Én úgy érzem sokszor, hogy nem gondolkozunk hosszútávon. Itt van ugye ez a bajnokság, van egy lemaradásunk, sőt statisztikailag egyik leggyengébb kezdésünk, de a hátrány továbbra sem behozhatatlan, de mintha meglennénk "sértődve", hogy nem mi vezetünk. Mikor olyanokat olvasok, hogy Márciusra vezetnünk KELL, akkor azért kinyílik a szemem, hogy what?

Ott volt tavaly a RM, majdnem megcsinálták. Mi nyertünk úgy bajnokságot anno, hogy ha jól rémlik egy fordulóban sem vezettünk év közben, s lőn csoda megnyertük a végén. Oké, köszi Tenerife.

Szóval ezt én nem valami szuper optimizmusnak fogom fel, főleg hogy Januárban kezdett kifejezetten összeállni a csapat. Most becsúszott egy iksz és halálhörgés siralom....4-7 pont közötti is lehet a hátrányunk, de főleg, amiatt hogy a Liga idén minden idők legerősebbikje és most jön majd a kettős-hármas terhelés, semmit nem lehet kijelenteni. Bennünk ugyanúgy megvan, hogy elhagyunk pontot? Igen, mert nézzünk már körbe milyen csapatok vannak. Na de egy Betis meg Alaves ellen? Érdekes megtréfáltak már mást is.
És LE sem véletlen mondja, hogy örül az egy pontnak, én is nagyon örültem, hogy meglett az egyenlítés, mert minden pontra szükség van, persze, hogy jobb lett volna három, de ez az árva is jól jöhet a végén. Utolsó fordulókban fog ez megint eldőlni, s addig én egy percig nem adom fel, hogy megnyerhetjük, mert képesek vagyunk rá és meccs közben is tudtunk fordítani, ikszre menteni és így tovább. Akarják a srácok is, s a keret is adott hozzá. Itt állandóan nem Barca szintű focisták vannak, már akkor nem tudom kik Barca szintűek? Mi ez a lekicsinylő hozzáállás? Gomes vagy Denis remek játékosok, bizonyítottan jó játékosok, lehet nem világsztárok, de ilyen építőkockák kellenek. És igen a hétvégén egy Rakitic mellé nem feltétlen két nem eléggé labdabiztos embert teszek fel, ebben LE hibás, ahogy sok másban is lehet, de pl az hogy nem tud hozzátenni? Tegnap is alaposan belenyúlt, s akkor lehet mondani, hogy mert ő volt a hülye. Igen, ez benne van, de belátta és megpróbált mást. Hiányzik a világ egyik legintelligensebb játékosa, meg Iniesta, aki szintén nem egy hülye a játékhoz, de mellég szuper labdabiztos. Utódokban is felesleges gondolkozni, mert nincs Iniesta utód. Ahogy Xavi esetében, így majd nála is az kell, hogy ki az, aki beleillik abba, hogy lehessen továbblépni. Most nem megyek bele nevekbe mélyebben, nálam Coutinho félék kapásból kiesnek, itt ez nem fér bele, hogy elhagyjuk a labdákat. Tudnék neveket sorolni, de én Gomesről egyáltalán nem mondanék le. Mindegy ez megint más tészta és nagyon elkalandoztam, a lényege az, hogy azt látom, akarjuk ezt a címet. Lehet lesz nálunk jobb, de akarjuk a végsőkig. Egy Atletico azért van hátrébb, mert belőlük leginkább a szenvedély tűnt el, valószínűleg érzik, hogy Simeone majd megy. Nálunk ezt nem érzem, aztán ki tudja lehet nálunk is így van sajnos, de kaparnak és teszünk érte, hogy legyenek eredmények. BL az teljesen lutri, azzal én nem is foglalkozok, nyeri aki nyeri, de a bajnokságot sose szabad feladni, amíg ilyen "minimális" a különbség. Mert 4-7 pont az nálam minimális. Ahogy hiphop a RM is 40 veretlen meccs elkezdett párat elhagyni, úgy ez folyamat benne van mindenkinél, hangsúlyozom nálunk is, de pont arra világít rá, hogy ennyivel a vége előtt olyat kijelenteni, hogy biztosan nem nyerjük meg. Hát én nem tudom, de akkor vakoptimista vagyok.

Vállalom, de láttam sok rosszat meg sok jót, de olyat még nem, hogy Januárban valaki megnyert egy bajnokságot.