Barça vs. Real - El Clásico
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szerintem sem kell hasra esni, de az egyértelmű, hogy sokkal stabilabbak és nem csak a kevés gól miatt. Benitez pedig remekül meccsel náluk és jó munkát végez eddig. Játékuk is sokkal szervezettebbnek tűnik.
Nálunk viszont pont, amit írtál Chino hogy sok az egyéni hiba és ez a gond egyelőre. Úgy nem lehet nekiállni, hogy majd több gólt lövünk. Voltak olyan meccsek ahol egész egyszerűen fásult volt a csapat és az agyi kihagyásból kaptunk gólt, ezeken kell javítani. Viszont most szűk a csapat és nehéz ezt összekombinálni és nem tudunk hozni egyelőre egy konstans teljesítményt. Sérültek vannak, sűrű program, de azért szerencsére a pontok jönnek és a játék is megvan néha csak ingadozó a forma.
Navas meg a Levante-ban is kiemelkedően védett és volt legjobbnak is választva, nem hiába. VB-n is nagyszerű volt, szóval a képességei eddig is adottak voltak. Szerintem a hercehurca miatt kapott egy plusz motivációt és emiatt még inkább extázisban van és jelenleg a legjobb kapus a világon, de az egyik legjobb mindenképpen.
Nálunk viszont pont, amit írtál Chino hogy sok az egyéni hiba és ez a gond egyelőre. Úgy nem lehet nekiállni, hogy majd több gólt lövünk. Voltak olyan meccsek ahol egész egyszerűen fásult volt a csapat és az agyi kihagyásból kaptunk gólt, ezeken kell javítani. Viszont most szűk a csapat és nehéz ezt összekombinálni és nem tudunk hozni egyelőre egy konstans teljesítményt. Sérültek vannak, sűrű program, de azért szerencsére a pontok jönnek és a játék is megvan néha csak ingadozó a forma.
Navas meg a Levante-ban is kiemelkedően védett és volt legjobbnak is választva, nem hiába. VB-n is nagyszerű volt, szóval a képességei eddig is adottak voltak. Szerintem a hercehurca miatt kapott egy plusz motivációt és emiatt még inkább extázisban van és jelenleg a legjobb kapus a világon, de az egyik legjobb mindenképpen.

