Moderálás - zárt topic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Andris
Adminisztrátor

2008.01.26. 19:21:46

Na majd végigolvasom én is egy kevésbé forgalmasabb pillanatomban ezt az egészet, és írok hozzá... DE!

Figyeljetek a vita mellett már a fórumra is kicsit, most jöttem haza, 5 perc alatt egy rakás szemetet töröltem mindenfelől...

:roll:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 18:01:26

Vito írta:

...akkor innentől kezdve cenzúrázni kell LG, Boixos, Vito (hirtelen ennyi jutott eszembe) hsz-eit is, mert van benne f.sz, k.csög stb...

erre meg no comment:
szerk: mindegy. mennem kell. részemről befejeztem.
Új projektem, olvassátok, lájkoljátok:
http://stadionturista.blog.nepsport.hu
Rhynnblog:
http://rhynn.blog.nepsport.hu
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.01.26. 18:00:19

Most (sem) érek rá, estig, majd írok valamit, ha megjöttem. ...

Addig gondolja mindenki át mégegyszer az egészet.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 17:55:19

Üdvözöllek!
Tisztelettel szeretném megkérdezni Tőled a következőt.
Lenne-e lehetőség arra, hogy a nicknevemet nagy kezdőbetűre írjátok át. Tehát így: Varga Tamás.
Tudom, hogy amikor regeltem, akkor kellett volna naggyal írnom, de figyelmetlen voltam. Ha megoldható lenne, nagyon örülnék neki. Fontos lenne a számomra.
Köszönettel: Varga Tamás.

Ezért cseréltem nevet. Az előzmény az volt, hogy akkor kb 30 hozzászólás óta ezzel baszogatták.
Rhynnblog:
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.26. 17:42:33

Homér írta:Perrero kitiltásának oka elsősorban az volt, hogy folyamatosan káromkodott, rombolta a topicokat, forma1-től barca vs. realig 8 perc alatt 5 topicban anyázta és népmuvészeti cserépedényözte le a GoDJonzent, illetve tegnap este egyszer cigányozott egyszer pedig volt az ominózus spar-os hozzászólása (már nem emlékszem, hogy beidéztem-e ide).

Főleg ez utóbbiért lett kitiltva, erre 3 hülyegyerek, a ganajtúróbogár értelmi szintjén viselkedve "forradalomba kezd", s elkezd párhuzamosan privátban és közösben engem leköcsögözni, [auto_cenzúra].

Szerinted, a 4 érintett ember ill. a kb 20 barátja mellett nem zavarta a többséget?
Gondolod, hogy az itt naponta megforduló pár ezer (néha közel 10000) ember azt akarja olvasni, hogy valaki cigányoz, meg külseje alapján leműveletlenparasztoz más embereket és erre még büszke is?

szégyen.
...akkor innentől kezdve cenzúrázni kell LG, Boixos, Vito (hirtelen ennyi jutott eszembe) hsz-eit is, mert van benne f.sz, k.csög stb...

erre meg no comment:
Főleg ez utóbbiért lett kitiltva, erre 3 hülyegyerek, a ganajtúróbogár értelmi szintjén viselkedve "forradalomba kezd", s elkezd párhuzamosan privátban és közösben engem leköcsögözni, [auto_cenzúra].
:? erről papoltam egy oldalon keresztül
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 17:29:46

Értük csináljuk kb 5000 emberért, akik rendszeresen olvassák a fórumot. Vannak köztük (mint a Coca-Cola reklámban) kicsik, nagyok, szépek, kevésbbé szépek, okosak, kevésbbé okosak, 4 diplomások, érettségivel rendelkezők, stb.

Perrero kitiltásának oka elsősorban az volt, hogy folyamatosan káromkodott, rombolta a topicokat, forma1-től barca vs. realig 8 perc alatt 5 topicban anyázta és köcsögözte le a GoDJonzent, illetve tegnap este egyszer cigányozott egyszer pedig volt az ominózus spar-os hozzászólása (már nem emlékszem, hogy beidéztem-e ide).

