Offtopic #2
A csapatképet megtalálom vhol 1024*768-as felbontásban?
Persze, hogy nem. De az ilyen emberek...áááá...Vito írta:ugye nem kell mondani, hogy miért....

-
- Eurobarca Staff
Szóval "normális" videót szeretnél átkonvertálni mobilra (.3gp)? Legalábbis nekem ebből ez jött le. Abban az esetben tudom ajánlani az Alive Video Converter-t, ez nagyon jó kis cucc és könnyen kezelhető. Nem tudom, hogy mi ennek a tudományos leírása, ezért ezt írom: Pl. ha rámész fájl jobb klikk, akkor egyebek mellett (törlés szerkesztés stb.) ennek a gyorsindítója is ott lesz, sőt nem is kell elindítani, hanem egyből ki tudod választani a kivánt formátumot és minőséget (rengeteg félét tud), szerintem ezt próbáld meg beszerezni, ha nem megy szólj és átküldöm meg adok seriall-t is hozzá. Illetve amit én használok az az Imtoo-nak a 3gp konvertere, az is jó dolog, asszem az oldalukról le lehet tölteni használhatóan, ha valami gond van szólj.Balika Gaucho írta:Lehet videót kicsinyíteni? Mert Videofelvétel lejátszása : 120*160 és 128*96 pixel felbontású videókat játszik le a teló.
és még azt se tudom megnézni hogy milyen felbontású a videóm....
Varga Tamás!
Én ezt csak elnagyoltan írtam, hiszen, hogy rendesen belelássunk szerintem több ismeretre lenne szükségünk, legalábbis a magam részéről. Amit írtál, azzal viszont teljesen egyetértek (Szaddámról írtam is, hogy a hatalmának megdöntésével egyetértek, igaz csakúgy mint most zárójelben). Illetve majdnem, azt azért nem hiszem, hogy Bush barátunk nem volt tisztával, hogy mi az az ISZLÁM, azért kaphatott belőle ítelítőt. Irán az valóban érdekes helyzet, és biztosan köze van az iraki háborúhoz is. Bush szerintem a népszerűsége miatt nem mer mostanában még egy háborút kezdeményezni, mert igazából lexarja, hogy hányan hallnak meg, ha azért jobban támogatnák, mert nem x, hanem 23x embert ölet meg, hát nem tudom, hogy hol járnánk...Albániába végre támogatókra lelt, egyből nem is páncéllimuzinban ment végig, hanem az emberekhez is odament "le is lopták az óráját"

Egyébként a CIA-s akcióról nem hallottam, igaz, akkor még elég fiatal lehettem, és azért nem kell ,hogy egy 12-3-4-5 éves srác ilyen dolgok miatt aggódjon, szóval Zozzy élvezd csak a gondtalan gyermekéveket

Számomra még egy másik írritáló dolog a palesztin-izraeli ellentét, hogy ezt hogy nem lehet megunni, hírekben már nem is figyelek, hogy egyik nam 10palesztin, másnap megtorlásul 20 izraeli halt meg. A kedvencem a "fegyverszüneti megállapodások", amiket már akkor sikerül megszegni, amikro még alá sem írták...Jó erről most nagyon felületesen írtam, nem akarok jobban belemenni.
Amúgy Tamás írtad, hogy szállás miatt nem jössz talira, ha gondolod én lehet, hogy tudok Neked biztosítani (bocs h nem privibe, de így most nekem egyszerűbb)
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
-
- Llegenda del Barça
ugye nem kell mondani, hogy miért....barca99 írta:Sry, úgy látom a fára-felkötös "poén" nem jött be, és ki lett moderálva Barca vs. Realból.![]()
Viszont tényleg az lenne a legjobb, amit csinálhatna.
Sry, úgy látom a fára-felkötös "poén" nem jött be, és ki lett moderálva Barca vs. Realból.

- Balika Gaucho
- Jugador d'estrella
Lehet videót kicsinyíteni? Mert Videofelvétel lejátszása : 120*160 és 128*96 pixel felbontású videókat játszik le a teló.

Mes que un Dream Team !
