Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az eset után 5 másodperccel már mutatják is a tv-ben, hogy les volt-e vagy sem. A videóbíró igen is kellene a fociban is.hajnesz írta: Ez olyan nem realisztikus nekem, hogy megáll a játék
amerikai fociban,meg a teniszben ígyis úgyis áll, szóval ott nem ekkora probléma.
90. perc, 1-1 a Real ellen, Douglas bevágja 30ról. Felpattan az egész stadion, a játékosok ünnepelnek. Zidane meg challanget kér, mert szerinte a lesen álló Suarez gátolta a kapustLG írta: Én sem konkrétan videóbíróra gondoltam, de szerintem az is kivitelezhető lenne. Nyilván minden necces szituációt nem lehetne visszanézni, de sokan felvetették már, hogy olyan módon meg lehetne oldani, mint a teniszbe. Minden csapatnak lenne 1 lehetősége rá meccsenként, vagy max 2, az szerintem beleférne, és jelentősen nem is törné meg a játékot, kétes szituációknál úgyis reklamálás meg balhé van, szóval eleve áll a játék.
Én sem konkrétan videóbíróra gondoltam, de szerintem az is kivitelezhető lenne. Nyilván minden necces szituációt nem lehetne visszanézni, de sokan felvetették már, hogy olyan módon meg lehetne oldani, mint a teniszbe. Minden csapatnak lenne 1 lehetősége rá meccsenként, vagy max 2, az szerintem beleférne, és jelentősen nem is törné meg a játékot, kétes szituációknál úgyis reklamálás meg balhé van, szóval eleve áll a játék.Viszont a videóbíróval egy teljesen más játékot csinálnának a fociból. Lassítások, várakozások, visszafújások... A hiba meg eddig is benne volt, mégis így szeretjük, viszont könnyíthetnének a bírók dolgán.
Nagyjából egyetértek, de még hozzátenném, hogy a játékosok se könnyítik meg a játékvezetők dolgát. Régen az olaszok voltak a nagy színészkedők, főleg, ha vezettek 1-0ra, mostmár nagyjából mindenki, tisztelet a kivételnek. Ide nem feltétlenül kell videóbíró, elég lenne csak utólag szankcionálni a színészkedőket, és a durva szabálytalanságokat.LG írta: Csak a 11-nél is elfogult az ember. Ha pl. nekünk van egy véleményes esetünk a 16-on belül, arra barcások azt mondják jogos 11-es volt/lett volna, a madridisták meg nem. És mindkét tábor szentül hisz is benne, hogy igaza van.![]()
De tényleg ne keverjük a bajnokságot a BL-el. Nagyon remélem, egyik meccsen sem lesz főszereplő a játékvezető. De félek tőle, hogy nem így lesz. Szidjuk a spanyol bírókat, de máshol sem nagyon jobb a helyzet, nemzetközi szinten sem.
Mondhatjuk, hogy játékvezetői tévedések mindig is voltak, és lesznek is, és ez is a játék része, ez igaz is, de az én véleménye az, hogy az utóbbi évben igenis megszaporodtak a hibák jól láthatóan.
Hogy ez miért van? Egy logikus magyarázat lehet, hogy annyira felgyorsult a játék, hogy a játékvezetők dolga sokkal nehezebb, és egyre nehezebben tudja követni a meccseket. Ha viszont tényleg így van, akkor lehet el kéne gondolkodni, hogy a 21. században már nem elegendőek az emberek a korrekt játékvezetéshez, és segítségül kell hívni a modern technikát.
Csak a 11-nél is elfogult az ember. Ha pl. nekünk van egy véleményes esetünk a 16-on belül, arra barcások azt mondják jogos 11-es volt/lett volna, a madridisták meg nem. És mindkét tábor szentül hisz is benne, hogy igaza van.MessiNeymarSuarez írta:off:
Hát azért nem mindegy hogy abból a 16 tiziből mennyi jogos, és hány jogos tizi maradt el...![]()
Nem ugyanaz ha összesen 10 jogos eset van, és kapunk 19 tizit, vagy van kb 50 jogos eset, és abból kapunk meg 19 tizit.
