sjd írta:
"A Qatar Fundation nem csak hogy nem profitorientált tevékenységet végez, hanem vállalta azt is, hogy a jövőben együtt fog dolgozni az FC Barcelona alapítványával és az Uniceffel a különböző humanitárius projektek végrehajtásában. A Qatar Foundation oktatással, tudománnyal, orvosi kutatásokkal foglalkozik elsősorban, együttműködik számos egyetemmel, működtet tudományos és oktatási céllal parkokat"
Azért ezt így önmagában feltétel nélkül elfogadni ordító hülyeség. Mintha az Unicef, a WHO, vagy más szervezet fizetne nekünk, csak a töredékét, mert a nemes cél... Ha tudná, s ha megérné.
Ugyan már, ne legyünk ennyire naivák, Katar azért mégiscsak Katar, s szerintem az oktatáson és ilyen-olyan projekteken kívül még van 150 millió eurónyi közel sem ennyire humánus érdeke, hogy ez létrejöjjön. Ezzel nincs gond, azzal már inkább, hogy minek van pusztán beállítva.
Csányi urunk is áldoz a vagyonából, mondjuk úgy 0,05%-ot az alapítványának.
kennyke04 írta:
Amikor volt a bizalmi szavazás, Rosell már akkor mondogatta, hogy nem jó a pénzügyi mérleg! Szóval nem kell ennyire nagy összeesküvés elméletet gyártani...
És te úgy gondolod, hogy ez csak egy jótékony, nemes figyelemfelkeltés volt?
Banális. Mert nem pont ő gerjesztette azt a szavazást, nem ő vitte végig, nem ő akart már akkor is,
s nem ő készül több mint fél évtizede erre a hat évre...
Nekem a gondom az, hogy kihagyták a sociókat. Az, hogy sok a hazugság.
Az, hogy túl könnyen meg van magyarázva. Ezek az események a múlt tükrében, forgatókönyvben nem lehettek volna szebben megírva úgy, hogy Rosell egy képzeletbeli stratégia mentén haladjon. Minden pont úgy van, ahogy ő megmondta, amiért őt kellett megválasztani, ami az egyetlen járható út. Naná.
Ti könnyen elfogadjátok, én szkeptikus vagyok, ennyi.
Túl sok az érdekes egybeesés, az olyan történés, amit Rosell megjósolt, s épp kapóra jön a valós helyzet, meg ez a mézes-mázos, lenyomjuk szó nélkül a sociók torkán.
De bezzeg Cruyff miatt pártolói gyűlést kellett összehívni...