Főleg ez utóbbiért lett kitiltva, erre 3 hülyegyerek, a ganajtúróbogár értelmi szintjén viselkedve "forradalomba kezd", s elkezd párhuzamosan privátban és közösben engem leköcsögözni, baszogatni.

Szerinted, a 4 érintett ember ill. a kb 20 barátja mellett nem zavarta a többséget?
Gondolod, hogy az itt naponta megforduló pár ezer (néha közel 10000) ember azt akarja olvasni, hogy valaki cigányoz, meg külseje alapján leműveletlenparasztoz más embereket és erre még büszke is?

szégyen.
Rhynnblog:
Enrique
Presidente del Barça
Kapcsolat:

2008.01.26. 17:28:28

Uramatyám...

:roll:

Egyelőre ennyit, még olvasok.
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.26. 17:23:01

akkor én is idézek:
vito írta: Tamás! akiket Te 'vérpistának' és '1-2 modinak' nevezel, akkor is itt vannak/voltak, amikor Te inaktív voltál és nem moderáltál. vitték a honlap hírét, szolgáltattak beolvasnivalót Horváth Feriéknek, próbáltak ügyelni a rendre, próbáltak ügyelni arra, hogy színvonalas hsz-ek legyenek a fórumban.
ha Te őket vérpistának és 1-2 modinak hívod, akkor azt kell mondjam, hogy
az én értékrendembe nem fér bele, hogy Neked (mint üzemeltetőnek) dolgozzak.

részben a vérpistáknak köszönhető, hogy nem 'Leo Messi a király!' szintű hszekkel van tele a fórum. úgy gondolom, hogy egy kis tiszteletet megérdemelnének, ugyanis ők a fogyasztók, ha még nem állt feje tetejére a világ, akkor elviekben értük is csináljátok a honlapot.
nem hiszem el, hogy nem látod a fától az erdőt. ezt a hsz-t az első betűtől az utolsóig tartom! (külön kihangsúlyozva, hogy nem áll szándékomban olyan színben feltüntetni magam, mint aki kérdőre von Téged az inaktivításod miatt).
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 17:10:25

eszembe sem jutott felróni Neked!
Idéznék
Tamás! akiket Te 'vérpistának' és '1-2 modinak' nevezel, akkor is itt vannak/voltak, amikor Te inaktív voltál és nem moderáltál.
Vito, lehet, hogy meg foglak sérteni, de beírom, így a vita hevében:

Nem veled akarok arról vitatkozni, hogy az eldobható pelenkák hogyan befolyásolják a globális felmelegedést. (IHM, slájmgájszos szám,vágod?)

Erre te most megsértődsz és ilyet írsz?
Na idefigyelj, te emberi ürülék= sárgafejű komikfigura!

Te csak ne szerkesztgesd úgy a hozzászólásiamat, hogy az én tekintélyemet ásd alá. A saját kis provokatív genny szövegedet meg kitörlöd. Te aztán egy egyenes ember vagy! Büszke lehetsz magadra.

Tilsts ki engem is, de kis beképzlet bájgúnár!
Vagy ,hogy
U.i.: Pelenkagyárban dolgozok
Tényleg nem értem.
Rhynnblog:
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.26. 17:10:20

Ne haragudj, már hadd döntesm el, kivel vitázgatok közgazdasági kérdésekkel (megjegyzés 1: a PSZF nem azonos a közgázzal, megjegyzés 2: nem vitatkozok senkivel közgazdasági kérdésekben. Pl. azért mert első éven tanultam összesen 2 hónapot közgazdaságtant, ugyanis üzleti képzésen vagyok.
most sem a lényeget fogtad meg a mondandómban.
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.26. 17:06:08

Homér írta:Valóban inaktív voltam, az elmúlt 7 (!!) évben egyszer 4 hónapot egyszer meg 6-ot. Nem az eurobarca az életem.
eszembe sem jutott felróni Neked!
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 17:05:45

Vito írta:ne haragudj Homér, de milyen választ vársz egy olyan embertől, akit előtte
egy tízéves suhanc szellemi szintjére degradálsz?

komolyan kérdem.
De, ezért nem is töröltem. Fogok nyitni egy ovi sarkot, hogy 50-es IQ alatt is lehessen irogatni valahova, ott szabad kezet kaptok, ígérem.

