Eric Abidal

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.13. 23:57:30

MichaaBee írta:Komolyan nem értelek, Titeket. (Sanama) Az a baj ebben az országban, hogy mindenki megszokta azt a kisebbségi komplexust, hogy neki rossz és épp annyit keres, amennyiből megélhet, aki többet keres, az kapzsi... Nem akarok itt ilyen egykulcsos adórendszerekbe belemenni, mert speciel baromi okosnak tartom a spanyolokat, amiért kihasználják az ilyen pénzforrásokat, nem úgy, mint az olyan országokban, ahol 20,32% mindenkinek... De mondom, ebbe ne menjünk bele. Viszont nem tudom, hogy itt akárki mit szólna, ha hirtelen azt mondanák, hogy a fizudnak behúzzuk a harmadát... Mindenki küldené el a mocsokba azt, aki felelős ezért, akármekkora összegről van szó. Ha a minimálbért csökkentenék, akkor a minimálbéresek nyígnának, ha vállalkozók adóját dupláznák meg, akkor a vállalkozók. Adott egy 32-33 éves családapa, akinek van kb 2 év még a biztos aktív kereső karrierjéből és nem akarja, hogy a fizetését (ami által megteremtette magának az elmúlt 10 évben az életszínvonalát és ahhoz hozzánőtt-hozzászokott), leharmadolják... Szerintem ez teljesen érthető. Az is érthető, hogy a klub nem fog 50%-os fizetésemelést adni neki. És harmadszor pedig az is érthető, amit a spanyol kormány csinált. Mindenkinek igaza van, de Abidalon és a klubon múlik, hogy sikerül-e közös nevezőre jutni. És ne úgy álljunk már hozzá, hogy havi háyn ferrarit vehet. (Itt jegyezném meg, hogy a hozott 3 milliós példa az ÉVI fizetése, nem a havi. :) ) Nem mintha ez kevés lenne, de értsük már meg, hogy itt százalékokról beszélünk továbbra is, nem nettó jövedelmekről. Mindenki pöffögne, ha 66%-ra csökkenne a jövedelme, csak Abidal ha NAGYON akarja, akkor ezt még elbírná. Az ő döntése, hgy beéri-e jelentősen kevesebb pénzzel, avagy sem. Én a helyében beérném, csak arra akartam rávilágítani, hogy ne hálátlan kapzsi baromnak nézzük. :wink:
Akkor fogalmazok tisztábban.

Nem érdekel,hogy mennyit keres se ő se Messi se CR, mindaddig ameddig erre hivatkozva nem hosszabbít a csapatnál. Most pedig úgy látszik ez lesz.
Nekem ez nem jó érv,hogy ő azért nem lesz itt mert nem kap az amúgy is hatalmas fizuja helyett egy még magasabbat. És ne haragudj de aazért ezen jót nevetek... Nehogy már évi 600-700 millió forintból ne lehessen szűkösen megélni. Nem haragudj,de nem lesznek álmatlan éjszakáim amiatt,hogy Abidalék vajon hogy bírják ki 600millió forinttal évente...Ami mellett még kap egy csomó lóvét, reklámok,stbstb.

Szóval még egyszer. A fizetés alapjában véve nem érdekel, viszont ha egy játékos még többet akar annak ellenére,hogy a klub nem akarja megadni, és ezzel oda kerül a szitu,hogy talán távozik, akkor azt már nem értem meg.

Eto'onál is elmondtam, Alvesnél is, Busquetsnél is, és most is. (sőt VV is ezzel balhézott asszem)
Az értékrendek sajnos felborultak.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.01.13. 23:49:38

Szerintem beérné kevesebb pénzzel, viszont ahogy Fanatico is írta, Barcelonából szeretne visszavonulni és élni tovább az életét családjával. És gondolom amit neki ajánlottak az nem annyi idő amennyit szeretne maradni hanem kevesebb. Szerintem tovább kéne tárgyalniuk és akkor meglesz az egyezség.
Én nem hibáztatok senkit. Bírom Abidalt, mert viszonylag régóta van itt, és kár lenne ilyenek miatt elmennie. 33 éves. Tudja jól mire képes. Nem hinném hogy hogyha kapna szerződést és jövőre és érkezne valaki a posztjára aki miatt kevesebb lehetőséget kapna, akkor fogná a sátorfáját és elmenne.
Bízom a vezetőségben és Abidalban hogy megtalálják a közös pontot.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.01.13. 23:32:55

