2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Én is ezt érzem már sok éve, de lehet, hogy a Pep-korszak óta. A Real pár kivételtől eltekintve gyengébb, mint mi, rosszabb focit játszanak, azt viszont, valahogy mindig kimaxolják. Amíg mi rengeteg helyzetet bohóckodunk el, kizárólag látványosan 300 passzal akarunk játszani, beleértve, hogy bizonyos taktikai elemeket nem alkalmazunk (pl. távoli lövések, fejes gólok - hála égnek Xavi ezen már most változtatott), addig ők letisztultan gólra nyomják. Amíg mi gyakran meghalunk a szépségben, addig ők sokkal direktebb, eredményesebb focit tudnak játszani.csababarca írta: ↑2022.03.21. 12:17:51Igen, de hány meg hányszor bizonyították, hogy így is tudnak nyerni?
Szerintem pont a nyerni tudás a legnagyobb erősségük, rossz játékkal, keservesen is képesek nyerni.
Persze idén már gyengébbek, ez tény, nem vitatom.
De lesajnálni sem kell őket, igen durván spórolgatott Perez, bedurrant egy Haaland, Mbappé, Rüdiger plusz még akárki fogatot nyáron, mindjárt máshogy fognak kinézni.
Én csak azt mondom, hogy nem szabad elintézni annyival, hogy most aztán újra feléjük kerekedünk, persze most úgy tűnhet, de hosszú folyamatok ezek. Nagyon jó úton járunk, de bármi történhet.
Igen, de hány meg hányszor bizonyították, hogy így is tudnak nyerni?
Ahogy Andris is írta, idén kifejezetten gyengék játékban a madridiak. Könyörgöm, ne a PSG elleni meccset hozd fel példának. Láttuk mit csináltak. A PSG kihagyott a két meccsen vagy tíz ziccert, ennyi a történet. 30 percet leszámízva fejét lehajtó tehénként ácsorogtak tehetetlenül a vágóhídon.
Azért rajtuk kívül sem csak vakok és gyengén látók vannak azon a középpályán, szerintem Valverde meg Camavinga képesek lesznek a legmagasabb szinten teljesíteni, azt is képtelen vagyok elhinni, h Hazardot nem tudják összekaparni. A szélső hátvéd probléma meg ugyanúgy nálunk is fennáll, mint náluk. Van egy Destünk (hosszútávra), akiről itt is megoszlanak a vélemények. Továbbá sem Gavival, sem Araujoval nincs még hosszabbítás és március vége van, továbbra sem tudjuk, hogy állunk anyagilag.Chino írta: ↑2022.03.21. 10:50:50Tivadar6 írta: ↑2022.03.21. 10:25:30Vicces látni, hogy pont ők hisztiznek Auba szerelése miatt, ami amúgy nyílván legalább egy sárgát érdemelt volna, amikor rögtön az elején militao páros lábbal ment Torresre, és ő is megúszta lap nélkül, plusz én úgy gondolom, hogy számtalan esetben csak a bírok engedékenysége miatt nem rakták ki Casemirot, amilyeneket hentel minden alkalommal.
Amúgy most itt jött ki a lépés, Carlo benézte, de láthattuk mit csináltak a Psg ellen, nagyon jó csapat a Real, és elképzelhetetlennek tartom, hogy elbuknák az első helyet.
Ha Real szurkoló lennék nekem inkább az lnkább az lenne a félelmem, hogy nem nagyon van jövőképük. Egy 37 éves Modricra meg egy 33 éves Kroosra nem lehet építeni a középpályát (Casemiro még OK), jobb hátvédjük nincs és Mendy sem egy nagy eresztés, főleg egyy Marcelohoz képest. Elfogytak középen, azért egy Varane-Ramos és a jelenlegi duó között sok szintnyi különbség van. Ahogy Benzemának sincs már sok, max 1-2 (talán kevesebb) szezonja. Gyakorlatilag miatta vannak ott ahol, ezt egy Mbappéval még tudják pótolni, de az meg a többi igazolás kárára megy. És a padjuk is elég rövid.
Rengeteg lyuk van a csapatban, amiket rövidtávon kellene pótolni, ez nálunk pont az ellentéte. Nyilván itt is vannak olyan posztok, amikre ráfér az erősítés, pótolni kell, de sokkal kevesebb és talán könnyebb, főleg, hogy úgy tűnik már nyáron elkezdődik valami. A két csapat között talán ez a legnagyobb különbség.
Egyetértek, valamikor november táján beírtam ide, hogy egy Benzemával vannak előrébb, semmi mással. Ez még a Koeman-csapatra vonatkozott. Aztán jött Xavi. Osztálykülönbség volt a tegnapi meccs, nem hittem el, amit látok. Courtois nagyon jól védett tegnap, sajnáltam, mert többet érdemelne, még ha ezt a Real Madrid kapusára is mondom.
Azért azt ne mondjuk már hogy gyengék mert akárhogy is nézem, vezetik a bajnokságot és a komoly frontokon versenyben vannak (esélyesek), sőt a bajnokságot valószínüleg már behúzták!
