2025.02.09. 11:00:56
Elfogadom az álláspontotokat, igazgatok is van, de nekem, mint szurkolónak ez nem tetszik, nagyon nagyot esett a La Liga színvonala, sokszor nézhetetlen.
Kiesett a Racing, Zaragoza, Depor, Villarreal is visszaesett, de jöttek mások a helyükre, és megy minden tovább. Azaz menne, ha hagynák. A focistákat (nemrég írtam) nem érdekli, hogy a Racing, a Depor vagy a Betis, Girona fizeti meg. És láthatjuk a Valencia és a Sevilla példájából, hogy sem az FFP, sem a tulajdonosi háttér nem garancia semmire
Brentford bevétel 197 millió
Getafe 85 milllió
Szerintem akkor Bordalasnak igaza van, amikor védi a saját fociját és a nagyok költekezésére mutogat.
Ezzel a stílussal stabilan bent maradó csapat. Az igaz, hogy fetrengenek és rugdosódnak 90-ből 60 percet, de a céljaikat elérik.
Nem tudom mi lenne jobb, ha fejlődne a bajnokság, lenne jobb foci, lennének jobb játékosok, de lenne tartozás, páran kiperegnek, esetleg csődbe mennek, vagy a mostani rendszer.
Szerintem valahol a kettő között. Az sem normális, hogy a PL csapatai eladósodnak, de az sem, amit a La Liga FFP címen művel, amibe nem akarok belemenni, láthattuk az utóbbi évek balhéjait.
Szerk: Mondjuk az UEFA FFP-je jónak tűnik, amivel megfogja a PL vagy az olajos, gazdag tulajdonossal rendelkező csapatokat, a La Ligától pedig jóval engedékenyebb