Valdes – Alves, Puyol, Piqué, Abidal – Touré Yaya (Sergi Busquets), Xavi, Iniesta (Bojan) Messi, Eto’o, Henry (Keita) Josep Guardiola
Valdes – Alves, Puyol, Piqué, Abidal – Touré Yaya (Sergi Busquets), Xavi, Iniesta (Bojan) Messi, Eto’o, Henry (Keita) Josep Guardiola
- Mr. Master
- Director del Fútbol
Szaddamot megbuktathatta volna a CIA jopár évvel ezelött, de nem tették, mert beszartak, és Clinton az utolso pillanatban lefujta az akciot! Ehelyett most amerikai katonák halnak meg ártatlanul és fölöslegesen! Ennek nem látom értelmét... Nekem az egész háboru, önmagátol a háborutol büzlik, emberek abbol gazdagodnak meg, hogy fegyvereket gyártanak, amive aztán rengeteg embert pusztitanak, vagy csonkitanak meg! Mire jo ez, kérdem? Egyik munkás sem teszi fel önmagának ezt a kérdést? Miért ne tudnák abbahagyni? Arra miért nem akarnak pénzt áldozni, hogy a fegyvereket megsemmisitsek? Arra pedig miért költenek rengeteg pénzt, hogy még többet ölhessenek? Valamelyik nap jött oda hozzám pesten az utcán egy csaj, aki a fegyverek ellen harcol, ki kelett töltenem nála egy tesztet, számomra alegmegdöbbentöbb adat, hogy Kina, az USA és Ororszország fegyverkezésre forditott pénzét jotékony célra akarnánk használni, az általuk felhasznál pénz egy hetedéböl meg lehetne oldani az éhezést! Szomoru...
------------------ pisti.blog.hu --------------------
--------------- napverse.blog.hu -----------------
-
- Llegenda del Barça
Sajnos én még nem vagyok elég idős és okos ehhez a témához, úgyhogy csak olvasom a műveiteke és tanulok.
Szerintem mindenki, minden ország felelős. Van aki kevésbé, van aki jobban, de a tény az, hogy szép lassan egyre nagyobb lesz a kizsákmányolás, a másik ember tönkretétele azért, hogy egy másik jobban éljen. Elmocskosodott maga a bolygó is(környezetszennyezés, kőolajtartalékok fogyása stb), és az emberiség is. Épp ezért nem is csodálkoznék egy apokalipszisen...
Ahhoz meg no comment, amit Drigo leírt a magyar(és egyébként többi is) ember műveltségéről. Igaza van, szégyen, hogy ilyen félnótások kellenek az embereknek, mint a győzike. A történelmi ismeretekről meg már ne is szóljunk...
Szerintem mindenki, minden ország felelős. Van aki kevésbé, van aki jobban, de a tény az, hogy szép lassan egyre nagyobb lesz a kizsákmányolás, a másik ember tönkretétele azért, hogy egy másik jobban éljen. Elmocskosodott maga a bolygó is(környezetszennyezés, kőolajtartalékok fogyása stb), és az emberiség is. Épp ezért nem is csodálkoznék egy apokalipszisen...
Ahhoz meg no comment, amit Drigo leírt a magyar(és egyébként többi is) ember műveltségéről. Igaza van, szégyen, hogy ilyen félnótások kellenek az embereknek, mint a győzike. A történelmi ismeretekről meg már ne is szóljunk...
-
- Az Eurobarca Anonymusa
Drigo!
Azt írod, hogy az USA azért nem támadja meg É-Koreát, mert noncs olaj. Ennek van némi igazságtartalma, de ennél fontosabb tényező is van. Mégpedig a humanitárius, emberi oldal. Azért Bush sem egy barbár mészáros, ő is tud gondolkodni. Amíg Irakban laknak kb. 19 millióan, addig a Koreai-félszigeten 67 millióan (délen 44-en, északon 23-an). Azaz egy háborúnak sokkal több halálos áldozata lenne, mint az iraki háborúnak. Ezt is figyelembe kell venni.
És lehet szidni Bush-t, de nem érdemes. Szaddám egy aljas tömeggyilkos volt, megérdemelte a sorsát. Csak az amcsik nem mérték fel kellően a helyzetet, nem tanultak a múltból. Figyelmen kívül hagyták a vallási fanatizmust, az iszlám kétarcúságát. Na, és Irán pénzügyi-katonai arzenálját. Iránt teljesen körbevették azzal, hogy megszállták Irakot: Pakisztánban és Afganisztánban az USA irányába lojális vezetők vannak jelenleg hatalmon, Szaúd-Arábia dettó, elfoglalták Irakot, ott állomásozik 135 ezer amerikai katona, Törökország NATO-tagállam, Türkméniában pedig amerikai légibázisok működnek. Meg van az elhúzódó iraki háborúnak az okozója: Irán. Egyébként nekik sem adok sok esélyt a túlélésre. Ahmadinedzsádot is el fogják valamilyen úton kergetni - amúgy megérdemelné ez az antiszemita, fundamentalista ember.
