Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.04.18. 12:21:18

Ezek a szerencsétlenek mások ellen himbilimbiznek, nem csinálnak semmit, ellenünk meg egymást múlják felül a Fair Play díjért.

Csak az a szomorú, hogy a madridnak nincs ilyen bűbáj kistesója. A világ legimpotensebb gádájától várjuk hogy mutasson vmit évek óta, hiába- ez az Atleti.

Ha nem is vallottuk be, tegyük: félünk hogy megismétlődik a 06/07-es hajrá.
Inkább bízzunk a világ legjobb csapatában és Pepben.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
socio66

2010.04.18. 12:14:54

Nagyon ideges voltam tegnap este,és még ma is dühít a meccs. A bíró minősíthetetlen volt. Vannak rossz ítéletek,téves döntések és általában úgy vagyok vele,hogy ne a bírót vegyük elő egy meccsen,de tegnap nagyon felbosszantott a ténykedése.
Egyszerűen vicc,hogy egy alattomos,durva gárda és egy futballozni akaró csapat meccsén a játékos csapatból állít ki embert ez a szerencsétlen.
Nem mondom,hogy nem volt jogos Alves kiszórása,de egyrészt ő sem véletlenül lépegetett oda keményebben,másrészt meg az ellenféltől is jópáran lemehettek volna. Látszott a lassításokon,hogy az espanyolos arcok nem is a labdát nézték,hanem a játékosainkat a belépőknél. Felugrásoknál folyamatosan fenn a könyök,stb.
Na mindegy,ez most így sikerült,hasonlóra számítottam amúgy, nem ért nagy meglepetés a meccsen,de nagyon sajnálom az elvesztett pontokat.
Innentől megint baromi nehéz lesz,a hazai meccsek meglesznek,de a két idegenbeli meccsen vért kell majd izzadnia Messiéknek.
Nagy blama lenne innen bukni.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.04.18. 11:55:14

csababarca írta:
Mihu írta:Lehet hogy most nem leszek túl népszerű, de vélemény szerint tegnap este elvesztettük a bajnokságot. Meggyőződésem, hogy a Madrid meg fogja nyerni minden meccsét, mert Ők azokat a csapatokat akiktől mi pontokat vesztettünk, szinte egytől egyig elverték. A kiscsapatok ellen a Madrid taktikája, hogy magukra engedik az ellenfelet, tökéletesen bejön. A kicsik nem tömörülnek be annyira a Madrid ellen, mint ellenünk, mert ugye mi nem engedjük nekik, hogy átjöjjenek a félpályán. A Valencia ma szerintem szépen bele fog szaladni a késbe, nehogy kapjanak egy 3-ast, a Mallorca-t meg el fogják intézni egy 11-essel vagy egy szabadrúgással, esetleg egy távoli lövéssel, és 2 vagy 3-1-re fognak nyerni. A Malaga meg nem fog akadályt jelenteni idegenben, ha a bajnoki címről van szó.

Ami minket illet, szerintem Sevilla-ban vagy Villareal-ban pontot fogunk veszíteni. Hiába mondta Touré hogy az Espanyol elleni lesz a legnehezebb meccsünk, szerintem ez a két meccs még ennél is keményebb lesz.

Innentől véleményem szerint, csak a BL maradt nekünk.

Bennem is ez motoszkál úgyhogy igazat adok neked.
Pep feladta ezt a meccset,nem 3 pontért küldte ki a fiúkat. Óriási hibát követett el.
Bosszantó,hogy úgy veszítjük el a ligát hogy a madridot kétszer alázzuk meg,és akkor ilyen Espanyol féle hulladékok ellen pontokat vesztünk.
Pepet én nem úgy ismerem, hogy ne a három pontért mennyenek a fiúk.

Ha a Real egyszer is x-el vagy vereséget szenved már majdnem 100%, hogy mi nyerjük a bajnokságot.
Nem hinném, hogy mi még két meccset rontanánk ha a Real 1x is botlana.
bzozo
Jugador d'estrella

2010.04.18. 11:30:22

torrentkiller írta:Tegnap igazából a sporin akadtam ki. Az első félidőben legalább 3 espanyol játékost kiállíthatott volna, ezen a szinten ilyen belépőket könyörtelenül meg kelle torolnia, csak a szerencsén múlott, hogy nem lett sérülés a vége.
sajnos ez igyigaz igen fura volt a ténykedése... :? de sajna a csapat sem csillogott ez végett mert hát ha arra kell számolni hogy eltörik a lábodat nem igazán mész oda !!! a csapatból Yaya elég gyenge volt és igen sok labdát adtunk el középen ..ez meghatározó volt szerinem és sajna ha egy ilyen hentesbrigád van előttünk ........sajna nem megy. De nem baj mert az ezutáni meccseket simán kell hozni és nem foglalkozni senkivel és semmivel!!

