Offtopic #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Melyik korcsoportba tartozol?

10 alatt
2
0%
10-15
52
12%
15-20
191
46%
20-25
114
27%
25-35
47
11%
35-50
7
2%
50+
5
1%

Szavazatok száma: 418
Andris
Adminisztrátor

2007.09.04. 17:50:40

varga tamás írta:Lehet, hogy másfajta iskolába jársz, mint egy normál gimnázium. De, gondolom tanulsz történelmet, érettségizni is fogsz belőle. Ha, nem tekintsd tárgytalannak a folytatást. Na, szóval. Attól, hogy Neked a tanár nem mutatja be az évi tanrendet, a követelményrendszert - ott is van ilyen, és az általános normáknak meg kell felelnie. Pl. kizárt dolognak tartom, hogy a tanrendedből hiányozzon az angol forradalom, a francia forradalom, az I. és II. világháború, az 1848/49-es forradalom, az ókori Róma stb. Mert enélkül, továbbtanulni nem lehetne. Oké, hogy nerre helyezik a hangsúlyt, de minden egyes középiskolának olyan ismereteket kell tanítania, amelyekkel akár egy humán felsőoktatási intézménybe is tudjál felvételizni.
És a röpdolgozatokat a normál iskolákban ma is be kell jelenteni - és ettől még nem vagyunk a kőkorszakban. Ez a normális, és elfogadható. Sajnos, úgy érzem, nálad is előbbre vannak a jogok ismertet, mint a kötelességek teljesítése.
Én nem oktattalak ki. Engem felelősségre vonsz, hogy a nevető szmájlit nem úgy veszem, ahogy Te gondolod, de te sem törekedsz a rugalmasságra. Senkit sem szoktam kioktatni, Téged meg főleg nem. Nem keresem a kötekedés lehetőségét sem Veled, de ha egyszer valami nem tetszik, amit írsz, akkor nem fogom vissza magam. Nem szokásom ugyanis.
Na, közeledünk :)
Természetesen tanulok történelmet, bár Társadalomismeretnek hívják. És a felsorolt dolgok sem hiányoznak. Nem a megszerezhető tudásban, vagy a tanulók bármilyen téren való műveltségében mutatkozik meg a különbség, hanem módszerekben, probléma kezelésben... stb.

A vastagított részt viszont nemértem, eddig mintha az ellenkezőjéről győzködtél volna.
A kőkorszakos megjegyzés nyilván túlzás volt ,de sztem ez érzékelhető. De 1el lentebb leírtam, sokat tanulhatnának az ilyen iskoláktól az államiak, szerintem legalábbis.

Az pedig nem hiszem hogy bűn, ha valaki ismeri a jogait, és szerintem nem adtam rá okot, hogy azt feltételezd, nem teljesítem a kötelességeimet. Azthiszem meglepődnél ha látnál 1-2 dolgot...de ez most mind1.

Kioktatásról pedig szó sem volt. Helyreigazításnak neveztem, azthiszem, ami már nem pejoratív jellegű, az én szótáramban legalábbis. Mindenesetre nem szántam olyannak.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.09.04. 17:48:44

lionelmessi19 írta:
Ez simán lehet így... eléggé elszoktam már a szokványos iskoláktól ,ezzel a résszel nem nagyon lehetek tisztában...

Viszont nem tartom jó dolognak. Azthiszem sokmindenben követhetnék az állami normák a különböző ''más" rendszerű iskolák példáját. Természetesen nem mindenben, hiszen ennek is vannak rossz oldalai, buktatói.
Ja, csak most kapcsolok, hogy Te elit suliba jársz :P :D Ott lehet így, ezesetben a vita felesleges. Az egész évben lazsáló diákoknak nyilván jobb lenne, ha mindes kis apró számonkérést bejelentenének, viszont igazi értelme csak a folyamatos tanulásnak van...Nem vagyok túlbuzgó, nem is szeretek tanulni, de álltalában mindíg készülök rendesen, szóval nekem nagy bajom nincs ezzel a rendszerrel.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.09.04. 17:43:20

lm19: a mai oktatási rendszer legnagyobb ellnsége a liberalizmus és az alternativizmus túlburjánzása. Elfogadom, hogy ne az '50-es évek vasszigorát alkalmazzuk, de a mai rendszer teljesen rossz. Amikor egy gimnazista nem tud helyesen írni, az nagyon gáz. Javítottam olyan földrajz dolgozatot, amely tantárgyilag hibátlan volt, jelest kapott az illető, viszont a helyesírási hibáktól piros volt a papír - egy tanárnak mindent ki kell javítania, még a helyesírásit is. Mert attól, hogy földrajz dolgozatról van szó, a helyesírás, az helyesírás.
Kép
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2007.09.04. 17:40:51

