Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2013.05.25. 10:19:47

Nagyon örülök, hogy marad! Még igen sok van benne, kb képességeinek 40% adta eddig nálunk. Hogy miért, azt sokáig tartana feszegetni, de most azt érzem, hogy nagy szezonja lesz, és lehet hogy bizonyos értelemben Alexis lesz a legnagyobb nyári fogásunk...
Amúgy meg ha meg összejönne a Messi-Neymar-Alexis Tello-Pedro összetételű támadóválaszték, nagyon nem szeretnék egy Fabregast elöl látni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
noname
Llegenda del Barça

2013.05.25. 09:57:10

Nagy kedvencem. A legharcosabb játékosok egyike, akit valaha láttam, de nem tudom maradjon-e...

Tello kell, mert kell egy tipikus vonalszélső. Messi- no comment. Pedro kell, mert ha nem is zseni, mindig hoz egy jó átlagot és saját nevelés. Ha jön Neymar, hát nem tudom. Még egy évet talán maradjon. Ha Villa is lelép lesz talán még lehetősége bizonyítani. Talán.
A Fifa egy szégyen
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2013.05.25. 02:07:32

sjd írta: Amúgy az a vicces (szomorú), hogy ez a "kérdés" is gyakorlatilag csak az újságírók fejében létezett, legalábbis ha nem hazudtak neki a klubnál azzal, h meg akarják tartani. És feltételezem még jó pár ilyen "kérdés" az ElMundo meg a sport.es agyszüleménye.
Reméljük a Thiago ügy is ezek közé sorolható.. Amúgy csak nekem "gyanús", hogy pont őt is kiválasztották az új mez bemutatásánál? Szerintem nem véletlen, amolyan jelzésnek venném én, hogy vele is számolnak jövőre, nem az a kategória hogy "meghallgatjuk az ajánlatokat, és eladjuk 20 misiért".. Persze lehet csak én látok bele minden pozitívumot ebbe, de szerintem nem tervezzük eladni.

Sancheznek meg örülök nagyon, remélem hasonlóan folytatja majd az új idényben, mint a szezon végén most, meccsenként 1 gólponttal legalább. Ezzel úgy kiegyeznék. :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.24. 23:45:52

Chino írta:Na végre, örülök,hogy ez a kérdés lezárult.
Amúgy az a vicces (szomorú), hogy ez a "kérdés" is gyakorlatilag csak az újságírók fejében létezett, legalábbis ha nem hazudtak neki a klubnál azzal, h meg akarják tartani. És feltételezem még jó pár ilyen "kérdés" az ElMundo meg a sport.es agyszüleménye.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.05.24. 22:52:03

Ja pontosan,gyűjtök rá,épp Alexises mez eladásokból akarom majd kipótolni a veszteséget,de sajnos az utóbbi egy évben nem nagyon megy a biznisz! :shock:
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
lui1698
Llegenda del Barça

2013.05.24. 22:47:20

sörvirsli írta:Na most ha végig szerencsétlenkedik még egy szezont akkor pont annyit fog érni mint Pedro,aztán jövő nyárra lesz még egy értékkel nem bíró lék a Barca hajóján. :x
Nyugi, majd összedobjuk neked rezsire, ha már egyfolytában ennyit aggódsz szerencsétlen gyerek árán. Gondolom neked kell majd kifizetni a vételár és az eladási közötti különbséget.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sörvirsli
Capitá del Barça

2013.05.24. 22:43:39

Barcaman1993 írta:
ab1daL írta:Mai sajtótájékoztatóján megerősítette maradását a chilei:

"Exit rumours? The club has told me they want me to continue, and I want to stay at the best club in the world."
Remélem nemsokára lesz egy ugyanilyen hír a Pedro topicban is.
Nekem is pont ez jutott az eszembe. Bár Pedro valószínű azért marad mert egy zacskó szotyit nem kapna érte a Barca. Viszont Alexisér még hajlandóak lennének 20-25 misit kifizetni.
Na most ha végig szerencsétlenkedik még egy szezont akkor pont annyit fog érni mint Pedro,aztán jövő nyárra lesz még egy értékkel nem bíró lék a Barca hajóján. :x
Aki azt hiszi, hogy a Messi és a Messiás szavak és jelentések összecsengése véletlen, az orbitálisat téved: Isten kegyelméből való ez az ember.