BARCA BARCA BARCA :D
VISCA EL BARCA
mess2009
Director del Fútbol

2010.04.18. 11:21:10

Sanama írta:Azért szerintem nyugi.
Valencia,Mallorca,de még a Zaragoza is megcsípheti a Madridot.
Főleg láthattuk ,hogy az Almeria ellen is épp,hogy behúzták a meccset.

Ha ma nyernek,még úgy is 1ponttal megyünk.
Pepnek most kell feladni a feladatot. a hátralévő 5meccset,és 3 bl meccset nyerni kell,és senki nem fog szólni 1 szót sem.

Tegnap sem volt középcsatárunk... A Real ellen az bejött,de egy Bojant legalább fel kellett volna küldeni a pályára,hogy mozogjon,és legyen Messinek területe. De így... esélytelen volt.

Nem értem... Ibra sérült és Bojan még így se játszik. Oké a REAL ellen bejött a taktika,de az egy másik meccs.
egészen pontosan ezt láttam én is, megspékelve ahogy írtam még néhány játékos rossz formájával.
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.04.18. 11:16:55

Rivaldo11 az Élő közvetítések topikban írta:Igen, tökéletes jellemzése az eszpányolnak. Reméelm összejön a kiesés előbb utóbb nekik, mert erre a hentesmunkára senki nem kiváncsi.
Ezt én is szeretném, de van egy olyan érzésem, hogy lesz olyan mákjuk szezon végén, hogy bentmaradnak...
Kép
Kép
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.18. 10:42:45

Charlie írta:Barbár 1 meccs volt a tegnapi, kiállításra számítottam mindkét oldalon, de csak nálunk sikerült kiszórni egy embert a bírónak. Fura volt , elkeseredni nem kell, még mindig vezetünk a bajnokságban. Kicsit olyan érzésem volt, hogy nem akarunk nyerni. Végig reménykedtem egy mákos 90. perces gólban de nem jött sajna. Valencia döntetlen jó volna ma, de nem sok esély van rá, van 1 zsáknyi sérültjük.

Mikor fordult elő utoljára, hogy nem rúgtunk gólt 1 meccsen? Nem emlékszem. Remélem több ilyen nem is lesz.
C.
az inter és a kazán ellen, bajnokin meg a Valencia ellen, mindhárom alkalommal idegenben ;)
Charlie
Öreg Harcos

2010.04.18. 10:40:41

Barbár 1 meccs volt a tegnapi, kiállításra számítottam mindkét oldalon, de csak nálunk sikerült kiszórni egy embert a bírónak. Fura volt , elkeseredni nem kell, még mindig vezetünk a bajnokságban. Kicsit olyan érzésem volt, hogy nem akarunk nyerni. Végig reménykedtem egy mákos 90. perces gólban de nem jött sajna. Valencia döntetlen jó volna ma, de nem sok esély van rá, van 1 zsáknyi sérültjük.

Mikor fordult elő utoljára, hogy nem rúgtunk gólt 1 meccsen? Nem emlékszem. Remélem több ilyen nem is lesz.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.04.18. 10:31:11

Tegnap igazából a sporin akadtam ki. Az első félidőben legalább 3 espanyol játékost kiállíthatott volna, ezen a szinten ilyen belépőket könyörtelenül meg kelle torolnia, csak a szerencsén múlott, hogy nem lett sérülés a vége.
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.18. 10:25:49

LM10 írta:Nyilván, hogy az Espanyol gyengébb, mint a Sevilla és a Villarreal, DE ez egy katalán rangadó volt. Ahol az Espanyol évek óta darálja a játékunkat, és csúnya faltokkal töri a játékot, míg a Sevilla és a Villarreal, azért majd focizni is akarnak majd, és ez fekszik nekünk.
Persze,ez így van.De attól még szerintem ha a meccs elejétől csatárral állunk fel,akkor könnyebb lett volna Messi és PEdro dolga is.Így őket ketten simán elosztotta a hátul lévő 5 emberük. Azért ha Bojan,vagy Henry játszik,az min 2 ember kivétele a játékból.ÉS ez sokat érhetett volna.De utólag kár okoskodni,itt tegnap Pep nem akart nyerni,szerintem bekalkulálta,hogy nem nyerünk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
LM10
Director del Fútbol

