Barca - Atl. MadridMessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.12. 13:30:16Megkaptuk a SocitOdavágó otthon
Most mi van? Mégis az Atletit kaptuk?
Sociedad - Real Madrid
Barca - Atl. MadridMessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.12. 13:30:16Megkaptuk a SocitOdavágó otthon
Most mi van? Mégis az Atletit kaptuk?
szép idők voltak de érdemes megnézni mi jött utána. Depor,Soci,Zaragoza,Mallorca,Malaga,Betis,Villareal mind szépen ment a segundába valamikor mert olyan adósságokat halmoztak fel. Nem tökéletes a rendszer, mondhatni olyan [auto_cenzúra] mint az egész rendszer de pont a dolgát elvégzi.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.09. 10:10:17Szerk: nem tudom emlékeztek e még a Valenciara Aimarral, Carew, Vicente, Szuper Deporra Maakay-Tristan, Kovacevic-Nihat féle Sociedadra, Urzaiz-Yeste, Lorrente, Etxeberria féle Bilbaora, Zaragoza Villával, Mallorca Eto'o-val, Pandianival,
https://www.transfermarkt.com/laliga/to ... lasse=alle
03/04-es góllövő lista tele nagy nevekkel
Nekem sem tetszik a rendszer, mert nincs értelme. Anyagilag akkora a szakadék a kicsik és a nagyok között, hogy ezzel a rendszerrel sem lehet a kicsiket egy szintre hozni a nagyokkal, cserébe a nagyok veszítenek az erejükből a nemzetközi porondon. Ez a modell olyan bajnokságokban működik, amelyekben az anyagi lehetőségek közel egyformák. Egy szuperligában például ragyogóan működne. Egy ilyenben viszont izgalmasabb bajnokságot nem teremt, cserébe a nagyokat tompítja nemzetközileg. Tehát a vélt előnyét, hogy a kicsiket felhozza, nem teljesíti be, hátránya viszont van.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.09. 10:10:17Ebben nem fogunk egyetérteni.
28 éve nézem a La Ligát
Én nem Getafe-Alaves roncsderbit akarok nézni, nem ezért szerettem meg a spanyol bajnokságot. Én nem tudok ennek szurkolni, hogy megmentjük a La Ligát, de add el a fél klubot, hogy regisztrálni tudd a saját nevelésű játékosaidat.
Ez nem a La Liga érdeme, hanem minden hátráltatás, akadályoztatás és alkalmatlan vezetés ellenére még mindig tud működni a bajnokság.
Kíváncsi leszek a lassan megkötendő TV-s szerződésekre, a nyáron a Ligue 1 közvetítését a kutya nem akarta megvenni. Nem a La Liga érdeme, hogy a Real (gazdálkodás), Atletico (tőkeemelés), Barca (gazdasági karok), Athletic (klub modell) még nem csúszott le a portugál bajnokság szintjére.
Igaz a balhék, játék minősége, játékvezetés a béka ... alatt van.
Én nem tudok annak tapsolni, hogy január 31-én indul az átigazolási ablak, és a foci helyett a balhékról és a pereskedésekről kell olvasni.
De legalább a Las Palmasnak is modern lesz az edzőközpontja, ha már játékosokat nem lehet igazolni
Ebben nem fogunk egyetérteni.
Mert nem akarják, hogy külföldi dömping lepje el a bajnokságot, az utánpótlásuk meg messze a legerősebb. Hasonlítsd össze a spanyolországi és angol elsőosztályú labdarúgók számát. Óriási különbséget látnál. Ezt nem akarják ők. Őszintén, hány angol van a Liverpoolban? Hány angol van a Manchester City-ben? Hány angol van a Chelsea-ben? Olyannyira leépítették magukat, hogy már edzőik sincsenek. A spanyolok ezt akarják elkerülni, és sokkal előrébb is tart a válogatottjuk. Nagyobbak a merítési lehetőségeik.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.09. 09:49:23Ez arról szól, hogy (ismét) változtatnak a szabályokon, és kicsúszhatunk az 1/1-ből.
Azon vitatkoztok hol áll a Spanyol bajnokság, amikor a téli ablakban 16. bajnokság volt átigazolások terén. Nyáron tiszta költésben (eladás/vétel) is sokadik.
De még szigorítsanak az agyament szabályaikon, hátha a kutya nem fogja nézni.
https://www.transfermarkt.com/laliga/tr ... bewerb/ES1
Nyári, téli átigazolások +24 millió eladás/vétel arány
Ez arról szól, hogy (ismét) változtatnak a szabályokon, és kicsúszhatunk az 1/1-ből.
Szót se ejtettem a BL-ről, csak a bajnokságról.
Attól még minden évben simán nyeri valaki a PL-t. A győztes változik, csak az unalom nem. A spanyol bajnokság ezzel szemben évről évre kiélezett.
Így van, nem tudom, milyen szemüveget kell felvenni, hogy ezt ne gondolja valaki tizinek. A kommentátorok pár évvel ezelőtti szinten le voltak maradva, ez van. De Barcásként is azonnal mondanám, hogy ez tizi, őszintén nem értem, min megy egyáltalán a vita, egy játékos rátaposott egy másik lábfejére, mindezt tette 16-oson belül. Vitázzanak inkább a Rüdiger féle kezezésen a Celta ellen, na ott 0% a szubjektivitás, az tizi volt és kész, rég nem kéne a Copa del Rey-ben lenniük.FcBarcelona1 írta: ↑2025.02.09. 08:32:24Szerintem is büntető. Itt azért különbséget tennék, ha hozzáér, leránt, átölel stb. (Kis szabálytalanság, Rüdiger, Kounde lerántásik), vagy ha telibe tapos, rúg valakit. Pontosan azért, mert nem (nincs ott)volt ott a labda.
