Gerardo Martino

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Szerinted jó döntés volt 'Tata' kiválasztása

A szavazás 2013.08.22. 13:14:28-kor befejeződött.

Igen
75
86%
Nem
12
14%

Szavazatok száma: 87
Chino
Llegenda del Barça

2013.09.19. 15:58:47

Deus írta:Na, nagyon tetszett a nyilatkozata. Végre egy edzőnk, aki osztja alaposan a csapatunkat.

Végre egy olyan edzőnk van, aki nem kényezteti a csapatot a sajtóban, hogy "megtettünk mindent, jók voltunk, stb", hanem hangot emel a nem tetszésének. Kirááály! Titótól nem emlékszem ilyen hasonló negatív nyilatkozatokra...
Igen, abszolut adom. Nekem is nagyon tetszett és nemcsak hogy Titotól, de az edzők túlnyomó részétől sem nagyon hallok ilyen nyilatkozatokat, főleg egy 4:0(!)-ra megnyert meccs után. Ilyenkor mindig jöttek a sablonnyilatkozatok, hogy: bár az első a félidőben nem kerekdtünk annyira az ellenfél fölé, de kontrolláltuk a játékot, a második játékrészben viszont tökéletesen játszottunk, mindent egybevetve elégedettek lehetünk stb.
Na Tata nem ilyen és ennek csak örülni tudok.
Forca Barca!!!!
Mezner2
Entrenador del Barça

2013.09.19. 10:17:15

visca el barca írta:részvétem az apukája miatt :(

deusho hasonloan én is örülök h osztja őket, de remélem nem csak beszél a változásról, hogy hanem tesz is róla

ezt amugy kajak nem értem

"Kivéve azt, ha valaki közülük a szélen játszik, általában két középpályással fogunk felállni, így jön képbe a rotáció. Egyébként ezen felül is úgy hiszem, hogy ez az ideális megoldás."
Pedig szerintem egyértelmű, két belső középpályásra gondolt ezalatt, és, hogy ezért a háromból (Xavi,Ini,Cesc) egy mindig pihenni fog, legalábbis én így vettem le :D
visca el barca
Presidente del Barça

2013.09.19. 10:10:36

részvétem az apukája miatt :(

deusho hasonloan én is örülök h osztja őket, de remélem nem csak beszél a változásról, hogy hanem tesz is róla

ezt amugy kajak nem értem

"Kivéve azt, ha valaki közülük a szélen játszik, általában két középpályással fogunk felállni, így jön képbe a rotáció. Egyébként ezen felül is úgy hiszem, hogy ez az ideális megoldás."
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2013.09.19. 09:53:00

Na, nagyon tetszett a nyilatkozata. Végre egy edzőnk, aki osztja alaposan a csapatunkat.

Ez keltette fel a figyelmem:

„Megértem a közönséget, mert én is unom azokat a találkozókat, ahol a győztes fél nem tesz sokat a további gólok szerzéséért. A Barcelona esetében ráadásul ez gyakori, hiszen ez az együttes futballszakmailag felért a csúcsra, a közönség pedig ehhez van hozzászokva.”

Így van, nekem/nekünk is ez a bajunk, hogy X gól után leül a csapat. Ez ellen akar tenni Tata. HELYES!!! Folyamatosan kell játszani, nyomást gyakorolni az ellenfél csapatra egészen a lefújásig.

„Aggasztó, hogy a csapat megtörik, továbbá az is negatív dolog, hogy az első játékrészben nagyon sok labdát adtunk el, ami nem jellemző erre az együttesre. Még csak nem is az történt, hogy kényelmetlen szituációkban veszítettünk labdát, hanem egyszerűen pontatlanok voltunk alapszintű helyzetekben.”

=D>

Így van.

