Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
zola8787
Director del Fútbol

2016.04.24. 17:33:21

hajnesz írta: Ez olyan nem realisztikus nekem, hogy megáll a játék :D
amerikai fociban,meg a teniszben ígyis úgyis áll, szóval ott nem ekkora probléma.
Az eset után 5 másodperccel már mutatják is a tv-ben, hogy les volt-e vagy sem. A videóbíró igen is kellene a fociban is.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.04.24. 17:30:25

LG írta: Én sem konkrétan videóbíróra gondoltam, de szerintem az is kivitelezhető lenne. Nyilván minden necces szituációt nem lehetne visszanézni, de sokan felvetették már, hogy olyan módon meg lehetne oldani, mint a teniszbe. Minden csapatnak lenne 1 lehetősége rá meccsenként, vagy max 2, az szerintem beleférne, és jelentősen nem is törné meg a játékot, kétes szituációknál úgyis reklamálás meg balhé van, szóval eleve áll a játék.
90. perc, 1-1 a Real ellen, Douglas bevágja 30ról. Felpattan az egész stadion, a játékosok ünnepelnek. Zidane meg challanget kér, mert szerinte a lesen álló Suarez gátolta a kapust :lol:
A bírók visszanézik az esetet, és igazat adnak neki :mrgreen:
Ez olyan nem realisztikus nekem, hogy megáll a játék :D
amerikai fociban,meg a teniszben ígyis úgyis áll, szóval ott nem ekkora probléma.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.24. 17:08:20

Viszont a videóbíróval egy teljesen más játékot csinálnának a fociból. Lassítások, várakozások, visszafújások... A hiba meg eddig is benne volt, mégis így szeretjük, viszont könnyíthetnének a bírók dolgán.
Én sem konkrétan videóbíróra gondoltam, de szerintem az is kivitelezhető lenne. Nyilván minden necces szituációt nem lehetne visszanézni, de sokan felvetették már, hogy olyan módon meg lehetne oldani, mint a teniszbe. Minden csapatnak lenne 1 lehetősége rá meccsenként, vagy max 2, az szerintem beleférne, és jelentősen nem is törné meg a játékot, kétes szituációknál úgyis reklamálás meg balhé van, szóval eleve áll a játék.
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.04.24. 16:59:48

LG írta: Csak a 11-nél is elfogult az ember. Ha pl. nekünk van egy véleményes esetünk a 16-on belül, arra barcások azt mondják jogos 11-es volt/lett volna, a madridisták meg nem. És mindkét tábor szentül hisz is benne, hogy igaza van. :lol:

De tényleg ne keverjük a bajnokságot a BL-el. Nagyon remélem, egyik meccsen sem lesz főszereplő a játékvezető. De félek tőle, hogy nem így lesz. Szidjuk a spanyol bírókat, de máshol sem nagyon jobb a helyzet, nemzetközi szinten sem.

Mondhatjuk, hogy játékvezetői tévedések mindig is voltak, és lesznek is, és ez is a játék része, ez igaz is, de az én véleménye az, hogy az utóbbi évben igenis megszaporodtak a hibák jól láthatóan.
Hogy ez miért van? Egy logikus magyarázat lehet, hogy annyira felgyorsult a játék, hogy a játékvezetők dolga sokkal nehezebb, és egyre nehezebben tudja követni a meccseket. Ha viszont tényleg így van, akkor lehet el kéne gondolkodni, hogy a 21. században már nem elegendőek az emberek a korrekt játékvezetéshez, és segítségül kell hívni a modern technikát.
Nagyjából egyetértek, de még hozzátenném, hogy a játékosok se könnyítik meg a játékvezetők dolgát. Régen az olaszok voltak a nagy színészkedők, főleg, ha vezettek 1-0ra, mostmár nagyjából mindenki, tisztelet a kivételnek. Ide nem feltétlenül kell videóbíró, elég lenne csak utólag szankcionálni a színészkedőket, és a durva szabálytalanságokat.
pl. Cholo labdaberúgós mutatványáért elvenni a profi licencét, vagy valami hasonló, lehet, hogy abból a kontrából gól születik,s döntetlen...
Neymar, Alba, Ronaldo,Hazard... ha pihennének 1hónapot műesésért, aztán nem lennének ilyen vállalkozó kedvükben...
Viszont a videóbíróval egy teljesen más játékot csinálnának a fociból. Lassítások, várakozások, visszafújások... A hiba meg eddig is benne volt, mégis így szeretjük, viszont könnyíthetnének a bírók dolgán.
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.24. 16:51:01

MessiNeymarSuarez írta:off:
Hát azért nem mindegy hogy abból a 16 tiziből mennyi jogos, és hány jogos tizi maradt el... :lol:

Nem ugyanaz ha összesen 10 jogos eset van, és kapunk 19 tizit, vagy van kb 50 jogos eset, és abból kapunk meg 19 tizit.