Ez a mezőnyben is sima sárga.
Szerintem is büntető. Itt azért különbséget tennék, ha hozzáér, leránt, átölel stb. (Kis szabálytalanság, Rüdiger, Kounde lerántásik), vagy ha telibe tapos, rúg valakit. Pontosan azért, mert nem (nincs ott)volt ott a labda.bence0330 írta: ↑2025.02.08. 21:42:21Az egy dolog, azt mondogatták, hogy nincs ott a labda, ez már rég nem számít. Pont Vini kapott ilyen tizit, ha visszaemlékeszel. Pontosan ugyanilyet, sőt, ott a labda sokkal messzebb volt. Ezen túl meg telibe taposta Tchua a védőt, nem nagyon van miről beszélni, tiszta tizi, itt max a szabályon lehetne vitázni, de részemről egy taposás az tizi. Mezőnyben is lefújnák 10/10szer.
Szerintem sokan írják, hogy három. De ez nem arról szól, mi történik egy évben, az elmúlt pár évben a PL-nek több BL döntőse volt, mint ahány csapatnak erre esélye van Spanyolországból, mint ahány nagy csapat van Spanyolországban. Simán lehet, hogy ott valaki BL-döntőzik, a következő (vagy előző) évben meg nem kerül be a BL-be, pedig alig esett vissza egy picit. A La Ligában meg be van betonozva a 3 nagy. A PL-ben nagy a fluktuáció egy pár éves ritmusban, mert ott ha valaki botlik, rosszul igazol, rossz edzőt válasz, stb, simán lemehet a középmezőnybe, olyan sokan tolonganak már mögöttük. Mi 1-2 évig a legrosszabb időszakunkban a BL helyek közelében nem lettünk volna. A MU meg soha nem ment volna 6.-7. helynél mélyebbre kb a La Ligában. Még 1-1 csapat van, akik a 3 nagy mögött játékerőt képviselnek, a második vonalas csapatoknál van nálunk némi fluktuáció, Sevilla, Valencia, Soci, most ugye a Bilbao. Általában ezek közül évente egy még so-so erősnek mondható, hanem is egy BL-végjátékra, de utánuk van egy óriási szakadék, ahol gyenge képességű, azt durván, vagy okosan védekezve kompenzáló kiscsapatok vannak, akik megnehezítik az ember dolgát nagyok, kellemetlenek, de arra tök esélytelenek, hogy beérjenek a top3-ba, ami nálunk nem is tudom hány éve gyakorlatilag ugyanaz.gránit írta: ↑2025.02.09. 02:31:13A spanyol bajnokság ellenszurkolói nem győzik hajtogatni azt a hazugságot, hogy ez egy kétcsapatos bajnokság, miközben az egyetlen topliga, amelyben három csapat fej-fej mellett halad a bajnoki címért. De még ha igaz is lenne a kétcsapatos állítás, azzal is előrébb vannak, mint a rivális ligák. Az olasz bajnokság most még az, amelyik kiélezett. A spanyol bajnokság viszont már nagyon régóta az, és sokszor nem is két, hanem három nagyon erős bajnokesélyessel. A többi topligát jellemzően egy csapat dominálja. Így még a "kétcsapatos" jelző is a spanyol bajnokságra nézve hízelgő, és nem a riválisokra.
Kész vicc amit művelt az Atletico, egy ilyen kinyíló RM ellen konkrétan komoly helyzetig sem jutottak. Avagy mi mutattuk túl egyszerűnek a RM megszórásátbence0330 írta: ↑2025.02.08. 23:16:05Szerintem is nagyon jó lenne itt. Kb az, amit Roquétól akartunk, csak sokkal jobb. Illene ide. Nem nagyon értem, miért vetete meg ennyiért az Atleti, mármint remek játékos, és nyilván lesz jobb formában, mint mostanság, de valahogy nem érzem azt, hogy odavaló, vagy mondjuk úgy, hogy az ATMA lenne az ideális hely neki.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.08. 22:41:04Ezt a Julian Alvarezt is kimenthetnénk az ATleticobol, gólerős, mozgékony, robbanékony, jól beinduló csatárként ideális lenne![]()
Szerintem is nagyon jó lenne itt. Kb az, amit Roquétól akartunk, csak sokkal jobb. Illene ide. Nem nagyon értem, miért vetete meg ennyiért az Atleti, mármint remek játékos, és nyilván lesz jobb formában, mint mostanság, de valahogy nem érzem azt, hogy odavaló, vagy mondjuk úgy, hogy az ATMA lenne az ideális hely neki.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.08. 22:41:04Ezt a Julian Alvarezt is kimenthetnénk az ATleticobol, gólerős, mozgékony, robbanékony, jól beinduló csatárként ideális lenne![]()
95 millaert vettek, hadd boldogitsa oket, mint Felix.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.08. 22:41:04Ezt a Julian Alvarezt is kimenthetnénk az ATleticobol, gólerős, mozgékony, robbanékony, jól beinduló csatárként ideális lenne
Utolsó 7 bajnoki meccsen 1 gólt lőtt, itt már kiátkozták volna...MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.08. 22:41:04Ezt a Julian Alvarezt is kimenthetnénk az ATleticobol, gólerős, mozgékony, robbanékony, jól beinduló csatárként ideális lenne
Oblak is jöhetne vele