2007.12.01. 20:14:02
Aprieto véleményével teljes mértékben azonosulni todok. Nem maradi vagy, hanem felelősségteljesen gondolkodó apa. A mai tizenéves lányok nem tudják minek, hová megy ki a vége, értékrendszerük - nem találok rá jobb szót - deformálódott. A világ nem változott, az értékek ugyanazok, csak másképp gondolkodnak. Másképp nálam egyenlő a rosszul. 12-14 évesen még GYEREKEK, ha tetszik nekik, ha nem. És a szülő is felelős, akik nem törődnek velük, engednek a nyomásnak, felelőtlenül elengedik őket, és magukra hagyják. Aztán ha valami baj történik, siránkoznak, szétteszik a kezüket, és másokat hibáztatnak. Pedig ők idézték elő. És ne mondja senki, hogy nincs ideje, mert ez önámítás. Amikor én gyerek voltam, a szüleimnek is volt idejük rám, pedig ők is dolgoztak, sőt apám még GMK-zott is. Szóval, volt dolguk, de mindig jutott rám is idejük. Anyám pl. minden nap kikérdezte a leckét, leült velem tanulni, és apám is így tett. Soha semmiben nem szenvedtem hiányt, mindent megkaptam amire szükségem volt - még a nyaklevest is, ha rászolgáltam. Köszönöm Nekik a gondoskodást, a törődést, és a nyaklevest is. Isten áldja meg őket!
Úgyhogy, kérem a mai fiatalokat: ne akarjanak minél előbb felnőni, addig jó nekik, amíg gyermekek. Bulizni meg ráérnek, mint ahogy a szüzesség elvesztése sem lóverseny. Az egy ajándék, amivel jól kell sáfárkodni, és annak odaadni, aki megérdemli, aki arra rászolgált. És nem minél hamarabb, mert visszacsinálni nem lehet, és később úgyis megbánja a dolgot.