Komolyan nem értelek, Titeket. (Sanama) Az a baj ebben az országban, hogy mindenki megszokta azt a kisebbségi komplexust, hogy neki rossz és épp annyit keres, amennyiből megélhet, aki többet keres, az kapzsi... Nem akarok itt ilyen egykulcsos adórendszerekbe belemenni, mert speciel baromi okosnak tartom a spanyolokat, amiért kihasználják az ilyen pénzforrásokat, nem úgy, mint az olyan országokban, ahol 20,32% mindenkinek... De mondom, ebbe ne menjünk bele. Viszont nem tudom, hogy itt akárki mit szólna, ha hirtelen azt mondanák, hogy a fizudnak behúzzuk a harmadát... Mindenki küldené el a mocsokba azt, aki felelős ezért, akármekkora összegről van szó. Ha a minimálbért csökkentenék, akkor a minimálbéresek nyígnának, ha vállalkozók adóját dupláznák meg, akkor a vállalkozók. Adott egy 32-33 éves családapa, akinek van kb 2 év még a biztos aktív kereső karrierjéből és nem akarja, hogy a fizetését (ami által megteremtette magának az elmúlt 10 évben az életszínvonalát és ahhoz hozzánőtt-hozzászokott), leharmadolják... Szerintem ez teljesen érthető. Az is érthető, hogy a klub nem fog 50%-os fizetésemelést adni neki. És harmadszor pedig az is érthető, amit a spanyol kormány csinált. Mindenkinek igaza van, de Abidalon és a klubon múlik, hogy sikerül-e közös nevezőre jutni. És ne úgy álljunk már hozzá, hogy havi háyn ferrarit vehet. (Itt jegyezném meg, hogy a hozott 3 milliós példa az ÉVI fizetése, nem a havi. :) ) Nem mintha ez kevés lenne, de értsük már meg, hogy itt százalékokról beszélünk továbbra is, nem nettó jövedelmekről. Mindenki pöffögne, ha 66%-ra csökkenne a jövedelme, csak Abidal ha NAGYON akarja, akkor ezt még elbírná. Az ő döntése, hgy beéri-e jelentősen kevesebb pénzzel, avagy sem. Én a helyében beérném, csak arra akartam rávilágítani, hogy ne hálátlan kapzsi baromnak nézzük. :wink:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
El fanático
Entrenador del Barça

2012.01.13. 22:56:30

Ha jól értelmezem a cikket, akkor ez nem vonatkozik minden 300.000 euró fölött keresőre - az 5 éve Spanyolországban munkát vállalókra vonatkozik, tehát azokra, akik nem spanyol állampolgárok.
Sőt! Katalóniában ez a százalék nem is 49, hanem 56 %! - irtózatosan magas!
Ha 3 milliót euróval számolunk - nem tudom, hogy mennyit visz haza havonta Abidal, de kb. a 3 milla reális összegnek tűnik / akkor marad 1 millió 320 ezer euró, ami marha nagy összeg, persze...
De ti sem mondanátok azt, hogy keresek 1 millió forintot, de jó hogy marad belőle 460 ezer tisztán, az is bőven elég...

Meg lehet Abidal-t is érteni. Kiöregedő focista, családos ember, akik már megszoktak egy kiváló, luxus életszínvonalat, aminél alább nem szívesen adnák. Igen, azok után, hogy a klub példásan kiállt mellette a betegsége okán, ez így nem tűnhet korrektnek a részéről, de amikor anyagiakról van szó aligha mutattok akárkit, aki nézné ezt.
Ha az Abidal család Barcelonában akar letelepedni, akkor most konkrétan a jövőképét kuszálták össze a derék balbekkünknek. Kapásból, ha nem vonulhat vissza a Barcából - pedig ehhez kérte a 2 éves szerződést, alighanem - akkor nem tud valami edző vagy segédedzői állást sem intézni magának a klubnál, pedig feltehetően valami ilyesmiből szándékozik majd megélni. Ha pedig búcsúznia kell a klubtól, akkor minden tervének fuccs lehet.
Miért nem fogadja el akkor azt, amit a klub ajánl? - a fentiek miatt.
Miért nem adták még be az állampolgársági kérvényt? - mert Uniós állampolgárként nem tartották szükségesnek, de a spanyolok hoztak egy törvényt, amivel a külföldi munkavállalóknak alávágták a fát, érthető is, mivel nagy a munkanélküliség, ráadásul sok a jól kereső külföldi sportoló / nemcsak focista / jó adóbevétel az államnak.
Kép
noname
Llegenda del Barça

