Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Nagyon fontos volt ez a tegnapi győzelem, számomra is kisebb csoda hogy ilyen rossz formában, ennyi sérülttel, vesztes classico után csak 3 pont a hátrányunk. Teljesen nyílt még minden.
Nekünk meg:
Elche szerintem sima lesz nekik, Olympiacos sima, Girona sima, Bilbao esetleg ott billeghet, de szerintem meglesz, Celta otthon meglesz, egyedül a City lehet gáz, de szerintem azt Pep jó szokásához híven túlgondolja majd.

Nekem mindegy hogyan magyarázod.
Ja, szerethetőek, meg amúgy az elmúlt években felépítettek egy elég komoly aurát otthon, rémálom a nagyobb csapatoknak is ide jönni, kicsi a pálya, vért is isznak, de szerencsére nem olyan durvák mellette.Mascherano14 írta: ↑2025.11.09. 17:58:23Szerethető csapat a Rayo, Mbappe a kispályán csak néző, egyelőre. Egygólos meccs.
Ne haragudj, de aki így szintetizálja neked ezeket a híreket, az vagy nagyon nem érti a sportklubok gazdálkodását vagy szándékosan félre akar vezetni.FcBarcelona1 írta: ↑2025.11.09. 16:24:11Pontosan úgy, mint nálatok a nem üzemelő parkoló és koncertek elmaradása, ami miatt tavaly vagy idén nyáron (vagy mindkettő) ennek hatással kellett volna lenni az átigazolásaitokra, regisztrációkra.
A tulajdonosváltás nem nagyon érdekel, de az a "ti" bajotok.
Nem értek hozzá, de abban teljesen egyetértek, hogy a jelenlegi gazdaságpolitikai helyzet a mindenkori elnökség sara, senki másé.tibcsaninja írta: ↑2025.11.09. 12:53:45Ne haragudj, hogy realosként reagálok, de nem bírtam megállni, mert részint maga a hír, de az interpretálása is félrevezetheti azokat, akik nem jártasak a gazdaságban, de főképp a sportgazdaságban. Engem pedig - sajnos - a megváltozóban lévő foci helyett egyre inkább ez a része érdekel. A két klub gazdálkodása pedig évek óta két ellentétes pénzügyi modell szerint zajlik.
Ez az FFP-s (ugye már nem az, de ok, nevezzük így) felvetés pár nappal azután, hogy a klub bejelentette a 1,248 mrd-os bevételvárakozását, hát, szerintem legalábbis nem pontos. Leegyszerűsítve, most nagyobb arányban nőnek a bevételek, mint a kiadások.
Évek óta konzisztensen kontroll alatt vannak a bérek és az értékcsökkenések. A pénzügyi eredmény bő 20 éve nem volt negatív. A stadionfinanszírozásból maradt 30 éves hitel rendkívül alacsony kamatozású (szűk fele a ti kamatszintjeiteknek, bár az is refinanszírozva lesz, valszeg nem marad annyi) Az adósságszolgálata évi cirka 60M, azaz se likvid, se vagyoni problémát nem okoz. Nettó működési adóssága a klubnak lényegében nincsen, hiszen az elenyésző és gyakorlatilag készpénzállomány alatti szinten van.
Ettől persze még megverhettek bennünket minden évben, meg elméletileg ki is eshetünk a másodosztályba, csak jelenleg összemérhetetlen a két klub pénzügyi pályája, de nem a koboldok, a migránsok, a ligaelnökök, bírók vagy akárkik miatt, hanem az évtizedes konzisztensen példás gazdálkodásnak köszönhetően. Őszintén sajnálom, hogy ez nem jellemző a Barcára, de erről szerintem csak a mindenkori klubvezetés (most a fullkamus Laporta is) tehet, nem Tebas, Perez vagy bárki más.
Ami viszont tényleg kockázat a Real-nál, az klubmodell-váltás ötlete. Az, hogy a stadionfelújításba a hitelek mellett tényleg vontak be külső finanszírozó amerikai alapokat, csak csökkentette a költséget. De az, hogy a nemzetközi versenyhátrányra hivatkozva gondolkodnak egy példásan és eminensen működő intézmény reformján, hát az már nem ok. Ez már kockázatos, az identitásra is veszélyes lépés lenne, úgyhogy remélem, nem jön össze Florentino Pereznek. Az angolokkal szembeni hátrányt jobb lenne egy életképesebben működő Barcával, további 2-4 nagyot ugró spanyol klubbal és valami értelmezhető ligavezetéssel leküzdeni, nem a tulajdonosi modellváltással.
Ne haragudj, hogy realosként reagálok, de nem bírtam megállni, mert részint maga a hír, de az interpretálása is félrevezetheti azokat, akik nem jártasak a gazdaságban, de főképp a sportgazdaságban. Engem pedig - sajnos - a megváltozóban lévő foci helyett egyre inkább ez a része érdekel. A két klub gazdálkodása pedig évek óta két ellentétes pénzügyi modell szerint zajlik.FcBarcelona1 írta: ↑2025.11.09. 11:40:58Érdekes hír, és lehet is valóságtartalma, koncertek még most sincsenek, a parkolókat ha jól emlékszem az ellenzék megtorpedózta Madridban.
Ha ez igaz, és mégsem volt hatással az FFP helyzetükre, szerintem az a versenyheztet torzítása, és nem pl. egy Miamiban rendezendő, lefújt Barca meccs.
Errol Urbanyi Pista beszolasa jutt eszembe: “a meccset golok nelkul kell elemezni’”Chino írta: ↑2025.10.30. 14:37:54Ezekkel annyi a gond, hogy ha a végén mondjuk Koundé a helyzetét nem bénázza olyan szinten el és a vége 2:2, akkor ez az elemzés sem teljesen így néz ki, pedig az csak egy nüanszot jelentett.