Végre egy olyan edzőnk van, aki nem kényezteti a csapatot a sajtóban, hogy "megtettünk mindent, jók voltunk, stb", hanem hangot emel a nem tetszésének. Kirááály! Titótól nem emlékszem ilyen hasonló negatív nyilatkozatokra...
KépKép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.09.14. 10:30:42

Vegyük észre, hogy a mostani interjút szemüveg nélkül adta. :arrow: Koksz.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
culinho
Capitá del Barça

2013.09.01. 07:55:04

Az már szerintem fél siker, hogy Tata beszél a problémákról, nem azt súlykolja, hogy minden rendben van, csak így tovább. Sokat kell dolgozni, a pénteki európai szuperkupán is látszott, hogy hatalmas sebességbeli különbség van a kárunkra. Egyenlőre nem sok változást láttunk, de valahogy nyugodt vagyok, érzem, hogy jó választás volt Martino.
miihii
KHAL

2013.08.29. 18:43:14

Sanama írta:
"...Bajnokok vagyunk, ez a siker a játékosoké, Titóé és az ő szakmai csapatáé.”
Azért ezért respect neki

Így van =D>

ÉS nem csak ezért, hanem eddig kb minden szaváért. Szakmailag sokat eddig nem lehet róla leszűrni, de messzemenőkig szimpatikusak a megnyilvánulásai. Korrekt, objektív, higgadt és ésszerű dolgokat mond bármiről is kérdezik. Eddig ebben abszolút elégedett vagyok vele, árulkodó, h van jelleme az embernek. Remélem tényleg valójában is ilyen és hosszú távon is ilyen formában szólal meg a nyilvánosság előtt.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.29. 18:37:35

"...Bajnokok vagyunk, ez a siker a játékosoké, Titóé és az ő szakmai csapatáé.”
Azért ezért respect neki
socio66

2013.08.26. 17:30:51

Nem a legszerencsésebben fogalmazta meg, de az a Madrid szurkolóknak, és mindenkinek nyilvánvaló szerintem, hogy nem éppen elismerésre méltó dolgot tesznek, senki nem fog nekik tapsolni az újabb 'megvesszük kilóra' akcióért.
Zolee23
Capitá del Barça

2013.08.26. 17:05:55

Korrekt edző, de ezt azért remélem nem gondolja komolyan.

"Gerardo Martino, a Barcelona vezetőedzője a Málaga elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón azt mondta, a Gareth Bale-ért 99 millió eurót sem sajnáló Real Madrid tiszteletlenül bánik azokkal, akik megszenvedik a spanyol gazdaság válságát."
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.08.26. 15:51:34

Tetszik, hogy nem kertel és azt mondja, amit tényleg gondol és nem azt amit hallani akarunk (lásd Guardiola). Ő sokszor azt mondta egy olyan meccsre is, hogy van benne pozitívum, amikor egyáltalán nem játszottunk jól. Martino pedig összefoglalta az eddig három tétmeccset, amelyen a Levante ellen kiválóan játszott a csapat, a másik kettőn szenvedett. De fejlődőképes a csapat és ennél csak jobb lehet!
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.08.22. 13:21:08

Nagyon tetszik, hogy nem kerülgeti a forró kását és elmondja a véleményét.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.22. 11:31:50

a tegnapi meccs egy dolog miatt marad érdekes nekem.

vártam már egy olyan találkozót amikor szinte közünk nincs a meccshez, kiváncsi voltam h tud e valamit kezdeni a csapattal. tudott, szerencsére nem csak állt ott pislogva az oldalvonal mellett mint az elődje, hanem a szünetben lerendezte a gyerekeket. bár a második fi. sem volt olyan atom szuper, de az elsőhöz képest igen :D

viszont a védekezést neki meg kell oldania, mert a tegnapi kapott golunk egy komplett benny hill show volt, szegény védők azt sem tudták ki merre fusson :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.08.21. 10:49:02

S.Agüero írta:Letámadásunk. :
http://youtu.be/81jrWzOvzAA
Ahhoz, hogy ezt végigvigyük az egész szezonon, iszonyatosan jó fizikai állapotban kell lennie mindenkinek. Ehhez az előszezonunk nem volt éppen a legtökéletesebb, de nyilván Tata is tudja, úgyhogy biztosan kettőzőt erővel fognak dolgozni.

