Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.14. 20:11:40

Mancini és Pellegrini is nyert a Cityvel Pep előtt, pedig azért ilyen keretük talán akkor még nem volt, ott kezdtek el építkezni. Nem hiszem, hogy bárki nem értékelné Pepet... itt inkább az a kérdés, hogy lehet-e az elmúlt 20-25 év legjobb edzőjének nevezni, vagy sem. És a fenti általánosan a legfőbb érv arra, hogy ez miért necces annak hívni, és azért van is benne valami.

Hogy a világ egyik legjobbja, és hogy ő reformálta meg legjobban a focit (amióta én nézem, mindenképp), ez nem kérdés.

Amúgy rövidtávon a BL szerintem is lutri, de azért hosszútávon van létjogosultsága, ennyi idő alatt nem tudom, Carlo nem húzott-e volna be 2-4-et a Cityvel. Lehet nem, de erősen benne van, hogy igen. Alighanem kevesebb hazai bajnoki címmel, aminek a fontosságát én sem vitatom, tuti, hogy ezen a téren a a legjobb edző, és talán a valaha élt legjobb, de ehhez nincs elég történelmi tudásom, csak nehéz elképzelni, hogy ne így legyen. Függetlenül attól, hogy rendre a bajnokságának a legerősebb keretével focizhatott, szerintem az évei 80-90%-ában.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

2024.10.14. 19:58:04

Bob_Marley írta:
2024.10.14. 17:49:08
Megközelítés kérdése,de nálam egyértelmű hogy bajnokságot nehezebb nyerni,mert nem elég 1-2 meccsen,vagy egy jó hosszabbításra,tizikre apellalni. Jó példa az Arsenal,megtudtak trefalni a Cityt,ok is nemrég kihúzták egy iksszel szinte 0 labdabirtollassl,de a végén eddig mindig a jobb csapat ért oda a végére. BL full lutri ott nem jön ki a különbség,1-1 meccsre alakulhat úgy. És Pep játékából adódik is,hogy O nem taktikazik,nem azt nézi hogy így meg úgy lehet. Kimennek a csapatai és a legjobban próbálják előadni amit megtanultak. Nálam ez sokkal többet ér,mint hogy kiesnek tizikkel a RM ellen,ahol val 7/10 ok mennének tovább a két meccs képet tekintve. És lejjebb írták is,nem világsztárokat igazolt. Van egy futball filozófiája,ahol lenne azért megfelelő penzkeret tudna ugyanúgy egy jó csapatot építeni. Ez Evertonbol is,nyilván kitenne a csapat 3/4et és hozna újakat. Mit ő játszhat,nem lehet csak úgy mindenkivel.

Meddő vita,de az emberünknek nem hiszem bármit bizonyítania kéne, ha jól számolom 16 éve edző,12 bajnoki címmel,nincs mit magyarázni. 4 évente jön valaki hogy legyőzze,mint egy vb.
És szerintem sokat elmond róla,hogy feltalált úgy szerepkört és visszahozott regitt. Hamis kilences,libero. Értem Ancelotti meg gyémánt alakzat,de konkrétan Pep úgy megreformálta a futballt,hogy külön csapataira kellett és kell készülni, nemzetközi szinten is.
Így van,ezt a teljesítményt majd akkor fogják igazán értékelni,amikor Pep után megint nem nyer a City semmit,azt is megkockáztatom,hogy évekig.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.14. 17:49:08

Megközelítés kérdése,de nálam egyértelmű hogy bajnokságot nehezebb nyerni,mert nem elég 1-2 meccsen,vagy egy jó hosszabbításra,tizikre apellalni. Jó példa az Arsenal,megtudtak trefalni a Cityt,ok is nemrég kihúzták egy iksszel szinte 0 labdabirtollassl,de a végén eddig mindig a jobb csapat ért oda a végére. BL full lutri ott nem jön ki a különbség,1-1 meccsre alakulhat úgy. És Pep játékából adódik is,hogy O nem taktikazik,nem azt nézi hogy így meg úgy lehet. Kimennek a csapatai és a legjobban próbálják előadni amit megtanultak. Nálam ez sokkal többet ér,mint hogy kiesnek tizikkel a RM ellen,ahol val 7/10 ok mennének tovább a két meccs képet tekintve. És lejjebb írták is,nem világsztárokat igazolt. Van egy futball filozófiája,ahol lenne azért megfelelő penzkeret tudna ugyanúgy egy jó csapatot építeni. Ez Evertonbol is,nyilván kitenne a csapat 3/4et és hozna újakat. Mit ő játszhat,nem lehet csak úgy mindenkivel.

