1. Szerintem azt nem lehet mondani, hogy a hollandok (általánosságban az egész csapat) sportszerűtlenek lettek volna. Csak Boulahruz és Heitinga egy-egy megmozdulása volt az. Előbbi csúnyán és szándékosan lerúgta Ronaldót, de a könyöklése sztem teljesen véletlen volt(ettől még sárgát ért).
2. Sztem az kevésbé sportszerűtlen, ha valaki hátrányban kissé feszült és így esetleg durvábban szabálytalankodik és minden áron labdát akar szerezni, mint aki egy szabálytalanság után oda megy kakaskodni és lefejeli a másikat - még ha csak kicsit is - (Figo), vagy aki ártalmatlan helyzetben, amikor a csatár már nem érné el a labdát mellbe talpalja (F. Meira).- Attól még nagyon durva volt, hogy Robbennek nem fájt. Bár nem feltételezem, hogy ez szándékos volt.
3. Többen védik Decót, én is szeretem, de attól még sztem a 2. sárgája is teljesen jogos volt. A VB-n a sporik eddig legalább ebben következetesek voltak, hogy sárgát adtak minden időhúzásért, márpedig az hogy sípszó után felveszi a labdát és nem adja vissza, az igen csak az! Az meg a másik, hogy már az első rögtön pirosat ért, csak ugye Heitingának vissza kellett volna adnia a labdát, ezért nem kapott pirosat.
4. Sztem Ivanov a körülményekhez képest jól vezette le a meccset. Az összes lap jogos volt, mint ahogy a kiállítások is. Kérdezem én, hogy fékezhette volna meg jobban az indulatokat

Na ennyi