varga tamás írta:Andris!
Már ne is haragudj, de az effajta kiosztásnak nem vagyok híve. Az első mondatod megfordítva: "Te olyan hülye vagy, hogy nem tudod, hogyan működik a Politechnikum?"
Egy: nekem honnan a búbánatos, büdös francból kéne tudnom, hogy Te milyen iskolába jársz? Nem vagyok én sem gondolatolvasó, sem Uri Geller!
Kettő: ebből kifolyólag honnan kellene nekem ismernem a Te iskolád működési rendjét.
Három: a röpdolgozatokat NEM kell bejelenteni, mivel azok feleletnek számítanak - csak nem szóban, hanem írásban történik meg a feleltetés. Ugyanúgy, a szóbeli feleltetést sem kell bejelenteni. Mi lenne, ha előzó óra végén a tanár közölné, hogy ki felel a következő órán. Ilyen töketlen tanárral még nem találkoztam.
Négy: mindezt normális hangnemben, tisztességes módon is közölhetted volna velem. De ha nem sikerül, akkor ne erőltesd.
És attól, hogy liberális-alternatív iskolába jársz, az alapvető állami követelmények arra az iskolára is vonatkoznak, hiszen érettségi bizonyítványt ad, amivel Te felsőoktatási intézménybe jelentkezhetsz.
Akkor Tamás:
1. fogalmam sincs, miről beszélsz, mert semmiféle bántó vagy egyéb negatív hangnemet nem tartalmaz a hozzászólásom. Többiek javítsanak ki, ha én érzem rosszul, de most komolyan nem értem h ez mia fene
2. Az első mondatot nemtudom hogy sikerült így értelmezned, de ez már... nemmondommi. Főként, h egy fogkrémreklámot megszégyenítő mosolyú szmájlit találsz utánna. Sima kérdés volt, és komolyan azthittem, h véletlen ismered valahonnan az iskolám, ha már helyreigazítottál a dolgozatokat illetően, ugyanis minden 1es iskolában más az értékelési rendszer valamennyire.
3.Egy állami oktatási normáktól (és nem törvényektől , mert azok nem ilyen részletekbe menőek) teljesen eltérő (mert a normáktól lehet, főként ha nem állami finanszírozású iskola, hanem alapítványi) értékelési rendszerünk van, ígyaztán a röpdolgozatokat IS BE KELL JELENTENI PÁR NAPPAL ELŐBB.
4. Mivel te mindig is hivatkoztál a korodra és az ezzel járó tapasztalatodra, most had tegyem én is, anélkül h megsértselek! nemtudom pontosan hány, de legalább 15 évvel (ha jól sejtem) ezelőtt jártál középiskolába, azóta igencsak sokminden megváltozott. Például a röpdolgozatokat is be kell jelenteni tudtommal kb. mindenhol, ha pedig nem akk nagyot kell h csalódjak, mert igencsak a kőkorszakban élünk ebben az esetben...
5. Az éretségi bizonyítványt természetesen kiállíthatja az iskolám, de ez a tanrendjétől teljesen független. Akárki középiskolai tanulmányokkal nem rendelkezve is bemehet 1 iskolába, érettségizni.
6.szor pedig nem szeretném, ha emiatt ismét rosszabb viszonyban lennénk, bár megkell mondjam, néha úgyérzem, keresed azt, hogy mibe köthetsz bele.
Üdv
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila