Én abba nem értek egyet, hogy szerintem 4-3-3-tól függetlenül is kell valaki, aki a Busquets féle mélységi játékos feladatkörét ellátja. Ha ő gyenge lesz, akkor hozni kell valakit mindenképp erre a szerepre, felállástól függetlenül, mert egy ilyen játékos nélkül nem nagyon lehet labdatartós focit játszani. Halkan megjegyezném, hogy egy hasonló profilú, elég tehetséges játékosunk épp kölcsönben van, és hétről hétre fejlődik, vele is lehetne számolni akár a jövőben szerintem.. Na de vissza a témához. A Klopp féle fociban is ott van mélységi embernek Hendo, aki a labdakihozatalokban segít, és a biztos pontja a középpályának - ezt bizonyítja, hogy Európa szerte is top 3 legtöbb passza van. De nem tudnék igazából olyan csapatot mondani, aki ezzel a játékfilozófiával úgy játszik, hogy nincs egy jó mélységi középpályásuk, ez sajna elengedhetetlen. Nekünk meg ez csak Busi van jelenleg, és ezért is tűnhet bajosnak a felállás, mert ha neki nem megy, máris gondba vagyunk. Gomesből lehet lesz valami, de szerintem fejben ő lassú ehhez, ahogy Rakitic is, de ő még technikásnak se elég technikás - vízhordónak viszont ha formába van, akkor tökéletes, és kell ilyen ember is. Én Samperben még bízok, de inkább Verratti féle feladatkörben. Viszont ha megint lenne ilyen játékos a középpályán, akkor vkp-nak nem kéne ilyen komplex ember, és SR is több mint jó lenne a feladatkörre - már ha jön kezdő szintű jobbhátvéd. Lényeg, hogy hátul legyen ember, aki visszalép, begyűjti a bogyót, továbbteszi, segít kihozni, mindig megjátszható, labdabiztos, gyorsítja-lassítja a játékot ha kell, mozgatja a csapatot. Ez a játékfilozófia része, nem a 4-3-3-é, úgyhogy ha felállást váltanánk, akkor is kéne erre a szerepkörre középpályás, lehetőleg Busin kívül is.
Klopp meg szerintem nem passzolna ide, ha úgy építene csapatot itt, ahogy tette a Poolban és a Dortmundban is, rég kivágnák, mielőtt megmutathatná mit tud. Alapból se hiszem, hogy nagyon el akarna menni onnan, baromi jó helyen van ott, bíznak is benne, kezdi végre a saját képére formálni a csapatot.. Akkor fog csak váltani szerintem, ha belefáradt a kalandba, mint a Dortmundnál, előtte kétlem.
Jelölt amúgy lenne jó pár szerintem, akik stílus alapján illenének ide, én az miatt nem aggódnék, hogy nem találunk senkit - bár amiatt kicsit igen, hogy megint beújítanánk egy Tata féle arcot a kézenfekvőbb megoldások helyett. Viszont én nem érzem szükségesnek, hogy külsős ember jöjjön, egy Tuchel nem hiszem, hogy drasztikusabban újítana, mint anno Lucho vagy Pep tette.. Lényeg, hogy jó koncepcióval és kiforrott ötletekkel érkezzen aki jön, a klub ismerete szerintem inkább csak plusz előny.
Na de abbahagyom, így is elég csapkodó lett szerintem, nem nagyon tudok fogalmazni most.