Meglepő hogy mostanában tényleg jó számmal befújják a tizieseteket nekünk, pár hónapja még nem ez volt, főleg az előző szezonban, meg talán a szezon elején sem, legalábbis pl Atleti ellen 3-mat nem kaptunk meg, plusz volt még pár ordító eset.

Talán pont kb akkor fordult a kocka tizikkel kapcsolatban, hogy megjelent a (kacsa?) hír, miszerint a Real Madrid lekenyerezi a bírókat/partjelzőket. Talán pont emiatt ijedtek be, és fújnak be sokszor nekünk, mert félnek hogy jogosan/jogtalanul de gyanakodnának rájuk?

Csak a 11-nél is elfogult az ember. Ha pl. nekünk van egy véleményes esetünk a 16-on belül, arra barcások azt mondják jogos 11-es volt/lett volna, a madridisták meg nem. És mindkét tábor szentül hisz is benne, hogy igaza van. :lol:

De tényleg ne keverjük a bajnokságot a BL-el. Nagyon remélem, egyik meccsen sem lesz főszereplő a játékvezető. De félek tőle, hogy nem így lesz. Szidjuk a spanyol bírókat, de máshol sem nagyon jobb a helyzet, nemzetközi szinten sem.

Mondhatjuk, hogy játékvezetői tévedések mindig is voltak, és lesznek is, és ez is a játék része, ez igaz is, de az én véleménye az, hogy az utóbbi évben igenis megszaporodtak a hibák jól láthatóan.
Hogy ez miért van? Egy logikus magyarázat lehet, hogy annyira felgyorsult a játék, hogy a játékvezetők dolga sokkal nehezebb, és egyre nehezebben tudja követni a meccseket. Ha viszont tényleg így van, akkor lehet el kéne gondolkodni, hogy a 21. században már nem elegendőek az emberek a korrekt játékvezetéshez, és segítségül kell hívni a modern technikát.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.04.24. 16:05:05

off:
Hát azért nem mindegy hogy abból a 16 tiziből mennyi jogos, és hány jogos tizi maradt el... :lol:

Nem ugyanaz ha összesen 10 jogos eset van, és kapunk 19 tizit, vagy van kb 50 jogos eset, és abból kapunk meg 19 tizit.

Meglepő hogy mostanában tényleg jó számmal befújják a tizieseteket nekünk, pár hónapja még nem ez volt, főleg az előző szezonban, meg talán a szezon elején sem, legalábbis pl Atleti ellen 3-mat nem kaptunk meg, plusz volt még pár ordító eset.

Talán pont kb akkor fordult a kocka tizikkel kapcsolatban, hogy megjelent a (kacsa?) hír, miszerint a Real Madrid lekenyerezi a bírókat/partjelzőket. Talán pont emiatt ijedtek be, és fújnak be sokszor nekünk, mert félnek hogy jogosan/jogtalanul de gyanakodnának rájuk?

visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.24. 15:06:39

ne olvassál ha unalmas és akkor nem fog zavarni. én is így teszek csomó fórumozóval és tök jól működik. próbáld ki!

a bajnokságnak amugy semmi köze a bl-hez, rossz topicban jársz
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.04.24. 14:45:15

visca el barca írta:a real megint megkapta keddre cakirt, ő róla tudjuk jól, hogyha baj van, mindig képes besegíteni... lásd nani kamu kiállítását. uefanal tényleg nem bíznak semmit a véletlenre :lol:
Menj már ez nagyon unalmas. Amúgy velünk is elég nagylelkű volt a Chelsea ellen már az elején kiszórta Terryt meg 11est is kaptunk.
Egyébként idén már 19 tizenegyest kaptunk a bajnokságban (abszolút rekord, eddig 16 volt azt is mi tartottuk), a Real csak 9et. Erről mi a véleményed? Mert azt hiszem erre is rávoltatok kattanva noname kollegáddal hogy a szövetség a Realból akar bajnokokot csinálni.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.24. 14:32:45