Miért nem lehet kultúráltan szórakozni?
Ez két külön dolog volt, nyilván azért is van elválaszta egy sortöréssel.
Az 50es IQ alatti dolog az arról szól, hogy miért kell beszólnom, hogy mások mit irogatnak.
miért nem volt kúltúrált a szórakozás? az offtopicban történt, sokaknak tetszett. ha pedig neked nem tetszik, akkor az nem vonhatja maga után azt, hogy leminősítsd. ha leminősíted, akkor mezei júzerként viseld a követzkezményeit. ha nem tűnt volna fel egy másik gondolatoddal is belegázoltál grecki becsületébe, amikor azt írtad, hogy nem vele fogsz vitázni közgazdasági kérdésekben.
ha szakmai fórumot akarsz csinálni az eurobarcaból, akkor mondjad azt, jelentsd be és nem fogsz ilyeneket látni.
modi sem kell annyi, mert naponta 5-6 hsz-nél több biztos nem lesz.
A kúltúrált szórakozás meg arról szólt, hogy miért kell "feldugom a seggedbe" meg hasonló dolgokat irogatni.
Ne haragudj, már hadd döntesm el, kivel vitázgatok közgazdasági kérdésekkel (megjegyzés 1: a PSZF nem azonos a közgázzal, megjegyzés 2: nem vitatkozok senkivel közgazdasági kérdésekben. Pl. azért mert első éven tanultam összesen 2 hónapot közgazdaságtant, ugyanis üzleti képzésen vagyok.

Moderátori fórum, itt megengedem magamnak:

Mi a [auto_cenzúra] akarnék én közgazdasági fórumot csinálni, annál unalmasabb dolog nincs mint arról beszélni, hogy "milyen szép ívben kunkorodik a laffer görbéje magyarországnak"?

Egyébként hülyeség volt ezt a páholyt végigvinnem. Jó ötletnek tartom továbbra is, de sokan megsértődnek arra, hogy van egy hely, ahol nem kellene beledumálni olyanokba, amikhez nem biztos hogy értenek. Ennek nem az eurobarcán van a helye. Egyébként amit akartam, azt más megcsinálta velem párhuzamosan és nagyon jól is működik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rhynn 2008.01.26. 17:09:26-kor.
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 16:57:57

Kár érte, tényleg. Valamit elszúrtam, nem tudtam visszacsinálni (Firefox nem tölti be visszánál újra az oldalt, így ott vissza tudnám rakni, csak abba meg nem tudok bejelentkezni).

Valóban inaktív voltam, az elmúlt 7 (!!) évben egyszer 4 hónapot egyszer meg 6-ot. Nem az eurobarca az életem. Nem hiszem, hogy ezt kellene felhozni, mert én se döngetem a mellem, hogy hol voltatok az extra.hu-s időkben (akkor még Iván sem volt, bár ő majd kijavít, ha mégis). Mondjuk azért is lettem inaktív, mert egy jól működő oldalt hagytam itt, megoldotta magától is.

Ja és az inaktivitásom kezdete óta már csak Enrique van itt, ha jól nézem, a modik között.
Rhynnblog:
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.26. 16:49:56

akkor most eltűnt a hsz-em? (kár érte...)

Tamás! akiket Te 'vérpistának' és '1-2 modinak' nevezel, akkor is itt vannak/voltak, amikor Te inaktív voltál és nem moderáltál. vitték a honlap hírét, szolgáltattak beolvasnivalót Horváth Feriéknek, próbáltak ügyelni a rendre, próbáltak ügyelni arra, hogy színvonalas hsz-ek legyenek a fórumban.
ha Te őket vérpistának és 1-2 modinak hívod, akkor azt kell mondjam, hogy
az én értékrendembe nem fér bele, hogy Neked (mint üzemeltetőnek) dolgozzak.