2010.04.18. 10:21:39

Ezzel csak az a baj,hogy pont a leggyengébb játékerőt képviselő csapat ellen botlottunk,a 3 nehéz idegenbeli meccsünk közül az elsőn.E
Nyilván, hogy az Espanyol gyengébb, mint a Sevilla és a Villarreal, DE ez egy katalán rangadó volt. Ahol az Espanyol évek óta darálja a játékunkat, és csúnya faltokkal töri a játékot, míg a Sevilla és a Villarreal, azért majd focizni is akarnak majd, és ez fekszik nekünk.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.18. 10:17:37

LM10 írta:
Ezzel annyi a probléma, hogy túl sokan még a 06/07-es szezon végét emlegetik? Kérdem én:MIÉRT? Ez egy új bajnokság , 3 év eltelt, más edzők és tök más játékosok. X-eltünk az Espanyollal Istenem. Majd a többi meccset megnyerjük. Ha a Bernabeuban vagy az Emiratesben iskolajátékot tudunk játszani, akkor a Villarreal és a Sevillát is elintézhetjük, főleg ha lesz csatár a pályán. Azért írtam tegnap, hogy jobb ez a pofon most, mint az utolsó előtti fordulóban(ha már 07-es szezon..). Amúgy meg akkoriban a Realon állt a dolog, ellenben ha ma nyer a Real akkor is 1 ponttal MI megyünk. Szóval több mint jó a helyzetünk, a pesszimista oldal meg akkor jöjjön elő megint, ha mégsem nyerjük meg a bajnokságot. :wink:

Ezzel csak az a baj,hogy pont a leggyengébb játékerőt képviselő csapat ellen botlottunk,a 3 nehéz idegenbeli meccsünk közül az elsőn.Ennél már csak két jobb csapathoz megyünk.
Simán meg tudjuk csinálni,de nem akarok még egyszer ilyen kezdőt a pályán látni,ne legyünk már madrid,meg chelsea.... :roll:
Ha csatárral játszunk a Sevilla meg a Villareal ellen is akkor mindkettőt behúzzuk.

Egyébként ezt a feklállást olyannak érzem mint a Rijkaard-érában alkalmazott 3-4-3-at.Ott is egyszer a Zaragoza ellen bejött a kupában,és annyi,ki is fújt. Akkor se ,s msot se ezeket a taktikák emelik a csapatot a fellegekbe,hanem a 4-3-3,vagy a 4-2-3-1. Ezt észben kéne tartani Pep edző Úrnak,majd nyáron kísérletezzen.
:wink:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2010.04.18. 10:13:56

Azért szerintem nyugi.
Valencia,Mallorca,de még a Zaragoza is megcsípheti a Madridot.
Főleg láthattuk ,hogy az Almeria ellen is épp,hogy behúzták a meccset.

Ha ma nyernek,még úgy is 1ponttal megyünk.
Pepnek most kell feladni a feladatot. a hátralévő 5meccset,és 3 bl meccset nyerni kell,és senki nem fog szólni 1 szót sem.

Tegnap sem volt középcsatárunk... A Real ellen az bejött,de egy Bojant legalább fel kellett volna küldeni a pályára,hogy mozogjon,és legyen Messinek területe. De így... esélytelen volt.

Nem értem... Ibra sérült és Bojan még így se játszik. Oké a REAL ellen bejött a taktika,de az egy másik meccs.
LM10
Director del Fútbol

2010.04.18. 10:13:36

Mihu írta:Lehet hogy most nem leszek túl népszerű, de vélemény szerint tegnap este elvesztettük a bajnokságot. Meggyőződésem, hogy a Madrid meg fogja nyerni minden meccsét, mert Ők azokat a csapatokat akiktől mi pontokat vesztettünk, szinte egytől egyig elverték. A kiscsapatok ellen a Madrid taktikája, hogy magukra engedik az ellenfelet, tökéletesen bejön. A kicsik nem tömörülnek be annyira a Madrid ellen, mint ellenünk, mert ugye mi nem engedjük nekik, hogy átjöjjenek a félpályán. A Valencia ma szerintem szépen bele fog szaladni a késbe, nehogy kapjanak egy 3-ast, a Mallorca-t meg el fogják intézni egy 11-essel vagy egy szabadrúgással, esetleg egy távoli lövéssel, és 2 vagy 3-1-re fognak nyerni. A Malaga meg nem fog akadályt jelenteni idegenben, ha a bajnoki címről van szó.

