Én nem (csak) az ázsiaiakkal kapcsolatban hallottam elég elszomorító híreket, hanem bizony Európában is:
A hatóságok ugyanis ingatlan spekulánsok ténykedését sejtik a rengeteg erdőtűz hátterében. Mivel egyre kevesebb a beültethető, beépíthető terület ezért sokan az erdők "felé" fordulnak, ami belegondolva nem is hülyeség, viszont elég vaddisznó módszer, és szerintem felháborító, igaz a hatóságok azt tervezik, hogy a leégett területeket kötelező lesz újra erdősíteni. Elgondolkodtató...
A "kínai és egyéb" témához:
Ez egy nagyon bonyolult helyzet, és bizony (nem akarok megsérteni senkit) nálunk okosabbak is rengeteget vitatkoznak ezen, és próbálják megtalálni a probléma gyökereit több - kevesebb sikerrel...
Vito a kialakult helyzetért mindenki felelős. Ez egy természetes folyamat a történelemben, mármint a nyugat-kelet tolódás megkésettség stb. Gondolj(atok) csak az ipari forradalom végig hullámzására, a korai és megkésett polgári forradalom, valamint a torlódó társadalom fogalmaira (nem akarok oldalakat írni, mert egyrészt senkit sem érdekel és nem olvasnátok el, másrészt meg nem vagyok annyira otthon a témában, hogy bátran merjek a tényekkel dobálózni). Persze nem azt akarom mondani, hogy a kialakult helyzet természetes, ugyanakkor a kínaiak is egyre jobb körülmények között élnek (ami még így is borzalmas), a fejlődés ott is érezhető, nem beszélve arról, hogy a világ legdinamikusabban fejlődő országa, most nem akarom ida írni hogy a világ szén acél és beton termelésének hány százaléka megy oda.
Ha jobban belegondolsz azért egyik cég sem okolható, hogy nagyobb profitot szertne, gondolom Te is jobban szereted, ha mondjuk valamit olcsóbban tudsz beszerezni és több pénz marad a zsebedben (gondolom volt már szerencséd kamionról "lepottyant termékekhez" én egy percig sem gondolkodtam, hogy melyiket válasszam - igaz ez nem pont a megfelelő hasonlat ide.). De - igaz zömmel az afrikai és dél-amerikai termelőkkel szemben - hozták létre a Fair Trade logót és kerskedést, ezek a termékek ugyan drágábbak, de a vavő biztos lehet benne, hogy a kistermelő biztosan megkapta a megfelelő anyagi ellenszolgáltatást termékéért/nyersanyagáért.
Korea:
Hozhatnám példának Kubát, Afrikát a "volt" Irakot, de pl az Oroszországban lévő dolgokat is direkt nem írtam, hogy hallottakat, mert ezekről nem sokat hallani.
Persze Korea kicsit más, mint mondjuk Irak. Jenkik állították, hogy Iraknak atomja van és ezt meg kell akadályozni, holott már ENSZ szakértők is cáfolták is, akkor miért is támadták meg Irakot az amcsik és miért nem akarják megtámadni Koreát? A válasz egyszerű: OLAJ...(persze Szaddám diktatúrájának megdöntése azért nem volt rossz). Ezekután én azt mondom a legnagyobb ...keverők az amerikaiak. Le sem [auto_cenzúra] mi folyik a világban. Nem tom hallottatok-e a kyoto-i egyezményről, na azt egyedül ők nem írták alá, és utána meg csodálkoznak, hogy "összedől" New Orleans, mi meglepő stb.
De ma láttam egy még aggasztóbbat:
Közeledik augusztus 20, és kérdezték az embereket Szent Istvánnal kapcsolatban valamelyik nagyszerű "szórakoztató" műsorban (kapcsolgattam és véletlenül akadtam rá, mert a Tv-ben természetesen egy ki-be szott "normális" műsor sincs)
Néhány kérdés (zárójelben lesznek az érkezett válaszok)
Mikor uralkodott?(1900as évek...,1300as évek...)
Hogy hívták az apját?(HUNYADI na itt azt modnatm, hogy hoppá, na meg persze az 1900nál is lilult a fejem)
Több most nem ugrik be, szerintem ez is elég.
Remélem ezek után nem fogtok csodálkozni, hogy a Tv-ben Győzike sót és barátait "kell" néznünk főműsoridőben és ezért nem a készítőket kell okolni, ugyanis nem az a tapló aki ilyeneket csinál, hanem aki megnézi, mert csak olyan műsorok vannak képernyőn, amit néznek és amíg ilyen HÜLYE OSTABA FOGATLAN a magyar nép addig ez is lesz, mert ebben van a pénz.
És győzike és Balázs só lesz a Tv-ben, mert sajnos a világ tőzsdéinek mélyrepülésére senki sem kiváncsi, igaz ekkora intelligenciával inkább ne is legyen.
Lehet, hogy ezért páran megszólnak, de néha már SZÉGYENLEM, HOGY MAGYAR VAGYOK, és ezekhez tartozom.(Gondolom nektek is volt már szerencsétek külföldön megyar értelmiséghez)
Na a többit elfelejtettem (gondolom sokak nagy örömére

)
Aki elolvasta annak köszönöm.
U.i: Koreával kapcsoltaban: megelőztek, olimpához kapcsolódva meg kiváncsi leszek a sok kokszos kínaira...