részben a vérpistáknak köszönhető, hogy nem 'Leo Messi a király!' szintű hszekkel van tele a fórum. úgy gondolom, hogy egy kis tiszteletet megérdemelnének, ugyanis ők a fogyasztók, ha még nem állt feje tetejére a világ, akkor elviekben értük is csináljátok a honlapot.
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 16:32:59

Bocsi, ez nem megy ma. Megint rossz gombot nyomtam. Megzavart a quote felirat az elején. Szóval idézve Vito nem idézve Homér. Sorry
Vito írta:azért maradjunk annyiban Tamás, hogy akik a pü-ket küldték, azok a törölt, szerkesztett hsz-eket nem látták.
Már ne is haragudj. Bár grecki állítja, egyetlen egy hozzászólásba szerkesztettem bele, utána annak tartalmát kiidézgettem és elnézést is kértem, mert rossz gombot nyomtam meg, amit csak akkor vettem észre, amikor elküldtem.

Magamat idézem az adott hozzászólásban:
Grecki: elnézést, valamit elbarmoltam (a moderálás gomb meg az idézet egymás mellett van ,az lehetett.)
Szerk: aki megérdemli, meg is hall téged, bár meghalni nem fog. Ilyet meg nem írunk. It's just mean. Ezzel meg saját magam szerkesztettem

greckivel egész egyszerűen bunkó voltál, ezen nincs mit szépíteni. mondhátnám azt is, hogy magas lóról beszéltél vele. válaszd ki, h melyik tetszik.
Nem értek egyet. Az, hogy azt állítom, nem vele fogok tőkemegfelelési mutatóról (vagy mit mondott) beszélgetni, az nem bunkóság. Ha nem haragszol, veled se fogok.

Ha pedig arra gondol, hogy gratuláltam neki, hogy a PSZF-re jár, bunkóság az lett volna ,ha beírom, én hova járok, mert azzal tényleg magas lóról beszéltem volna. És tényleg gratuláltam neki, mert az nem rossz suli.
Perrero 4 éve tagja az eurobarca fórumcsapatának. a stílusa eddig is ilyen volt, követői nem nagyon akadtak eddig. annyit mindenféleképpen megért volna a dolog, h megbeszéld a többiekkel és legalább ne őt függeszd fel először.
Nem hiszem, hogy változott volna a dolog, ha a szent tehét előtt GoDJonzent (aki greck iszerint halljon meg) tiltom ki. Öröm az ürömben, előbb lejár az 1 hét warn-ja, előbb visszajöhet.

Mint már írtam, azért lett előbb kitiltva mert előbb küldött el a hova is?, mint hogy GoDJonzen újra írt volna. Ja és ő, tekintettel arra, hogy rég óta itt van, 6 felszólítást kapott az elmúlt 1 hétben.[/quote]
Rhynnblog:
Drigo
Eurobarca Staff

2008.01.26. 16:17:39

Rendben!

Egyáltalán nem gondolom úgy, hogy aki haver bármit megtehet, a szabályok rájuk is vonatkoznak.

Csongort nem kell féletni azt tudom, de mégis nevetséges, hogy előbb kapott szankciót, mint a fórum közellenségei.

Elhiszem, hogy régebb óta vagy itt, de kicsit túl magas lovon ülsz. Azért mert Te admin vagy és valaki nem tetszik, egyből bannolod figyelmezteted, mert megteheted. Más mezei user meg oldja meg a személyes ellentéteit, ahogy tudja.

Majd bánkódnak, hogy eltünt 2000 hsz-ük? Tévedsz, nem azért járnak ide.

7200 felhasználóból közel sem 3-mal van baj. 13-an írtak pü-t, ne kelljen felsorolnom, hogy kikkel beszéltem én, akik nem értenek egyet, mert a hozzászólások kb 15%-át ők teszik ki, ami azért nem kevés.

Ne haragudj már, de milyen ember az, aki nem hajlandó kiállni a saját igazáért, és privátban nyal segget. A békszerető ember meg az az ember, aki kiáll az igazárét teljesen más. Ha ennyire nem képesek...

