Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
én azért máshogy emlékszemkristop írta:érdekes, mert én meg pont ezt érzem thiagon. egyszerűen képtelenség, hogy belőle ne legyen csillagos ötös játékos. alázat alatt meg nem tudom mit érthetsz? mert ahhoz képest, hogy ő ilyen cselezgetős, flegma játékosnak tűnik, a középpályásaink közül ő az, aki a legtöbb labdát szerez és elvégzi a piszkos munkát is.Gergely írta:Rajta egyszerűen leordított minden évben , hogy a csillagos 5-s játékos lesz! Thiago erre képtelen lesz szerintem és amúgy abszulút flegma és semmi alázat nincs benne!
jó éjt, aztán nehogy felhergeld magad azon h én ezerszer inkább fabregast játszatnámrecrea írta:"inkább Cesc" na jó, megyek aludni.
érdekes, mert én meg pont ezt érzem thiagon. egyszerűen képtelenség, hogy belőle ne legyen csillagos ötös játékos. alázat alatt meg nem tudom mit érthetsz? mert ahhoz képest, hogy ő ilyen cselezgetős, flegma játékosnak tűnik, a középpályásaink közül ő az, aki a legtöbb labdát szerez és elvégzi a piszkos munkát is.Gergely írta:Rajta egyszerűen leordított minden évben , hogy a csillagos 5-s játékos lesz! Thiago erre képtelen lesz szerintem és amúgy abszulút flegma és semmi alázat nincs benne!
nagyszerű meglátás, én is igy érzem, csak nem tudtam ilyen széoen megfogalmazniLG írta:Megértem én azt is amit ti mondtok. A problémám az, hogy nem látom Thiagon a fejlődést, inkább stagnálást érzek nála. Ez nyilván részben az ő hibája is, de részben úgy érzem Titoé is.
A megoldás az lenne most már szerintem, hogy be kéne dobni a mély vízbe a srácot, húzós szituációkban is meg kellene nézni, mit tud. Lehet, hogy kevés lenne, de legalább kiderülne. Mert nem látom értelmét, hogy jövőre is ugyanaz legyen a szerepe, mint idén.
Iniestán anno látszott a fejlődés, hogy egyre jobb lett, épp ez a baj, hogy Thiagon ez nem látszik.
Ennyire azért nem lennék szélsőséges vele kapcsolatban.Gergely írta:
Ennyi ez ilyen egyszerű ennyit tud! Iniestát a lehető legjobb példának hoztad fel! Rajta egyszerűen leordított minden évben , hogy a csillagos 5-s játékos lesz! Thiago erre képtelen lesz szerintem és amúgy abszulút flegma és semmi alázat nincs benne!
LG írta:Megértem én azt is amit ti mondtok. A problémám az, hogy nem látom Thiagon a fejlődést, inkább stagnálást érzek nála. Ez nyilván részben az ő hibája is, de részben úgy érzem Titoé is.
A megoldás az lenne most már szerintem, hogy be kéne dobni a mély vízbe a srácot, húzós szituációkban is meg kellene nézni, mit tud. Lehet, hogy kevés lenne, de legalább kiderülne. Mert nem látom értelmét, hogy jövőre is ugyanaz legyen a szerepe, mint idén.
Iniestán anno látszott a fejlődés, hogy egyre jobb lett, épp ez a baj, hogy Thiagon ez nem látszik.
Őszintén, mit szóltál volna, ha valamelyik BL-meccsen Xavi vagy Iniesta helyett lép pályára? Csak azért, hogy megnézzük mit tud, mert egyéb racionális érv nem szól mellette, Xavi sosem volt vállalhatatlanul gyenge.LG írta:A megoldás az lenne most már szerintem, hogy be kéne dobni a mély vízbe a srácot, húzós szituációkban is meg kellene nézni, mit tud. Lehet, hogy kevés lenne, de legalább kiderülne. Mert nem látom értelmét, hogy jövőre is ugyanaz legyen a szerepe, mint idén.
szerintem te is túl türelmetlen vagyLG írta:Megértem én azt is amit ti mondtok. A problémám az, hogy nem látom Thiagon a fejlődést, inkább stagnálást érzek nála. Ez nyilván részben az ő hibája is, de részben úgy érzem Titoé is.