Ami minket illet, szerintem Sevilla-ban vagy Villareal-ban pontot fogunk veszíteni. Hiába mondta Touré hogy az Espanyol elleni lesz a legnehezebb meccsünk, szerintem ez a két meccs még ennél is keményebb lesz.

Ezzel annyi a probléma, hogy túl sokan még a 06/07-es szezon végét emlegetik? Kérdem én:MIÉRT? Ez egy új bajnokság , 3 év eltelt, más edzők és tök más játékosok. X-eltünk az Espanyollal Istenem. Majd a többi meccset megnyerjük. Ha a Bernabeuban vagy az Emiratesben iskolajátékot tudunk játszani, akkor a Villarreal és a Sevillát is elintézhetjük, főleg ha lesz csatár a pályán. Azért írtam tegnap, hogy jobb ez a pofon most, mint az utolsó előtti fordulóban(ha már 07-es szezon..). Amúgy meg akkoriban a Realon állt a dolog, ellenben ha ma nyer a Real akkor is 1 ponttal MI megyünk. Szóval több mint jó a helyzetünk, a pesszimista oldal meg akkor jöjjön elő megint, ha mégsem nyerjük meg a bajnokságot. :wink:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.18. 09:41:56

Bennem is ez motoszkál úgyhogy igazat adok neked.
Pep feladta ezt a meccset,nem 3 pontért küldte ki a fiúkat. Óriási hibát követett el.
Bosszantó,hogy úgy veszítjük el a ligát hogy a madridot kétszer alázzuk meg,és akkor ilyen Espanyol féle hulladékok ellen pontokat vesztünk.
madmushroom
Capitá del Barça

2010.04.18. 09:40:23

Pep számíthatott volna pedig arra, hogy ilyen csípős játékot fognak játszani ellenünk.
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.04.18. 09:26:55

defenzív csapat ellen FULL-defenzív felállás csatár nélkül? már a kezdő kihirdetése előtt azon a véleményen voltam, h egy kemény, birkózásra alkalmas csapatot kéne pályára küldeni, ehhez képest 1,70-es átlagú támadókkal állt ki a Pep-team... a espanyol nem kemény volt, hanem alattomos, ezt a sok elpasszolt labda utáni belemenések is alátámasztják, a spori meg partner volt ebben... páros lábbal csúszott be az egyik srác Keitának->semmi... a hentelős csapat meg emberelőnyben fejezte be a meccset, gratulálok... mindezek ellenére egy jó taktikával ütni lehetett volna a királyi "spatalánokat", de Pep ezt tegnap benézte SZERINTEM... ;)

akiket kiemelnék:
1, Piqué: zseniális, áthatolhatatlan volt és szereléseinek nagy %-a tiszta szerelés volt!
2, VV: megint akkor volt helyén a szíve, amikor kellett, a Barca számára ő a TÖKÉLETES KAPUS!
3, Sergi: tegnap kifejezetten labdabiztos volt, és ha normális spori vezeti a meccset, akkor 1-2 embert kiállíttathatott volna...
csiga
Barça B

2010.04.18. 09:01:30

Egy kicsit a nehogy szétrúgják a csapatot ízű meccs volt. Ezen a szinten ledöbbentő. Egyet a labdába kettőt a csatárba stílus. :( gusztustalan!
Arsene Wenger: "Különleges játékos. Felülmúlhatatlan fizikai es technikai tulajdonságokkal bír. Ráadásul a futball szerelmese, ami a numero 1-gyé teszi a világon".
barcafan0911
Entrenador del Barça

2010.04.18. 08:56:30

Fernando írta:Azt nem értem: hogy a fészkes francba lehet kiállni egy Barcelonának csatár nélkül? Szégyen. Ott van Bojan, ott van Henry. Nem... Maxwell-t kell szélsőként játszatni.
Ezen én is kiakadtam. Azon meg már meg sem lepődtem hogy Pedro megint kezdett, pedig támadásoknál 1 nulla a gyerek. Az nem elég ha belövi a 100-as ziccereket, a helyzetek kialakításából is ki kellene vennie a részét. Én sírva fakadok ha Pep jövőre is 1. számú szélsőként számol vele. Tulajdonképpen tegnap 1 csatáros játékot játszottunk Messivel. :roll:
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
Quaresma77
Jugador del Barça

