FC Barcelona 10/11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány kupát nyer idén a csapat?

Minden sorozatot elbukunk
27
7%
Bajnokság vagy BL meglesz
127
32%
Duplázni fogunk
127
32%
Sima tripla
94
24%
Hala Madrid?! :D
17
4%

Szavazatok száma: 392
bali 15
Director del Fútbol

2010.11.13. 17:15:53

Az nem 4-4-2 gyémánt, hanem 4-1-3-2
http://en.wikipedia.org/wiki/File:4-4-2_diamond.gif
bocsi nem egyre gondoltunk:D
Talán csak így lehetne játszatni Affelayt.
sjd
Llegenda del Barça

2010.11.13. 17:12:21

bali 15 írta: Igen ja, az a 4-4-2 gyémánt.
Az nem 4-4-2 gyémánt, hanem 4-1-3-2
bali 15
Director del Fútbol

2010.11.13. 17:10:20

Afellay-ról jut eszembe.Very Happy
http://www.youtube.com/watch?v=wU6RVfLVmsE
Szép. De meccs közben tudod mikor csinál ilyet...szóval ezt hagyjuk.
mondjuk egy olyan formációt el tudok Afellay-al képzelni, hogy a vkp előtt Xavi, mellette balra Iniesta, jobbra Afellay, előttük 2 csatár Messi és Villa.
Igen ja, az a 4-4-2 gyémánt. Én azt nemigen csipázom.Lehet hogy nekünk is 4-2-3-1-re kéne átnyergelni , csak nem vagyok híve annak hogy egy szem ember szerencsétlenkedik ott elől. (szerintem a 3-5-2 felállás a [auto_cenzúra] :D)Jó nekünk a 4-3-3 szerintem amíg ennyi támadó szellemű ember van a csapatban. 2 támadó és egy szűrő kp-val, és 3 csatárral, egy aki bent várja a labdát és két szélsővel akik szerintem nálunk a legfontosabb elemei a csapatban. Ronaldinho, Messi,Henry stb.
Szerintem ez az a két sarok pont ahova mindig is igazolni kell nekünk mert az utánpótlás sorból általában középpályások jönnek vagy védők. Ezekre a posztokra jól rá van orientálódva az utánpótlás de a csatársorba szerintem mindig is igazolni fogunk.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.11.13. 17:04:37

lluisllach89 írta: A Keitás story meg.. Nem kell szidni, megértem a dühöd, és ez Pep hibája. Nyugodtan megkaphatta volna a lehetőséget, nem kapta meg.
De nehogy ott tartsunk hogy Keita már egy 0. Egyszerűen nem lehet egy csapatban mind a 10 mezőnyjátékos spíler, de hasznosság terén még fényévekkel JDS előtt jár, ezt szerintem te is tudod.
Jó, nem egy 0, ez tény. De tartom magam ahhoz, hogyha Jonathan csak IDÉN kapott volna annyi lehetőséget, mint a Mali eddig - vagy akár csak a felét -, már hasznosabb lenne, mint ő 3 év alatt tudott lenni... Ugyanez vonatkozik Thiagora is, csak ő még inkább támadó mint Dos Santos. Azért vele hasonlítom folyton össze Keitát, mert felkészülés alatt a mexicoi sok védekező feladatot is kapott, amit jól ellátott, és még irányított is mellette... Szóval ez kicsit zavaró.

Amúgy tényleg szimpatikus ember Keita, szó nélkül megtesz mindent amit kell, semmi botránya nincs, és végighajtja a meccset... Tiszteletre méltó. Csak azért vagyok rá - vagyis igazából Pepre, mert Keita nem tehet róla hogy játszik(már kicsit értem azokat, akik tavaly Busquetset gyalulták folyton... :D ) - kicsit mérges, mert Jonathan rendkívüli tehetség, ilyen fiatalon ilyen labdabiztos, és rendkívül pontos mélységi passzai vannak. Szóval Jonathan sokkal komplettebb játékos lesz - legalábbis eddig minden jel arra mutat -, sőt, akár már lehetne Keita hasznossági szintje felett, ha megkapja azt a kevés lehetőséget - amit Pep annyira ígért a fiataloknak a nyáron...(és nem, én nem szólnék be neki, ha a fiatalok miatt kapnánk ki, nekem fontosabb lenne, hogy beépüljenek, és 10 évig szolgálják a csapatot. még olyan áron is, hogy esetleg bukjuk a bajnokságot... de hát én ilyen vagyok :D )