Azt írod, hogy az USA azért nem támadja meg É-Koreát, mert noncs olaj. Ennek van némi igazságtartalma, de ennél fontosabb tényező is van. Mégpedig a humanitárius, emberi oldal. Azért Bush sem egy barbár mészáros, ő is tud gondolkodni. Amíg Irakban laknak kb. 19 millióan, addig a Koreai-félszigeten 67 millióan (délen 44-en, északon 23-an). Azaz egy háborúnak sokkal több halálos áldozata lenne, mint az iraki háborúnak. Ezt is figyelembe kell venni.
És lehet szidni Bush-t, de nem érdemes. Szaddám egy aljas tömeggyilkos volt, megérdemelte a sorsát. Csak az amcsik nem mérték fel kellően a helyzetet, nem tanultak a múltból. Figyelmen kívül hagyták a vallási fanatizmust, az iszlám kétarcúságát. Na, és Irán pénzügyi-katonai arzenálját. Iránt teljesen körbevették azzal, hogy megszállták Irakot: Pakisztánban és Afganisztánban az USA irányába lojális vezetők vannak jelenleg hatalmon, Szaúd-Arábia dettó, elfoglalták Irakot, ott állomásozik 135 ezer amerikai katona, Törökország NATO-tagállam, Türkméniában pedig amerikai légibázisok működnek. Meg van az elhúzódó iraki háborúnak az okozója: Irán. Egyébként nekik sem adok sok esélyt a túlélésre. Ahmadinedzsádot is el fogják valamilyen úton kergetni - amúgy megérdemelné ez az antiszemita, fundamentalista ember.
- Mr. Master
- Director del Fútbol
Már cska én egyedülLa Pulga írta:Már csak hárman vagyunk fönt!![]()
![]()

------------------ pisti.blog.hu --------------------
-
- Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)
Komáim!
Ehhez a kínai kérdéshez csak annyit fűznék ide, hogy ugye
írtátok a könnyűipar bajait ezügyben?
Igen, jól írtátok!
Anyám ugyanis ruhatervező üzemmérnöki diplomával rendelkező
varrónő jelenleg, aki valaha még a Balassa Ruhaipari Szövetkezet
elnöke is volt, csakhát egy betegsége alatt megpuccsolták és
kitúrták onnan.
Ezután bele kellett kezdenie egy vállalkozásba és le kellett ülnie
a gép mögé.
Egy ideig volt is munka szépen, aztán már Budapesten, majd
Pomázon, de legfőbbképpen mikor hazajött, lehetett érezni, hogy
az egész ruhaipar hazánkban kezd ellehetetlenülni a rengeteg kínai
dömpingáru miatt.
Jelenleg franciáknak dolgoznak bérmunkában, de ez is csak az év
felét teszi ki, a többi idő az intenzív malmozásé!
Anyám a hazai szakképzésben is résztvesz, hiszen benne van
a magyarországi ruhaipari vizsgaelnöki névsorban és ebbéli
tapasztalatai sem rózsásak, mivel például csak Balassagyarmaton
elég volt három év ahhoz, hogy teljesen megszűnjön a ruhaipari
szakmunkásképzés. A balassagyarmati An-Ro Ruhaipari Kft. sem
ruhákat, hanem sátrakat varr már, meg rendőrfelszereléseket.
Szóval a sárga veszedelem immár a való világ!
És ez sajnos nem valóságshow, hanem a cifra nyomorúság!
Fűzi ezeket a témához Krojf komátok.
Ehhez a kínai kérdéshez csak annyit fűznék ide, hogy ugye
írtátok a könnyűipar bajait ezügyben?
Igen, jól írtátok!
Anyám ugyanis ruhatervező üzemmérnöki diplomával rendelkező
varrónő jelenleg, aki valaha még a Balassa Ruhaipari Szövetkezet
elnöke is volt, csakhát egy betegsége alatt megpuccsolták és
kitúrták onnan.
Ezután bele kellett kezdenie egy vállalkozásba és le kellett ülnie
a gép mögé.
Egy ideig volt is munka szépen, aztán már Budapesten, majd
Pomázon, de legfőbbképpen mikor hazajött, lehetett érezni, hogy
az egész ruhaipar hazánkban kezd ellehetetlenülni a rengeteg kínai
dömpingáru miatt.
Jelenleg franciáknak dolgoznak bérmunkában, de ez is csak az év
felét teszi ki, a többi idő az intenzív malmozásé!
Anyám a hazai szakképzésben is résztvesz, hiszen benne van
a magyarországi ruhaipari vizsgaelnöki névsorban és ebbéli
tapasztalatai sem rózsásak, mivel például csak Balassagyarmaton
elég volt három év ahhoz, hogy teljesen megszűnjön a ruhaipari
szakmunkásképzés. A balassagyarmati An-Ro Ruhaipari Kft. sem
ruhákat, hanem sátrakat varr már, meg rendőrfelszereléseket.
Szóval a sárga veszedelem immár a való világ!
És ez sajnos nem valóságshow, hanem a cifra nyomorúság!
Fűzi ezeket a témához Krojf komátok.
-
- Eurobarca Staff
Vito( így írom, ugyanis itt mindenki így ismer)!
Elgondolkodtató a példa amit felhoztál, nagyon is.
Igazából beszélhetünk mi erről elmondhatjuk a véleményünket, de ez igazából [auto_cenzúra]-t sem ér, kik vagyunk mi egyenként? Amíg nincs nemzetközi elhatározás és cél (ezt most értem mindenre), addig minden üres beszéd, de azért jó látni, hogy sokakat foglalkoztat.
Kicsit feszültségoldásnak:
Most volt Estében Felsőörs (ahol lakom), azért mert múlt vagy az előtti hónapban megjelent a "Felsőörsi Hírmondóban" egy cigány vicc (Leírom, ha nem törvénysértő akkor biztos maradni fog, ha az, akkor bocsi- egyébként biztos volt már humor topicban is sztem - , szal Két cigány beszélget, Te mikor voltál utoljára könyvtárban?2 éve. És mit vettél ki? A fénymásolót meg a videót.), és ezen nagy volt a felháborodás. Más kérdés, hogy állandóan tele van helyesírási hibákkal, nem tudom, hogy valami írni-olvasni tudó ember miért nem olvassa át nyomdábaküldés előtt. Na szóval megkérdeztek fűt fát (jó azért nem mindenkit) nyilatkozott valami nyanya - aki mindenbe belefolyik, de hüle, mint a tomporom- mint valami közalapítványi titkár, polgármester, na meg persze CSOKI, aki egyébként nem rossz arc. Hogy őt miért hívják Csokinak? Hát kettőt találhattok, annyit segítek, hogy nem afrikából jött, de nem is az idén barnult le... Egyébként itt ő az EGYETLEN kisebbség az 1400 emberből. Ő ott dumált mindent össze-vissza, azt azonban kifelejtette, hogy börtönben is volt, vagy csak felfüggesztette van, nem tom pontosan, na és miért, csak nem lopásért (Idézem beszámolóját: "Kéztetést éreztem arra, hogy elvegyem azt a pénzt")?!
Hát ki érti a csúnya gonosz embereket akik szegény romákról vicceket gyártanak, nem értem mi valóság alapja van...
Egyébként azért egy közpénzből finanszírozott újságban mégsem kéne ilyet.
Elgondolkodtató a példa amit felhoztál, nagyon is.
Igazából beszélhetünk mi erről elmondhatjuk a véleményünket, de ez igazából [auto_cenzúra]-t sem ér, kik vagyunk mi egyenként? Amíg nincs nemzetközi elhatározás és cél (ezt most értem mindenre), addig minden üres beszéd, de azért jó látni, hogy sokakat foglalkoztat.