2010.04.18. 08:50:38

Fernando írta:Azt nem értem: hogy a fészkes francba lehet kiállni egy Barcelonának csatár nélkül? Szégyen. Ott van Bojan, ott van Henry. Nem... Maxwell-t kell szélsőként játszatni.
Én is ezen a véleményen vagyok . Vagy oké egyikük se játszik , de akk nem egy védőt kell játszatni csatárként , úgy tudom keita már játszott ott és nem is volt annyira rossz .
barcabery
Barça C

2010.04.18. 08:50:10

Úgy gondolom ez után az x után még jobban fogunk figyelni,és beleadni mindent.Meglesz ez a bajnoki cím,mi vagyunk a jobbak ez nem vitás!Most már csak nyerni fogunk!Hajrá Barca!!!
Tdavid
Entrenador del Barça

2010.04.18. 08:42:26

Halljátok gyerekek!!!Ez csak egy meccs volt a sok közül és attól h most x lett még egyáltalán nincs veszve semmi...gondoljatok bele h ha ma nyer a real (amit én nem tartok 100%-osnak) akkor is még 1 pontal mi vagyunk előrébb...tnap este a csapat láthatta h nem szabad félvállról venni egy meccset sem mert egy ilyen gyengusz teljesítmény nem lesz elég egy interrel szemben...én most azt várom h Guardiola tanárúr elbeszélget a fejükkel h mi is van akkor?! :wink:
És nem szabad egy ilyen alattomos espanyol miatt csüggedni...van még hátra pár meccsünk azt le kell hoznunk ügyesen és akkor senki se fog emlékezni a 2010.április 17.-ei katalán derbire!! :wink:
Ez az én véleményem és köszi h elolvastad! :wink: :)

Visca el Barça!!!!
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.18. 08:36:30

Azt nem értem: hogy a fészkes francba lehet kiállni egy Barcelonának csatár nélkül? Szégyen. Ott van Bojan, ott van Henry. Nem... Maxwell-t kell szélsőként játszatni.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
barcafan0911
Entrenador del Barça

2010.04.18. 08:31:10

Én is pesszimista vagyok. Szerintem a reál hozza a szokásos győzelmeket, rossz játék, bírói segédlet stb, , a valenciát majd kitömik, a mallorcát meg majd szerencsésen megverik. Mi pedig nagy valószinűséggel hullajtunk majd pontokat. Félek hogy megint igazságtalan lesz a bajnokság kimenetele. :?
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
mess2009
Director del Fútbol

2010.04.18. 08:27:52

herlius írta:Bár kétségtelenül bosszantó az eredmény, én úgy gondolom, hogy Pep valamilyen szinten számolt ezzel a meccsel. Az Espanol nagy szerencséje most az volt, hogy a Barca már elsősorban az Inter elleni meccsre készül, érezhetően nem tették oda magukat a srácok kellőképpen, egyértelműen a BL meccsre is próbáltak tartalékolni. Ezt a kétfrontos csatát csak így lehet bírni, meggyőződésem, hogy normális körülmények között ezt a meccset ma 2 góllal mi nyertük volna. Én nem esek kétségbe, a srácok nem felejtettek el focizni pár nap alatt, de úgy gondolom, hogy ma elsősorban a sérülések és egy nagy verés elkerülése volt a fő cél, ezt még a mai kezdő is alátámasztotta. Kaptunk egy kis ízelítőt az Inter várható taktikájából, ennél könnyebb meccsre ellenük se számítson senki, viszont abban is biztos vagyok, hogy kedden sokkal frissebben fognak mozogni a srácok a pályán. Ma nem volt létfontosságú a győzelem, annál inkább a sérülések megúszása és ezt elértük. Maradt még az előnyből és biztos vagyok benne, hogy amint égetően fontossá válik a győzelem, magasabb szinten fog játszani a csapat. Ez már nem a 2007-es szezon, az számomra biztossá vált a múlt szombati meccsen:)
nem nagyon tudok hinni az olyasmiben, hogy nem akartunk győzni, meg hogy féltünk a sérülésektől , meg hogy más meccsre tartogattunk....stb.
a tegnapi meccsen hatékony Barca ellenszerrel álltunk szemben! szoros és kemény emberfogás, bátor előre helyezett letámadás és precíz hátsó védősor.Pep ezuttal taktikai hibát is vétett, két csatár túl kevés, mert így könnyen jutott Messire 3, Xavi-ra 2 ember.
voltak feltűnően gyenge produkciók is mint Alves, és Yaya ami éppen elég ahoz hogy jó adag szerencse kelljen egy zakó elkerüléséhez, mert sztem tegnap ez volt a helyzet, bármennyire fájó is beismerni!
Lezárt