Meddő vita,de az emberünknek nem hiszem bármit bizonyítania kéne, ha jól számolom 16 éve edző,12 bajnoki címmel,nincs mit magyarázni. 4 évente jön valaki hogy legyőzze,mint egy vb.
És szerintem sokat elmond róla,hogy feltalált úgy szerepkört és visszahozott regitt. Hamis kilences,libero. Értem Ancelotti meg gyémánt alakzat,de konkrétan Pep úgy megreformálta a futballt,hogy külön csapataira kellett és kell készülni, nemzetközi szinten is.
Kép
Kép
Kép
Peter
Director del Fútbol

2024.10.14. 16:43:46

bence0330 írta:
2024.10.14. 16:26:39
Két év múlva már értelmezhető áron megszerezhető, reménykedjünk. :)
Sok a ha, meg én is csak játék a gondolattal sztorinak dobtam fel, de akár a Pep utáni City korszak iránya sem lesz elhanyagolható, ahogy esetleg Haaland kalandvágya sem.
Az összes egyéb előre nem látható körülményekről nem is szólva.
bence0330

2024.10.14. 16:26:39

Peter írta:
2024.10.14. 16:22:56
LG írta:
2024.10.14. 15:01:47
A norvégról amúgy is azt gondolom, mint anno nálunk Neymar-ról, tehát hogy az első nehezebb időszak után lelép, ami a brazilnál meg is történt ugye.
Egyelőre csak a gondolattal eljátszva, most visszakaphatjuk akár a sorstól, ami akkor elment.... :P
Ahhoz lövésem sincs, hogy mondjuk mikor jár(na) le a szerződése, hogyan leszünk FFP-vel, de a csapat jelenlegi jövőképe szakmailag már egy Haaland számára is a megfontolandó kategóriába lépett.
27-ben jár le, szóval jövőre szerintem még közel full áras lenne az a vétel. Kétlem, hogy 150 alatt megfontolnák egyáltalán az eladását. Ja, ha Pep lép, akkor lehet, hogy mi érdekesebb projekt leszünk.
Két év múlva már értelmezhető áron megszerezhető, reménykedjünk. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.10.14. 16:22:56

LG írta:
A norvégról amúgy is azt gondolom, mint anno nálunk Neymar-ról, tehát hogy az első nehezebb időszak után lelép, ami a brazilnál meg is történt ugye.
Egyelőre csak a gondolattal eljátszva, most visszakaphatnánk akár a sorstól, ami akkor elment.... :P
Ha továbbra is úgy teszünk a sors kegyeiért, ahogyan jelenleg próbálkozunk, akkor előbb utóbb a kebléhez fog emelni.
Ahhoz lövésem sincs, hogy mondjuk mikor jár(na) le a szerződése, hogyan leszünk FFP-vel, de a csapat jelenlegi jövőképe szakmailag már egy Haaland számára is a megfontolandó kategóriába lépett.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.10.14. 16:30:01-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

tatesz1990 írta:
2024.10.13. 12:30:43
Gondolom már halottátok/olvastátok, hogy "régi, jó barátunk", Txiki Begiristain nyugdíjba vonul! Már meg is van az utódja Hugó Viana személyében. Van esély arra, hogy ezzel a Guardiola-éra is lezárulhat Manchesterben. Viana ugyanis magával hozhatja Liszabonból Rubén Amorimot vezetőedzőnek.
A kérdésem tehát az, hogy szerintetek hol látjuk majd Pep Guardiolát 2025 őszén?! Marad? Szövetségi kapitány lesz? Marad a Premier Leagueben egy másik klubnál? Kipróbál egy másik bajnokságot (olasz?)? Visszatér a La Ligába vagy a Bundesligába? Szabadságra megy? Esetleg visszavonul ő is?
Én Pep jövőjét nem szeretném egyelőre találgatni. Nekem inkább azért érdekesek ezek a pletykák, mert talán arra lehet következtetni belőlök, hogy a Citynél már sejthetik, hogy komolyabb büntetés fog jönni. Txiki és Pep mellett Haaland távozásáról is jönnek hírek. A norvégról amúgy is azt gondolom, mint anno nálunk Neymar-ról, tehát hogy az első nehezebb időszak után lelép, ami a brazilnál meg is történt ugye.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.14. 14:19:58