[auto_cenzúra] ez a 12. Minden órán legalább 10x elhangzik az érettségi szó, ráadásul mindig úgy, hogy jujj nekünk húúú de rossz lesz, meg kiköpjük a belünket, stb.
Még most kezdődött az év, majd előtte pár hónappal elég lenne ezt mondogatni, már most idegesít.
Órarendem is [auto_cenzúra] lett, a keddem bika nehéz, holnap 3 lyukasom van, de persze van 7. órám, úgy hogy nincs 5-6. Az egyetlen pozitívum az hogy pénteken 4 órám van, nincs lyukas, így 11:20kor vége is a hétnek, igaz az a 4 óra mind érettségi tantárgy, ráadásul dupla magyar is van benne :evil:
Andris
Adminisztrátor

2007.09.04. 17:39:32

Zozzy 5 írta:Sztem a röppentyűket a tanár nem köteles bejelenteni, bármikor, szó nélkül számon kérheti a tudásod. A házirendekben is ez van benne, és a tanárok is állandóaan ezt mondják. Legalábbis nálunk ez így van.
Ez simán lehet így... eléggé elszoktam már a szokványos iskoláktól ,ezzel a résszel nem nagyon lehetek tisztában...

Viszont nem tartom jó dolognak. Azthiszem sokmindenben követhetnék az állami normák a különböző ''más" rendszerű iskolák példáját. Természetesen nem mindenben, hiszen ennek is vannak rossz oldalai, buktatói.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.09.04. 17:39:13

Zozzy 5 írta:Sztem a röppentyűket a tanár nem köteles bejelenteni, bármikor, szó nélkül számon kérheti a tudásod. A házirendekben is ez van benne, és a tanárok is állandóaan ezt mondják. Legalábbis nálunk ez így van.
Örülök, hogy van egy fiatalember, aki tisztában van a dolgok mikéntjével. Neked van igazad.
Amúgy pedig jobbulást kívánok! Vigyázz magadra!
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.09.04. 17:37:49

Lehet, hogy másfajta iskolába jársz, mint egy normál gimnázium. De, gondolom tanulsz történelmet, érettségizni is fogsz belőle. Ha, nem tekintsd tárgytalannak a folytatást. Na, szóval. Attól, hogy Neked a tanár nem mutatja be az évi tanrendet, a követelményrendszert - ott is van ilyen, és az általános normáknak meg kell felelnie. Pl. kizárt dolognak tartom, hogy a tanrendedből hiányozzon az angol forradalom, a francia forradalom, az I. és II. világháború, az 1848/49-es forradalom, az ókori Róma stb. Mert enélkül, továbbtanulni nem lehetne. Oké, hogy nerre helyezik a hangsúlyt, de minden egyes középiskolának olyan ismereteket kell tanítania, amelyekkel akár egy humán felsőoktatási intézménybe is tudjál felvételizni.
És a röpdolgozatokat a normál iskolákban ma is be kell jelenteni - és ettől még nem vagyunk a kőkorszakban. Ez a normális, és elfogadható. Sajnos, úgy érzem, nálad is előbbre vannak a jogok ismertet, mint a kötelességek teljesítése.
Én nem oktattalak ki. Engem felelősségre vonsz, hogy a nevető szmájlit nem úgy veszem, ahogy Te gondolod, de te sem törekedsz a rugalmasságra. Senkit sem szoktam kioktatni, Téged meg főleg nem. Nem keresem a kötekedés lehetőségét sem Veled, de ha egyszer valami nem tetszik, amit írsz, akkor nem fogom vissza magam. Nem szokásom ugyanis.
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.09.04. 17:35:57

Sztem a röppentyűket a tanár nem köteles bejelenteni, bármikor, szó nélkül számon kérheti a tudásod. A házirendekben is ez van benne, és a tanárok is állandóaan ezt mondják. Legalábbis nálunk ez így van.
barca99
Llegenda del Barça

2007.09.04. 17:35:52

Én viszont most megyek ki a megfázásból... \:D/
PCsabi
aka Game90

2007.09.04. 17:34:29

Zozzy 5 írta:A suliról még annyit, hogy nyáron németből analfabéta lettem :? Ma is 2 óra hosszáig ismételtem a nyelvtant, így már rémlik azért, de még így is kiesett egy csomó szó. Picsa...
Ja, és sikerült rögtön megfáznom, tök takony vagyok, fújom az orrom minden percben... :?
Ja, ich vergesse auch mehr deutsch Worts... :? :)

Én is megfáztam... :?