Messi-Neymar = the ultimate forward duo

Paul Walker - We are always gonna miss you forever!
Chino
Llegenda del Barça

2013.05.24. 19:49:35

Na végre, örülök,hogy ez a kérdés lezárult. Tény hogy a szezon első felében nem úgy ment neki a játék ahogy kellene, viszont az utóbbi 7-8 meccsén már kezdte azt a teljesítményt hozni, amiért leigazoltuk. Remélem jövőre innen folytatja.
Forca Barca!!!!
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.05.24. 19:22:22

Remek hír, jó játékos, örülök, hogy marad. Bár nem az Udinesében megszokott formáját hozza, ahogy ő mondta, újra tanult focizni a Barçában. Nem flikk-flakkozik, nem ontja a gólokat, de nagyon hasznosan játszik. Egész évben látszott rajta az akarás, csak sajnos sokszor nem volt szerencséje. A labdatartása, a küzdeni akarás viszont ezek szerint a vezetőségnek is szemet szúrt és úgy gondolták szerencsére, hogy ez a mentalitás kell ebbe a csapatba!
Kép
Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.24. 19:01:24

"Exit rumours? The club has told me they want me to continue, and I want to stay at the best club in the world."
Remélem nemsokára lesz egy ugyanilyen hír a Pedro topicban is.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Alexis9Sánchez
Jugador del Barça

2013.05.24. 18:50:39

\:D/
Katalán szív, kék lélek, Barcelona drukker maradok, amíg csak élek !!!
ab1daL
Director del Fútbol

2013.05.24. 18:26:13

Mai sajtótájékoztatóján megerősítette maradását a chilei:

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.05.15. 18:11:52

http://www.youtube.com/watch?v=4nvqJhukSL4
Azért nagyon jó ezeket újranézni... :D

Feljavult amúgy a srác így szezon végére, fejben talán elkezdett rendeződni, mindenképpen megtartanám, ha mentálisan is rendben lesz, és nem szerencsétlenkedi el a helyzeteit (lásd videó), akkor jó kis idény elé nézünk.
ab1daL
Director del Fútbol

2013.05.13. 09:49:41

Alexis is, together with Ronaldo, the Liga player who has directly taken part in most goals (10) in the last 6 Liga rounds.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.05.12. 22:16:49

Na, a helyzet az, hogy szerintem összekapta magát így a végére, és elkapta a fonalat. A mezőnymunkája a szokásosnál is hasznosabb (azt nem is vitattam sosem), de ami számomra örömöt okoz, az az, hogy végre a kapu előtt is képes jó megoldásokat hozni, illetve hogy színt visz a játékba. Ma egy csomószor indult meg, remek cseleket mutatott be, nekem ez nagyon tetszett.

Felhúzott nem egyszer idén azzal, hogy a gólvonalról se tudta berúgni, és ezt nem is felejtem el könnyen. De ha így folytatja, akkor bizonyítja, hogy van neki még itt helye. Én rá nem mondtam egyszer sem, hogy nem akarom itt látni (legalábbis úgy emlékszem, hogy még ha szapultam is, ilyet akkor sem mondtam, legfeljebb azt, hogy el kéne gondolkodnia, hogy mit akar), és az ilyen meccsek után kifejezetten nem is szeretném, ha elmenne. Villa előbb van szerintem azok közt, akikre már nem igazán van szükség. Remélem, hogy lesz még esélye bizonyítani, mert remek játékos, ha éppen nincs gödörben.
lui1698
Llegenda del Barça

2013.05.12. 22:12:29

A végére egész belejött a srác, látszik, hogy most már az önbizalma is éledezik. 1-1-eket bátrabban vállalja, emellett mezőnyben továbbra is hasznos tud maradni. És végre jönnek a gólok, meg a gólpasszok is.