Kicsit feszültségoldásnak:
Most volt Estében Felsőörs (ahol lakom), azért mert múlt vagy az előtti hónapban megjelent a "Felsőörsi Hírmondóban" egy cigány vicc (Leírom, ha nem törvénysértő akkor biztos maradni fog, ha az, akkor bocsi- egyébként biztos volt már humor topicban is sztem - , szal Két cigány beszélget, Te mikor voltál utoljára könyvtárban?2 éve. És mit vettél ki? A fénymásolót meg a videót.), és ezen nagy volt a felháborodás. Más kérdés, hogy állandóan tele van helyesírási hibákkal, nem tudom, hogy valami írni-olvasni tudó ember miért nem olvassa át nyomdábaküldés előtt. Na szóval megkérdeztek fűt fát (jó azért nem mindenkit) nyilatkozott valami nyanya - aki mindenbe belefolyik, de hüle, mint a tomporom- mint valami közalapítványi titkár, polgármester, na meg persze CSOKI, aki egyébként nem rossz arc. Hogy őt miért hívják Csokinak? Hát kettőt találhattok, annyit segítek, hogy nem afrikából jött, de nem is az idén barnult le... Egyébként itt ő az EGYETLEN kisebbség az 1400 emberből. Ő ott dumált mindent össze-vissza, azt azonban kifelejtette, hogy börtönben is volt, vagy csak felfüggesztette van, nem tom pontosan, na és miért, csak nem lopásért (Idézem beszámolóját: "Kéztetést éreztem arra, hogy elvegyem azt a pénzt")?!

Hát ki érti a csúnya gonosz embereket akik szegény romákról vicceket gyártanak, nem értem mi valóság alapja van...
Egyébként azért egy közpénzből finanszírozott újságban mégsem kéne ilyet.
- FCB_gábor
- Entrenador del Barça
KYOTO PROTOCOL STATUS 2006. pdf
9. oldalon találsz Kínáról egy kis szösszenetet
nekem annyira nem megy az angol, hogy belemenjek a fordításba
9. oldalon találsz Kínáról egy kis szösszenetet
nekem annyira nem megy az angol, hogy belemenjek a fordításba

-
- Llegenda del Barça
kimerítő A4-es, Dani.
na igen, mindenki felelős a kialakult helyzetért, sőt várható volt (az általad felsorolt példákon okulva), hogy ez egyszer be fog következni, de én, ma azt gondolom, hogy a mogulok, akik ezt a közvetlen ipari bummot okozták, még csak elképzelni sem tudják, hogy ez hova fog vezetni...
az extraprofit valóban jól jön mindenkinek! nekem is jól jönne. csak kérdés, hogy a gyerekeinknek, unokáinknak lesz-e lehetősége ezt kiélvezni?
a Siemens gyár német tulajdonosát 1-2 éve meg akarták lincselni, ugyanis bezárt egy németországi gyárat és el kellett küldeni 3000 német munkást, miközben Kínában egy 10000 főt foglalkoztató gyárat húzott fel a cég.
természetesen közfelháborodást okozott ez a lépés, majd kiállt a nyilvánosság elé a nagyfőnök és elmondta, hogyha ezt nem lépték volna meg, akkor elveszítenék a versenyhelyzetüket, ami azt eredményezné, hogy
100000 német munkást kellene elküldenie a Siemensnek.
szép mi? ebben látom a legnagyobb gondot. begyújtották a szikrát Kínában
és olyan hihetetlen mértékben kezdte el gerjeszteni sajátmagát a kínai ipar, ami egyelőre ellenőrizhetetlen és nem tartható kordában.
egy dolgot még hozzátennék: tudomásom szerint 2 ország nem írta alá a kyoto-i egyezményt. ...a másik KÍNA

na igen, mindenki felelős a kialakult helyzetért, sőt várható volt (az általad felsorolt példákon okulva), hogy ez egyszer be fog következni, de én, ma azt gondolom, hogy a mogulok, akik ezt a közvetlen ipari bummot okozták, még csak elképzelni sem tudják, hogy ez hova fog vezetni...
az extraprofit valóban jól jön mindenkinek! nekem is jól jönne. csak kérdés, hogy a gyerekeinknek, unokáinknak lesz-e lehetősége ezt kiélvezni?
a Siemens gyár német tulajdonosát 1-2 éve meg akarták lincselni, ugyanis bezárt egy németországi gyárat és el kellett küldeni 3000 német munkást, miközben Kínában egy 10000 főt foglalkoztató gyárat húzott fel a cég.
természetesen közfelháborodást okozott ez a lépés, majd kiállt a nyilvánosság elé a nagyfőnök és elmondta, hogyha ezt nem lépték volna meg, akkor elveszítenék a versenyhelyzetüket, ami azt eredményezné, hogy
100000 német munkást kellene elküldenie a Siemensnek.