bence0330 írta:
2024.10.14. 13:28:30
Annyi BL bukta után, amit két évvel ezelőttig átélt vele a csapat,
Persze, természetesen.

Hát igen, nagyon sok volt az a BL bukta. A City az alapítása óta sorra csak bukta és bukta a BL-eket, ezt még Pep is megfejelte úgy 6-7 évi folyamatos buktákkal. Ilyen széria után mentálisan, hogy lehet felállni? Ez még valamivel tán több is, mint nekünk Lucho után, pedig aztán Ney kivételével akkoriban nálunk is mindíg a világ legjobbjai játszottak, többszörös aranylabdással a keretben, ráadásul még egy picit meggyőzőbb BL múlttal is rendelkezett mind a csapat, mind a keretünk világ legjobb játékosai, mint a City bármelyik világ legjobb játékosa, hogy egy icipicit életszerű legyen a hasonlat.... :mrgreen:
A Valverde csapatban azért még sokan látták bele, ha mást nem is, de egy utolsó villanás esélyét.
Már csak azért is, hogy a világ legjobb játékosai, fogalmi körön belül maradjunk.
Véletlenül sem Valverde vs Pep a hsz üzenete.

De ugyanezzel a lendülettel, el is engedtem a témát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.10.14. 15:02:08-kor.
bence0330

2024.10.14. 13:28:30

Persze, azért írtam, hogy a Barca után. De azért top3 keret volt az a Barca is, ahová jött a legrosszabb becslés szerint is, az elmúlt 2 évben minden szinten kb mindent megnyert játékosokkal, csak épp... rossz passzban.

CFC necces, de lehet, hogy top 5-6 keretük van a MU-val egyetemben. Utóbbiban biztos vagyok, előbbinél talán a mélység nagyobb, mint az elit minőség. De szerintem mindkettővel top2-3 lenne stabilan, és néha nyerhetne akár egy bajnokságot is. Ha közben nem érkezik 1-2 top edző a 2-3 elit csapatba, akkor akár gyakran is. Mert rohadt jó edző.

Szerintem ő kizárólag Ferrarikban ült, de közben meg a világ egyik, ha nem a legjobb pilótája is volt. Bajnoki szinten kérdés nélkül a legjobb, BL szinten meg kicsit lejjebb.

Azért Carlo a két nagy csapatánál jellemzően egyrészt sokáig húzta/húzza, másrészt a City ilyen szempontból is elég biztonságos volt, hiába gazdálkodtak végtelen pénzből, nemigen volt nyomás. A Barcánál is a nyomás a klub nevén és múltján múlik leginkább, nem a jelenen (Reál, Milan hasonló), a Citynek meg kvázi nincs illyenje. Ott teljes lelki nyugalommal tudott dolgozni, és kiválóan tette is nyilván a dolgát, a BL téma nyilván necces volt kicsit. De ott tudták felette, hogy nála jobb alig van a világ, ha egyáltalán, és nem kellett egyik évről a másikra BL győztes csapatot összerakni. Annyi BL bukta után, amit két évvel ezelőttig átélt vele a csapat, egy Reál szerintem már búcsút intett volna. De amúgy talán még mi is prime korunkban, ha Pep nem hazai kölök lenne, mert max ez menthette volna meg, Valverdénél pl. ez nem volt elég, pedig olyan éveket hozott le, mint Pep a Citynél, laza bajnoki címek, és fura vereségek a BL végjátékában. Ez itt 1-2 év után kirúgást jelentett, Pep meg sok-sok évig zavartalanul működhetett így. Más a közeg.

A saját szavaival, pedig akkor még nem volt rég ott. És ezután még 5 évig nem nyert BL-t.

