ANK 2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei tornát?

Egyiptom megvédi a címét.
15
11%
Elefántcsontpart,tutira!
68
50%
Nem kérdés,hogy Ghána!
23
17%
Szerintem Nigéria!
6
4%
Kamerun ötödször is a csúcsra ér!
22
16%
Algéria odaérhet.
0
0 szavazat
Meglepetésre más nyeri.
1
1%

Szavazatok száma: 135
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.14. 21:04:35

Malitól többet vártam.A középpálya bombaerős, bár kissé statikus. Van Klasszis csatár is a csapatban, így eddigi szereplésük számomra csalódás. Egyértelműen meg kellett volna verni nekik Algériát, az arabok Zidane, Nasri, és Benzema nélkül nem olyan erősek. :lol:
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.14. 21:00:34

Etooka írta:Én személy szerint - amellett, hogy tiszteletben tartom azt, hogy a játékosoknak mennyire fontos ez a torna - nem fogok búslakodni, ha Touré és Keita hamarabb visszatérnek.

Egyrészt a togói-tragédia réme még mindig fenyeget azért valamelyest, másrészt nem baj, ha előbb Guardiola rendelkezésére állnak.

Persze, nyerjék meg, Mali-Elefántcsontpart legyen a döntő, de ha nem így lesz, örömmel veszem tudomásul, hogy Barcelonában vannak. :)
Mali most bajban van, nagy szerencséjük van, h az első meccsen 0-4ről felálltak, de most már Malawi ellen csak a győzelemmel marad esélyük továbbjutni, de így is függenek majd a másik meccstől is.
Angola viszont hozza, amit tőlük vártam, csak a kapusuk nagy gyenge. Úgy gondolom ők nyerik majd ezt a csoportot, a második hely Algéria és Mali között dől majd el, de Mali megszerzi a 2. helyet, Malawi sztem kikap majd Keitáéktól.

Kamerunk pedig meglepően gyenge volt, Etooval az élen. Azért úgy gondolom, ennek ellenére tovább mennek, de Tunézia ellen nehéz dolguk lesz. Zambiát azért illene ütniük.

Gyengén kezdtek a nagyok, de közülük csak Elefántcsontpart fog a csoportban búcsúzni.
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.01.13. 19:26:17

érdekes, nézem ES 2őt, Adebayort mutatják, mindig Arsenal mezbe/pólóba feszít, érdekes :lol:
Azert Zidan sokkal jobb mint a favago Sanyika
Nem vonom kétségbe, de akkor is vérszegény 0 csatárnak tartom, örülnék már ha Valdezzel karöltve elhagyná Dortmundot!
Különben a legszebb játékot eddig tényleg Malawi játszotta, még Beniniek is ügyes srácok, csalódás eddig pár nagy csapat...
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2010.01.13. 19:21:55

Én személy szerint - amellett, hogy tiszteletben tartom azt, hogy a játékosoknak mennyire fontos ez a torna - nem fogok búslakodni, ha Touré és Keita hamarabb visszatérnek.

Egyrészt a togói-tragédia réme még mindig fenyeget azért valamelyest, másrészt nem baj, ha előbb Guardiola rendelkezésére állnak.

Persze, nyerjék meg, Mali-Elefántcsontpart legyen a döntő, de ha nem így lesz, örömmel veszem tudomásul, hogy Barcelonában vannak. :)
.
faithnomore
Entrenador del Barça

2010.01.13. 19:17:30

elég érdekesek ezek az csapatok, már a 2. szelvényemet viszi egy eddigi tornafavorit :S

és azért Elefántoknál is játszottak a nagyok, Drogba, Touré pl, de hogy Kamerun kikap?
elképesztő.....
mellesleg van egy olyan érzésem hogy Drogbáék ezt is bebukják akármennyire is erős a keretük

mindenesetre így érdekes lesz a torna mert legalább a kis csapatok is beleszólnak az eredmények alakulásába
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.13. 19:03:05

eddig az egész torna gyér, a nagycsapatok nullák, kivétel ez alól Nigéria 40percig,és Egyiptom szintén ennyi percig, a kis csapatok pedig azt csinálják amit tudnak, bunkerfocit nyomatnak.