szép mi? ebben látom a legnagyobb gondot. begyújtották a szikrát Kínában
és olyan hihetetlen mértékben kezdte el gerjeszteni sajátmagát a kínai ipar, ami egyelőre ellenőrizhetetlen és nem tartható kordában.
egy dolgot még hozzátennék: tudomásom szerint 2 ország nem írta alá a kyoto-i egyezményt. ...a másik KÍNA

-
- Eurobarca Staff
Persze ebben igazad van, főleg az amerikai témába találtál telibe. De az edzés mellett szerintem azért ott lesz a dopping is. Mert azért összességében azért a kínaiak nem az a kimondott sportoló alkat (150-60as átlag mérettel) és azért egy-két versenyszámban, amiben a fizikum számít leginkább volt néhány érdekes kínai előretörés már most is...FCB_gábor írta:Nem hinném, hogy több kokszos kínai lesz majd, mint kitenyésztett amerikai szuper sportoló.
Azért Kínára még mindig inkább a durva edzés módszerek jellemzőek(hasonlóan a fehér tenyérben látottakhoz csak kicsit hatványozottabban), mintsem a mindenkit telenyomunk high-tech adalékokkal.
persze ott sem tiszta mindenki, de vannak sokkal több doppingot fogyasztó országok
Ma délelőtt láttam Sport1en Universiádé összefoglalót srác (kínai) úgy nyerte meg az egyméteres "toronyugrást", hogy előtte még csak országos szinten sem versenyzett ezen a "magasságon". Ezt érdekességként írtam, nem a doppingos témához. "Természetesen" a második is kínai lett
- FCB_gábor
- Entrenador del Barça
Nem hinném, hogy több kokszos kínai lesz majd, mint kitenyésztett amerikai szuper sportoló.
Azért Kínára még mindig inkább a durva edzés módszerek jellemzőek(hasonlóan a fehér tenyérben látottakhoz csak kicsit hatványozottabban), mintsem a mindenkit telenyomunk high-tech adalékokkal.
persze ott sem tiszta mindenki, de vannak sokkal több doppingot fogyasztó országok

-
- Eurobarca Staff
Én nem (csak) az ázsiaiakkal kapcsolatban hallottam elég elszomorító híreket, hanem bizony Európában is:
A hatóságok ugyanis ingatlan spekulánsok ténykedését sejtik a rengeteg erdőtűz hátterében. Mivel egyre kevesebb a beültethető, beépíthető terület ezért sokan az erdők "felé" fordulnak, ami belegondolva nem is hülyeség, viszont elég vaddisznó módszer, és szerintem felháborító, igaz a hatóságok azt tervezik, hogy a leégett területeket kötelező lesz újra erdősíteni. Elgondolkodtató...
A "kínai és egyéb" témához:
Ez egy nagyon bonyolult helyzet, és bizony (nem akarok megsérteni senkit) nálunk okosabbak is rengeteget vitatkoznak ezen, és próbálják megtalálni a probléma gyökereit több - kevesebb sikerrel...
Vito a kialakult helyzetért mindenki felelős. Ez egy természetes folyamat a történelemben, mármint a nyugat-kelet tolódás megkésettség stb. Gondolj(atok) csak az ipari forradalom végig hullámzására, a korai és megkésett polgári forradalom, valamint a torlódó társadalom fogalmaira (nem akarok oldalakat írni, mert egyrészt senkit sem érdekel és nem olvasnátok el, másrészt meg nem vagyok annyira otthon a témában, hogy bátran merjek a tényekkel dobálózni). Persze nem azt akarom mondani, hogy a kialakult helyzet természetes, ugyanakkor a kínaiak is egyre jobb körülmények között élnek (ami még így is borzalmas), a fejlődés ott is érezhető, nem beszélve arról, hogy a világ legdinamikusabban fejlődő országa, most nem akarom ida írni hogy a világ szén acél és beton termelésének hány százaléka megy oda.
Ha jobban belegondolsz azért egyik cég sem okolható, hogy nagyobb profitot szertne, gondolom Te is jobban szereted, ha mondjuk valamit olcsóbban tudsz beszerezni és több pénz marad a zsebedben (gondolom volt már szerencséd kamionról "lepottyant termékekhez" én egy percig sem gondolkodtam, hogy melyiket válasszam - igaz ez nem pont a megfelelő hasonlat ide.). De - igaz zömmel az afrikai és dél-amerikai termelőkkel szemben - hozták létre a Fair Trade logót és kerskedést, ezek a termékek ugyan drágábbak, de a vavő biztos lehet benne, hogy a kistermelő biztosan megkapta a megfelelő anyagi ellenszolgáltatást termékéért/nyersanyagáért.