Ez az Auba-s jlenet csak arra jó, hogy megint tudjanak valamibe kapaszkodni. Ami számomra a legundorítóbb volt a meccsen az amikor Camavinga beleszállt Busquets-be, a közönség meg úgy tapsolta mintha gólt lőtt volna.Tivadar6 írta: ↑2022.03.21. 10:25:30Vicces látni, hogy pont ők hisztiznek Auba szerelése miatt, ami amúgy nyílván legalább egy sárgát érdemelt volna, amikor rögtön az elején militao páros lábbal ment Torresre, és ő is megúszta lap nélkül, plusz én úgy gondolom, hogy számtalan esetben csak a bírok engedékenysége miatt nem rakták ki Casemirot, amilyeneket hentel minden alkalommal.
Amúgy most itt jött ki a lépés, Carlo benézte, de láthattuk mit csináltak a Psg ellen, nagyon jó csapat a Real, és elképzelhetetlennek tartom, hogy elbuknák az első helyet.
Az esélyes, hogy Benzemával veszélyesebb lett volna a Real, ez alá is írom. De hogy pont a PSG elleni sikerből kiindulva kellene ezt megállapítani? Az a PSG elleni utolsó 20 perc, Donnaruma hibájátol kezdve kb. olyan összeesés volt a PSG részéről, amit szerintem világ nem látott. (még az 6-1-es Barca siker alkalmával se voltak ennyire összeesve.) Abból a meccsből szerintem az égvilágon semmilyen következtetést nem szabad. Ott a PSG egy megnyert meccsen végül megverte saját magát (fura is így kicsit leírni, de ettől még így van szerintem).
Hosszútávú következtetéseket nem vonnék le. Mikor 15 őszén Neymarékkal vertük őket nagyon simán 4-0-ra, akkor is úgy tűnt, sehol sincenekek. Utána jött a BL-triplájuk. Egy edzőcsere pl. hatalamsat tud dobni egy csapaton, ezt most pont mi látjuk testközelből.
Ha nem a két kapus véd, 1:8 a vége, legalább. Óriási meccs volt, egy nagy edzőbuli, kiheréltük az egész Realt, minden egyes téren. Tanári, régóta nem éreztem, éreztünk ilyet mint ma este.Barcaforever írta: ↑2022.03.20. 23:29:48Az egyetlen ok, amiért ez a meccs nem 0-5 vagy 0-6 lett az az, hogy Dembele helyére nem jött Traoré a 60. percben.
Hihetetlen, annyi év szenvedés után, milyen játékkal nyerünk zsinórban és újra hozunk egy Clássicot.
Asszem a meccs után nem kell magyaráznom,hogy mi a gond Carloval. Én is csak pletyka szinten hallottam róla,hogy gondolkoznak erősen a váltáson. ,Ha a pontokat nézzük,akkor nincs gondjuk, de azért Perezék is pontosan látják,hogy a játékuk színvonala döbbenetesen sokat romlott Zidane óta. Szerencse és Zidane gépezetének a maradványai,ami ott tartja őket.
Szerintem ez távolról sem igaz. A középpályájuk nagyon erős és annak ellenére hogy nincsenek formában (Modricot kivéve) és fáradtabbak is, könnyen felszívhatják magukat vagy kifoghatnak egy jó napot, Araujo/Alves pedig ki tudja mennyire tudja majd megfogni Viniciust. Piqué is kiszámíthatatlan, hogy mennyit és hogyan bír, Egy EG-Lenglet duóval Benzema ide vagy oda nem lennék nyugodt. A hazai pálya is kicsit feléjük billenti a mérleg nyelvét, szóval egy 50-50 %-ot jósolok, esetleg minimálisan őket tartom esélyesnek. És bármilyen eredmény lehetséges szerintem jelenleg a 0:0-tól kezdve a sok gólos győzelmekig.sansz írta: ↑2022.03.20. 18:10:48Szerintem nagyon gyenge a Real játékban, szinte meccsről meccsre gyengébb. Az,hogy nyeregetik a meccseket, semmit nem jelent.
Az elmúlt Real elleni párharcokban erősebb volt a Real jóval, mégis kellett ellenünk a szerencse is. Most, Benzema nélkül szerintem ez nagyon kevés. Nem lesz elég nekik 20 perc foci. Szóval sok éve nem éreztem ennyire esélyesnek magunkat. 70-30 százalék, és 51, hogy gólokban is nagy lesz az arány. Ki kell használni ezt a pillanatot,mert,ha elküldik Carlot, lehet megint feltörnek.
Nagyon nagy a lemaradás sajnos fölösleges számolni, pláne ha az esti mérkőzésen nem sikerül nyerni. Plusz az Atletico is összekapta magát, folyamatosan nyernek, valamint a Sevilla ellen jön a meccs válogatott szünet után, szintén nem a legjobb időpontban. Szóval még a második helyért is keményen meg kell majd küzdeni.MatyiG írta: ↑2022.03.20. 12:16:5350-50 teljesen, de úgy érzem, hogy jó játékkal behúzzuk. Azért ha nyernénk, és behúznánk az elmaradt meccset, hátha megremegnek a madridiak és izgalmas lehet a végjáték. BL is közbeszólhat még ugye. Mennek még Vigóba, Sevillába, a Wandába, de Pamplonából sem könnyű három ponttal távozni, illetve fogadják még a Betist is. Azért ez még öt nehéz meccs a kilencből.
Lemaradtam valamiről, miért akarnák elküldeni Ancelottit? Simán vezetik a bajnokságot, talán 2* kaptak ki, átlagban több mint kettő a meccsenkénti lőtt góljaik száma, relatív kevés gólt kapnak, állnak a bl-ben...