Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért Rodri EB-győztes lett (amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, a VB-vel sem teszik), a torna MVP-je, angol bajnok, ahol Haalandok előtt, vkp-ként a csapat talán legjobbja volt. Plusz bevezették a fp-t, ahol a világ legellenszenvesebb játékosa ellen "küzdött". De még így is hajszálon múlt, hogy ki nyeri.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.06. 21:27:19Tavaly és tavalyelőtt sem BL győztes játékos kapta. Remélem lassan elfelejtik ezt a régimódi felfogást. Arra ott az UEFA év játékosa díj.bence0330 írta: ↑2025.06.06. 21:02:39Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
NL és Klub VB szerintem nem sokat befolyásol, kivéve ha PSG nyeri azt is. Remélem nem Mbappe kapja ha ők nyerik, az szerintem elég gáz lenne az idei szezonjuk után.
Rodri aranylabdája után szerintem jó esélye van Raphinhának a 3 kritérium alapján. Yamalt sokkal jobb játékosnak tartom mindkettőjüknél,(Dembelé, Raphinha) de neki lesz még esélye megnyerni, és én sem szeretném, ha 18 évesen teljesen elszállna. És azért a gólszerzésben még javulhat, de az tény, hogy a spanyol válogatott és a Barca legjobb játékosa ilyen fiatalon.
Egy meccs alapján erős következtetéseket vontál le. Főleg, hogy Yamal egy sokkal jobban összerekott válogatottban játszik, mint a franciák, ahol évek óta nincs kémia a játékosok között.Asensi írta: ↑2025.06.07. 00:37:27Amit ma megnyerhetsz, ne halaszd holnapra...
Egy Spanyol-Francia meccs után olyan kósza gondolataim támadtak, hogy
- Yamal klassziokkal jobb volt mint Dembelé vagy Mbappé
- Meg van az új CR7 Mbappé személyében? A madridista sztár, aki egy barca játékos árnyékában tengődik
Amit ma megnyerhetsz, ne halaszd holnapra...
Tavaly és tavalyelőtt sem BL győztes játékos kapta. Remélem lassan elfelejtik ezt a régimódi felfogást. Arra ott az UEFA év játékosa díj.bence0330 írta: ↑2025.06.06. 21:02:39Raphinha megérdemelné, de ha az NL meg klub vb féle bohózatokat is belevesszük, akkor valóban nem ő fogja kapni. Esélye sem volt persze az NL-el felvenni a harcot, szóval szerintem továbbra is rettentő igazságtalan ez, de hát ez van, dél-amerikai ilyen évben nem is kaphatja, ha ezt komolyan nézik, vagy max ha mindent megnyert abszolút a klubjával. Szomorú, mert ha csak azt nézem, hogy ki mit tett érte, az érdem régimódi értelmében, akkor Raphinha egy utcahosszal verné a mezőnyt. Így szerintem is már csak top5.
Csak más az egész, hogy jó a kölyök, húzza a csapatot sok meccsen, vagy adott esetben aranylabdásként húznia KELL a csapatot. Iszonyatosan ki fogják kezdeni, ha megkapja a díjat és a következő szezonban is lesz 3 olyan hónap, amikor nincs gólja. Síkideg volt most is januárra.
Ez az összefoglaló kifejezetten szimpatikus, mehetne így az aranylabdán is.Troym írta: ↑2025.05.16. 22:40:56Én ezt úgy képzelem (lehet naívan), hogy mondjuk 25-25-25-25%
- egyéni statok a játékos posztjának megfelelően
- klubcsapat eredményesség
- válogatott eredményesség
- hívjuk viselkedésnek
És akkor el lehet helyezni mindenkit a térképen.
Nálam Raphinha 25/25 egyéni stat alapon, legyen 22/25 viselkedésre, 20/25 klubcsapat eredményességre és 15/25 válogatottra, ez olyan 82/100 pont.
Salah 25/25, 23/25, 18/25, 15/25 olyan szintén 80 pont kb
Dembele viselkedése semmiképp nem rosszabb, nincsenek allűrjei, statjai a helyükön és klub és válogatott eredményessége jobb egy fokkal, mondjuk 85-90 pont, azért még kérdés a BL, klubvb és az NL.
Yamal mondjuk szerintem még egyéni statok szintjén kell, hogy javuljon.
Rodri statjai kiemelkedőek voltak a posztján, egy példakép, EB-t nyert és a City is bajnok lett tavaly.
Vini esetén szerintem egyén statok alapján sem maximum, hanem olyan 20/25, válogatottra 10/25, viselkedésre szintén, klubcsapat eredményességre meg 25/25, ez csak olyan 65/100
Egyértelmű, ez így almát a körtével, szerintem is így kéne. Van is ilyen, de az nem érdekel senkit. Amíg egy embert díjaznak, addig meg persze a focit gólra játsszák, az mindig előnyben lesz.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.16. 21:00:29Szerk: persze nem azt mondom, hogy az aranylabda igaszságos, mert a támadóknak van (volt) a legnagyobb esélye megnyerni, lehet igazságosabb lenne posztonként kiosztani
Fel is hozom.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.16. 19:07:42Inkább áthozom.
Nem nagyon érdekel a brazil válogatott, mert az argentinoknak szurkolok. Ilyen erővel Messinek is fel lehetett volna hozni, hogy nem nyert semmit a válogatottal a karrierje csúcsán.
Tavaly Viniciusnak 30 gólpontra aranylabdát követeltek.
Inkább áthozom.Troym írta: ↑2025.05.16. 15:24:23Válogatott szinten először jussanak ki a brazilok a vb-re, utána jelentkezzen Vini / Raphinha stb egy aranylabdáért, mert a világ legeredményesebb válogatottja minden idők legdurvább mélyrepülését csinálja jelenleg. Franciák, spanyolok azért ott is villognak, de még Egyiptom is legalább döntős általában kontinensszinten.
Ha ne adj isten sikerülne megnyerniük a bajnokságot és mellé a klub vbn is nagyot menne a Reál, akkor a teknőc kapja!Barcaforever írta: ↑2025.05.07. 20:03:47Most a kiesésünkkel az aranylabda is totál megjósolhatatlan, mert ha bekerülünk a döntőbe szerintem akkor Raphinha vitte volna nálam, de ha hozzuk a bajnokságot így is még egy nagyon szép évet zárhat. De ha a PSG döntőzik és nyernének akkor Dembele lenne a fő esélyes? Az Interből nem tudnék senkit se kiemelni.