Végre én is itthon vagyok, így kényelmes székemből kívánok minden Tamásnak Sok Boldog Névnapot, Jó egészséget (most is, mint születésnapokon is

) !
Két hét múlva érdekes körülmények között fogok dolgozni.

Előzménye a mai napon történt eset lesz. Szabadegyháza lakosságát, de főként ipari zónáját kikerülné a 62-es út, amely kisajátítási tervének geodéziai munkáinak elkészítéséhez a cégünket kérték fel (hupsz, van néhány birtokos jelző). Tegnap jól ment a mérés, ám ma megállt a projekt. Úgy másfél km-en kitűztük a leendő út tengelyét két méretes szántón át, amikor megjelent nagy hévvel egy tulajdonos, hogy azon nyomban fejezzük be a mérést, ez az ő földje, itt nem lesz semmilyen út, és a többi gazda sem fogja ... . Egyik főnökömmel mértem, aki diplomatikusan lenyugtatta felbőszült "gazdánkat". Idézőjelbe tettem, mert ő inkább tulaj volt. Kevés gazda jár manapság új Volvoval. Na szóval telefon ide-oda, majd kaptuk az infót a megbízónktól. Csütörtökön egyeztet a polgármester az érintett tulajdonosokkal, ám a ma látott hév alapján nem tűnik pozitív kimenetelűnek a jövő heti megbeszélés. Így tájékoztattak, és megnyugtattak minket, hogy mérhetünk majd a földeken, . . . és most egy kis hatásszünet . . . . .
rendőri felügyelettel.

Egyfelől meg lehetne érteni a tulajokat, ám azért nem arról van szó, hogy a házuk végi területet tüntetnék el, és változtatnák autópályává, hanem egy távoli telkük. Kárpótlásként kapnak majd nem kevés milliót, vagy egy azonos értékő földet a Nemzeti Földalapból. Van rá keret. Persze választások miatt sürgős, hogy legyen út, de azért az államérdek államérdek.