Meglepő hogy mostanában tényleg jó számmal befújják a tizieseteket nekünk, pár hónapja még nem ez volt, főleg az előző szezonban, meg talán a szezon elején sem, legalábbis pl Atleti ellen 3-mat nem kaptunk meg, plusz volt még pár ordító eset.
Talán pont kb akkor fordult a kocka tizikkel kapcsolatban, hogy megjelent a (kacsa?) hír, miszerint a Real Madrid lekenyerezi a bírókat/partjelzőket. Talán pont emiatt ijedtek be, és fújnak be sokszor nekünk, mert félnek hogy jogosan/jogtalanul de gyanakodnának rájuk?
Menj már ez nagyon unalmas. Amúgy velünk is elég nagylelkű volt a Chelsea ellen már az elején kiszórta Terryt meg 11est is kaptunk.visca el barca írta:a real megint megkapta keddre cakirt, ő róla tudjuk jól, hogyha baj van, mindig képes besegíteni... lásd nani kamu kiállítását. uefanal tényleg nem bíznak semmit a véletlenre
Elmúlt 2-3 év alapján a világ legjobb védője amúgy szerintem.visca el barca írta:godint tegnap a 10. percben le kellett cserélni, nem tudom csak elővigyázatosságból, vagy vmi komoly, de azért ha ő kiesne középről az elég nagy érvégés lenne
Atletico Madrid defender Diego Godin was substituted off with an apparent hamstring injury in the 11th minute of their match against Athletic Bilbao.visca el barca írta:godint tegnap a 10. percben le kellett cserélni, nem tudom csak elővigyázatosságból, vagy vmi komoly, de azért ha ő kiesne középről az elég nagy érvégés lenne
Pár éve is ő ejtette ki a RM-ot a kupában. De látom te az első időszakára gondoltál, csak körm9önfont volt a mondat.LG írta:Az első Atleticos időszaka alatt nem nagyon szokott menni neki a Real ellen, ellenünk annál inkább. De reméljük, ez most megváltozik, már ha madridi házidöntő lesz.Kovbal88 írta:Most, hogy Fernando Torres megtalálta ismét élete formáját, komoly esélyese az Atletico a Bajnokok Ligájának. Jelenleg úgy érzem a Zidane Madrid nem elég a BL-győzelemhez.
Az első Atleticos időszaka alatt nem nagyon szokott menni neki a Real ellen, ellenünk annál inkább. De reméljük, ez most megváltozik, már ha madridi házidöntő lesz.Kovbal88 írta:Most, hogy Fernando Torres megtalálta ismét élete formáját, komoly esélyese az Atletico a Bajnokok Ligájának. Jelenleg úgy érzem a Zidane Madrid nem elég a BL-győzelemhez.
15ról indul az elődöntőkben. Szerintem az korrekt.gy írta: Az nemjó mert akkor Cunci nem bír tizenötöt rúgni menet közben...![]()
Az nemjó mert akkor Cunci nem bír tizenötöt rúgni menet közben...csababarca írta: Nekem az is megoldás, hogy automatikusan legjobb 4be kerüljenek,csoportmeccsek nélkül.
Kevesebb stressz, megérdemlik,10szeres győztesek 6 éve mindig ott vannak amúgyis.
Szerintem ez lenne a normális megoldás.
Erre a színjátékra semmi szükség.
zola8787 írta:A legjobb négyet egy csoportba betenni, tolnának oda-vissza vágókat és kész.
Belőlem is az irigység beszél, de akkor is bicskanyitogató, hogy a Real mindig a lehető legkönnyebbet kapja. Ja és mindig idegenben kezd. Ez hatalmas előny.
Ennek nem itt a helye, de ugyanezt gondolják fordítva odaát... mindazonáltal én is így gondolomLG írta:... A Real Madridot pedig egy arrogáns, szarházi csapatnak tartom, beleértve játékosai, vezetői, szurkolói többségét is. Ha most behúzzák a BL-t, csak még irritálóbbak lesznek.
Én sem de jó lenne.Szó szerint a ganeból kaparná ki őket és végre tudna esetleg igazolni mert lenne BL hely.Ez végre megkavarná az állóvízet a jelenleginél talán neg jobban Angliában.S.Agüero írta:Ezek szerint csak én várom a Villarrealt a döntőbe.![]()
Nem érzem én ezt a Poolt olyan erősnek...