De utálom ezt a rossz időt...mintha november lenne... :? :roll:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Andris
Adminisztrátor

2007.09.04. 17:24:27

varga tamás írta:Andris!
Már ne is haragudj, de az effajta kiosztásnak nem vagyok híve. Az első mondatod megfordítva: "Te olyan hülye vagy, hogy nem tudod, hogyan működik a Politechnikum?"
Egy: nekem honnan a búbánatos, büdös francból kéne tudnom, hogy Te milyen iskolába jársz? Nem vagyok én sem gondolatolvasó, sem Uri Geller!
Kettő: ebből kifolyólag honnan kellene nekem ismernem a Te iskolád működési rendjét.
Három: a röpdolgozatokat NEM kell bejelenteni, mivel azok feleletnek számítanak - csak nem szóban, hanem írásban történik meg a feleltetés. Ugyanúgy, a szóbeli feleltetést sem kell bejelenteni. Mi lenne, ha előzó óra végén a tanár közölné, hogy ki felel a következő órán. Ilyen töketlen tanárral még nem találkoztam.
Négy: mindezt normális hangnemben, tisztességes módon is közölhetted volna velem. De ha nem sikerül, akkor ne erőltesd.
És attól, hogy liberális-alternatív iskolába jársz, az alapvető állami követelmények arra az iskolára is vonatkoznak, hiszen érettségi bizonyítványt ad, amivel Te felsőoktatási intézménybe jelentkezhetsz.
Akkor Tamás:
1. fogalmam sincs, miről beszélsz, mert semmiféle bántó vagy egyéb negatív hangnemet nem tartalmaz a hozzászólásom. Többiek javítsanak ki, ha én érzem rosszul, de most komolyan nem értem h ez mia fene :?

2. Az első mondatot nemtudom hogy sikerült így értelmezned, de ez már... nemmondommi. Főként, h egy fogkrémreklámot megszégyenítő mosolyú szmájlit találsz utánna. Sima kérdés volt, és komolyan azthittem, h véletlen ismered valahonnan az iskolám, ha már helyreigazítottál a dolgozatokat illetően, ugyanis minden 1es iskolában más az értékelési rendszer valamennyire.

3.Egy állami oktatási normáktól (és nem törvényektől , mert azok nem ilyen részletekbe menőek) teljesen eltérő (mert a normáktól lehet, főként ha nem állami finanszírozású iskola, hanem alapítványi) értékelési rendszerünk van, ígyaztán a röpdolgozatokat IS BE KELL JELENTENI PÁR NAPPAL ELŐBB.

4. Mivel te mindig is hivatkoztál a korodra és az ezzel járó tapasztalatodra, most had tegyem én is, anélkül h megsértselek! nemtudom pontosan hány, de legalább 15 évvel (ha jól sejtem) ezelőtt jártál középiskolába, azóta igencsak sokminden megváltozott. Például a röpdolgozatokat is be kell jelenteni tudtommal kb. mindenhol, ha pedig nem akk nagyot kell h csalódjak, mert igencsak a kőkorszakban élünk ebben az esetben...

5. Az éretségi bizonyítványt természetesen kiállíthatja az iskolám, de ez a tanrendjétől teljesen független. Akárki középiskolai tanulmányokkal nem rendelkezve is bemehet 1 iskolába, érettségizni.

6.szor pedig nem szeretném, ha emiatt ismét rosszabb viszonyban lennénk, bár megkell mondjam, néha úgyérzem, keresed azt, hogy mibe köthetsz bele.