Remélem a vezetőség is látja, hogy van benne fantázia, és nem passzolják el a nyáron, hogy legyen hely Tarajnak.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.07. 17:12:06

Barcaman1993 írta:
sjd írta:
Egyébként utána a kupameccsen is ugyanúgy középen játszott, és attól függetlenül h "megették", hatalmasat küzdött, és folyamatosan ott lógott Pepéék nyakán, nem keveset téve hozzá a győzelemhez. (Meg akkoriban még nem tudták a védők, h úgysem fog gólt lőni, és tök felesleges felvenni :roll: )
Sztem ez a lényeg. :D Ott a gól bármikor benne volt. Most csak a gólhelyzet.
Ezt az utolsó mondatot nem gondoltam komolyan egyébként, mert sztem ez a "úgysem figyelnek rá, mert nem gólveszélyes" érvelés olyan számára teljességgel komolyan vehetetlen, aki valaha is focizott komolyabban. Amikor a haverokkal lemész a grundra még poénnak elmegy, h a legügyetlenebbet nem veszed fel a védekezésnél, aztán röhögsz, ha mégis gólt lő, de már megyei szinten sincs ilyen, hogy valakire nem figyelsz v kevesebb embert állítasz, mert szted úgysem talál be. Berakhatod Valdest is Ramos és Varane közé, attól még nem fogja egyik sem hagyni szabadon rohangálni ott.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.07. 17:01:50

sjd írta:
Egyébként utána a kupameccsen is ugyanúgy középen játszott, és attól függetlenül h "megették", hatalmasat küzdött, és folyamatosan ott lógott Pepéék nyakán, nem keveset téve hozzá a győzelemhez. (Meg akkoriban még nem tudták a védők, h úgysem fog gólt lőni, és tök felesleges felvenni :roll: )
Sztem ez a lényeg. :D Ott a gól bármikor benne volt. Most csak a gólhelyzet.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
sjd
Llegenda del Barça

2013.05.07. 16:57:49

Barcaman1993 írta: Akármikor középen játszott, szinte mindig megették. Azon az ominózus meccsen, amit te említesz, ott se játszott középen. Messi volt false 9 és indította a keresztbemozgó :!: Alexist.
Kép
Kép
http://www.zonalmarking.net/2011/12/11/ ... a-tactics/

recrea
Llegenda del Barça

2013.05.07. 16:06:28

Barcaman1993 írta:
Subinho írta:ezzel én is így vagyok!!! centerbe Alexist, az jön be neki. érdemes megnézni a videón a Real ellen, ahol Messi visszavont ékként játszott (ahogy szokott) de előtte végre volt valaki, aki szépen be is indult és be is vágta!!! szóval hajrá, Alexissel előre, Messi mögötte és akkor Pedro tőlem elbohóckodhat a jobbon, Ini menne balra, a kp-n meg Busi és Xavi, mert valljuk be Xavinak már nem erőssége a kapu előtti szitu, viszont a lasztit remekül tartanák Busival a kp-n.
Akármikor középen játszott, szinte mindig megették. Azon az ominózus meccsen, amit te említesz, ott se játszott középen. Messi volt false 9 és indította a keresztbemozgó :!: Alexist. Ezt a keresztbemozgást külön kiemelem, mert ilyet szökő évente látni a csapattól, pedig azért 3 csatárral illene mutatni vmit. Mellesleg sokkal könnyebb lenne gólt szerezni.
Azt is egyetlen embertől és pont az ő topikjában vagyunk.
Szerintem rendre jól játszik középen, de legalábbis lefoglal két védőt.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.07. 15:55:49