Nekem nem csak a bannal van baj, hanem azzal, hogy önkényesen bármit megtehetsz, kibaszod Csongort mert nem tetszik, aztán Marcit is, de a két [auto_cenzúra], azt már nem, mert Velük semmi bajod.

A rossz ügyfelet nem kell megtartani valóban.

Homér írta:Mondjuk először is - főleg 1 hét moderátorkodás után - elsősorban a modis fórumon kellene ezt megbeszélni, nem az eurobarca topicban.
Talán mielőtt bannolsz valakit velünk is megoszthatnád.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 15:57:31

Drigo!

Nem kell moderátornak lenni, ha úgy gondolod, hogy aki haver, az bármit megtehet, ha pedig nem szimpi, akkor meg vele bármit megtehetnek.
Rhynnblog:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 15:49:45

Mondjuk először is - főleg 1 hét moderátorkodás után - elsősorban a modis fórumon kellene ezt megbeszélni, nem az eurobarca topicban.

Másodszor nem hiszem, hogy haveri alapon kell megvédeni a júzereket. A szabályok mindenkire vonatkoznak. Több emberrel is levelezgetek PÜ-ben (ahelyett, hogy a dinamizmus folyószámlahitel kiadásának feltételeit tanulnám - talán nem is baj :D), mind egybehangzóan azt állítja, hogy jó döntés volt. Ugyanis, ha Perrero megteheti, GoDjonzen miért ne tehetné? Azért mert Madrid szurkoló? vagy azért mert ő nem központi figura?

Az meg, hogy két másik vérpistike kiáll mellette és csak azért hergel, hogy kitiltsam őket, az őket jellemzi. Így akarnak vagány arcok lenni.

Harmadszor, senkit nem bannoltam, mindösszesen passzívra állítottam őket.Egy hét múlva aktívra állítom őket, s ha megnyugodtak, nem lesz baj. 11 éve lettem először operátor egy chaten, ott is megjártuk ezeket a köröket, hidd el, van tapasztalatom.

Ha megnézzük Rivaldinhot és Varga Tamást, szintén jól működött a dolog. Perreroék talán észbe kapnak. Ha nem, elvesztik az accountjukat. Visszajönnek, és normálisak lesznek, meg bánkódnak, hogy eltűnt a 2000 hozzászólásuk, legközelebb jobban figyelnek. Ha tovább balhéznak, megint töröljük őket. Ha 1-2 ilyen hülye elmegy, csak jól jár a fórum. Bár a suliban nem így tanítják, a sok helyen, ahol gyakornokoskodtam, mindenhol azt tanítják, hogy a rossz ügyfelet nem kel lmindenáron megtartani. Miért van az, hogy a 7200 felhasználból összesen 3-mal van baj? Miattuk rontsuk el a másik 2000 szórakozását (a többi úgysem aktív)? Érdekes, hogy a 3 károgó, meg a velük szimpatizáló két moderátor mekkora hanggal van? Mellette meg ma 13-an írtak PÜ-t, hogy csak így tovább, ők nagyon támogatnak. Persze ők nem mernek ugrálni, mert békeszerető emberek, s nem szeretnék, ha ez a 2-3 vérpistike meg a két velük szimpatizáló moderátor innentől kezdve rájuk szállnak.

Persze ha a népharag azt akarja, állítsunk vissza mindent. Majd érzi Perrero meg Grecki, hogy ők itt a császárok, s mindent megtehetnek, ha valaki keményen fellép ellenük, csinálnak egy újabb forradalmat. Ezt akarjátok? Akkor nekem itt nincs helyem.

