visca el barca írta:
a több ilyen minden szép és jó mindenki hosszabbít semmitmondó nulla
Mindig betaláljuk egymást. De ezen megint nem tudok elmenni. Mert mit kellene bejelenteni, vagy milyen nagy világ megváltásra lenne szükség?
Van egy elit keretünk, vagy egy jó taktikánk, van egy kupákra esélyes csapatunk. Mit akar itt a többség felforgatni? Be kell tömni a lyukakat, de ennél több hova kell?
Nem értem mi ez a nyamvadt nagy elégedetlenség és nem csak Rólad beszélek, nem külön Neked szól.
De szanaszéjjel nyerte magát a csapat, 3. szezonja ez Enrique-nek, vannak hibák, igen. De mit várunk? 3 év hengert?
Unzué ötlete nekem azért tetszik ennyire, mert változtatunk is meg nem is. Jön is új impulzus, mert teljesen más ha az ember háttérben van, vagy másnaptól ő az első számú. De mégis egy stabil háttér maradna a klubnál, gondolva itt az egész stábra.
Maga a nyilatkozat. Ennél jobban nem lehetne kihangoztatni, hogy külsős edző nem téma. Szerintem ez ezért fontos és kizárhatjuk Allegrit vagy éppen Sampaolit.
Visszatérve a az elégedetlenkedésre. Ott van Gomes, nyilván nem a két szép szeméért lett megvéve. Ha már itt van akkor igenis játszatni kell. Ki volt olyan fiatal(!) középpályás aki rögtön nem lógott ki a csapatból? Nyomatni kell, erőltetni kell, mert a srácnak jó adottságai vannak, de ennyi idősen nehéz egy ilyen árcédulához felérni. Mégis ha kezdeti LE akkor meg mindenki a fejét veszti. Most akkor mi a fontos, a csapat építése, vagy a sikerek?
Nem tudom kik milyen csapaton szocializálódtak, bár az öreg motorosok megéltek csúnya éveket is. De össze kellene tenni a két kezünket, hogy a szezon végső szakaszába úgy mehetünk bele, hogy van még 3 kupára esélyünk. A kupák lehetnek célkitűzések, sőt, annak is kell lenniük, de nem lehet elvárás.
A problémákról beszélni kell, meg én sem dugom homokba a fejem, látom például a taktikai hiányosságokat, vagy egyes játékosok visszaesését, vagy az el meccseléseket. De itt vagy a mentalitás van, hogy mi vagyunk a világ legjobbja és mi találtuk fel a focit és szénné verünk mindenkit, vagy mi vagyunk a legpocsékabb csapat a világon.
Valamelyik nap láttam egy lehetséges kezdőt a cseréinkkel és nem hittem el amit olvastam itt emberektől. Nevetség tárgyává téve a fél csapatot. Ezt én nem fogom soha megérteni.
Mathieu a legjobb példa. Az ürge nem egy csilivili, labdát a fején pörgető védő és ezért már szénné van is savazva. Miközben nem véletlen, hogy mennyivel kevesebb pontrúgás gólt kapott a csapat amíg játszott. Most meg ég a ház, mert nincs két ember aki tud fejelni. A tag, 3 milliót perkált ki zsebből, csak, hogy jöhessen. A szívét lelkét kiteszi, tökéletes peremember aki több poszton is bevethető, mégis a fórum kb 30%-a tud csak értelmesen megnyilvánulni róla. Nem lehetne megbecsülni a játékosainkat?
Megfigyeltem már, ha szárnyal a csapat, alig van komment a fórumon , de ha baj van akkor aztán beindul az ócsárolás ezerrel. Szóval a költői kérdésem az, hogy miért nem lehetne megbecsülni azt ami van, ahelyett, hogy irreális dolgokért sírnánk?