látványosság eddig zéró, varázslatos Afrikai foci szintén, (kivétel némileg Nigéria-Egyiptom meccse) ennél csak jobb jöhet.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.13. 19:01:19

Vastag meglepetés Gabon győzelme. Kamerun így nagy bajban, mert lehet, hogy nem lesz elég nekik 4 pont. Tunéziát és Zambiát is verni kellene. Elvileg képesek rá, de pl. Tunézia ellen benne van bármilyen eredmény a pakliban...
Rivaldo-A Legnagyobb.
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.13. 18:58:56

Gabon-Kamerun 1-0
:cry: :roll:

Alibi focit játszott végig Kamerun, ilyen játékkal sokra nem mennek. Túl nagy volt az arc és kevés a játék.
Remélem sikerül feljavulni a követkető meccsre.

Gabon meg csinálta amit tud, tőlük ez a max.
Lehet, h a szinészkedéshez jobban értenek, mint a focihoz, de igy is nyertek. :P :roll:

Az ilyen meccsek elég kiábránditóak.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
szajko
Director del Fútbol

2010.01.13. 18:51:31

Nem azért, de csontpart és kamerun is egy nagy 0, mikor európai sztárokkal vannak tele és ilyen no name csapatokat nem bírnak megverni.
Malawi szebb játékot mutatott egy erősebb csapat ellen. Komolyan mondom nekik fogok szurkolni ezen a tornán. :lol:
Ez is megmutatja az Afrikai csapatok szintjét.
Egyénileg jók, de a válogatottal...
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.01.13. 10:46:29

barca99 írta:
LG írta:Meg is érdemelnék a kiesést, ilyen gyenge játék, és ennyi kihagyott helyzet nem maradhat büntetlenül!
Ja, nyilván. :lol: Sok helyzetet hagytak ki az első meccsükön ki is kellene esniük. Nem mintha a Barcával, vagy az Arsenallal ne fordult volna ez elő, még jó hogy nem akartad őket a másodosztályban látni. :D

Mellesleg szerintem pont az lesz, hogy most majd mindenki arra vár, hogy kiesnek, de a BF-nál erősebb Ghánát megverik.
Pedig nem lenne sok álmatlan éjszakám, ha Touré hamarabb visszajönne.
2 oka van annak, h nem bántana, ha kiesnének az elefántok:

1. nyilvánvaló, h Touré már nagyon hiányzik a csapatból...
2. Kamerunnak egy riválissal kevesebb :D
barca99
Llegenda del Barça

2010.01.13. 10:37:40

LG írta:Meg is érdemelnék a kiesést, ilyen gyenge játék, és ennyi kihagyott helyzet nem maradhat büntetlenül!
Ja, nyilván. :lol: Sok helyzetet hagytak ki az első meccsükön ki is kellene esniük. Nem mintha a Barcával, vagy az Arsenallal ne fordult volna ez elő, még jó hogy nem akartad őket a másodosztályban látni. :D

Mellesleg szerintem pont az lesz, hogy most majd mindenki arra vár, hogy kiesnek, de a BF-nál erősebb Ghánát megverik.
Pedig nem lenne sok álmatlan éjszakám, ha Touré hamarabb visszajönne.
messi70
Jugador del Barça

2010.01.13. 10:32:34

kennyke04 írta:
Rivaldo11 írta:Egyiptom-akiket én messze nem sorolok az igazi afrikai csapatok közé
Pedig ha jól tudom náluk játszik a legtöbb játékos a honi bajnokságba, persze nem jelent semmit, de azért érdekes :) (konkrétan Zidanról tudom azt, hogy Európába játszik, a világ legimpotensebb csatár duojának egyik tagja - másik ugyebár Valdez - és soha nem hittem volna, hogy ez a gyerek ennyire alapembere lehet egy válogatottnak... Zidan az egyiptomiak T.Sanyija :lol: )
!!! Azert Zidan sokkal jobb mint a favago Sanyika
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.13. 10:16:38