a real megint megkapta keddre cakirt, ő róla tudjuk jól, hogyha baj van, mindig képes besegíteni... lásd nani kamu kiállítását. uefanal tényleg nem bíznak semmit a véletlenre :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.04.21. 23:43:26

visca el barca írta:godint tegnap a 10. percben le kellett cserélni, nem tudom csak elővigyázatosságból, vagy vmi komoly, de azért ha ő kiesne középről az elég nagy érvégés lenne
Elmúlt 2-3 év alapján a világ legjobb védője amúgy szerintem.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
PCsabi
aka Game90

2016.04.21. 22:57:26

visca el barca írta:godint tegnap a 10. percben le kellett cserélni, nem tudom csak elővigyázatosságból, vagy vmi komoly, de azért ha ő kiesne középről az elég nagy érvégés lenne
Atletico Madrid defender Diego Godin was substituted off with an apparent hamstring injury in the 11th minute of their match against Athletic Bilbao.

The extent of the injury is not known, but the club reported on their official Twitter account that it was a muscle injury to his right thigh.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.21. 18:03:40

godint tegnap a 10. percben le kellett cserélni, nem tudom csak elővigyázatosságból, vagy vmi komoly, de azért ha ő kiesne középről az elég nagy érvégés lenne
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.04.21. 17:51:30

LG írta:
Kovbal88 írta:Most, hogy Fernando Torres megtalálta ismét élete formáját, komoly esélyese az Atletico a Bajnokok Ligájának. Jelenleg úgy érzem a Zidane Madrid nem elég a BL-győzelemhez.
Az első Atleticos időszaka alatt nem nagyon szokott menni neki a Real ellen, ellenünk annál inkább. De reméljük, ez most megváltozik, már ha madridi házidöntő lesz.
Pár éve is ő ejtette ki a RM-ot a kupában. De látom te az első időszakára gondoltál, csak körm9önfont volt a mondat. :D

Az a Bayern-Atletico nagyon kemény párharc lesz, de forma alapján úgy érzem a Tico mindenki felett áll. Viszont a németeknek sajnos megvannak azok az emberei, akik képesek bármikor betalálni és ők kezdenek idegenben, ez sokat jelenthet. Ha az Atletico nem kap otthon gólt, akkor szerintem továbbmegy. Egy 0:0 esetén is nagy előnyben lehetnek, idegenben egy kósza kontra és bumm. Nem nagy újdonság, de szoros párharc várható, s az idegenbeli gólok jelenthetik a különbséget.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.04.21. 13:38:31

Kovbal88 írta:Most, hogy Fernando Torres megtalálta ismét élete formáját, komoly esélyese az Atletico a Bajnokok Ligájának. Jelenleg úgy érzem a Zidane Madrid nem elég a BL-győzelemhez.
Az első Atleticos időszaka alatt nem nagyon szokott menni neki a Real ellen, ellenünk annál inkább. De reméljük, ez most megváltozik, már ha madridi házidöntő lesz.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.04.21. 10:34:44

Most, hogy Fernando Torres megtalálta ismét élete formáját, komoly esélyese az Atletico a Bajnokok Ligájának. Jelenleg úgy érzem a Zidane Madrid nem elég a BL-győzelemhez.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.04.16. 20:36:53

néztem a cselzi-cityt, a támadó alakzat elég jól tolja, de ez a védelem olyan kevés lesz a real h hihetetlen.
Kép
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2016.04.16. 10:39:38

Rettentő szerencsés évek óta a Real bl sorsolása. Ezzel nem elvenni akarom az érdemeit, de nem hiába tud Ronaldo ilyen számban gólt termelni. Most a Cityt is megszórhatja...Bár szerintem nem lesz sima meccs. A reálnak minden kreténsége mellett jót tett Benítez, mivel folyamatosan forgatta a csapatot. Zidane 2 meccset tolt Iscoval, azóta Casamiro játszik, de összességében uazokat játszatja. De tény, hogy frissebbek most, mint mi. A City védelme az aggasztó, bár ha olyan bírt kapnak aki engedi az angolos, kemény játékot, és nem fúj le mindent, akkor ki tudja...
Semlegesként München - Madrid döntőt akarok, és remélem a az első komoly ellenfél helyre s teszi őket...
Alonso0190
Jugador del Barça