Üdv
- József Attila
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.09.04. 17:09:23

elprat írta:
Zozzy 5 írta:Én mindíg jókisfiú vagyok, álltalában kussolok minden órán, és várom, hogy vége legyen...
Én meg rossz kislány voltam... 1es tanárok réme 8)
Meg is buktam 1szer mivel rohadtul nem érdekelt 1 szakmai tárgy-ker.vedn.ism. és szám.
De jó volt h osztályt kellett ismételni,sokkal jobb volt az osztály,a közösség,az új tanárok....utólag már abszolút nem bánkódtam,sőt! 8)
Csak elb.tam egy évet,ennyi :D
Hmm, pedig Te egy igazi jókislánynak tűnsz 8) :P Csongor biztos rosz útra terelt 8) :D Egy "rosz" párocska 8) Egyébként nagyon illetek egymáshoz szerintem :wink: :)

A suliról még annyit, hogy nyáron németből analfabéta lettem :? Ma is 2 óra hosszáig ismételtem a nyelvtant, így már rémlik azért, de még így is kiesett egy csomó szó. Picsa...
Ja, és sikerült rögtön megfáznom, tök takony vagyok, fújom az orrom minden percben... :?
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.09.04. 17:01:09

lionelmessi19 írta:
Nem akarlak tévedésben hagyni, ezért egy kis javítás. A témazáró nagydolgozatot be kell jelenteni - ez igaz. A többit, nem. Ha a atnár több jegyet szeretne egy félévben, akkor havonta egyszer óra elején - 10-15 percben - röpdolgozatot irat, és ezt nem kell előre bejelenteni.
Tamás, te mióta vagy tisztában a Politechnikum műkődésével? :D

CSak mert amit mondasz, egyáltalán nincs így...már ott hibázik, hogy az értékelési rendszerünk nem fél, hanem negyedéves osztáshoz igazodik... illetve a röpdolgozatokat is be kell jelenteni. Felelet mint olyan, pedig jóformán nem létezik. :)

Államiaktól teljesen független, alternatív-liberális gimnázumba járok... picit másképp működik minden.. 8)
Andris!
Már ne is haragudj, de az effajta kiosztásnak nem vagyok híve. Az első mondatod megfordítva: "Te olyan hülye vagy, hogy nem tudod, hogyan működik a Politechnikum?"
Egy: nekem honnan a búbánatos, büdös francból kéne tudnom, hogy Te milyen iskolába jársz? Nem vagyok én sem gondolatolvasó, sem Uri Geller!
Kettő: ebből kifolyólag honnan kellene nekem ismernem a Te iskolád működési rendjét.
Három: a röpdolgozatokat NEM kell bejelenteni, mivel azok feleletnek számítanak - csak nem szóban, hanem írásban történik meg a feleltetés. Ugyanúgy, a szóbeli feleltetést sem kell bejelenteni. Mi lenne, ha előzó óra végén a tanár közölné, hogy ki felel a következő órán. Ilyen töketlen tanárral még nem találkoztam.
Négy: mindezt normális hangnemben, tisztességes módon is közölhetted volna velem. De ha nem sikerül, akkor ne erőltesd.
És attól, hogy liberális-alternatív iskolába jársz, az alapvető állami követelmények arra az iskolára is vonatkoznak, hiszen érettségi bizonyítványt ad, amivel Te felsőoktatási intézménybe jelentkezhetsz.
Kép
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2007.09.04. 16:42:35

Visszatértem!! 8)
mypeter
Entrenador del Barça

2007.09.04. 16:07:56

én az egyetemen ismételtem évet, mivel éppen udvaroltam és 6 hónapig nem jártam be. Amit meg lehetett tanulni azokból átmentem, de gyakorlati számteken megbuktattak, mert nem tudtam hol kell bekapcsolni a számítógépet :lol: :lol: :lol: Mentségemre szóljon, hogy ez 1990-ben volt....
elprat
Capitá del Barça

2007.09.04. 16:03:47

Zozzy 5 írta:Én mindíg jókisfiú vagyok, álltalában kussolok minden órán, és várom, hogy vége legyen...
Én meg rossz kislány voltam... 1es tanárok réme 8)
Meg is buktam 1szer mivel rohadtul nem érdekelt 1 szakmai tárgy-ker.vedn.ism. és szám.
De jó volt h osztályt kellett ismételni,sokkal jobb volt az osztály,a közösség,az új tanárok....utólag már abszolút nem bánkódtam,sőt! 8)
Csak elb.tam egy évet,ennyi :D
Nem az a baj hogy nagy az Isten állatkertje hanem az,hogy alacsony a kerítès... "...szórjunk a fejre hamut ès aztán, nyomjuk tovább, ezt a kamu-kamut.." Fish!
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.09.04. 15:46:30