Ha sikerül állandósítani, akkor viszont nagyon szép idényünk lehet.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
mess2009
Director del Fútbol

2013.08.20. 18:02:48

S.Agüero írta:Letámadásunk. :
igen, jó klipp a Levante ellen működött is. én azért jegelem ezt a dolgot amíg nem látom egy erős csapat ellen. Alves: az biztos, hogy használt a változtatás abban, hogy elmaradt a sok fölösleges beadása, és ő képes a jobbösszekötő helyén is betörni. az aggályom csak abban van, hogy közben a védőmunkája semmit nem javul, ugyanúgy le-le marad a szélsőjéről gykran kell Piquenek menteni helyette. néha úgyérzem direkt hagyja ott a posztját, hogy elkerülje az etetést a szélsőjétől.(elég dörzsölt az ilyesmihez)
MatyiG
Adminisztrátor

2013.08.20. 17:28:02

Letámadásunk. :
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.20. 11:26:21

érdekes ez a felállás. 20 éve nézek focit, de én még ilyen verzióban szinte soa nem láttam a két szélső hátvédet játszatni...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2013.08.20. 11:19:15

JOseppe írta:Kép
Jól látszik ebből a szemszögből is Messi és Alvesék szerepe, mind a támadás és védekezésben is egyben.Eddig ez a taktika úgylátszik hogy jobban működik mint az elődök által preferált verziók. :roll: Csak a motiváltság tartson sokáig és nem lesz baj. :roll: Egyébként 11 múlva véget ér az átigazolási szezon, és bár Tata azt mondta hogy lehet hogy nem érkezik senki sem, a levante elleni mérkőzésen F.Norbert mégis azt mondta hogy Martinó mindenképpen szeretne egy belső védőt. :P Nem lenne rossz hogyha ez így lenne, mert én Mascért meg Adrianóért nem válalnék életbiztositást a helyükben az biztos. :roll:
Ezen a táblán Alves mozgása a legszembetűnőbb. A Levante ellen is inkább az ellenfél 16-osa körül tűnt fel, nem "vonalszélsőt" játszott, ezért sem röpködtek a beadások. A góljánál, mikor Messi visszaszerezte a labdát, egyből befelé indult. Szerintem ezzel sokkal eredményesebb lehet ő és az egész támadószekciónk is.
Forca Barca!!!!
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.08.20. 10:47:07

Kép
Jól látszik ebből a szemszögből is Messi és Alvesék szerepe, mind a támadás és védekezésben is egyben.Eddig ez a taktika úgylátszik hogy jobban működik mint az elődök által preferált verziók. :roll: Csak a motiváltság tartson sokáig és nem lesz baj. :roll: Egyébként 11 nap múlva véget ér az átigazolási szezon, és bár Tata azt mondta hogy lehet hogy nem érkezik senki sem, a levante elleni mérkőzésen F.Norbert mégis azt mondta hogy Martinó mindenképpen szeretne egy belső védőt. :P Nem lenne rossz hogyha ez így lenne, mert én Mascért meg Adrianóért nem válalnék életbiztositást a helyükben az biztos. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára JOseppe 2013.08.20. 12:07:07-kor.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.19. 14:13:48

shutterisland írta:volt már a labdarúgás történetében olyan edző, aki 7-0-ás győzelemmel debütált ? :o
Ezt nem tudom, de:
The 7-0 win on Sunday was the best ever official debut for a Barça manager.

The best league debuts for Barça managers have been: Tata Martino (7-0 in 2013), Ferdinand Daucik (8-2 in 1950) and Joaquim Rifé (6-0 in 1979).
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.08.19. 13:15:22

shutterisland írta:volt már a labdarúgás történetében olyan edző, aki 7-0-ás győzelemmel debütált ? :o

egyébként a letámadás érezhető volt, bár ebből a meccsből sokat nem lehet levonni, látható volt a jele annak, hogy látni fogjuk még a presszinget.