"Here they gave me a second chance and we will try to do it. In my situation at a big club, I'm sacked, I'm out, sure, definitely. At the clubs I worked at before I am not here, but here we have a second chance and we will try to do it better than this season."

https://www.espn.com/soccer/story/_/id/ ... ern-munich

Szerintem sincs semmi motivációja és oka erre, de azért érdekelne. Nem csak bukhatna amúgy vele (még ha főleg erre lenne nagyobb esély), mert azért a közvélemény általában az vele kapcsolatban, hogy azért ilyen edző lehet, hogy a történelem során nem volt és nem lesz, aki ennyi mindent megkapott több csapatnál is, és ennyire kizárólag világelitet edzett. Ezért nem mondják őt szerintem egyértelműen a világ legjobb edzőjének. Ha bizonyítana egy Tham-Milan szintű csapattal, azzal ezt teljesen eloszlathatná, és talán kijelenthetően a világ legjobb edzőjévé válna az emberek szemében.
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.14. 11:26:44

Azért a kupa nélküli Barca a kimenő minden csak nem tutiba beleülés. A City szintén nem volt annyira egyeduralkodó amikor odament, mint most.

Most átmenne a Chelsea-be ahol szintén szórják a pénzt, az is tutiba beleülés lenne? Peter-el értek egyet és én is ezt szoktam felhozni, kb. Haaland az egyetlen akit már klasszisként vitt oda Pep, az összes többi játékos eléggé másodvonalas volt, amikor odament. Nem beleült a Ferrari-ba, hanem összeszerelte. Ezért is szerintem Txiki munkája legalább annyira fontos volt a City-nél, mint Pep-é.

Meg mégis minek menne el egy Everton-ba? Sikerre éhes edző, BL-t akar nyerni, minek szórakozzon ilyen helyeken?
Ancelotti, Mourinho teljesen más kategória, egyikük se tudott ilyen sokáig topcsapatnál megmaradni, ahol akkora a nyomás, hogyha 1-2 évig nincs eredmény, akkor repülsz. Szerintem egyikük se jókedvéből ment az Everton, Roma szintű csapatokhoz, szerintem csak nem volt akkor lehetőségük top csapatba menni. Ha a Real nem hozza vissza Ancelotti-t, szerintem Ő is a törököknél vagy valahol keleten kötött volna ki.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330

2024.10.14. 09:29:47

Szerintem félreértetted a hozzászólásom, mert olyanra reagáltál, amit nem kell megcáfolnod, egyetértek majdnem mindennel, amit írtál. Írtam, hogy ettől még össze kell rakni ezt a csapatot, sőt, pont írtam ellenpéldát is a MU-val, hogy ez nem evidens egyáltalán, Pep kezei alatt alsó hangon top3 csapat lennének azzal a kerettel. Azt is, hogy kitűnő edző, a világ egyik legjobbja, egy hsz-en belül többször is. De ja, ettől még világelit kerete volt mindig, kivétel nélkül. Hogy ebből nagyon sokat ki tudott hozni (BL-t amúgy szerintem ehhez képest nem eleget, de pl. bajnokságot alighanem soha senki nem nyert stabilabban nála), jól össze tudta rakni őket? Persze. Ha valaki beültetnek a legjobb Ferrariba, az sem jelent győzelmet egy versenyen, de azért csak könnyebb úgy kicsit. Érdekelne, mit csinálna egy Tham szintű csapattal, ahol azért nem világklasszisok tömkelege áll rendelkezésre. Nekem ez hiányzik kicsit a CV-jéből, ennyi. Ő azért alapvetően mindig a tutira ment, és a tutiba ült bele (utánunk erre pláne nem lehet kérdés, mi max tutik nem voltunk, "csak" világelit keret minden idők legjobbjával), függetlenül attól, hogy a világ egyik legjobbja. A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást, ez kb olyan visszacsatolva, mintha Schumacherre mondanám, hogy biztos a világ (egyik?) legjobbja volt, de azért csak ott ült a Ferrariban, és egy Renault-ban ennyit biztos nem nyert volna.