Remélem értitek mit akarok mondani.
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.11.13. 16:47:26

http://www.youtube.com/watch?v=NYbYuR02 ... popt11us05

Ezt a videót most találtam, lehet már volt előttem akkor bocs :oops:
Igazából semmi érdekes, de nekem tetszik :D
kisadrian
Barça C

2010.11.13. 16:45:08

Messi a football Istene!
messideco
Presidente del Barça

2010.11.13. 16:33:07

De nehogy ott tartsunk hogy Keita már egy 0. Egyszerűen nem lehet egy csapatban mind a 10 mezőnyjátékos spíler, de hasznosság terén még fényévekkel JDS előtt jár, ezt szerintem te is tudod.
És itt az igazság. Lehet őt utálni, anti-fanclubokat szervezni, de Keita kell ebbe a csapatba. Tökéletesen el tudja látni a vízhordó szerepkörét. Nem mindig játszik jól, de amit csinál alázattal, és csendben teszi. Ez a legfontosabb nálam egy focistánál. Nyugi, nekem sem a kedvencem, de békén hagyom..
Kép
"And my heart will leave you never."
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.11.13. 16:22:44

palesz77 írta:
Mert, szerinted nincs igaza? Keita a TÁMADÁSOKHOZ mit tud hozzátenni? Az alibi passzain kívül semmit. Ezt lássuk már be. Volt 1 jó meccse, ahol mutatott is valamit idén - Bilbao -, de ennyi. Még a Ceuta ellen se volt képes normális passzokra - a Pedronak adott gólpasszát még Pinto is odarúgja, úgyhogy azt nem is számolom. És ott aztán nagyon kellett a "középpálya stabilitása"... Mert olyan masszív középpályát nem lehetett volna megfogni a Jonathan-Masc-Thiago 3-assal... Felőrlődtek volna, mint a mák a darálóban. Csak mielőtt jön a Keita segít a védekezésben szöveg...

Bőven túlértékelt játékos, aki szinte semmit nem fejlődött ittléte alatt - Mascherano már most hasznosabb tagja a csapatnak... Ha Jonathan/Thiago fele ennyi lehetőséget kapna, mint ő, már rég jobbak lennének - szerintem már most jobbak, de ezen sokan felháborodnának, úgyhogy csak mellékesen említem meg. Mert igen, mindkettő tud védekezni is. Direkt külön néztem őket minden meccsükön amit láttam, nagyon agresszív a letámadásuk, nem hagyják lélegezni a labdát tartó játékost, ezáltal hibára kényszerítvén őt... Szóval ha az isteni Keita nem játszana, akkor sem lenne átjáróház a középpálya, itt mindenki tud védekezni is... Csak mellette még a többiek képesek kreatívan is játszani, nem csak állni, megnézni hova tegye, megfordulni, megint keresni, majd a védőnek hátrapasszolni - Ceuta ellen ezen röhögtem, megy az egyérintős támadásépítés, odakerült hozzá, megállt, és végigjátszotta ezt... Nem ide való játékos, lehet hogy lelkes, lehet hogy hajt, és a kijelölt feladatát megcsinálja, de még az ifik is képesek lennének 2 hónap játék után ezeket a feladatokat végrehajtani, csak mellé még a saját kreativitásukat is bevetnék... Nagyon mérges leszek Pepre, hogyha a Mali miatt Jonathan menni fog.
A Pepes rész a lényeg.
Illetve azért lehetsz kiakadva-félig-meddig jogosan- mert ezzel az igazolással talán sosem lesz a JDS-Thiago páros a jövő Barcájának középpályáján.

