnének ,hogy a világ legjobb csapatában vannak még több pénz kell...vagy ha nem a pénz akkor az a gond ,hogy csak 15-20 percet kap,de szvsz a világ legjobb csapatában még cserének is jó lenni....Sanama írta:Nem csak neki mondom hanem az összes pénzéhes gyökérnek!
Ha megélhetési problémája lenne, akkor megérteném, hogy a pénzpénzpénz, de így is reggel az a legnagyobb baja,hogy melyik kocsijával menjen edzésre...... Na húzzon a francba! Ezek nagyon fel tudnak dühíteni,mikor Euró milliókat keresnek,de még több kell....
Egyetértek, bár nem biztos hogy ez van a háttérben.Sanama írta:Nem csak neki mondom hanem az összes pénzéhes gyökérnek!
Ha megélhetési problémája lenne, akkor megérteném, hogy a pénzpénzpénz, de így is reggel az a legnagyobb baja,hogy melyik kocsijával menjen edzésre...... Na húzzon a francba! Ezek nagyon fel tudnak dühíteni,mikor Euró milliókat keresnek,de még több kell....
AZ rendben van, hogy nem akar több pénzt otthagyni, de x millió focista is ugyanígy jár. Ha mondjuk 25 éves lenne és úgy kellene hosszabbítani, akkor még meg is érteném, de így hogy van még 1 max 2 olyan éve, hogy stabil kezdő lehet, akkor más a leányzó fekvése. Sokat tett a csapatért és nem is szeretném, hogy menjen, de azt sem kéne elfelejteni, hogy mit kapott ettől a klubtól. Abban pedig Rosell-éknek teljesen igaza van, hogy félnek a láncreakciótól, főleg, hogy nem vagyunk túl jól eresztve.Lionel85 írta:Nem hülyeség az adó. Ő nem hülye, hogy többet adózzon. Megértem. Viszont ha azt nézzük, mennyit adott neki a csapat, akkor nem fogadom el a döntését. De mivel ő nem akar több pénzt otthagyni, így a váltás lesz valószínűleg a legjobb megoldás. Ebben az esetben kicserélődik a teljes baloldali védelem. Albára nagyon rá kéne szállni, illetve személy szerint egy olyan balhátvédre kéne áldozni, aki középen is alkalmas jó játékra. Sajnos ilyen játékost nem tudok mondani. Talán ha Fontás beérik...MessiFan írta:Röhej! De ha a pénz motiválja, és úgy fog játszani majd megint, mint a daganata előtt, akkor én megadnám neki... Viszont én úgy gondolom hogy szereti annyira a csapatot, hogy nem megy el ilyen hülyeségért, miközben állandó helye van a kezdőben érkezése óta.
Nem hülyeség az adó. Ő nem hülye, hogy többet adózzon. Megértem. Viszont ha azt nézzük, mennyit adott neki a csapat, akkor nem fogadom el a döntését. De mivel ő nem akar több pénzt otthagyni, így a váltás lesz valószínűleg a legjobb megoldás. Ebben az esetben kicserélődik a teljes baloldali védelem. Albára nagyon rá kéne szállni, illetve személy szerint egy olyan balhátvédre kéne áldozni, aki középen is alkalmas jó játékra. Sajnos ilyen játékost nem tudok mondani. Talán ha Fontás beérik...MessiFan írta:Röhej! De ha a pénz motiválja, és úgy fog játszani majd megint, mint a daganata előtt, akkor én megadnám neki... Viszont én úgy gondolom hogy szereti annyira a csapatot, hogy nem megy el ilyen hülyeségért, miközben állandó helye van a kezdőben érkezése óta.
Néhány meccset már játszott Adriano a baloldalon, engem személy szerint azokon a meccseken meggyőzött. Nem lehet olyan rossz, legalábbis Maxwellnél biztos nem rosszabb. Itt azon van a hangsúly, hogy 3 védős rendszerben nem kellenek a szélsővédők. Ekkor ugye Abidal is beljebb lép, amit Adriano nem nagyon tud. Ő futóember, neki a pálya szélén a helye, ahogy láthatjuk Alvést is a jobboldalon.messideco írta:Az egyik kedvencem a csapatból. Jó lehet még egy évig, kérdés meddig bírja a terhelést. Adrianot én nem tartom a posztjára életbiztosításnak.