Subinho írta:ezzel én is így vagyok!!! centerbe Alexist, az jön be neki. érdemes megnézni a videón a Real ellen, ahol Messi visszavont ékként játszott (ahogy szokott) de előtte végre volt valaki, aki szépen be is indult és be is vágta!!! szóval hajrá, Alexissel előre, Messi mögötte és akkor Pedro tőlem elbohóckodhat a jobbon, Ini menne balra, a kp-n meg Busi és Xavi, mert valljuk be Xavinak már nem erőssége a kapu előtti szitu, viszont a lasztit remekül tartanák Busival a kp-n.
Akármikor középen játszott, szinte mindig megették. Azon az ominózus meccsen, amit te említesz, ott se játszott középen. Messi volt false 9 és indította a keresztbemozgó :!: Alexist. Ezt a keresztbemozgást külön kiemelem, mert ilyet szökő évente látni a csapattól, pedig azért 3 csatárral illene mutatni vmit. Mellesleg sokkal könnyebb lenne gólt szerezni.
Subinho
Director del Fútbol

2013.05.07. 14:43:11

ezzel én is így vagyok!!! centerbe Alexist, az jön be neki. érdemes megnézni a videón a Real ellen, ahol Messi visszavont ékként játszott (ahogy szokott) de előtte végre volt valaki, aki szépen be is indult és be is vágta!!! szóval hajrá, Alexissel előre, Messi mögötte és akkor Pedro tőlem elbohóckodhat a jobbon, Ini menne balra, a kp-n meg Busi és Xavi, mert valljuk be Xavinak már nem erőssége a kapu előtti szitu, viszont a lasztit remekül tartanák Busival a kp-n.
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.07. 14:33:18

Gokuci írta:
recrea írta: Ezt meddig erőlteted még? Csak azért kérdezem, mert egyáltalán nem így van.
Nézd meg légy szíves a videóban, h hány gólt lő a jobb oldalról Sanchez és mennyit a balról vagy centerből. Még egy dolog, ha idén is belövi a helyzeti felét, akkor ennél több gólja lenne.
Ezt nem kell erőltetni, ez a jelenlegi meccseket látva tény.
és ha a kiskutya nem sz.rna felpuffadna.
Egyik is ha, meg a másik is ha.
Ha Febregas küzdene, nem piszkálnák.
Ha Villa jól játszana nem akarnák eladni.
;)
Vagy pl. ha látnád a focit, nemcsak néznéd, akkor tudnád, h sokkal hasznosabban játszik a másik két poszton, mint jobb oldalon. Már értem, amit mondasz. :wink:

Rendben, elfogadom a véleményed, nem akarok belemenni szóváltásba, de szerintem felesleges erőltették a szezonban a jobb oldalon, ezt pedig az első 40 meccs jól mutatta. Nálam centert játszana, mert mocskosul érzi a beindulásokat, elmozgásokat, a mélységi passzokat, látja az üres területeket, gyorsan indul meg, akár felállt védelemmel szemben is. A góllövésre is ráérezne előbb-utóbb, az ugyanis szerintem nem tudás, sokkal inkább fejben dől el, koncentráció, figyelem, önbizalom, gyakorlat kérdése.

Ettől még Messi játszhatna hamis 9-est, talán több lehetősége is lenne, mert Alexis lekötné a két belső védőt, a pálya egész szélességében mozoghatna. Más centernek problémát jelent elmozogni a szélekre, nála ez sem lenne gond. Mondjuk ez párszor át lett beszélve, mégsem történnek változások ez ügyben. Inkább tötyögünk a középpályán 6-8 emberrel.
Léfe
Entrenador del Barça

2013.05.07. 14:26:46

Két éve egyfolytában egy nulla. Most sem sziporkázott, csak rugott pár egyeneset a lasztiba. Mehet ahova akar. Elég sok mérget nyeltünk miatta.
Fecó
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.05.07. 13:39:55

recrea írta:Egyébként fogalmam sincs, h miért akarják egyesek elküldeni őt, ill. miért szólnak arról a pletykák, h távozik a nyáron?!

Biztos vagyok benne, h marad.
Én is.
Nincs is értelme az eladásáról beszélni, maradnia kell. Nagyon sok van benne még...
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Lezárt