fontos, hogy észrevette ennek a létszükségletét, titonak nem tudom mikor esett volna le, hogy a barca védekezése azért volt jó, mert már az első három embernél elkezdődött, és a labdavesztés után egyből.
Azért én Tito-t sem ítélném el. Azt látta ő is Pep utolsó évében, hogy alapvetően a labdabirtoklással és a körbepasszolgatással nem fogunk eredményt elérni. Ezért próbálta meg a csapat széthúzását, a kemény presszionálás enyhítését és a gyorsabb támadásépítés bevezetését. A probléma inkább az volt, hogy erre a típusú játékra kevésbé alkalmas a keretünk. Kicsit sarkítva: a Bayern játékát akartuk játszani ahhoz a taktikához alkalmas játékosok nélkül. A másik alapvető gond szvsz a játékosok erőnlétével lehetett. Az erős, hosszan tartó letámadás ugyanis kondicionálisan nagyon sokat kivesz a játékosokból és ez főleg a szezonok finisében kezdte már éreztetni a hatását. Nagy kérdőjel még, hogy a tegnap látott totális letámadás mennyire tartható fenn a teljes szezonban, mennyit vesz ki frissességben, kreativitásban a játékosokból, mennyi sérülésveszélyt tartogat ez magában. Alapvetően viszont én úgy látom, hogy a Pep-féle totális letámadás volt a helyes út. Ez a keret, ezek a játékosok ugyanis erre voltak nevelve, ehhez értenek a legjobban, ebben hisznek, tehát ezt is kell velük játszatni. A lényeg azonban az intenzitáson, a megfelelő motiváción és hiten van. Ha ezek a játékosok maximális fordulatszámon pörögnek, hisznek az edző elképzelésében, akkor meggyőződésem, hogy nemigen van ellenfelük.
bali 15
Director del Fútbol

2013.08.19. 13:02:12

„Beszéltem néhány héttel ezelőtt Messivel, a szezon nagyon hosszú, sok mérkőzéssel. Fontos megértenie, hogy néha jó a pihenés. A szoros meccseken nem hozhatom le, sem én, sem más, az őrültség lenne. De az olyanokon, amelyek gyorsan eldőlnek, fontos, hogy vigyázzunk magunkra.”

„Mindenki azt akarja, hogy Neymar és Messi együtt legyen a pályán. Nem szabad ugyanakkor kárt tennünk a játékosban, azt akarjuk, hogy gyorsan alkalmazkodjon a csapathoz, de az erőnlétén még javítania kell. Hamarosan láthatjátok, ahogyan a legjobbját nyújtja. Nem kell sietni. Ez az én elképzelésem, az én döntéseim.”
El sem hiszem :shock:
Nem gondoltam volna, hogy Argentína képes racionálisan gondolkodó edzőt adni a labdarúgásnak. :lol:

A letámadás nagyon tetszett.

Védőfronton biztosan nem fogunk lépni semmit sem? :?
Mert bár ha a letámadás visszajön a játékunkba akkor meglehet, hogy nem lesz teher annyira a védelmen, de egy Real vagy Bayern ellen idén se húzzuk sokáig...
Chino
Llegenda del Barça

2013.08.19. 12:27:07

egyébként a letámadás érezhető volt, bár ebből a meccsből sokat nem lehet levonni, látható volt a jele annak, hogy látni fogjuk még a presszinget.

fontos, hogy észrevette ennek a létszükségletét, titonak nem tudom mikor esett volna le, hogy a barca védekezése azért volt jó, mert már az első három embernél elkezdődött, és a labdavesztés után egyből.
Úgy látszik nem a levegőbe beszélt, amikor a letámadás agresszivitásáról és alkalmazásáról beszélt. Ez pedig teljesen független, hogy kivel játszottunk, a lényeg, hogy komolyan alkalmaztuk. Talán ez volt az oka, hogy nem ragaszkodott annyira egy új védőhöz, habár még nem kizárt hogy érkezik. Mindenesetre biztató egy ilyen sorozattelrhelés mellett ami most következik. Remélem az Atletico ellen is hasonlóan fel tudja tüzelni a játékosait. Jó lenne, ha kupával tudna indítani.
Forca Barca!!!!
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.19. 01:20:41

volt már a labdarúgás történetében olyan edző, aki 7-0-ás győzelemmel debütált ? :o

Lezárt