Carlo is alighanem több BL-t nyert volna, ha nem szórakozik a karrierje felében ilyen Evertonokban, és kevesebbet, sőt, alighanem 0-t, ha nem ülhet a Reál-Milannál. Mindkét esetben pont ugyanolyan jó edző lenne.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.14. 03:12:52

bence0330 írta:
2024.10.13. 19:53:43
Nekem Pep pályafutásában az "nem tetszik" egyedül, hogy gyakorlatilag mindig a világ legjobb játékosai voltak alatta, a világ egyik, ha nem a legerősebb keretével rendelkezhetett.
Ilyen hangokat szoktam hallani egyéb csapatok szurkolóitól, akik a felszínt könnyűnek gondolják, ekkor némi pici "khm" kijön belőlem egy kényszerű mosollyal, de Barca fórumon muszáj hozzászólnom.

Barca esetét az előttem szóló "tatesz1990" velősen kifejtette a lényeget, de Messi említése miatt azt azért hozzátenném, hogy Leo tehetségét és képességeit nem vitatva, ő a Pep csapatban lett világklasszis, Pep kezei között vált olyanná, amilyen lett.

Aztán mi is volt ezekkel a világ legjobb játékosaival 2012 és 2014 között? Pep után, de Lucho előtt....?

City?
Egészen biztosan a világ legjobbjait igazololta le? Vagy esetleg olyan jónak kinéző játékosokat, akiket el tudott képzelni Pep a saját csapatában és a City nem sajnálta érte pénzt?
Picit nézzünk már bele nagy hirtelen spontán abba a misztikus világba, ahol a világ lejobb játékosait igazolják le :

Ki és hol volt vajon a világ legjobbja a City előtt? (a játékosok korábbi klubjait tekintve a tévedés jogát fenntartom.... :D )

Rodri az Atletiben?
Stones az Evertonban?
de Bruyne a Wolfsburgban?
Aké a Bournemouthban?
Dias a Benficában?
Bernardo Silva a Monacoban? (a csikó Monacoból, miközben a csikó Ajaxből hol tart pl. Frenkie?)
Gündogan már 2016-ban világklasszis volt a dortmundban, vagy éppen Walker a Villában?
Doku a Rennesben?
Grealish vagy Foden?
Haaland, oké, talán talált és sűllyedt

Csak azért is furcsának tartom, mert Barca szurkolóként baromira látjuk, hogy a játékosokat tekintve "nem minden arany ami fénylik" vagy éppen a "kőből is lehet akár tüzet csiholni" események a szemúnk előtt zajlottak és zajlik napjainkban is, ami nagyon nagyban összefügg az edző személyével.... :mrgreen:
bence0330

2024.10.14. 00:37:17

tatesz1990 írta:
2024.10.13. 22:20:27
Edzői karrierjét a Barca B kispadján kezdte, ahol nem igazán a világ akkori legjobbjaival dolgozott! Majd 2008-ban átvett egy megfáradt, szétesett keretet Rijkaardtól, ahol előbb tisztogatni kezdett, csak utána építkezni. Azon játékosok egy részét Ő tette klasszissá!
Utána már igazat adok neked, a Bayern kész volt, mikor odament! A City pedig egyértelműen úgy épült, hogy kalsszisokat vett, bár De Bruyne pont miatta lett a világ egyik legjobbja! Előtte a Wolfsburg an parádés szezonja volt, de a Chelseanél nem nézett ki jól a belga. Guardiola megvette és új szintre emelte őt!
Persze, a Barca B-t nem vettem ide, teljesen más kategória.
Persze, hogy kellett tisztogatás, de ettől még a a világ legjobb játékosai voltak ott, akiknek egy része 2 éve BL-t nyert, a munkája megkezdése előtt EB-győztes lett a spanyol válogatott, ahol a kezdő fele nálunk játszott, ehhez még semmi köze nem volt. Na, ilyen keretet kapott, amelyiknek a fele épp előtte megnyerte klub és nemzeti szinten is a nagy trófeát. A világ egyik, ha nem a legjobb kerete volt akkor is a miénk, az akkorra már lassan prime felé közelítő Messit beleszámolva meg szerintem simán a legjobb is volt.