Amiben egyetértek, az az hogy minek jegelni JDS-t a Ceuta elleni visszavágón. Teljesen jogos.

De Thiagonak van esélye robbantani. Lehet csúnya kimondani, de ő kettejük közül az életképesebb, de hiába JDS-nál a tehetség, ennyire erős a csapat és a középpálya..

Mondom ezt úgy hogy még fiatal, de ez egy árulkodó jel volt hogy Pep ennyire nem bízik benne. Viszont Thiagot szerintem lehetetlen lesz kiszorítani hamarosan.

A Keitás story meg.. Nem kell szidni, megértem a dühöd, és ez Pep hibája. Nyugodtan megkaphatta volna a lehetőséget, nem kapta meg.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
barca0417
Entrenador del Barça

2010.11.13. 16:18:07

Afellayt én nem láttam még középen játszani. Ha tényleg jó ott akkor erősítést jelenthet, de én eddig úgy ismertem mint jobboldali támadó szellemű-szélső középpályást. Ami poszt meg tulajdonképpen nincs is nálunk. Mert kb. Alves játsza be az egész jobboldalt, néha Pedro van ott vele, de ő váltogatja a széleket. Xavi és Iniesta a két irányító kp., Ini többet kihúzódik a bal szélre, mert az az oldali védő, akár Abidal, akár Maxwell nem jön föl annyit mint Alves. De mondjuk egy olyan formációt el tudok Afellay-al képzelni, hogy a vkp előtt Xavi, mellette balra Iniesta, jobbra Afellay, előttük 2 csatár Messi és Villa. de ez esetben Xavinak többet kéne védekezni, és Alvesnek is inkább hátra kéne többet koncentrálnia.
meglátjuk ha tényleg jön..... :roll:
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2010.11.13. 16:15:12

Barcaman14 írta:
forlán10 írta:De az komoly, h itt azt írják, hogy 2-4 millió között jön?? Szntem akkor legalább 12-14 millió az igazi ára.....
Egyébként én sem tudom hova tenni ezt a 2-4 millió közti árat! Többször is hangoztatták a PSV-nél hogy min 15-öt kérnek érte, mivel komoly adósságuk van. Érdekes!
év végén lejár a szerződése,én úgy hallottam
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.11.13. 16:12:50

forlán10 írta:De az komoly, h itt azt írják, hogy 2-4 millió között jön?? Szntem akkor legalább 12-14 millió az igazi ára.....
Egyébként én sem tudom hova tenni ezt a 2-4 millió közti árat! Többször is hangoztatták a PSV-nél hogy min 15-öt kérnek érte, mivel komoly adósságuk van. Érdekes!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
forlán10
Jugador d'estrella

2010.11.13. 16:08:36

De az komoly, h itt azt írják, hogy 2-4 millió között jön?? Szntem akkor legalább 12-14 millió az igazi ára.....
"Két csapatnak szurkolok. A Barcának és a Real eheti ellenfelének" a három tenor egyik tagja. Javi Martínezt a Barcába!!!Kép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2010.11.13. 16:03:59

bence-barca írta:Am szerintem mindenféle képen jó igazolás lenne. Ha nem jön be akkor is tíz fölött biztos tovább tudnánk passzolni és akkor meg plusszal adnánk el :)
Például egy Munkácsy képen is. :lol: (Bocs, muszáj volt belekötnöm. :) Helyesen: mindenféleképpen )

Abban viszont van valami, amit mondasz, talán lehetne rajta profitálni. Csak ahhoz meg legalább tűrhetően kéne játszania. De majd meglátjuk. Lehet csak a B-be igazoljuk. :lol:

Komolyra fordítva a szót. Olvastam pár tájékozottabb ember véleményét és ez alapján már hajlok én is a leigazolására. Szélső-irányító kp, még gólerős is. Kicsit sokszínű, elég jó lehet, főleg ennyi pénzért. Hadd jöjjön.
Capon
Llegenda del Barça

