torrestoni írta:Nem hiszem, hogy általánosítani kellene. Nem minden sportoló doppingol, lassan már boszorkányüldözés lesz az egészből.
Sajnos itt el kellene gondolkodni, milyen eszme alatt akarják továbbra is az olimpiát megrendezni. Meg akarják tiltani? Nem lehet, meg akarják állítani az emberi kurázsit, megállítani a fejlődést?Már lehetetlen a tiszta küzdelem jegyében nekivágni. Aki nem bírja, az ne nézze. A technikai sportok is követik a tudomány fejlődését. S ha kicsit belegondolunk, ki ne akarna nyerni, s ki akarna azért eredménytelen lenni, vagy hátrányba kerülni, mert más doppingol. Amíg ilyen magasak az elvárások, amíg lehetőség van rá, amíg a pénz motivál... El tudjátok képzelni, hogy a fejlődés megáll? Az emberi agy számára nincsenek határok. Ezt kellene tudatosítani, hogy meg van az emberek képessége ahhoz, hogy fejlődjön. Ehhez kellene igazítani az olimpiát, még hogy modern kori... akkor nem lenne egy a bohóckodás, nem menne el feleslegesen ennyi pénz. A jelenhez kellene igazodni, mit akarnak, hagyományőrző színházelőadást? Nem a sportolókat kell okolni. 2008-at írunk... Sokkal inkább fáj az, hogy mennyire nagy befolyásoló tényező a pénz. Mégis mit gondoltok, milyen hendikeppel indulunk neki egy olimpiának egy több száz milliós gazdag országgal szemben? Mégis elégedetlenek vagyunk. Ilyen kevés emberből nehéz bekerülni a világ legjobbjai közé, nem beszélve a feltételekről. Kérem, Mongólia most nyerte az első Aranyérmet a története során...
Ez az egész undorító, ma a sport nem az, ami 10-20-100 éve volt. Ezt a focira is lehet érteni. Nagy gondok vannak a fejekben.
ebben igazad van.
én személyszerint nem a sportolókra vagyok mérges, hanem a jelenségre.
ami zavar: évtizedek alatt a magyar sport -körülményektől függetlenül, feltételezve az akkor
még egyenlő
bb esélyeket...- letette a névjegyét az olimpia tekintetében.
az érmeink száma az ország lakosságát, méretét tekintve egyedülálló.
az utóbbi időben hanyatlásnak indult a magyar élsport, ami ezen az olimpián csúcsosodott ki.
ennek persze több oka van:
-sportdiplomáciánk súlytalansága
-pénztelenség, szervezetlenség a magyar sportban
-doppingiparban "szerzett" hátrány
a magyar élsport vagy eltűnik a süllyesztőben, vagy mindhárom fronton
megpróbálunk felzárkózni az élmezőnyhöz.
tehát, ha már mindenki hajtogatja napok óta a saját igazát, akkor én sem maradok ki:
az egyenlő esélyeket hiányolom és ezért nem tudom tisztelni phelps-et az eredményei miatt.