Nekem ma volt a második gimnáziumi napom, eddig nem nagy szám, csak szokatlan a suli, hogy ennyi ember megy össze-vissza. Nem egy általános... :D
Scorpio
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2007.09.04. 15:46:00

Los Banditos írta:Ma volt elösször hét órám. :? Hát eléggé kemény az órarendünk és akkor még a különböző előkészítők... :roll:
És amikor 8 lesz, az lesz szép! Ennél már az a jobb amikor 8:00-20:00-ig van óra, nagyon szerettem (főiskola)!
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi sem sikerül. Nem számit, a lényeg az hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubbért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsájtva. Ilyen egyszerű!" (Simon Tibor)
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.09.04. 15:43:49

Ma volt elösször hét órám. :? Hát eléggé kemény az órarendünk és akkor még a különböző előkészítők... :roll:
in to exile
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2007.09.04. 15:18:59

Én,ha minden igaz tanár leszek...majd megreformálom az oktatást úgy,hogy az mindenkinek jó legyen! 8) :lol:
Andris
Adminisztrátor

2007.09.03. 23:51:32

Game90 írta:
lionelmessi19 írta:illetve a röpdolgozatokat is be kell jelenteni. Felelet mint olyan, pedig jóformán nem létezik. :)
Szóval ezért vagy te mindenből 5-ös... :lol: :twisted:

Egyébként mi a suli neve??
Kizárólag ezért :D

Közgazdasági Politechnikum Gimnázium és Szakközép
www.poli.hu
- József Attila
PCsabi
aka Game90

2007.09.03. 23:47:57

lionelmessi19 írta:illetve a röpdolgozatokat is be kell jelenteni. Felelet mint olyan, pedig jóformán nem létezik. :)
Szóval ezért vagy te mindenből 5-ös... :lol: :twisted:

Egyébként mi a suli neve??
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Andris
Adminisztrátor

2007.09.03. 23:31:55

Nem akarlak tévedésben hagyni, ezért egy kis javítás. A témazáró nagydolgozatot be kell jelenteni - ez igaz. A többit, nem. Ha a atnár több jegyet szeretne egy félévben, akkor havonta egyszer óra elején - 10-15 percben - röpdolgozatot irat, és ezt nem kell előre bejelenteni.
Tamás, te mióta vagy tisztában a Politechnikum műkődésével? :D

CSak mert amit mondasz, egyáltalán nincs így...már ott hibázik, hogy az értékelési rendszerünk nem fél, hanem negyedéves osztáshoz igazodik... illetve a röpdolgozatokat is be kell jelenteni. Felelet mint olyan, pedig jóformán nem létezik. :)

Államiaktól teljesen független, alternatív-liberális gimnázumba járok... picit másképp működik minden.. 8)
- József Attila
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.09.03. 23:22:20

Mindkét oldalon vannak kivételek,sajnos a dúrvábbik fajtából is :? Hallottam már olyat,h diák verte meg tanárát,de fordítva is,a molesztálásról meg ugye nem is kell írjak :? :evil:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.09.03. 23:11:20

Andris!
Miki!
Vannak rossz tanárok, mint ahogy vannak rossz gyerekek. De! Manapság a diák a jogaival teljes mértékben tisztában van, de valahogy a köteleségeivel - nincs. És tudod, az a normális, ha először a kötelességeit teljesíti a diák, és utána ugrál a jogaiért. Na, nálunk fordítva van.
Már nem emlékszem pontosan, úgy 6-7-es lehettem. Matekórán szemtelenkedtem a tanárral, aki egyben igazgató-helyettes is volt, mire kaptam egy nyaklevest tőle. Mikor hazaértem, elpanaszoltam apámnak, aki megkérdezte miért kaptam. Elmondtam, és erre kaptam tőle is egyet, és azt mondta: megérdemelted. Ma, 16-17 évvel később erre a tanárra úgy emlékezem, mint az iskolapadban eltöltött időszak legkorretebb, legtisztességesebb, legnagyszerűbb oktatójára. Az óráin elsajátított anyagból egész jól megéltem a középiskolában is. Szigorú volt, de igazságos.
Kép
Lezárt