2012.01.13. 21:05:07

Nem adnám meg semmiképp a vezetőség helyében ezt az emelést. Így is 1-2 újgazdag csapatot leszámítva sehol se kapna többet, mint amit itt kap. A klub mindig kitartott mellette. Ha nem érti meg h nem lehet megemelni mindenki fizetését 50%-al(ha neki emelkedne, másnak is) akkor mehet amerre lát.
A Fifa egy szégyen
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.13. 20:55:01

MichaaBee írta:
barcalaci84 írta:én eddig arról hallottam , hogy nem igazán a fizetésen megy a huzavona, hanem hogy ő hosszabb távú szerződést akar mint a Barca által kínált...

honnan jött ez a kapzsiságos story?
Nem kapzsiság, le van írva a cikkben. Ettől az évtől Abidalnak a spanyol törvények értelmében az eddigi 24% helyett 49%-ot kellene adóznia. Ergo amit eddig kézhez kapott az 76% volt, míg ezután ez csak 51% lesz, azaz a nettó jövedelmének az egyharmada ugrik. Nem hiszem, hogy kapzsiság a részéről, hogy ezt az egyharmadot kompenzálni akarja, s ez csak úgy lehetséges, ha a klub megemeli a fizetését a jelenlegi másfélszeresére... Azt hiszem ez elég világos, hogy nehezen áthidalható probléma. :) Két lehetőség van, a klub emel 50%-kal a fizuján, vagy ő lemond a 33%-áról. Érthető, hogy egyik fél sem akar belemenni, úgyhogy vagy találnak valami köztes megoldást, vagy Abidal elmegy és nézni kell egy hátvéd után.

Szándékosan nem írtam, hogy balhátvéd után. Mert hogy Jordi Alba kiszemelt Maxwell helyére az eddig is kristálytiszta volt. De Alba és Adriano megoldják a balbunkót, Alvés és Montoya a jobbat, viszont középre akkor maradt Piqué, egy öregedő Puyol és egy inkább vkp Mascherano. Úgyhogy valami jobbfajta középhátvédre nagyon szükség lesz... :?
Tehát a lóvé a baja :) Az új fizujával nem futná csak havi 3-4 Ferrarira.... :))))
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.13. 20:43:05

Ha pénzt akar keresni, akkor menjen Katarba, ha kupát, akkor maradjon Barcelonában.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2012.01.13. 19:52:01

MichaaBee írta:
barcalaci84 írta:én eddig arról hallottam , hogy nem igazán a fizetésen megy a huzavona, hanem hogy ő hosszabb távú szerződést akar mint a Barca által kínált...

Nem kapzsiság, le van írva a cikkben. Ettől az évtől Abidalnak a spanyol törvények értelmében az eddigi 24% helyett 49%-ot kellene adóznia. Ergo amit eddig kézhez kapott az 76% volt, míg ezután ez csak 51% lesz, azaz a nettó jövedelmének az egyharmada ugrik. Nem hiszem, hogy kapzsiság a részéről, hogy ezt az egyharmadot kompenzálni akarja, s ez csak úgy lehetséges, ha a klub megemeli a fizetését a jelenlegi másfélszeresére...
Ez eddig OK, de ha ő megkapja, a többi játékos is jogosan követelhetné, az meg nem pálya, hogy mindenkinek felnyomják a fizetését. Megint...
Forca Barca!!!!
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.01.13. 19:39:21

Nem kapzsiság, le van írva a cikkben. Ettől az évtől Abidalnak a spanyol törvények értelmében az eddigi 24% helyett 49%-ot kellene adóznia. Ergo amit eddig kézhez kapott az 76% volt, míg ezután ez csak 51% lesz, azaz a nettó jövedelmének az egyharmada ugrik. Nem hiszem, hogy kapzsiság a részéről, hogy ezt az egyharmadot kompenzálni akarja, s ez csak úgy lehetséges, ha a klub megemeli a fizetését a jelenlegi másfélszeresére... Azt hiszem ez elég világos, hogy nehezen áthidalható probléma. :) Két lehetőség van, a klub emel 50%-kal a fizuján, vagy ő lemond a 33%-áról. Érthető, hogy egyik fél sem akar belemenni, úgyhogy vagy találnak valami köztes megoldást, vagy Abidal elmegy és nézni kell egy hátvéd után.