2010.11.13. 16:00:05

Ez a 3 misi aprópénz Afellay-ért! Aztán majd kiderül hogy válik be természetesen remélem hogy sikeres igazolásnak lesz mondható. Afellay jövetelével úgy érzem, hogy dos Santos pedig egyre kijjebb kerül a csapatból ami nálam nem feltétlen rossz mivel én nem igazán rajongok a Santos testvérekért, legalább is nem érzem, hogy nagy jövő előtt állnának. Mindent egybe véve remélem jól jár a csapat akár mi is történjék.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
bali 15
Director del Fútbol

2010.11.13. 14:41:59

Azért más pár videó, és más bizonyítani a világ egyik legjobb válogatottjában, és klubcsapatában. Ugye érted, mire célzok?
Természetesen. De szerintem ugyan olyan dolog kiemelkedni a holland és a német bajnokságból.
Azt pedig nem értem hogy minek kezdte el mindenki fikázni a youtube-os videókat. Igen értem, a rossz pillanatok nincsenek belevágva, ráadásul ennek az Affelay gyereknek több rossz pillanata van egy meccs alatt, de ha egyszer a saját szemeiddel látod hogy mire képes. :roll:
Azzal pedig ne gyertek hogy a Holland bajnokság puhány, a gyereknek felüdülés lesz spanyolországban játszani. Itt nincs annyi "bérgyilkos" a pályán.

[/quote]
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.11.13. 14:39:54

Én vagyok talán az utolsó aki azt akarja, hogy bárkit is leigazoljuk aki elveszi a lehetőséget a fiataljaink elől, de azt ne felejtsétek el, hogy Pep jelenleg alig használja ki a cseréket, és ez nincs így jól. Amennyiben a holland leigazolása azt is jelentené, hogy Pep végre jobban fogja variálni a csapatot és meglesznek azok a cserék amik eddig elmaradtak, akkor már megérte. Ettől még nem fog kevesebb játékidő jutni a kicsiknek, hiszen eddig is lett volna lehetőség játszatni őket és mégsem nyúlt hozzájuk Guardiola. Thiagoék játéka nem azon fog múlni van e még 1 játékos a keretben. Ahogy eddig is, ezután is csak Pep éppen aktuális kedvén fog múlni mennyi lehetőséghez jutnak.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
culinho
Capitá del Barça

2010.11.13. 14:33:19

http://translate.google.com/translate?u ... l=es&tl=en
Én most 3 milliós vételárról olvastam a Sporton. Mindenképp aprópénz, ha Keiatához, az ukránhoz, Keirrisonhoz hasonlítom. Valóban kicsit CR-ra hasonlít. Szerintem a bal szélre szemelte ki Pep. Pedro idén nem olyan gólérzékeny, de az elmult meccseken már azért kétszer megvillant.
Ha meg is vesszük télen a hollandot, az idei bajnoki szereplésünk nem az ő teljesítményétől fog függni, ebben biztos vagyok.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2010.11.13. 14:24:57

messideco írta:Megint csak Keita....
Leszállhatnál róla már, de tényleg.
Mert, szerinted nincs igaza? Keita a TÁMADÁSOKHOZ mit tud hozzátenni? Az alibi passzain kívül semmit. Ezt lássuk már be. Volt 1 jó meccse, ahol mutatott is valamit idén - Bilbao -, de ennyi. Még a Ceuta ellen se volt képes normális passzokra - a Pedronak adott gólpasszát még Pinto is odarúgja, úgyhogy azt nem is számolom. És ott aztán nagyon kellett a "középpálya stabilitása"... Mert olyan masszív középpályát nem lehetett volna megfogni a Jonathan-Masc-Thiago 3-assal... Felőrlődtek volna, mint a mák a darálóban. Csak mielőtt jön a Keita segít a védekezésben szöveg...

