Leon írta: ↑2025.04.09. 08:18:35
Teljesen felesleges örömködni. Ha nem is simán de megfordítja a Real ezt a párharcot. Lőnek gyorsan kettőt, az Arsenal bepánikol és vége.
Nem baj, a döntőig el kell jutnunk és ott szétcsapni az arcukat.
Ebben a Realban én annyira nem érzem ezt. Fejben is nagyon szét vannak esve, ez a "győztes mentalitás" meg "BL/döntő-specializmus" inkább csak lőzung, erre idén azért jobbára pont rácáfoltak. A nyolcaddöntőben is az ellenkezőjét lehetett érezni, a kupában az Atma ellen már nem biztos hogy hozták volna a hazait. Persze nincs lefutva a párharc, egy 3:0 még nem lefutott eredmény de ezek nem azok a játékosok akikben zsigerből érezni, ahogy Ancellottiban sem. Sőt ez a kapcsolat inkább akadály. Kb annyi esélyt adnék most nekik a továbbjutásra, mintha ez egy Bayernnel történt volna.
Ha valami hasonló történhetne azt inkább az Arsenal miatt tudom elképzelni. A jelenlegi BL-mezőnyben talán leginkább ők az a csapat akik ezt innen képesek elbukni, a Villát is inkább érezném magabiztosnak. Igazából még így is hatalmas szerencséje van a Realnak, ha Courtois nem mutat földöntúli bravúrokat, esetleg nem épül fel és Fran áll a kapuban vagy legalább a ziccereknél pontosabbnak az angolok, öt-hat alatt nem ússzák meg. Bár a belgát még így is többször verték, csak a "védők" kisegítettek a gólvonalon. Bár tényező lehet, hogy Saka és Rice lecserélését mennyire az óvatosság és mennyire a kényszer szülte, ne frelejtsük előbbi épp, hogy felépült egy nagyon komoly sérülésből, a kiesett kulcsjátékosaik mellett ha ők sem lesznek 100 %-osak az meghatározhatja a visszavágót.
Amitől jobban félek, hogy nyáron tartanak egy nagytakarítást és egy megfelelő edzővel, tudatosan építkezve/foltozva erősítenek. Remélem Viniciust nem adják el, még haki is lábal az idei gödörből a teljesítményét tekintve. Ha a tevések tényleg megvennék egy brutális összegért, minden adott lesz hogy koncepció alapján klasszis játékosokkal szabad kezet adva egy jó edzőnek, aki képes a potenciális tehetségekből is kihozni a maxot hosszú időre top2-es csapatuk legyen. Az új impulzus/vér/irányvonal, ami most nagyon hiányzik belőlük.
Az elődöntőben speciel én még mindig inkább az Intert szeretném. Lehet, hogy egyben vannak és kellemetlen ellenfél, de tegnap sem igazán rajtuk múlt, hogy nem fordított eredmény született. Még ennyi sérülttel, visszafogott teljesítménnyel is bőven meg volt a lehetősége a bajoroknak, hogy komoly előnnyel menjenek Milánóba. Arra nem lehet bazírozni, hogy Kane újra el lesz átkozva és sorra rontja az ajtó-ablak helyzeteket, nem az a típus. Plusz az ő játékosaikban is megvan a potenciál, hogy a védelmünk gyengeségeit kihasználják. Olyan támadókkal, mint Olise, Gnabry, Sané (Coman?) simán a védelem mögé tudnak kerülni, ahogy megfelelő technikájú embereik is vannak a hajszálpontos indításokra/kontrákra. Kompanyban lehet inkább bízni, hogy földhöz ragadt lesz és erőlteti a megszokott taktikát, nem fog alkalmazkodni, mert abban föléjük tudunk kerekedni. Ott lehet a gyenge pont, ellenkező esetben két nagy meccset kell majd játszanunk két Real meccs közé ékelve, míg ők már jó eséllyel tét nélküli meccseket játszanak, valószínűleg már Deier helyett Upamecanoval. Plusz ne felejtsük, hazai döntőért mennek. Egy ilyen párharcon én simán 50-50re számítanék, az olaszokat nagyobb eséllyel darálnánk be két meccsen, még ha szenvedve is. A PSG után a Bayern az a jelenlegi mezőnyből, akik ellen a legnehezebbnek tartanám a párharcot. De ezt is nagyban befolyásolja, hogy ennyi kulcsjátékosuk búcsúzott a szezontól.
Persze ez még hatalmas idézőjel, először vegyük a BVB-t sikerrel. Szerintem sokan elbagatellizálják ezt a párharcot. Itthon ki kellene harcolni egy magabiztos, legalább két gólos előnyt. Erre minden esélyünk megvan, főleg a meggyengült védelmükkel, de ha idegenben is mindenképp a győzelemért kell menni és nem lehet taktikázni/menedzselni, mint a Benfica ellen meleg lehet a pite. Katlan tud lenni Ha a Real esetében azt mondjuk nem szabad keverni a bajnokságot a Bl-el, a jelenlegi esetben szerintem a Dortmundra is igaz. Katlan tud lenni az IDuna Park 80 000 drukkerrel, főleg ha egy olyan meccsen fogadnak, ahol reális cél lehet a továbbjutás, a szezonban már úgyis csak ez maradt nekik. Ennek ellenére mindenképp továbbjutást várok, nagy ziccert hagynánk ki, ha most buknánk, de abban legkevésbé sem vagyok biztos, hogy sima lesz. Kivéve, ha sikerül egy komoly odavágót játszani és ellépünk 3-4 góllal.