Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Én is hasonlóan éreztem a tegnap. Amúgy abszolút van logika Tata elgondolásában. Mindkét belső védő páros kiegyensúlyozott. Mindkettőben van 1-1 magas ember a fejpárbajokhoz (Bartra-Piqué), illetve 1-1 gyors ember a kontrák miatt (Puyol-Masch). Ugyanakkor Bartra mellé mindenképpen jó megoldás a legrutinosabb "öreget" tenni, akitől a legtöbbet tanulhatja el, viszont a fiatalos lendülete kompenzálni tudja Puyol már kopottabb reflexeit (már ha egyáltalán lehet ilyesmiről beszélni az ő esetében:)).Barcaman14 írta:Furcsa, hogy Puyol jelenlétében is sokkal inkább őt éreztem a védelem vezérének és legbiztosabb pontjának.(mondjuk nyilván a Kapitánynál közre játszik a hosszú kihagyás) Rendkívül érett teljesítményt nyújt és jó pár nagy mentése is volt.
Tata elmondása szerint egyelőre ez lesz az állandó felállás, vagyis a Piqué-Mascherano, Puyol-Bartra duó váltogatja egymást. Szerintem már most is a védelem egyik legbiztosabb pontja Bartra, de az idei azért még inkább a tanulóéve lehet Puyol mellet, jövőre viszont abszolút alapemberré léphet elő. Így tovább!
A Milan ellen simán játszhat, de ha Masch rendben lesz, lehet ő kezd, hogy felvegye a ritmust a Clasícóra. de lehet, hogy Puyolnak is adnak egy kis időt.messideco írta:Van esély, hogy a Clasicon vagy a Milan ellen kezdőként lép pályára? Kíváncsi lennék rá igazán erős csapatok ellen is.
ha masche 100%-os lesz a clasicora, akkor biztos h ő lesz piqué párja...messideco írta:Van esély, hogy a Clasicon vagy a Milan ellen kezdőként lép pályára? Kíváncsi lennék rá igazán erős csapatok ellen is.
Az a 44 labdaszerzés nem kicsit komoly.Gareth Tello írta:Bartra 2013-2014
- 5 meccs
- 337 perc
- 234-ből 221 pontos passz (94,4%)
- 44 labdaszerzés (7,6 percenként egy)
[barcastuff]
A szokásos tisztelet körök, aztán ki tudja mennyire gondolja komolyan.Alcantara írta:Szimpatikus nyilatkozat tőle, teljesen szerény, alázatos. egy dolog, ami elég nagy túlzás: Puyol,Piqué, Mascherano, mint a világ legjobb középső védői.
A csúcson levő Puyol még annak mondható volt, de a másik kettő...
Mascherano minden csak nem kényszermegoldás, kezdetektől fogva, mikor ideigazolt - talán 1-2 meccset játszott a kp-n - középhátvéd volt, és a 2010-11-es szezonban valami fantasztikusan játszott végig, amikor jó volt a védelmünk. Ugyebár Bl-t és bajnokságot nyertünk. De az a vicc, hogy te mondod, hogy "körbenyaljuk", mikor mi tényekre alapozunk, te meg valami oknál fogva kikiáltottad első számú közellenségnek, de egy ép érvet nem tudsz felhozni, csak hogy buta meg hülye, meg idegesítő, de hogy miért azt már nem írod le.Gergely írta:Most ezt ti sem gondoltátok komolyan ugye? Könyörgöm Piqué mióta ilyen hibbant? Mióta kapunk ilyen gólokat? Mióta ilyen nb3 szintű a védelmünk? Nem tudom mi ez a Masch tövig nyalás srácok de azért álljunk már meg egy percre! Tegyük fel sz@r a védelmünk de Masch jól végzi a dolgát! Akkor miért ilyen ócska a hátsó alakzatunk hosszú idő után? Úgy , hogy Valdes élete formájában és mégis! Egyszerűen nem szabad középső védőnek berakni! Fizikai képtelenség tőle ezt elvárni , hogy egy tökéletes meccset is lejátszon! De felesleges is bármit is mondanom Piqué a fekete bárány itt sok mindenkinek de én vallom és még sokan mások Javier egy kényszer megoldás és az égvilágon semmi extra nincs benne és idegesít is meg hülye az egészhez bármit is mondtok!
A kisfőnököt hasonlítottam Puyollal. A magasság pedig relatív. Hiába magas egy védő, ha rosszul helyezkedik, főleg pontrúgásnál.Stalkyard írta:Piqué sokkal magasabb, mint Puyol.Chino írta: Ha a magasságával van bajod, nézd meg Puyolt, kb. 3-4 centi lehet köztük.
Piqué sokkal magasabb, mint Puyol.Chino írta: Ha a magasságával van bajod, nézd meg Puyolt, kb. 3-4 centi lehet köztük.
Piqué mióta ilyen hibbant? Kb. 2 éve.Gergely írta:Most ezt ti sem gondoltátok komolyan ugye? Könyörgöm Piqué mióta ilyen hibbant? Mióta kapunk ilyen gólokat? Mióta ilyen nb3 szintű a védelmünk? Nem tudom mi ez a Masch tövig nyalás srácok de azért álljunk már meg egy percre! Tegyük fel sz@r a védelmünk de Masch jól végzi a dolgát! Akkor miért ilyen ócska a hátsó alakzatunk hosszú idő után? Úgy , hogy Valdes élete formájában és mégis! Egyszerűen nem szabad középső védőnek berakni! Fizikai képtelenség tőle ezt elvárni , hogy egy tökéletes meccset is lejátszon! De felesleges is bármit is mondanom Piqué a fekete bárány itt sok mindenkinek de én vallom és még sokan mások Javier egy kényszer megoldás és az égvilágon semmi extra nincs benne és idegesít is meg hülye az egészhez bármit is mondtok!
uh ha én fele olyan buta védő lehetnék mint maschGergely írta:Buta és nem is érzi magát jól ezen a poszton...
Lehet, hogy ott játszik, de akkor sem odavaló. Véleményem szerint Mascherano a világ egyik legjobban szerelő "védője", de ez még nem elég, hogy tökéletesen eljátszon ezen a poszton. A védő legfontosabb feladatai, hogy szereljen, jól helyezkedjen és kifejelje a középre érkező labdákat. Mascheranonak az utóbbiakkal nagy problémái vannak, mivel alacsony, mivel nem védő. Én sokkal nyugodtabb vagyok amikor Puyol vagy Bartra játszik. Amikor Masch, Alba és többi törpe is a pályán van, akkor minden szöglet, beadás egy ziccer az ellenfélnek. Nem akarom az egészet az ő nyakába varrni, de szerintem megfigyelhető ha Puyol, Piqué, Bartra vagy Adriano játszik nem kapunk gólt szögletekből. Az Almeria meccsen pl. nekem az volt a legfeltűnőbb, hogy Bartra 5-6-szor kifejelte a labdát, amit Masch-tól nem szokhattunk meg.Chino írta:Miért nem védőnek való? 3 éve 1-2 meccstől eltekintve kh-t játszik és jobban is mint vkp-t. (+van két vkp-nk) Akkor Bale-t is balbekknek vette a Real Marcelo és Coentrao mögé? Ne Fifa-zzunk már, hogy papíron kinek mi a posztja.Gergely írta:Egyre jobban bízom a Marc-ban! Természetes , hogy idő kell és vallom ha Piqué-val középen össze csiszolódnak , akkor...nem is folytatom mert elfolyok
A lényeg , hogy Tata felejtse el Mascheranot hátúl minél hamarabb! Egyszerűen nem védőnek való