igen ebben igazad van hogy már gyakorlatilag Frank utolsó éveiben is alapember volt , de pályafutása ezen szakaszában egyáltalán nem kapott több lehetőséget sőtLG írta:Szerintem elég korrekten leírtam lejjebb mi a különbség Iniesta akkori, és Thiago mostani helyzete között, nem akarom ismételni magam. Különbség van a között, ha vki a 12. játékos, vagy csak simán kiegészítő ember. És messze nem Guardiolánál lett alapember Iniesta, mert Rijkaardnál is már az volt.barcalaci84 írta:a szezont sérüléssel kezdte, majd pár meccs után kidőlt 2 hónapra...
gyakorlatilag decemberben kezdte a szezont...
ua 2004-2005-ös szezonban kevesebbszer kezdett Iniesta mint most Thiago ebben a csonka szezonban...
de egyébként pont olyan fokozatosan akarják beépíteni mint anno Init (szinte minden meccsen lehetőséget kap)
de Thiago sem mutatott olyat amiért neki kellett volna stabil kezdőnek lennie, hiába Cesc és Xavi relatíve gyengébb szereplése...
Iniestanak gyakorlatilag 4 év + egy új edző nagytakarítása kellett ahhoz hogy valóban alapemberré váljon a csapatban... Ő kivárta...Ha van vmi, amit Frank nagyon tudott, az a fiatalok beépítése.
De a világ legjobbjai mellett kapja ezt a szerepet, ezt figyelembe kell venned. És mint a példa is mutatja, az összes olyan bajnokin játszott, ahol bevethető volt.LG írta:Először is a fokozatosság lényege az lenne, hogy egyre több, és egyre nagyobb szerepet kap. Thiago esetében erről nem igazán van szó, inkább kevesebb szerepet kapott, mint a tavalyi szezonban. Kb. hasonló helyzetben van, mint Bojan, látjuk belőle mi lett.
Másodszor Xavi és Fabregas sem olyan teljesítményt nyújtottak, ami alapján kiszoríthatatlanok lettek volna. Más kérdés, hogy úgy látszik Vilanovának ez mindegy, nekik megkérdőjelezhetetlen helyük van, és valószinűleg jövőre is ez lesz. Ez meg sok jóval nem kecsegtet Thiago számára.
Iniesta rossz példa. A 2004/2005-ös szezonban ő játszott a legtöbb meccsen a bajnokságban a keretből. Rijkaard igenis komoly szerepet szánt neki, mert a fontos meccseken is ugyanúgy szerepet kapott. Pl. a Chelsea elleni szuper rangadón is tavasszal a BL-ben, egy hatalmas kapufát is lőtt. Nem mindegy, hogy valaki a kupában meg a legjelentéktelenebb bajnoki és BL meccseken kap lehetőséget, és alibiből van játszatva, vagy a komoly meccseken, nehéz szituációkban is bizalmat kap az edzőtől.
A végén pedig a MU-t úgy ledegradálod, mintha vmi megye II-es csapat lenne. Nem hinném, hogy nagyon gyengébbek lennének nálunk, már ha gyengébbek egyáltalán.
Aki nem várta ki a sorát, az épp az Fabregas volt, aki most ott van Thiago előtt sorban, holott a szezon nagy részében fos volt, szóval erről ennyit.
Szerintem elég korrekten leírtam lejjebb mi a különbség Iniesta akkori, és Thiago mostani helyzete között, nem akarom ismételni magam. Különbség van a között, ha vki a 12. játékos, vagy csak simán kiegészítő ember. És messze nem Guardiolánál lett alapember Iniesta, mert Rijkaardnál is már az volt.barcalaci84 írta:a szezont sérüléssel kezdte, majd pár meccs után kidőlt 2 hónapra...
ua 2004-2005-ös szezonban kevesebbszer kezdett Iniesta mint most Thiago ebben a csonka szezonban...
de egyébként pont olyan fokozatosan akarják beépíteni mint anno Init (szinte minden meccsen lehetőséget kap)
de Thiago sem mutatott olyat amiért neki kellett volna stabil kezdőnek lennie, hiába Cesc és Xavi relatíve gyengébb szereplése...
Iniestanak gyakorlatilag 4 év + egy új edző nagytakarítása kellett ahhoz hogy valóban alapemberré váljon a csapatban... Ő kivárta...
A különbség a 2 játékos mentalitásában keresendő. Iniesta olyan alázattal játszik, amihez csak Puyolt tudnám említeni a csapatból. Szinte mindig jól teljesít, nem pofázik, hajt, teszi a dolgát. Ezt az alázatot nem igazán látni Thiagon, ráadásul van egy apukája, aki rendszeresen adja alá a lovat. Remélhetőleg kivárja a sorát, de nem lepődnék meg, ha nem így tenne.barcalaci84 írta:a szezont sérüléssel kezdte, majd pár meccs után kidőlt 2 hónapra...