Korea:
Hozhatnám példának Kubát, Afrikát a "volt" Irakot, de pl az Oroszországban lévő dolgokat is direkt nem írtam, hogy hallottakat, mert ezekről nem sokat hallani.
Persze Korea kicsit más, mint mondjuk Irak. Jenkik állították, hogy Iraknak atomja van és ezt meg kell akadályozni, holott már ENSZ szakértők is cáfolták is, akkor miért is támadták meg Irakot az amcsik és miért nem akarják megtámadni Koreát? A válasz egyszerű: OLAJ...(persze Szaddám diktatúrájának megdöntése azért nem volt rossz). Ezekután én azt mondom a legnagyobb ...keverők az amerikaiak. Le sem [auto_cenzúra] mi folyik a világban. Nem tom hallottatok-e a kyoto-i egyezményről, na azt egyedül ők nem írták alá, és utána meg csodálkoznak, hogy "összedől" New Orleans, mi meglepő stb.
De ma láttam egy még aggasztóbbat:
Közeledik augusztus 20, és kérdezték az embereket Szent Istvánnal kapcsolatban valamelyik nagyszerű "szórakoztató" műsorban (kapcsolgattam és véletlenül akadtam rá, mert a Tv-ben természetesen egy ki-be szott "normális" műsor sincs)
Néhány kérdés (zárójelben lesznek az érkezett válaszok)
Mikor uralkodott?(1900as évek...,1300as évek...)
Hogy hívták az apját?(HUNYADI na itt azt modnatm, hogy hoppá, na meg persze az 1900nál is lilult a fejem)
Több most nem ugrik be, szerintem ez is elég.
Remélem ezek után nem fogtok csodálkozni, hogy a Tv-ben Győzike sót és barátait "kell" néznünk főműsoridőben és ezért nem a készítőket kell okolni, ugyanis nem az a tapló aki ilyeneket csinál, hanem aki megnézi, mert csak olyan műsorok vannak képernyőn, amit néznek és amíg ilyen HÜLYE OSTABA FOGATLAN a magyar nép addig ez is lesz, mert ebben van a pénz.
És győzike és Balázs só lesz a Tv-ben, mert sajnos a világ tőzsdéinek mélyrepülésére senki sem kiváncsi, igaz ekkora intelligenciával inkább ne is legyen.
Lehet, hogy ezért páran megszólnak, de néha már SZÉGYENLEM, HOGY MAGYAR VAGYOK, és ezekhez tartozom.(Gondolom nektek is volt már szerencsétek külföldön megyar értelmiséghez)
Na a többit elfelejtettem (gondolom sokak nagy örömére
)
Aki elolvasta annak köszönöm.
U.i: Koreával kapcsoltaban: megelőztek, olimpához kapcsolódva meg kiváncsi leszek a sok kokszos kínaira...
A hatóságok ugyanis ingatlan spekulánsok ténykedését sejtik a rengeteg erdőtűz hátterében. Mivel egyre kevesebb a beültethető, beépíthető terület ezért sokan az erdők "felé" fordulnak, ami belegondolva nem is hülyeség, viszont elég vaddisznó módszer, és szerintem felháborító, igaz a hatóságok azt tervezik, hogy a leégett területeket kötelező lesz újra erdősíteni. Elgondolkodtató...
A "kínai és egyéb" témához:
Ez egy nagyon bonyolult helyzet, és bizony (nem akarok megsérteni senkit) nálunk okosabbak is rengeteget vitatkoznak ezen, és próbálják megtalálni a probléma gyökereit több - kevesebb sikerrel...
Vito a kialakult helyzetért mindenki felelős. Ez egy természetes folyamat a történelemben, mármint a nyugat-kelet tolódás megkésettség stb. Gondolj(atok) csak az ipari forradalom végig hullámzására, a korai és megkésett polgári forradalom, valamint a torlódó társadalom fogalmaira (nem akarok oldalakat írni, mert egyrészt senkit sem érdekel és nem olvasnátok el, másrészt meg nem vagyok annyira otthon a témában, hogy bátran merjek a tényekkel dobálózni). Persze nem azt akarom mondani, hogy a kialakult helyzet természetes, ugyanakkor a kínaiak is egyre jobb körülmények között élnek (ami még így is borzalmas), a fejlődés ott is érezhető, nem beszélve arról, hogy a világ legdinamikusabban fejlődő országa, most nem akarom ida írni hogy a világ szén acél és beton termelésének hány százaléka megy oda.