- hajnesz
- Entrenador del Barça
Azért messze nem ilyen egyszerű,és egyértelmű a helyzet. Középpályás védekezésünk idén látványosan romlott, Rakiticnek kivették az egyik tüdejét, már neki is csak 2 van, Busquets, mint tudtuk,nem felel meg neki az,ha az ellenfél lerohan minket, stb... mondhatnám a kapusaink (kapusunk) által elkövetett bakikat, ez mind beleszámít abba, hogy ez egyáltalán téma itt a fórumon. Emellett, ott van még az a tény, amit szerintem sokan elfelejtenek. Önbizalom... védőnél különösen fontos. Ha szezon elején rövid időn belül 2szer kapsz egy négyest, akkor elgondolkodik az ember, főleg úgy, hogy minden meccsen favoritok vagyunk.
Tavaly pont azzal nőttünk a mezőny fölé, hogy csapatként tudtunk (jól) védekezni.
Tavaly pont azzal nőttünk a mezőny fölé, hogy csapatként tudtunk (jól) védekezni.
- Chino
- Llegenda del Barça
A legfőbb különbség az ő és a mi védelmünk között, hogy nem követnek el olyan amatőr hibákat, mint mi. Nézzük a Celta elleni két meccset. Három olyan gólt kaptunk egyéni hibából, amiért a megye 3-ban is leszedik a védők fejét. Utolsó emberként úgy eladnia a labdát, hogy gyakorlatilag egy fél pályán keresztül gyalogolhat a kapuig a támadó az megengedhetetlen. És ez csak egy meccs volt. Kb. az utóbbi másfél év alatt volt összesen annyi EGYÉNI hiba, mint az eddigi pár forduló alatt. A Bl-ről nem is beszélve.mess2009 írta: egyébként sem szeretem dícsérni az ellenfeleinket, a Realt meg különösen nem. meg tudnám indokolni miért olyan jó a védelmük de nem teszem, az eredményeik és a játékuk sajnos önmagáért beszél. az hogy nem egyformán látjuk, normális.
De a nagyobb gond az a helyzetkihasználás. Mert ezek a hibák még bele is férnének, ha a helyzeteink felét képesek lennénk értékesíteni, ami a világ legjobb támadóitól szerintem nem túl nagy elvárás.
A Real játékától (ha úgy kompletten étetted) annyira nem esik le az állam. A tavalyi szerintem jobb és eredményesebb volt. Nem igazán van stílusuk, sokszor nincs semmi tudatosság, elképzelés. Ilyenkor jönnek az ívelgetések stb. Leehet, hogy ez még az edzőváltás hatása vagy még a kezdeti fázis, de ettől nem esik le az állam.
Navas viszont egyértelműen a húzóemberük eddig. Persze soha nem tudjuk meg, de most könnyen lehetséges, hogy a MU járt rosszabbul, hogy késett a fax. Fogalmam sincs, hogy mindig is ennyire jó kapus volt Navas vagy nagyon feljavult, de nem egy pontot köszönhet neki a Real.
Forca Barca!!!!
egyébként sem szeretem dícsérni az ellenfeleinket, a Realt meg különösen nem. meg tudnám indokolni miért olyan jó a védelmük de nem teszem, az eredményeik és a játékuk sajnos önmagáért beszél. az hogy nem egyformán látjuk, normális.MR. TROMORT777 írta:Mitől lett olyan jó ez RM védelem hirtelen? Mert 9 meccsen csak 3 gólt kaptak? Ja, akkor az Atma a 2. legjobb mert ők 8 meccsen 4et kaptak csak... Ne túlozzunk már, még alig tart a szezon, igazán nagy megmérettetéseik nem voltak. Celta is kidolgozott egy rakás helyzetet ellenük, más kérdés, hogy kihagyták őket.mess2009 írta:
szerintem, pedig éppen,hogy nincs túl fújva.inkább azt mondanám, hogy itt az orrunk előtt összeállt a világ egyik legjobb védelme (ha nem a legjobb!) de végül is az is elég sommás amit te mondasz: ..." jobb mint a miénk..."ennyi akár elég is lehet egy zakóhoz Messi nélkül a Bernabeuban. egyetértek Ivánnal, még időben vagyunk, de illene összekapni magukat a legényeinknek és belőni a formánkat.
Navas: jó kapus és jól is védett tegnap de érdekes a celtás gyerek is kinyomott három biztos ziccert és senki nem említi....bennem nem alszik a "kisördög" ezekhez a hatalmas bravúrokhoz hozzá kell tenni a gyenge (lassú, nem eléggé helyezett, kapusba lőtt,...stb) lövéseket is.
Nem a Real védelem lett az etalon, hanem csak felértékelődik annak fényében, hogy a miénk elég gyenge jelenleg. De ebből rögtön arra következtetni, hogy övék a legjobb védelem az számomra érthetetlen. Majd ezeket akkor mondjuk ha tavasszal is képesek lesznek erősebb ellenfelek ellen is jól védekezni.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Abban esett el, hogy ő rúgott bele a védőbe.Leon írta:Oscar díjas alakítás,természetesen Cuncitól:![]()
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... re-2445957" target="_blank

- Leon
- Director del Fútbol
Oscar díjas alakítás,természetesen Cuncitól:

Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.
L4wandowski
Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!
Grácies Messi!
Mitől lett olyan jó ez RM védelem hirtelen? Mert 9 meccsen csak 3 gólt kaptak? Ja, akkor az Atma a 2. legjobb mert ők 8 meccsen 4et kaptak csak... Ne túlozzunk már, még alig tart a szezon, igazán nagy megmérettetéseik nem voltak. Celta is kidolgozott egy rakás helyzetet ellenük, más kérdés, hogy kihagyták őket.mess2009 írta:
szerintem, pedig éppen,hogy nincs túl fújva.inkább azt mondanám, hogy itt az orrunk előtt összeállt a világ egyik legjobb védelme (ha nem a legjobb!) de végül is az is elég sommás amit te mondasz: ..." jobb mint a miénk..."ennyi akár elég is lehet egy zakóhoz Messi nélkül a Bernabeuban. egyetértek Ivánnal, még időben vagyunk, de illene összekapni magukat a legényeinknek és belőni a formánkat.
Navas: jó kapus és jól is védett tegnap de érdekes a celtás gyerek is kinyomott három biztos ziccert és senki nem említi....bennem nem alszik a "kisördög" ezekhez a hatalmas bravúrokhoz hozzá kell tenni a gyenge (lassú, nem eléggé helyezett, kapusba lőtt,...stb) lövéseket is.
Nem a Real védelem lett az etalon, hanem csak felértékelődik annak fényében, hogy a miénk elég gyenge jelenleg. De ebből rögtön arra következtetni, hogy övék a legjobb védelem az számomra érthetetlen. Majd ezeket akkor mondjuk ha tavasszal is képesek lesznek erősebb ellenfelek ellen is jól védekezni.
szerintem, pedig éppen,hogy nincs túl fújva.inkább azt mondanám, hogy itt az orrunk előtt összeállt a világ egyik legjobb védelme (ha nem a legjobb!) de végül is az is elég sommás amit te mondasz: ..." jobb mint a miénk..."ennyi akár elég is lehet egy zakóhoz Messi nélkül a Bernabeuban. egyetértek Ivánnal, még időben vagyunk, de illene összekapni magukat a legényeinknek és belőni a formánkat.MessiNeymarSuarez írta:Meccs embere: Navas
Hihetetleneket védett megint.
Amúgy szerintem túl van túlvan fújva ez a "Realnak milyen jó a védelme".
Persze jobbak mint a miénk,de Ramosék is sokszor akkorát tudnak bakizni hogy hihetetlen.
Rengeteg góltól mentette meg őket Navas, pedig sokszor volt parás a helyzet nem csak 1 meccsen.
Kíváncsi lettem volna hogy mi lett volna 11 ember ellen végig, mert első félidőt nagyon elrontotta a Celta, utána második félidő közepén éledt fel.
Hát, kb. annyi játékideje lenne, mint Pedronak az előző szezonban.MessiNeymarSuarez írta: Szerintem bőven lenne játékideje alapesetben is.
De ne nagyon éljétek bele magatokat, h jön. Egyre több hír szól arról, h télen nem érkezik senki.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Naigen, bár lőne egy Munir-Sandro a Realnak gólt, hátmég olyat mint amilyet ma lőtt Nolito....
Plusz nemcsak a góljai ,hanem főleg a helyzetalakításai nagyon fontosak.
Szerintem hozni kéne mindenképp, addig Munirékat meg esetleg kölcsön adni.
A túloldalon is elismerik már, és sajnálnák ha Barcába kötne ki.
Szerintem bőven lenne játékideje alapesetben is.

Plusz nemcsak a góljai ,hanem főleg a helyzetalakításai nagyon fontosak.
Szerintem hozni kéne mindenképp, addig Munirékat meg esetleg kölcsön adni.
A túloldalon is elismerik már, és sajnálnák ha Barcába kötne ki.
Szerintem bőven lenne játékideje alapesetben is.
Enyhe irónia volt a részemről. Nyilvánvaló hogy se Munir, se Sandro nem közelítik meg azt a szintet, amit egy cserejátékosnak. Barcában megkell. Ellenben Nolito nagyon nagy és okos húzás lehetne. Mint már mondtam, anno Guardiola nen akarta elengedni. Nem véletlen.LG írta:Na, azért eddig Munir meg Sandro nagyon-nagyon messze vannak Nolito teljesítményétől. Utóbbi mára a liga legjobb támadói közé tartozik, előbbieknek alig volt 1-2 jó meccse.Nero. írta:Nolito? Többen megénekelték már, hogy ezt a szintet Munir vagy Sandro is lehozza, ráadásul nekünk nem fér bele az ő fizetése.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Na, azért eddig Munir meg Sandro nagyon-nagyon messze vannak Nolito teljesítményétől. Utóbbi mára a liga legjobb támadói közé tartozik, előbbieknek alig volt 1-2 jó meccse.Nero. írta:Nolito? Többen megénekelték már, hogy ezt a szintet Munir vagy Sandro is lehozza, ráadásul nekünk nem fér bele az ő fizetése.
Nolito? Többen megénekelték már, hogy ezt a szintet Munir vagy Sandro is lehozza, ráadásul nekünk nem fér bele az ő fizetése.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Meccs embere: Navas
Persze jobbak mint a miénk,de Ramosék is sokszor akkorát tudnak bakizni hogy hihetetlen.
Rengeteg góltól mentette meg őket Navas, pedig sokszor volt parás a helyzet nem csak 1 meccsen.
Kíváncsi lettem volna hogy mi lett volna 11 ember ellen végig, mert első félidőt nagyon elrontotta a Celta, utána második félidő közepén éledt fel.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Pár tanulság a mairól:
-Ez a Celta nagyon rendben van és nagy siker ez a RM-nak
-Nolito gyerek nem tudom milyen spenótot eszik, de hozni kellene ha van rá lehetőség és büdzsé
-Ismét bebizonyosodik, hogy mennyit is érnek a jó kis csapatemberek és mondhatni "munkás emberek". Rm idei legjobbjai a kiebrudalt Navas és a sokak által lenézett Casemiro. Legalábbis mikor láttam őket ez a két pali a csapatuk legjobbjai között voltak.
-Madridban vannak sérültek, ma is voltak bőven hibáik hátul nem tudni mit tudnak teljes létszámnál. Félni nem kell tőlük, de egységesnek tűnnek és nem utolsó sorban olyan embereket szereztek, akikben nagy a sikeréhség és bizonyítási vágy.
-Ez a Celta nagyon rendben van és nagy siker ez a RM-nak
-Nolito gyerek nem tudom milyen spenótot eszik, de hozni kellene ha van rá lehetőség és büdzsé
-Ismét bebizonyosodik, hogy mennyit is érnek a jó kis csapatemberek és mondhatni "munkás emberek". Rm idei legjobbjai a kiebrudalt Navas és a sokak által lenézett Casemiro. Legalábbis mikor láttam őket ez a két pali a csapatuk legjobbjai között voltak.
-Madridban vannak sérültek, ma is voltak bőven hibáik hátul nem tudni mit tudnak teljes létszámnál. Félni nem kell tőlük, de egységesnek tűnnek és nem utolsó sorban olyan embereket szereztek, akikben nagy a sikeréhség és bizonyítási vágy.