Az elefántok meg sztem komoly bajban vannak! Ghána ellen ha kikapnak, már pedig sztem ki fognak, akkor szinte biztos kiesnek. Legalábbis ha a ghánaiaknak van annyi eszük, akkor ebben az esetben játszanak egy korrekt döntetlent Burkina-Fasoval.
Meg is érdemelnék a kiesést, ilyen gyenge játék, és ennyi kihagyott helyzet nem maradhat büntetlenül!
Fernando
Llegenda del Barça

2010.01.13. 08:09:39

Inkább a földrajzi fekvés miatt mondhatók kevésbé afrikaiaknak, mint mondjuk Nigéria, Kamerun, Angola vagy Elefántcsontpart például. Nem igazán játszanak "afrikai focit". Egy nagy klubra épül szinte a válogatott és a bajnokság is, az Al Ahly-ra. Rengetegen játszanak ott, nevelkedtek ott. Szerintem annyira nem is európai, inkább ázsiai focit játszanak.

Egy szó, mint száz, hajrá Elefántcsontpart!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.01.13. 02:06:11

Rivaldo11 írta:Egyiptom-akiket én messze nem sorolok az igazi afrikai csapatok közé
Pedig ha jól tudom náluk játszik a legtöbb játékos a honi bajnokságba, persze nem jelent semmit, de azért érdekes :) (konkrétan Zidanról tudom azt, hogy Európába játszik, a világ legimpotensebb csatár duojának egyik tagja - másik ugyebár Valdez - és soha nem hittem volna, hogy ez a gyerek ennyire alapembere lehet egy válogatottnak... Zidan az egyiptomiak T.Sanyija :lol: )
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.12. 23:37:34

én nem utálom őket,csak nem szeretném ha megint ők nyernének, elég közömbösek, viszont látván a meccset, szerintem játékban voltak olyan jók mint Nigéria. most a meg nem adott büntetőkre nem térek ki,viszont a zöldek olyan 30-40percig nagyon jók voltak,utána már bőven Egyiptom akarata érvényesült.
Kép
szajko
Director del Fútbol

2010.01.12. 21:41:27

LG írta: ui: A tornát a Fáraók nyerik meg, az ellendrukkereknek meg ismét a sírás marad :wink:
Felőlem megnyerheti Malawi is, csak ne Egyiptom. Utálni való egy csapat. :twisted:
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.12. 21:24:33

LG írta:Nana!

Mi ez a nagy Egyiptom utálat itt? Az első félidőben valóban nem voltak jók, de a másodikban már lefocizták Nigériát. Nekem tetszik az Egyiptomiak játéka, nem annyira látványos, de szervezett, a leginkább európaihoz hasonló a kontinensen.

ui: A tornát a Fáraók nyerik meg, az ellendrukkereknek meg ismét a sírás marad :wink:
Lefocizást azt nem láttam. Láttam viszont két, Nigériának járó, de meg nem adott, min. 90%-os tizit, láttam egy remek első félidőt a Szuper sasoktól-az egyenlítő gól előtt is, pl. vagy 3 centit tévedett a lövésével Uche...-. a másodikban meg láttam egy szerencsés megpattanó lövést, ami után Egyiptom-akiket én messze nem sorolok az igazi afrikai csapatok közé-már tényleg szervezetten futballozott.
Ezt láttam. De a lefocizás szó, az azért nálam kissé más.
A tornát meg hogy ki nyeri meg? Továbbra is bízom abban, hogy mindenképp fekete afrikai csapat-Nigéria, Ghana, Kamerun v. Elefántcsonpart-lesz a befutó.
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.01.12. 20:54:51

Nana!

Mi ez a nagy Egyiptom utálat itt? Az első félidőben valóban nem voltak jók, de a másodikban már lefocizták Nigériát. Nekem tetszik az Egyiptomiak játéka, nem annyira látványos, de szervezett, a leginkább európaihoz hasonló a kontinensen.

ui: A tornát a Fáraók nyerik meg, az ellendrukkereknek meg ismét a sírás marad :wink:
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.01.12. 19:13:43

kanty írta:Egyiptom-Nigéria 3-1

Többet vártam Nigériától, a mai teljesitményük nagyon kevés volt. Egyiptom pedig hozta a formáját, nagyon szervezett védekezés és nagyon jó helyzetkihasználás. Nem szeretem őket, számomra Egyiptom ''az afrikai Németország''.

Nigériából egyedül Obasi tűnt ki. Én eddig nem nagyon hallottam róla :oops: , de tetszik a játéka, érzek fantáziát benne.

Jó kis meccs volt, csoportmeccsektől ennél többet nem nagyon várhatunk.
Én kb 23-24. percig néztem a meccset és addig tetszett Nigéria játéka, egész jól játszottak,míg Egyiptomnak túl sok köze nem volt a meccshez. Ha jól láttam túl sokan nem voltak kint a meccsen ami kár mivel az afrikai szurkolók jó hangulatot tudnak kelteni csak hát nem ennyien. Egyiptomot mellesleg én sem kedvelem :?
Ja és Obasi egyébként a Hoffenheim csatára :wink: bár többet én sem tudok róla.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
kanty
Llegenda del Barça

2010.01.12. 18:55:02

Egyiptom-Nigéria 3-1

Többet vártam Nigériától, a mai teljesitményük nagyon kevés volt. Egyiptom pedig hozta a formáját, nagyon szervezett védekezés és nagyon jó helyzetkihasználás. Nem szeretem őket, számomra Egyiptom ''az afrikai Németország''.

Nigériából egyedül Obasi tűnt ki. Én eddig nem nagyon hallottam róla :oops: , de tetszik a játéka, érzek fantáziát benne.

Jó kis meccs volt, csoportmeccsektől ennél többet nem nagyon várhatunk.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
szajko
Director del Fútbol

2010.01.12. 18:51:26

Tegnap E'csontpartnak se adtak meg két itzenegyest. Ma Nigériának se.

Egyiptom meg a szerencsés nagy 0 focijukkal ismét lemákolnak egy meccset. Sokak nem tudom mit esznek rajtuk....pfffff

Jaj, de utálom őket! :x :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szajko 2010.01.12. 18:57:00-kor.
katalunya
Jugador d'estrella

2010.01.12. 18:49:13

Rivaldo11 írta:Hányok ezektől az araboktól... a játékuknál már csak a stílusuk gusztustalanabb...Eddig kétszer találtak kaput kis túlzással, és ez elég a vezetéshez...röhej.
Arról nem is beszélve, hogy a spori két tiszta tizit vett el Nigériától...
Nyugottan nézd csak tovább a meccset...megfordítjuk :twisted: :twisted:
ill megkéne :oops:
Kép
Dream Team: Valdés-Dani A.,Beckenbauer,Piqué,Roberto C.- Y.Touré-Xavi,Iniesta-Messi,Eto'o,Henry
"Csak türelmesen, és minden jól fog elsülni” - Pep Guardiola
Make the ball happy :)
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.12. 18:38:41

Hányok ezektől az araboktól... a játékuknál már csak a stílusuk gusztustalanabb...Eddig kétszer találtak kaput kis túlzással, és ez elég a vezetéshez...röhej.
Arról nem is beszélve, hogy a spori két tiszta tizit vett el Nigériától...
Szerk: Mindegy, már 3:1 tehéngyilkoséknak. Ez van. Ha megadja vmelyik kezezést, akkor nincs miről beszélni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.01.12. 17:35:38

Hajrá Nigéria ezen a meccsen!

jó kis meccs eddig,előbb majdnem szerzett mégegyet Nigéria, most egyenlít Egyiptom egy nagy hiba után.
Kép
Lezárt