Ha jobban belegondolsz azért egyik cég sem okolható, hogy nagyobb profitot szertne, gondolom Te is jobban szereted, ha mondjuk valamit olcsóbban tudsz beszerezni és több pénz marad a zsebedben (gondolom volt már szerencséd kamionról "lepottyant termékekhez" én egy percig sem gondolkodtam, hogy melyiket válasszam - igaz ez nem pont a megfelelő hasonlat ide.). De - igaz zömmel az afrikai és dél-amerikai termelőkkel szemben - hozták létre a Fair Trade logót és kerskedést, ezek a termékek ugyan drágábbak, de a vavő biztos lehet benne, hogy a kistermelő biztosan megkapta a megfelelő anyagi ellenszolgáltatást termékéért/nyersanyagáért.
Korea:
Hozhatnám példának Kubát, Afrikát a "volt" Irakot, de pl az Oroszországban lévő dolgokat is direkt nem írtam, hogy hallottakat, mert ezekről nem sokat hallani.
Persze Korea kicsit más, mint mondjuk Irak. Jenkik állították, hogy Iraknak atomja van és ezt meg kell akadályozni, holott már ENSZ szakértők is cáfolták is, akkor miért is támadták meg Irakot az amcsik és miért nem akarják megtámadni Koreát? A válasz egyszerű: OLAJ...(persze Szaddám diktatúrájának megdöntése azért nem volt rossz). Ezekután én azt mondom a legnagyobb ...keverők az amerikaiak. Le sem [auto_cenzúra] mi folyik a világban. Nem tom hallottatok-e a kyoto-i egyezményről, na azt egyedül ők nem írták alá, és utána meg csodálkoznak, hogy "összedől" New Orleans, mi meglepő stb.
De ma láttam egy még aggasztóbbat:
Közeledik augusztus 20, és kérdezték az embereket Szent Istvánnal kapcsolatban valamelyik nagyszerű "szórakoztató" műsorban (kapcsolgattam és véletlenül akadtam rá, mert a Tv-ben természetesen egy ki-be szott "normális" műsor sincs)
Néhány kérdés (zárójelben lesznek az érkezett válaszok)
Mikor uralkodott?(1900as évek...,1300as évek...)
Hogy hívták az apját?(HUNYADI na itt azt modnatm, hogy hoppá, na meg persze az 1900nál is lilult a fejem)
Több most nem ugrik be, szerintem ez is elég.
Remélem ezek után nem fogtok csodálkozni, hogy a Tv-ben Győzike sót és barátait "kell" néznünk főműsoridőben és ezért nem a készítőket kell okolni, ugyanis nem az a tapló aki ilyeneket csinál, hanem aki megnézi, mert csak olyan műsorok vannak képernyőn, amit néznek és amíg ilyen HÜLYE OSTABA FOGATLAN a magyar nép addig ez is lesz, mert ebben van a pénz.
És győzike és Balázs só lesz a Tv-ben, mert sajnos a világ tőzsdéinek mélyrepülésére senki sem kiváncsi, igaz ekkora intelligenciával inkább ne is legyen.
Lehet, hogy ezért páran megszólnak, de néha már SZÉGYENLEM, HOGY MAGYAR VAGYOK, és ezekhez tartozom.(Gondolom nektek is volt már szerencsétek külföldön megyar értelmiséghez)
Na a többit elfelejtettem (gondolom sokak nagy örömére

Aki elolvasta annak köszönöm.
U.i: Koreával kapcsoltaban: megelőztek, olimpához kapcsolódva meg kiváncsi leszek a sok kokszos kínaira...
Mindig megdöbbent mikor Észak-Koreábol kicsempészett felvételeket mutatnak a tv-ben. Azt hiszem a legnagyobb tragédiájuk,hogy nincs olajuk,különben az USA,már rég ment volna "demokráciát csinálni"..varga tamás írta:Azt hiszem, nemcsak az időjárást fogják manipulálni.
Észak-Korea? Egy szomorú nép, egy éhező nép, egy szenvedő nép. Vezetői elvetemült tömeggyilkosok, akiknek nincs helyük a Földön.