Szándékosan nem írtam, hogy balhátvéd után. Mert hogy Jordi Alba kiszemelt Maxwell helyére az eddig is kristálytiszta volt. De Alba és Adriano megoldják a balbunkót, Alvés és Montoya a jobbat, viszont középre akkor maradt Piqué, egy öregedő Puyol és egy inkább vkp Mascherano. Úgyhogy valami jobbfajta középhátvédre nagyon szükség lesz... :?
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.01.13. 19:19:09

Bob_Marley írta:Mindkét félnek igaza van!
Viszont mivel ez tényleg több játékos "felháborodását" is szülné, Abidalt el kell engedni!Alba megfelelő utód lenne!
Én is azt mondom engedjük el, és Albával együtt érkezhetne még valaki balbekk posztra. Természetesen sajnálnám, de nem rendeznék hisztit ha elmenne nyáron.
barcalaci84
Jugador d'estrella

2012.01.13. 19:14:24

én eddig arról hallottam , hogy nem igazán a fizetésen megy a huzavona, hanem hogy ő hosszabb távú szerződést akar mint a Barca által kínált...

Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.13. 19:10:37

Mindkét félnek igaza van!
Viszont mivel ez tényleg több játékos "felháborodását" is szülné, Abidalt el kell engedni!Alba megfelelő utód lenne!
Kép
Kép
Kép
krosz31
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.01.13. 19:05:14

Sanama írta:Nem csak neki mondom hanem az összes pénzéhes gyökérnek!

Ha megélhetési problémája lenne, akkor megérteném, hogy a pénzpénzpénz, de így is reggel az a legnagyobb baja,hogy melyik kocsijával menjen edzésre...... Na húzzon a francba! Ezek nagyon fel tudnak dühíteni,mikor Euró milliókat keresnek,de még több kell....
pont ezt akartam én is irni....nem,hogy örülnének ,hogy a világ legjobb csapatában vannak még több pénz kell...vagy ha nem a pénz akkor az a gond ,hogy csak 15-20 percet kap,de szvsz a világ legjobb csapatában még cserének is jó lenni.... :)
soadroli
Llegenda del Barça

2012.01.13. 19:04:43

Sanama írta:Nem csak neki mondom hanem az összes pénzéhes gyökérnek!

Ha megélhetési problémája lenne, akkor megérteném, hogy a pénzpénzpénz, de így is reggel az a legnagyobb baja,hogy melyik kocsijával menjen edzésre...... Na húzzon a francba! Ezek nagyon fel tudnak dühíteni,mikor Euró milliókat keresnek,de még több kell....
Egyetértek, bár nem biztos hogy ez van a háttérben.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.13. 18:59:35

Nem csak neki mondom hanem az összes pénzéhes gyökérnek!

Chino
Llegenda del Barça

2012.01.13. 18:56:33

Lionel85 írta:
MessiFan írta:Röhej! De ha a pénz motiválja, és úgy fog játszani majd megint, mint a daganata előtt, akkor én megadnám neki... Viszont én úgy gondolom hogy szereti annyira a csapatot, hogy nem megy el ilyen hülyeségért, miközben állandó helye van a kezdőben érkezése óta.
Nem hülyeség az adó. Ő nem hülye, hogy többet adózzon. Megértem. Viszont ha azt nézzük, mennyit adott neki a csapat, akkor nem fogadom el a döntését. De mivel ő nem akar több pénzt otthagyni, így a váltás lesz valószínűleg a legjobb megoldás. Ebben az esetben kicserélődik a teljes baloldali védelem. Albára nagyon rá kéne szállni, illetve személy szerint egy olyan balhátvédre kéne áldozni, aki középen is alkalmas jó játékra. Sajnos ilyen játékost nem tudok mondani. Talán ha Fontás beérik...
AZ rendben van, hogy nem akar több pénzt otthagyni, de x millió focista is ugyanígy jár. Ha mondjuk 25 éves lenne és úgy kellene hosszabbítani, akkor még meg is érteném, de így hogy van még 1 max 2 olyan éve, hogy stabil kezdő lehet, akkor más a leányzó fekvése. Sokat tett a csapatért és nem is szeretném, hogy menjen, de azt sem kéne elfelejteni, hogy mit kapott ettől a klubtól. Abban pedig Rosell-éknek teljesen igaza van, hogy félnek a láncreakciótól, főleg, hogy nem vagyunk túl jól eresztve.
Jordi Albát meg ha megy Abidal, ha nem hozni kellene, mert sztem tökéletes lenne ide, ráadásul fiatal, fejlődőképes és 1-2 év múlva már nem lesz ilyen elérhető.
Forca Barca!!!!
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.13. 18:36:49

