Azért szerintem magát az embert kicsit érdekli. Raphinha objektív statokkal is kimutathatóan a legtöbb energiát tette a meccsekbe Európában, 1 embernek volt jobb g/a statja, és neki is csak tizikkel, kb tuti, hogy a leg clutchabb játékos volt a szezonban, a ligája MVP-je lett (egy franciánál erőssebben), és rekordot állított be a BL-ben. Ha ez az 5. helyre elég, akkor szerintem nem nagyon érti, mit lehet még tenni az ügy érdekében.

De lehet annyira tényleg őt sem érdekli.
Nálam amúgy nem ez az igazi rejtély, a két kupa, ahol neki résztvenni sem volt esélye, megpecsételte a sorsát. Nálam az igazi rejtély, hogy mi a fészkes fenét keres Vini egyáltalán a listán. A Madrid egyik leggyengébb játékosa volt tavaly, örülhet, ha a saját csapatában ott lehetne a top10-ben. Mit keres a 16. helyen? Mit keres mögötte mondjuk egy McTominay, aki a Serie A MVP-je lett és ottani bajnok? Vagy tényleg egy hellyel van előtte Gyökeres, meg Doué? Rice 27. helye hozzá képest egészen megmosolyogtató, ég és föld volt a két játékos szintje a klubjukra gyakorolt hatására, sportszerűséget még nem is említve, és az eredményeik is majdnem ugyanazok voltak, csak ugye pont ellenük jutott kicsit messzebb az Arsenal. Nevetséges teljesen, a tavalyi 2. helye is az volt, se statja nem volt kiugró, nemzeti színekben teljes zéró volt, de ez a 16. hely, vagy egyáltalán a nevezése szerintem még viccesebb. Őszintén nem tudom, hogy még egy Brahim klubra gyakorolt hatása sem volt-e nagyobb, mint az övé, de egy Bellingham is 20-on kívül, aki Mbappé mellett konstans jó teljesítménnyel tartotta őket a víz felett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy