Igyekszem visszafogni magam és rövidre zárni a mondandómat, de nehéz lesz...
Szóval én nem tartom túl nagy edzőnek LE-t, de még csak jó motivátonak sem. Igazából az első évében voltak olyan elemek, amik tetszettek, de ezek mára eltűntek. Ilyen volt pl Rakitic beépítése, szöglet variácók begyakorlása (ez mondjuk inkább a stábé), erős rotáció szezon elején a frissen tartás végett. Ezeket és a megnyert kupákat nem lehet elvitatni.
A tegnapi vereségre nem nagyon tudok magyarázatot találni. Talán az edzőbuktatást a játékosok részéről, de erre elég lett volna egy sima bajnoki meccs is. Ezzel nem a PSG érdemeit vitatom, mert nagyon jól játszottak, de azért a tegnapi meccsre ha engem becserélnek a sörhasam és rém gyenge fizikai állapotom ellenére is felfelé lógtam volna ki akarásommal ebből a csapatból.

Szóval 3 olyan gól esett, hogy kb 50 méter vezették egy labdavesztés után a bogyót, konkrétan nem volt aki leütközze, lelassítsa őket, de még olyan sem aki legalább utána szaladt volna. A taktikai falt fogalmát már megye 1ben is megtanítják. Nekem mindig gyanús, hogy ha a komplett csapat játszik formán kívül (inkább fogalmatlanul), nem egy-két-három játékos. nyilván az egyéni hiba a játék része, de itt senki nem akart tegnap focizni...Ha ez nem LE ellen ment, akkor is csak az ő nyakába tudom varrni, mert akkor meg a taktika volt 0. De azt meg nem tudom elképzelni, hogy ilyen bl rutinnal bíró játékosok ne tudjanak meccs közben váltani... Végezetül pedig miért nem váltott legkésőbb a szünetben, ha látta, hogy mennyire impotensek vagyunk ott. Lehet nem jön be, de legalább megkísérelte volna...az meg hogy neki akart menni állítólag a riporternek ugyancsak arra enged engem következtetni (és Busi nyilatkozata is), hogy ezt az egészet az ő nyakába is akarják varrni a játékosok is, azaz lehet tényleg edzőbuktatás volt.
Az egész szezont értékelve idén a 3 legnagyobb hibája véleményem szerint a következő volt:
1. ne igazolt jobbhátvédet. SR kutyaütő oda, neki középen a helye. Aleix meg már partvonalra került rég nála, ha nem ilyen kitartó már itt sem lenne, szóval a rossz meccsei ellenére sem próbált neki esélyt adni. Mikor adott élt vele, és bizonyított. Ő maga is elismerte, hogy ez ügyben rácáfolt a játékos...
2. középpálya felduzzasztása, állandóság hiánya...AG az elnökünk szerint a piac kínálta lehetőség volt. Ok, ezt akkor fogadnám el, ha ingyen lett volna. 35 millióért a piac kínált másokat, jobbakat is. Amellett, hogy nem ide való és gyenge, lassú játékos, még felesleges is volt. Rakiticre nem tett jó hatást az érkezése, hol egyik, hol másik kezdett. Rakéta teljesítménye visszaesett. Ezzel nem is lenne baj, ha a helyén játszó jobb lenne. De nem az...Ini, Busi, Rakitic adott volt. Rafinha itt volt, D. Suarez olcsón visszahozható volt, SR meg középen igazán jó. Akkor miért nem vett jobbhátvédet ebből a pénzből. Vagy passzolták volna továb Denist hasonló kondícikókkal, és hoztak volna valami értelmeset a helyére.Itt a középpályánkat nagyon rendbe kell tenni, mert mennyiség van, csak minőség nincs. Ini öreg, Busi lassú, Arda nem középre való, Sr. kényszerhátvédet játszik, AG kutyaütő, Rakitic formán kívül, Rafinha és Suarez meg nem képesek konstans jó teljesítményre.
3. Munir elengedése, Alcacer idehozása. Itt nem is a matek és a játékosok teljesítménye miatt (na jó azért is) ki vagyok rá. De ha ilyen defficittel az ő kérésére idehoz egy egy poszton (Suarez helyén) bevethető játékost, akkor használja. Mert oké hogy csendben tűri a padot, örül ha játszik, de Munir is ilyen volt, csak nem került pénzbe, kevesebbet keresett, de még univerzálisabb is volt.