2015.08.04. 10:55:05
Ezt én is olvastam.
Nagyon durva ez a sztori. Ennyi Barcelonás csodálatos év után hirtelen nem a padlóra, hanem az alá zuhant. Emlékszem, mennyire könyörögtünk neki (a horribilis pénzbeli ajánlatról nem is beszélve), de neki itt sok volt a stressz, és új kihívásra vágyott.
Én azok közé tartozok akik igen is jó kapusnak tartják Valdest. Nagyon divat őt fikázni (az NSO-n is az egysejtűek szétalázzák), de aki nézi az összes Barca meccset (mint én), az tudja mit köszönhetünk neki. Igen, alig volt munkája a meccsen, de így még nehezebb, ha 45 percig készültségben vagy, és jön egy helyzet, ahol hirtelen tökéletesen kell dönteni. Egyáltalán nem volt több hibája, mint bárkinek a védelemben. Nem egy hálás poszt, mert egy hiba egy gól. Egy Barcelona meccsen átlag 5 nagyon tiszta helyzet van, amiket a csatárok nem rúgnak be, még sem úgy emlékezünk a csatárainkra, mint akik rengeteget hibáztak.
Nagyon nagy karakter volt, nagyon jó játékos, csak nagyon nagy hülye volt, hogy innen elment. Oké, nem látok bele a fejébe, de: voltam már Barcelonában, voltam meccsen is, stadion túrán, és eltöltöttem ott egy hetet. Nagyon durva, hogy ott mennyire a fociról szól minden, és nem fér a fejembe, hogy egy La Masiából kikerült pali, egy ilyen karrier után első számú kapusként, ráadásul ilyen fizu mellett, mi a rákért akarna elmenni. Oké, volt egy sérülés, amivel nem számolt, de egy Monaco érdeklődéséről beszéltek. Az nem egészen az a szint. Jelenleg a MU-ban 3. számú kapus, mert De Gea mellett még igazoltak mellé egy Romerot. Innen, ha van egy kis esze gyorsan eligazol.
Van Haal pedig szerintem egy igazi bunkó, amellett véleményem szerint mindig is túlértékelt volt. A legutóbbi barcelonai munkásságától sem voltam enyhén szólva sem elájulva.
Valdes magának kereste a bajt, de azért egy Monaco szintű csapatban, vagy egy spanyol-angol-olasz-német jóféle csapatban még lenne helye szerintem.