csababarca írta: ↑2021.10.07. 11:47:32
Persze az igaz, de Koeman se így kezdte, tavalyi szezon is kút volt.
Tudom, hogy a mostani szezon nehezebb, hiszen nem válogathatott (bár DeJong a kérésére jött az tuti, Depay is valószínűleg), de így se annyival rosszabb a keretünk, ha rosszabb mint a spanyol válogatott.
..
És a tavalyi szezon hogyan kezdődött? Sokan azt hitték ott a mélypont. Az egész átigazolási időszak arról szólt, hogy a történelmi BL zakó után Messi szó nélkül lelép. Elküldték Lajost is a nem megfelelő pillanatában, Messi meg hónapokig focizni sem akart, Rakitic is asszem akkor lett elengedve.
Jöttek új arcok, de ilyen vészmegoldásokként, akiktől a csodát vártuk, pedig inkább egy működő csapatba lettek volna beépíthetőek.
És akkor ehhez képest zuhantunk keretileg. Depay vsz Koeman miatt jött, de LDJ egy utolsó pillanatos döntés volt, valószínűleg a senki és LDJ közt lehetett válogatni.
LE-nek annyival könnyebb dolga van, hogy azért a mag körül, akik azért rutinosak (most a középpályán pl Koke-Busquets-re gondolok) azért lehet variálni. Ráadásul akiket beválogat eléggé hasonló stílusú és minőségű játékosoknak tűnnek, ami rossz, hogy nincs igazi "meccs fordító" extrája, másrészről jó, mert stabilitást ad a csapatnak, amit a szurkoló úgy lát, hogy nem túl erősek, de össze van rakva a csapat.
Szimpatikusabb edző LE és szerintem jobb is, ez nálam se vita téma, de a Barcában ezerszer nehezebb dolga lenne.
Most függetlenül Koemantól is, egy edzőre akkor lehet jó szívvel mondani, hogy gyengébb csapatból is lehetne stabilabb játékot kialakítani ennyi idő alatt, ha lenne egy szint, aminél nem megyünk lejjebb. Tehát, ha idén nyáron jött volna Depay, de senki nem megy el, akkor lehet mondani, hogy javul/stagnál a keret. Most lehetne szépen Messi-Grizes páros helyére be-becserélni Gaviékat és objektíven értékelni az edzőt az eltelt idő függvényében.
Az, hogy Busi jobb-e a válogatottban, nem tudom, talán igen. De ha visszaemlékezel, hogy Valverde idejében milyen gyenge volt a Barcában ez az ember és most milyen, akkor láthatod, hogy ég és föld a különbség. Akkoriban jóformán közellenség volt a szurkolók körében (az én szememben is), mostmár a vérmesebbek is inkább hallgatnak róla. De Jong is egyértelműen a Koeman időszak óta tolja stabilan a tőle elvárt szintet.
Szerintem nehéz is összhasonlítani az edzői munkákat. Elő lehet venni ilyen Setieneket, hogy a kerethez képest xy csapatban milyen jó volt, aztán látjuk, hogy nálunk ez mennyire működik. Nálunk, ahol minden nem győztes meccs után gyászhangulat van.
Másik részről meg Kloppnak kb egy embere esett ki és már ettől összezuhant a csapata.
Én aztán nem hullajtanék könnyet Koeman után, de ha az új edző is csak a szemétből válogathatna igazolások után, cserébe elvesztene pár embert és idény közben kellene összeraknia csapatot, nem reális sem eredményben, sem játékban előrelépést várni.
Most LE-nek és a spanyoloknak is érdekes meccse lesz a franciák elleni, néztem a francia belgát és elképesztő fizikális volt a meccs. Ugye láttuk, hogy a Bayern erőből mit művelt a Barca ellen, kíváncsi leszek a spanyolokra, hogy hogyan fogják bírni. Ismerve a Barca szerencsét, Busi és Gavi tíz hónapra lesérül.