Ákival még beszélek, ha sikerül, majd személyesen. Nem jó ez így, Zozzy igazad van, esik szét a fórum ,de csak azért, mert egyesek bármit megtehettek eddig (pl. Perrero), senki nem szólt nekik, ha köcsögöztek, cigányoztak, még meg is dicsérték őket. Ugyanakkor, ha valaki leköcsögözte őket, akkor az hibás volt, ők meg meg lettek dicsérve, hogy mennyire jól visszaszóltak.
Rhynnblog:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.26. 13:19:24

Srácok, ugye tudjátok, hogy most egy rakás gané van a fórum felett :roll: Most nem a személyes véleméynekre és döntésekre gondolok, hanem arra, ami most itt kialakult.
Tisztázni kéne pár dolgot, és eltakarítani magunk után. Ha Csongor és grecki kitiltásával nem értünk egyet, akkor szavazzuk meg, hogy visszajöhetnek. Szerintem jogunk van hozzá, és ez hosszú távon sokkal előnyösebb lenne a fórum jövője szempontjából, mint ez a tüntetés.

A fórum széthullóban, javaslom valamiféle összeűlés létrehozását és a dolgok egyenkénti, KÖZÖS tisztázását, a FÓRUM ÉRDEKÉBEN :!:
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.26. 12:33:24

Sharky írta:
Zozzy 5 írta:Ez ki volt Homér? :shock:
Grecki
Igen, mostmár tudom. Az előzményeket sajnos nem tudom, tegnap lemaradtam az egész esti dolgokról, úgyhogy nem nyilatkozok.
Vito
Llegenda del Barça

2008.01.26. 12:24:59

ne haragudj Homér, de milyen választ vársz egy olyan embertől, akit előtte
egy tízéves suhanc szellemi szintjére degradálsz?

komolyan kérdem.
De, ezért nem is töröltem. Fogok nyitni egy ovi sarkot, hogy 50-es IQ alatt is lehessen irogatni valahova, ott szabad kezet kaptok, ígérem.

Miért nem lehet kultúráltan szórakozni?
miért nem volt kúltúrált a szórakozás? az offtopicban történt, sokaknak tetszett. ha pedig neked nem tetszik, akkor az nem vonhatja maga után azt, hogy leminősítsd. ha leminősíted, akkor mezei júzerként viseld a követzkezményeit. ha nem tűnt volna fel egy másik gondolatoddal is belegázoltál grecki becsületébe, amikor azt írtad, hogy nem vele fogsz vitázni közgazdasági kérdésekben.

ha szakmai fórumot akarsz csinálni az eurobarcaból, akkor mondjad azt, jelentsd be és nem fogsz ilyeneket látni.
modi sem kell annyi, mert naponta 5-6 hsz-nél több biztos nem lesz.
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.01.26. 12:21:10

Zozzy 5 írta:Ez ki volt Homér? :shock:
Grecki
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.26. 12:20:30

Ez ki volt Homér? :shock:
rhynn
A Stadionturista
Kapcsolat:

2008.01.26. 12:15:47

Na idefigyelj, te emberi ürülék= sárgafejű komikfigura!

Te csak ne szerkesztgesd úgy a hozzászólásiamat, hogy az én tekintélyemet ásd alá. A saját kis provokatív genny szövegedet meg kitörlöd. Te aztán egy egyenes ember vagy! Büszke lehetsz magadra.

Tilsts ki engem is, de kis beképzlet bájgúnár!
Iyen ember ír cikekket az eurobarcán?

Ja igen, kiszedtem a káromkodásokat és a nem odaillő dolgokat a hozzászólásaiból.
Rhynnblog:
Drigo
Eurobarca Staff

2008.01.26. 12:04:34

raulreal írta:nyáron jön a 2. X-Akták film, a stáblistán eddig még csak Fox és Dana van az eredetiek közül

ellentétben veled, nekem minden tetszik :wink:
1. pirossal írt.
2. beleszerkesztett a moderálásomba
3. lassan haladok az összes törléssel
4. fölösleges az 1 hét bann, itt többet nem lesz hsz-e, max tiszívirág életű...

Egyből nem törölhetem, mert akkor a szememre hányja valaki, hogy miért nem teszem ezt mással is (pl. Perrero)

u.i.: egy nap alatt 20 pü-t még nem kaptam. És a várakozással ellentétben csak 2 volt negatív hangulatú, az egyik miatt felfüggesztés lett, a másikat meg Zozzy-val megbeszéltük :)
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Lezárt