Iniestanak gyakorlatilag 4 év + egy új edző nagytakarítása kellett ahhoz hogy valóban alapemberré váljon a csapatban... Ő kivárta...
Először is a fokozatosság lényege az lenne, hogy egyre több, és egyre nagyobb szerepet kap. Thiago esetében erről nem igazán van szó, inkább kevesebb szerepet kapott, mint a tavalyi szezonban. Kb. hasonló helyzetben van, mint Bojan, látjuk belőle mi lett.barca99 írta:Tényleg, el is felejtettem, rohanó világban élünk, minden instant, Thiago még véletlenül se fokozatosan vegye az akadályokat, második felnőtt szezonjában le kellett volna játszania a pályáról, Iniestát, Xavi, vagy épp Fábregast, mert egyébként ha pályán volt, mindig azt bizonyította, hogy többet érdemelne a fenti trió kárára. Ja nem.
Iniesta 2004-ben került fel, a 2006-os BL-döntőn még csak "szupercsere" volt, 2008-tól lett kirobbanthatatlan alapember. Nem tudom már mi volt az első három meccsen, de azon kívül csak akkor nem lépett pályára a Ligában, amikor sérült volt. A világ legjobbjai mellett nehogy már ez kevés legyen. A kivásárlási ára meg talán azért lesz 18M euró, mert az U21-nél lesz, és pont ez a meccs hiányzik a játékperchez.
Persze ott van Götze példája, aki alapember ennyi idősen bajnok és BL-döntős csapatban, csak az a nem mindegy, hogy a posztodon egy Xavi van még, vagy egy Bittencourt.
Szóval egyáltalán nem Vilanovát kell hibáztatni, Thiagonak kell mérlegelni, hogy egy MU-ban akar alapember lenni, vagy a legjobbak mellett akarja kivárni a sorát.
Xavi,Cesc hasonló idényt zárt hasolóan gyengét igazából azért valamennyire jogosan merülne fel Thiago-ban hogy ha ilyen Xavi mellett sem kap "elég" lehetőséget akkor mikor fog.Persze ott van Götze példája, aki alapember ennyi idősen bajnok és BL-döntős csapatban, csak az a nem mindegy, hogy a posztodon egy Xavi van még, vagy egy Bittencourt.
én tudom. akkor épült fel a sípcsont repedéséből vagy miből és még csak részlegesen edzett együtt a csapattal. aztán, ahogy visszatért volna térdsérülést szenvedett és ismét két hónap off.barca99 írta:Nem tudom már mi volt az első három meccsen, de azon kívül csak akkor nem lépett pályára a Ligában, amikor sérült volt.
Viszont mégsem játszott eleget, hisz mégis életbe lépett a 18 milliós opció. Szerintem az lenne a korrekt megoldás, ha leülnének Titoval, és megbeszélnék, mennyire számol a sráccal a jövőben. Ha továbbra is csak kiegészítő emberként, akkor szerintem mindenkinek jobb lenne a távozása.barca99 írta:Ez komoly? Legalább annak nézz már utána, mennyi lehetőséget kapott. Tessék.
Nehogy már a világ legjobb középpályáján, 22 évesen ez ne legyen elég.
barca99 írta:Ez komoly? Legalább annak nézz már utána, mennyi lehetőséget kapott. Tessék.
Azt azért vegyük hozzá, hogy Fabregas támadóként is játszott... ha így vesszük + a sérülését ez nem rossz arány, ha csak a számokat vesszük. Viszont az is igaz, hogy a nagy meccseken nem kapott sok szerepet (erre persze rám cáfolhat vki, akinek jobb a memóriája).lui1698 írta:Azért vegyük hozzá, hogy sérült is volt, és ne Ini meg Xavi perceihez hasonlítsuk már, ők azért kicsit más kategóriák, mint egy tehetséges gyerek. Egyedül Fabre helyett lehetett volna párszor a csapatba tenni, mert elég nagy flop volt ez a szezonja 1-2 időszakot leszámítva.Tarsi88 írta:Kevesebb mint 2000 percet volt a pályán szemben Xavi, Ini és Fabre 4000 perceivel. Én is kevesleném a helyében.barca99 írta:Ez komoly? Legalább annak nézz már utána, mennyi lehetőséget kapott. Tessék.