Nem kell amúgy győzködni arról, hogy remek edző, nyilván az, de azért ő a Barca B után nem nagyon töltött el évet a világ legjobb, de alsó hangon is top3-4 kerete nélkül. Ettől még ezeket a csapatokat össze kellett rakni, hisz pont ott van Manchester másik felén az ellenpélda egy szerintem alig gyengébb kerettel játszó MU személyében a PL középmezőnyében. De azért ettől még érdekelne, mit csinálna egy B vonalas csapattal. Nem egy Celtával, hanem akikkel lenne azért valami potenciál, de nem az övé a legjobb keret, és nem szerezhet meg mellé még bárkit bármikor, akit akar. PL. 5-.6., vagy a két nagy portugál csapat valamelyike, Milan, Napoli, ilyesmi. Azért ez, hogy egész karrierjében a legszűkebb elit játékosokkal és kerettel dolgozhatott, nagy könnyebbség, akármennyire kitűnő edző.

Nyilván ez nem fog kiderülni, ezzel ő kb csak veszthetne meg a szobrát rombolná. 1-2 év szünet után én is a 3-4 legnagyobb válogatott egyikének élén tudom a leginkább elképzelni. Ha addig valamiért de la Fuente menne, nyilván ott, bár erre sok esély most nem mutatkozik.

Persze lehet, hogy egy év pihi után egy elit csapat edző nélkül marad és nekidurálja magát még egyszer.
ktm
Capitá del Barça

2024.10.14. 00:32:27

Szabira megy, utana irany Miami.
Troym
Llegenda del Barça

2024.10.13. 22:29:08

Szerintem brazil szövetségi kapitány lesz.

Azért akárki, akármit mond, annak van rangja, a brazilok 22 éve nem nyertek VB-t, holott a keretük még most is top5 a világban, plusz egy nemzeti csapat jóval nyugisabb. Ha 2025-ben elvállalja, akkor a 2026 Usa-Kanada-Mexikó vb-n ott lehetne.
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.10.13. 22:20:27

bence0330 írta:
Nekem Pep pályafutásában az "nem tetszik" egyedül, hogy gyakorlatilag mindig a világ legjobb játékosai voltak alatta, a világ egyik, ha nem a legerősebb keretével rendelkezhetett. Megnézném végre egy... Tottenham-Dortmund kaliberű csapatban. Carlo bevállalta ezeket is a nagyok mellett. Nyilván erre neki semmi motivációja nem lehet kb, de kíváncsi lennék, mit alkotna.
Edzői karrierjét a Barca B kispadján kezdte, ahol nem igazán a világ akkori legjobbjaival dolgozott! Majd 2008-ban átvett egy megfáradt, szétesett keretet Rijkaardtól, ahol előbb tisztogatni kezdett, csak utána építkezni. Azon játékosok egy részét Ő tette klasszissá!
Utána már igazat adok neked, a Bayern kész volt, mikor odament! A City pedig egyértelműen úgy épült, hogy kalsszisokat vett, bár De Bruyne pont miatta lett a világ egyik legjobbja! Előtte a Wolfsburg an parádés szezonja volt, de a Chelseanél nem nézett ki jól a belga. Guardiola megvette és új szintre emelte őt!
Visca el Barca! =D>
Cseri
Entrenador del Barça

2024.10.13. 21:04:34

Pep? Ha elege van az edzősködésből,én elhoznám,hogy legyen a scout csapat feje.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330

Nekem Pep pályafutásában az "nem tetszik" egyedül, hogy gyakorlatilag mindig a világ legjobb játékosai voltak alatta, a világ egyik, ha nem a legerősebb keretével rendelkezhetett. Megnézném végre egy... Tottenham-Dortmund kaliberű csapatban. Carlo bevállalta ezeket is a nagyok mellett. Nyilván erre neki semmi motivációja nem lehet kb, de kíváncsi lennék, mit alkotna.
Peter
Director del Fútbol

2024.10.13. 18:42:12

Pep? Ez a tippmix peptippmix.... :D

Egy év pihi a City után.....kis nyugi, kivárás, hogy ezen az idő alatt milyen irányú belső késztetés válik az uralkodóvá nála (kispad bármelyik tílusa?íróasztal?teljesen más?)....majd hallgatni fog erre és ennek megfelelően dönt a mit hol és hogyan kérdésekről.....

