Hali!
Én azt mondom (szinte már szajkózom

), hogy a Madriddal alapból az a probléma, hogy nincs világsztár. Ez nem működhet annál a csapatnál, akit évtizedeken keresztül etalonnak tartottak. Ezen lehet vitázni, csak nem érdemes.
Nincs olyan játékos, akinek ha rossz napja is van meccset tudna eldönteni egy világklasszis megoldással mint annó Zidane, Figo, Ronaldo. Vagy említhetném a régi Raúlt. Messzebbre nem megyek, mert minek?
Egy szó mint száz: az egész Real Madridnál nem Miguel Torres vagy Salgado a legnagyobb baj, hanem az, hogy a kulcsposztokon szereplő támadó játékosok nem rosszak, de nem is kiemelkedően jók ahhoz, hogy arra a szintre emeljék a Real Madridot ahová az tartozik! Sneijder, Guti, Robben, Van der Vaart egy elit klubban a kispadra odaférhetnek, a kezdőbe nem!
Őket nem most kellett volna igazolni, hanem akkor amikor kész, stabil kezdő 11 meg van, benne 2 de inkább 3 olyan támadó játékossal akik megütik azt a bizonyos -igen csak magasan lévő- mércét.
Meg lehet nézni 2000-ben milyen kezdővel állt fel a Madrid a Valencia ellen a BL-döntőn. És gurítottak hármat az akkor igencsak nem gyenge Valenciának!
(wiki a barátnő...: Casillas, Salgado, Karanka, Helguera, Carlos, Ivan Campo, McManaman, Redondo, Raúl, Morientes, Anelka)
És ez a csapat úgymond "lazán" ütötte aki szembejött. Itt sem a ragyogó védelmével volt a Madrid a legény, hanem a támadóalakzatával. Sz*rták a gólokat. (Persze ez a -vagy hasonlóan összeállított- csapat ma nem élne meg, változott a futball, a játékosok is de nem is ez a lényeg.)
Majd a későbbi években is a Madridot a támadóiért miatt félték. Most? Na ennyi...
A Liverpool meg körberöhögi őket. Nem mondom hogy nincs esélye a Madridnak, mert mindig van. A labda meg ugye gömbölyű, mint tudjuk. Viszont ez, amit most művel a vezetőség és ez, amit a Madridtól játék néven látunk az nevetséges.
És elmondhatom: sosem gondoltam volna hogy ennyire súlytalan lesz bármikor is a Real Madrid támadóalakzata -hangsúlyozom, a támadóalakzata (tehát az a kulcsfontosságú 4-5 poszt)-.
Na ezt jól körülírtam sorry a hosszért
ui.: még azt jegyezném meg, hogy az mind szép és jó, hogy Drenthe hú d emennyit fejlődhet még, de most kellene virítania valamit, az ekkora kluboknál nincs türelmi időszak.
tényleg final