Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Na, közeledünkvarga tamás írta:Lehet, hogy másfajta iskolába jársz, mint egy normál gimnázium. De, gondolom tanulsz történelmet, érettségizni is fogsz belőle. Ha, nem tekintsd tárgytalannak a folytatást. Na, szóval. Attól, hogy Neked a tanár nem mutatja be az évi tanrendet, a követelményrendszert - ott is van ilyen, és az általános normáknak meg kell felelnie. Pl. kizárt dolognak tartom, hogy a tanrendedből hiányozzon az angol forradalom, a francia forradalom, az I. és II. világháború, az 1848/49-es forradalom, az ókori Róma stb. Mert enélkül, továbbtanulni nem lehetne. Oké, hogy nerre helyezik a hangsúlyt, de minden egyes középiskolának olyan ismereteket kell tanítania, amelyekkel akár egy humán felsőoktatási intézménybe is tudjál felvételizni.
És a röpdolgozatokat a normál iskolákban ma is be kell jelenteni - és ettől még nem vagyunk a kőkorszakban. Ez a normális, és elfogadható. Sajnos, úgy érzem, nálad is előbbre vannak a jogok ismertet, mint a kötelességek teljesítése.
Én nem oktattalak ki. Engem felelősségre vonsz, hogy a nevető szmájlit nem úgy veszem, ahogy Te gondolod, de te sem törekedsz a rugalmasságra. Senkit sem szoktam kioktatni, Téged meg főleg nem. Nem keresem a kötekedés lehetőségét sem Veled, de ha egyszer valami nem tetszik, amit írsz, akkor nem fogom vissza magam. Nem szokásom ugyanis.
Ja, csak most kapcsolok, hogy Te elit suliba járszlionelmessi19 írta:
Ez simán lehet így... eléggé elszoktam már a szokványos iskoláktól ,ezzel a résszel nem nagyon lehetek tisztában...
Viszont nem tartom jó dolognak. Azthiszem sokmindenben követhetnék az állami normák a különböző ''más" rendszerű iskolák példáját. Természetesen nem mindenben, hiszen ennek is vannak rossz oldalai, buktatói.
Ez simán lehet így... eléggé elszoktam már a szokványos iskoláktól ,ezzel a résszel nem nagyon lehetek tisztában...Zozzy 5 írta:Sztem a röppentyűket a tanár nem köteles bejelenteni, bármikor, szó nélkül számon kérheti a tudásod. A házirendekben is ez van benne, és a tanárok is állandóaan ezt mondják. Legalábbis nálunk ez így van.
Örülök, hogy van egy fiatalember, aki tisztában van a dolgok mikéntjével. Neked van igazad.Zozzy 5 írta:Sztem a röppentyűket a tanár nem köteles bejelenteni, bármikor, szó nélkül számon kérheti a tudásod. A házirendekben is ez van benne, és a tanárok is állandóaan ezt mondják. Legalábbis nálunk ez így van.
Ja, ich vergesse auch mehr deutsch Worts...Zozzy 5 írta:A suliról még annyit, hogy nyáron németből analfabéta lettemMa is 2 óra hosszáig ismételtem a nyelvtant, így már rémlik azért, de még így is kiesett egy csomó szó. Picsa...
Ja, és sikerült rögtön megfáznom, tök takony vagyok, fújom az orrom minden percben...
Akkor Tamás:varga tamás írta:Andris!
Már ne is haragudj, de az effajta kiosztásnak nem vagyok híve. Az első mondatod megfordítva: "Te olyan hülye vagy, hogy nem tudod, hogyan működik a Politechnikum?"
Egy: nekem honnan a búbánatos, büdös francból kéne tudnom, hogy Te milyen iskolába jársz? Nem vagyok én sem gondolatolvasó, sem Uri Geller!
Kettő: ebből kifolyólag honnan kellene nekem ismernem a Te iskolád működési rendjét.
Három: a röpdolgozatokat NEM kell bejelenteni, mivel azok feleletnek számítanak - csak nem szóban, hanem írásban történik meg a feleltetés. Ugyanúgy, a szóbeli feleltetést sem kell bejelenteni. Mi lenne, ha előzó óra végén a tanár közölné, hogy ki felel a következő órán. Ilyen töketlen tanárral még nem találkoztam.
Négy: mindezt normális hangnemben, tisztességes módon is közölhetted volna velem. De ha nem sikerül, akkor ne erőltesd.
És attól, hogy liberális-alternatív iskolába jársz, az alapvető állami követelmények arra az iskolára is vonatkoznak, hiszen érettségi bizonyítványt ad, amivel Te felsőoktatási intézménybe jelentkezhetsz.
Hmm, pedig Te egy igazi jókislánynak tűnszelprat írta:Én meg rossz kislány voltam... 1es tanárok rémeZozzy 5 írta:Én mindíg jókisfiú vagyok, álltalában kussolok minden órán, és várom, hogy vége legyen...![]()
Meg is buktam 1szer mivel rohadtul nem érdekelt 1 szakmai tárgy-ker.vedn.ism. és szám.
De jó volt h osztályt kellett ismételni,sokkal jobb volt az osztály,a közösség,az új tanárok....utólag már abszolút nem bánkódtam,sőt!![]()
Csak elb.tam egy évet,ennyi
Andris!lionelmessi19 írta:Tamás, te mióta vagy tisztában a Politechnikum műkődésével?varga tamás írta:Andris!
Nem akarlak tévedésben hagyni, ezért egy kis javítás. A témazáró nagydolgozatot be kell jelenteni - ez igaz. A többit, nem. Ha a atnár több jegyet szeretne egy félévben, akkor havonta egyszer óra elején - 10-15 percben - röpdolgozatot irat, és ezt nem kell előre bejelenteni.
CSak mert amit mondasz, egyáltalán nincs így...már ott hibázik, hogy az értékelési rendszerünk nem fél, hanem negyedéves osztáshoz igazodik... illetve a röpdolgozatokat is be kell jelenteni. Felelet mint olyan, pedig jóformán nem létezik.![]()
Államiaktól teljesen független, alternatív-liberális gimnázumba járok... picit másképp működik minden..
Én meg rossz kislány voltam... 1es tanárok rémeZozzy 5 írta:Én mindíg jókisfiú vagyok, álltalában kussolok minden órán, és várom, hogy vége legyen...
És amikor 8 lesz, az lesz szép! Ennél már az a jobb amikor 8:00-20:00-ig van óra, nagyon szerettem (főiskola)!Los Banditos írta:Ma volt elösször hét órám.Hát eléggé kemény az órarendünk és akkor még a különböző előkészítők...
![]()
Kizárólag ezértGame90 írta:Szóval ezért vagy te mindenből 5-ös...lionelmessi19 írta:illetve a röpdolgozatokat is be kell jelenteni. Felelet mint olyan, pedig jóformán nem létezik.![]()
![]()
![]()
Egyébként mi a suli neve??
Szóval ezért vagy te mindenből 5-ös...lionelmessi19 írta:illetve a röpdolgozatokat is be kell jelenteni. Felelet mint olyan, pedig jóformán nem létezik.![]()
Tamás, te mióta vagy tisztában a Politechnikum műkődésével?varga tamás írta:Andris!
Nem akarlak tévedésben hagyni, ezért egy kis javítás. A témazáró nagydolgozatot be kell jelenteni - ez igaz. A többit, nem. Ha a atnár több jegyet szeretne egy félévben, akkor havonta egyszer óra elején - 10-15 percben - röpdolgozatot irat, és ezt nem kell előre bejelenteni.