Persze életútjából kiindulva simán benne van, hogy már ma is tudja a saját forgatókönyvét.
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.13. 17:40:44

tatesz1990 írta:
Gondolom már halottátok/olvastátok, hogy "régi, jó barátunk", Txiki Begiristain nyugdíjba vonul!
...
A kérdésem tehát az, hogy szerintetek hol látjuk majd Pep Guardiolát 2025 őszén?!
Txiki-nél én bepróbálkoznék, hogy a régi idők kedvéért nem jönne-e ide?

Pep tavaly nyilatkozta, hogy nagyobb esélyt lát arra, hogy 2025-ben lelép, minthogy marad. Szerintem szabira megy, a Barca után is pihent egyet, itt meg valami 9 évet húzott le.
Utána sok helyen nem tudnám elképzelni, Európában kb. csak nálunk vagy a spanyolok szövetségi kapitányaként. Szerintem valami keleti kiruccanás lesz a következő melója, ha edzősködik még.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
tatesz1990
Jugador del Barça

2024.10.13. 14:23:03

Deluigi írta:
2024.10.13. 12:38:40
Esetleg lásd Kloppot...
Szóval ő lesz a City Group összekötője, football koordinátora, tanácsadója?
Visca el Barca! =D>
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.10.13. 12:38:40

Esetleg lásd Kloppot...
tatesz1990
Jugador del Barça

Gondolom már halottátok/olvastátok, hogy "régi, jó barátunk", Txiki Begiristain nyugdíjba vonul! Már meg is van az utódja Hugó Viana személyében. Van esély arra, hogy ezzel a Guardiola-éra is lezárulhat Manchesterben. Viana ugyanis magával hozhatja Liszabonból Rubén Amorimot vezetőedzőnek.
A kérdésem tehát az, hogy szerintetek hol látjuk majd Pep Guardiolát 2025 őszén?! Marad? Szövetségi kapitány lesz? Marad a Premier Leagueben egy másik klubnál? Kipróbál egy másik bajnokságot (olasz?)? Visszatér a La Ligába vagy a Bundesligába? Szabadságra megy? Esetleg visszavonul ő is?
Visca el Barca! =D>
bence0330

2024.10.11. 17:26:11

Én 2-3 meccsüket láttam, és minden meccsükről 13-5 perces hosszú összefoglalót (ami azért ad némi képet), volt hogy kimagasló volt, meg volt, hogy közepes, de semmiképp sem gyenge. Csalódás max ahhoz képest lehet, amit az elmúlt 2 év jó részében mutatott.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.10.11. 15:02:11

Feast4 írta:
2024.10.11. 13:34:06

Én vagy 5-6 meccset láttam, nekem az a benyomásom, hogy full alibi futalista. Nem tudom mennyire emlékszel Arda Turan mit játszott nálunk. Úgy mozgott sokat, és úgy ért labdába, hogy valójában nem csinált semmit. Rengeteget mozog landa nélkül, de mindig takarásban van, sose lehet neki jó helyen adni a labdát, a kapu elé érkezéseikor félelmetes mit művel, közben pedig rövid oldalpassz, rövid oldalpassz, a hosszú indításai nem ülnek, ha viszi a labdát tuti belevezeti két emberbe. Szerintem a jelenlegi Pool kezdőjében messze ő a leggyengébb játékos. Ráadásul azt látom, hogy elhitte, hogy Ő Szoboszlai Dominik. Ha félretesszük a romantikus szeműveget sajna ez az igazság. A kinti sajtó is szindja mint a bokrot.

Szomorú mert nagyon szurkolok neki, de szerintem a szerebcséje annyi, hogy Slot is szerelmes bele.
Én csak pár meccsét láttam, de nekem nem tűnt sem kiugrónak, sem kutyaütőnek. Engem csak az irritál, hogy bárhogy játszik, az nso szerint szinte mindig a legjobb az egész mezőnyben. Arról mondjuk pont nem tehet, hogy ennyi ínséges év után magyar világsztár futballistát akar csinálni belőle a nemzethy sportlap.
Válasz küldése