MessiFan írta:Röhej! De ha a pénz motiválja, és úgy fog játszani majd megint, mint a daganata előtt, akkor én megadnám neki... Viszont én úgy gondolom hogy szereti annyira a csapatot, hogy nem megy el ilyen hülyeségért, miközben állandó helye van a kezdőben érkezése óta.
Nem hülyeség az adó. Ő nem hülye, hogy többet adózzon. Megértem. Viszont ha azt nézzük, mennyit adott neki a csapat, akkor nem fogadom el a döntését. De mivel ő nem akar több pénzt otthagyni, így a váltás lesz valószínűleg a legjobb megoldás. Ebben az esetben kicserélődik a teljes baloldali védelem. Albára nagyon rá kéne szállni, illetve személy szerint egy olyan balhátvédre kéne áldozni, aki középen is alkalmas jó játékra. Sajnos ilyen játékost nem tudok mondani. Talán ha Fontás beérik...
Kép
Kép
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.01.12. 11:56:10

messideco írta:Az egyik kedvencem a csapatból. Jó lehet még egy évig, kérdés meddig bírja a terhelést. Adrianot én nem tartom a posztjára életbiztosításnak.
Néhány meccset már játszott Adriano a baloldalon, engem személy szerint azokon a meccseken meggyőzött. Nem lehet olyan rossz, legalábbis Maxwellnél biztos nem rosszabb. Itt azon van a hangsúly, hogy 3 védős rendszerben nem kellenek a szélsővédők. Ekkor ugye Abidal is beljebb lép, amit Adriano nem nagyon tud. Ő futóember, neki a pálya szélén a helye, ahogy láthatjuk Alvést is a jobboldalon.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.01.12. 11:50:56

Az egyik kedvencem a csapatból. Jó lehet még egy évig, kérdés meddig bírja a terhelést. Adrianot én nem tartom a posztjára életbiztosításnak.
Kép
"And my heart will leave you never."
Piquenbauer
Jugador d'estrella

2012.01.12. 11:32:34

A Sport most meg arról számolt be, hogy kinézte magának Abidalt Arséne Wenger. A hírek szerint 4.1 millió fontot (5millió eurót) adna érte. Egyébként a hír szerint nem az Arsenal az egyetlen érdeklődő, a Manchester City és a PSG is akarja. (Utóbbit nehezen tudnám elképzelni azok után, hogy pont most vették meg tőlünk Maxwellt).
ab1daL
Director del Fútbol

2012.01.08. 00:21:16

A SPORT szerint Abi a jövőhéten írhat alá plusz 2 évre! \:D/
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.01.03. 16:30:17

Röhej! De ha a pénz motiválja, és úgy fog játszani majd megint, mint a daganata előtt, akkor én megadnám neki... Viszont én úgy gondolom hogy szereti annyira a csapatot, hogy nem megy el ilyen hülyeségért, miközben állandó helye van a kezdőben érkezése óta.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.03. 16:23:58

Kezdem megsajnálni... (meg az össze pénzéhes idiotat)
így csak napi 5 ferrarira futja....
shawn
Jugador del Barça

2012.01.03. 16:13:26

http://barcanoticias.blog.hu/2012/01/03 ... bit_abidal éhen ne haljál már..., ha elmegy biztos megutálom :evil:
d
Entrenador del Barça

2011.12.12. 16:57:33

Igen, bár tegyük hozzá, hogy egy alkalommal viszont így csúnyán eladta a labdát, bár nagy baj nem lett belőle szerencsére. Nagyon nehéz emellett a teljesen feltolt letámadás előtt tökéletesen pontosan megcsinálni a labdakihozatalt. Amikor jó formában van, akkor Abidalnak ez nagyon megy.
Lezárt