Bőven túlértékelt játékos, aki szinte semmit nem fejlődött ittléte alatt - Mascherano már most hasznosabb tagja a csapatnak... Ha Jonathan/Thiago fele ennyi lehetőséget kapna, mint ő, már rég jobbak lennének - szerintem már most jobbak, de ezen sokan felháborodnának, úgyhogy csak mellékesen említem meg. Mert igen, mindkettő tud védekezni is. Direkt külön néztem őket minden meccsükön amit láttam, nagyon agresszív a letámadásuk, nem hagyják lélegezni a labdát tartó játékost, ezáltal hibára kényszerítvén őt... Szóval ha az isteni Keita nem játszana, akkor sem lenne átjáróház a középpálya, itt mindenki tud védekezni is... Csak mellette még a többiek képesek kreatívan is játszani, nem csak állni, megnézni hova tegye, megfordulni, megint keresni, majd a védőnek hátrapasszolni - Ceuta ellen ezen röhögtem, megy az egyérintős támadásépítés, odakerült hozzá, megállt, és végigjátszotta ezt... Nem ide való játékos, lehet hogy lelkes, lehet hogy hajt, és a kijelölt feladatát megcsinálja, de még az ifik is képesek lennének 2 hónap játék után ezeket a feladatokat végrehajtani, csak mellé még a saját kreativitásukat is bevetnék... Nagyon mérges leszek Pepre, hogyha a Mali miatt Jonathan menni fog.

Na, ez is kikívánkozott már egy ideje...

Hogy ne legyen félig se off: A legtöbb sportoldalon már tényként közlik Afellayt. Kíváncsi leszek, én szélsőként vetném be Pep helyében, ott jobban tudná használni képességeit szerintem...
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.11.13. 14:17:10

sjd írta:
Lionel85 írta:Én nem Thiagót féltem, hanem dos Santost, mert így nagyon kevés esélye lesz. Az is mérvadó, hogy a Ceuta ellen se kapott egy percet sem.
És az is mérvadó h Keita játszott helyette

Én mindenesetre azt mondom, h nem Afellay az, aki érdemtelenül lenne a középpályánkon és a lehetőséget venné el a fiataloktól, amíg a fiatalok egyébként sem kapnak lehetőséget
Nem jelenti azt hogy egyből stabil kezdő lenne ha ideérkezne, másrészt meg több poszton bevethető, de érzésem szerint Thiago ettől függetlenül be tud majd robbanni.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
messideco
Presidente del Barça

2010.11.13. 14:14:16

Megint csak Keita....
Leszállhatnál róla már, de tényleg.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2010.11.13. 14:05:56

Lionel85 írta:Én nem Thiagót féltem, hanem dos Santost, mert így nagyon kevés esélye lesz. Az is mérvadó, hogy a Ceuta ellen se kapott egy percet sem.
És az is mérvadó h Keita játszott helyette

Én mindenesetre azt mondom, h nem Afellay az, aki érdemtelenül lenne a középpályánkon és a lehetőséget venné el a fiataloktól, amíg a fiatalok egyébként sem kapnak lehetőséget
messideco
Presidente del Barça

2010.11.13. 13:59:40

Őt például megérné kölcsönadni. Egy spanyol középcsapatban jól elférne. Csak nehogy úgy járjon, mint a bátyja :roll:
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.11.13. 13:54:38

Én nem Thiagót féltem, hanem dos Santost, mert így nagyon kevés esélye lesz. Az is mérvadó, hogy a Ceuta ellen se kapott egy percet sem.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.11.13. 13:46:00

Affelay 4 milla körüli árárt nagyon akciós ajánlat, mégérné. Más kérdés, hogy nem járna-e úgy, mint mondjuk Hleb...
Tehetséges a srác nagyon, az ár/érték arányt nézve kimondottan jó üzletnek tűnik.
Rivaldo-A Legnagyobb.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.11.13. 13:42:09

bali 15 írta:Néztem egy pár videót Affelayról, én úgy kb Özil szintnek tartom
Azért más pár videó, és más bizonyítani a világ egyik legjobb válogatottjában, és klubcsapatában. Ugye érted, mire célzok?
Lezárt