2016.04.16. 08:11:04

"Inkább vagyok a nyolcadik helyen egy olyan csapattal, ahol ezer ember azt akarja, hogy a hetedik helyen végezzek, mint a harmadik helyen egy olyannal, amelyik a fordítottját akarja." - Fernando Alonso
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.04.15. 23:14:44

gy írta: Az nemjó mert akkor Cunci nem bír tizenötöt rúgni menet közben... [-X :lol:
15ról indul az elődöntőkben. Szerintem az korrekt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gy
Jugador del Barça

2016.04.15. 23:09:01

csababarca írta: Nekem az is megoldás, hogy automatikusan legjobb 4be kerüljenek,csoportmeccsek nélkül.
Kevesebb stressz, megérdemlik,10szeres győztesek 6 éve mindig ott vannak amúgyis.
Szerintem ez lenne a normális megoldás.
Erre a színjátékra semmi szükség.

:mrgreen:
Az nemjó mert akkor Cunci nem bír tizenötöt rúgni menet közben... [-X :lol:
CsocseX
Jugador del Barça

2016.04.15. 23:07:19

Naés? Akkor meg mi van? Nyerjék csak meg a BL-t, ki nem sz*rja le, hogy milyen ellenfeleket kapnak. Mi tavaly végigvertük Európa bajnokait, és most mi van? Semmi. Kiestünk a negyeddöntőben, és mindenki rajtunk röhög, meg szórják a mémeket agyba főbe. Senki nem emlékszik már rá, és mindenki céerhét mesterhármasáról beszél. Játsszunk szépen, bátran, támadjunk, védekezzünk, mozogjunk eleget, aztán én máris boldog vagyok. Ha jobb az ellen, akkor megérdemeljük a vereséget, ha a "kezeznek, kamuznak, rosszul dönt a bíró" és társai miatt esünk ki, akkor sincs baj. Mindenki tudni fogja, hogy miért jutott tovább az, aki, és aki egy kicsit is ért a futballhoz, az azt fogja mondani utána, hogy "a Barça mekkorát játszott pedig, mekkorát küzdött, mégis kiestek"... Könyörgöm, ilyen beszari taktikát? Hagyjuk már a hülyeséget. Szörnyű volt. Megérdemeltük, amit kaptunk.

Hajrá, Pep! (a továbbiakban)
Força Barça!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.04.15. 22:40:19

zola8787 írta:A legjobb négyet egy csoportba betenni, tolnának oda-vissza vágókat és kész.
Belőlem is az irigység beszél, de akkor is bicskanyitogató, hogy a Real mindig a lehető legkönnyebbet kapja. Ja és mindig idegenben kezd. Ez hatalmas előny.

Nekem az is megoldás, hogy automatikusan legjobb 4be kerüljenek,csoportmeccsek nélkül.
Kevesebb stressz, megérdemlik,10szeres győztesek 6 éve mindig ott vannak amúgyis.
Szerintem ez lenne a normális megoldás.
Erre a színjátékra semmi szükség.

:mrgreen:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
zola8787
Director del Fútbol

2016.04.15. 21:39:04

A legjobb négyet egy csoportba betenni, tolnának oda-vissza vágókat és kész.
Belőlem is az irigység beszél, de akkor is bicskanyitogató, hogy a Real mindig a lehető legkönnyebbet kapja. Ja és mindig idegenben kezd. Ez hatalmas előny.
Castiel
Capitá del Barça

2016.04.15. 21:02:24

LG írta:... A Real Madridot pedig egy arrogáns, szarházi csapatnak tartom, beleértve játékosai, vezetői, szurkolói többségét is. Ha most behúzzák a BL-t, csak még irritálóbbak lesznek.
Ennek nem itt a helye, de ugyanezt gondolják fordítva odaát... mindazonáltal én is így gondolom :mrgreen:
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Feast4
Director del Fútbol

2016.04.15. 20:49:17

S.Agüero írta:Ezek szerint csak én várom a Villarrealt a döntőbe. :)
Nem érzem én ezt a Poolt olyan erősnek...
Én sem de jó lenne.Szó szerint a ganeból kaparná ki őket és végre tudna esetleg igazolni mert lenne BL hely.Ez végre megkavarná az állóvízet a jelenleginél talán neg jobban Angliában.
Kép
Válasz küldése