Ezt a bundát...

Azt hiszem meg van a bíró a Clasicó-ra...
94:39 6 - 1
nem értem most miért van mindenki kussba. teljesen igaz hogy a spanyolok közül ez az egyik legjobb formában lévő csapat sőt!!! szét szedték a real védelmet többször is emberhátrányban csak sajnos nem rúgták be vagyis azt mondanám hogy Navas nyerte meg a realnak ha nyernek.
Hááát ilyet kihagyni...
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Jelenleg szót elfelejtetted.csababarca írta:Spanyolország legjobb csapata...régen megnyitottam vlaami humoroldalt,vagy felcsaptam a Mórickát,mostmár elég ha feljövök ide,mindig van valami![]()
0-2, mi meg leálltunk velük bohóckodni, ezek meg B-vel feltörlik a padlót. Szép.

Nem érzem túlzónak, de egyezzünk meg abban, hogy az egyik legjobb csapat nem poénból állnak holtversenyben az első helyen.
Nem vallanak szégyent, s megmutatják miért állnak ott ahol. Ikszes, mint írtam meccs előtt is, de a két gólos előny sok egy RM ellen. Buta hibákból kaptak kettőt és innen nehéz visszamászni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2015.10.24. 17:44:36-kor.

-
- Llegenda del Barça
jó, azért azt tegyük hozzá, hogy ha holnap nyerünk, akkor ugyan ott vagyunk pontban, mint a mekkora hű de atom szuper rendben lévő csapat Real...a Madrid tanult a Celta elleni meccsekből, a mi hibáinkból és okosan lehozzák a meccset egy egyébként középcsapat ellen, ennyi. jobb formában vannak, mint mi, de tavaly ilyenkor is jobbak voltak. láttuk, hogy mennyit számított. ahogy valószínűleg aránytalan volt Benítez lehúzása is a kinevezésekor (mert eddig úgy tűnik, hogy ő is hozza azért, amit a félistenné avanzsált Carlo), most ugyan úgy adja magát h telibe szarjuk magunkat tőlük, mert elverik a Celtát, akiktől mi a saját ostobaságunk miatt csúnyán kiszoptunk, de mind2 dolog túlzás.
szerk: amúgy meg egy jópárszor hülyét csináltak ebből a betonvédelemből, csak tényleg semmit nem rúgnak be..
szerk: amúgy meg egy jópárszor hülyét csináltak ebből a betonvédelemből, csak tényleg semmit nem rúgnak be..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2015.10.24. 17:29:46-kor.
Szerintem a védelmük nem olyan jó, ma is voltak hibái a belső vedő párosnak. A csapatvédekezésük fejlődött, de nagyon sokat. Főleg a kp-n, leginkább Casemironak köszönhetően, valamint a széleken visszazárnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messias2 2015.10.24. 17:24:32-kor.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Jó túloztam, 4 csere van csak a pályán.
Amúgy védelmük jobb persze, elég csak megnézni egyénileg azt a belső kettőst...ahhoz jön hogy most csapatként is segítik egymást.
Jó passzban vannak...de lassan visszatér Bale, borul minden:D
Amúgy védelmük jobb persze, elég csak megnézni egyénileg azt a belső kettőst...ahhoz jön hogy most csapatként is segítik egymást.
Jó passzban vannak...de lassan visszatér Bale, borul minden:D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Úristen, 8 méterről az égbe lövi... 
Miafene? Piros egy sima visszarántásért?

Miafene? Piros egy sima visszarántásért?