De a legtöbb helyzetük sem abból adódott, hogy nem működött a feltolt védelem és mögénk kerültek volna. Az első gólon kívül nem is hiszem, hogy volt ilyen. A nem működő lescsapdáról is csak annyit, hogy 3 góljukat vették el les miatt.
Tök igazad van a lescsapdáról.
Ezekkel annyi a gond, hogy ha a végén mondjuk Koundé a helyzetét nem bénázza olyan szinten el és a vége 2:2, akkor ez az elemzés sem teljesen így néz ki, pedig az csak egy nüanszot jelentett.
Utolsó soroddal egyetértek, és örülök ha megnézted a videót, neki sok hasonló analízise van, jó content.torotam írta: ↑2025.10.28. 17:01:41
Ennyi PR, én erre gondoltam, ne adj olyan szavakat (buszozás) a soraim közé, amik nincsenek.ott.
A belinkelt videóanalíziseket pedig köszönöm.
Részemről ezzel a téma lezárva.
Reméljük sikerül hangolni a taktikán és a sérültjeink visszatérésével és Yamal formajavulásával helyrebillennek majd a jelenlegi problémák.
Szerinted valótlanság, szerintem nem, teljesen mindegy hányszor vágod még a fejemhez.PR42 írta: A kiemelt részek mindegyike valótlanság, ezért mondtam hogy tévedésben vagy.
De, szerintem a meccs több szakaszában okosan, zártan védekeztek és labdaszerzéseik uzán keresték a kontrák lehetőségeit.PR42 írta: Madridi meccsterv, Alonso munkássága
Nem védekeztek zártan, nem kontráztak.
Itt sajnos megint előveszed a fegyvered és kiforgatod a szavaim PR.PR42 írta: Ezen túl pedig kifejezzen kellemetlen hogy nem tudunk tisztességgel kikapni és gratulálni az ellenfélnek. Most vertek minket rommá és még mindig ott tartunk hogy "ááh ez a madrid gyenge, Alonso nem csinált semmit, feltették a gyorsakat aztán kész". Ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, és észre kell venni hogy teljesen máshogy játszanak mint tavaly.
Azért az nagyon nem mindegy, hogy leshatárról kiugorva 30 métert rohanhatsz egyedül a kapusra és ezt mint taktikai elem próbálod kihasználni.PR42 írta: Támadóik a leshatáron
A támadóink a leshatáron voltak? Ok, de kinek nincsenek? Mi lett volna az alternatíva, sétáljanak hátra?
A mieink is ott voltak a leshatáron, csak nem tudtak se lefutni se csellel megverni senkit, így nem értek semmit a leshatáron (se).
Nem tudom PR, én azért ezt másképp látom a profi labdarúgásban.PR42 írta: Fontos megérteni, hogy ha izomban és koncentrációban nem bírjuk, akkor tök mindegy mit kér az edző, mert így se úgy se fog menni.
Nem a buszozásra gondoltam.PR42 írta: Buszozás
Azt írtad a zárt védekezés nem egyenlő a buszozással. Igen, ez így van, de te azt írtad hogy zártan és mélyen védekezzünk, kontrára játszva. Ezt írtad. Nem forgatom ki a szavaid. Ez a buszozás definiciója. 2. kommentben már mást írsz, de ne haragudj ha én arra reagálok amit írsz, konkrétan. Mély, zárt, kontrára várva = busz.
Csapatként jók voltak, egyénileg sok volt a hiba. Mbappé bőven lőhetett volna még, ráadásul büntetőt is rontott. Güler fatális hibát vétett a gólunknál, és másoknak is voltak hátul komolyabb megingásaik. Most belefért, de jobb napjainkon ezeket megbüntettük volna.bence0330 írta: ↑2025.10.26. 19:53:48Csak annyiban nem értek egyet, hogy a Reálnak szerintem nagyon jó napja volt. Szerintem láttam idén az összes meccsüket, ilyen gyorsan, ennyire sok akarattal nem tudom, mikor játszottak, talán egyszer. Sok helyzetet alakítottak ki3, a középpályán sem voltak igazán gyengébbek, pedig ott azért magunkra tettem volna. Amikor néha mi szorítottuk be őket, kb hibátlanul védekeztek. Egységesek voltak, nem szakadtak szét a csapatrészek, mint tavaly.
torotam írta: ↑2025.10.27. 11:06:49
Miért ne ment volna?
Miért lett volna ördögtől való dolog változtatni, váratlant húzni azok után, hogy az elmúlt 4-5 meccsen folyamatosan döcög a taktikánk?
A személyeskedéseden átlépek, mely szerint óriási tévedésekben vagyok, de cserébe azt kérem, hogy ne forgasd ki a szavaim.
Senki sem írta, hogy tegyük be a buszt. Nem is vár itt ilyet senki. A zártabb védekezés nem ekvivalens a buszozással. A kontrázó taktika is lehet támadó foci, hány BL-t nyert így a madrid és még sem buszozó csapatként vannak emlegetve.
És Flick kapcsán nem utólag okoskodunk itt, kb mindenki előre borítékolta, hogy nem fog váratlant húzni és a madrid pontosan tudja mire kell készülnie. Épp Bence írta korábban, hogy az elején tuti nyelünk 1-2 gólt a taktika miatt, de remèljük többet lövünk majd. Ha ezt mi látjuk innen a fotelből, gyanítom a profi stáb is látja.
A madridi védekezés pedig: nézd vissza a második félidőt, kb 70%-ban a madrid nagyon zártan, közel a 16-osához védekezik, még Bappe is kb 40 méterre a saját kapujától, majd labdaszerzések után nem tilitoli passzok, hanem kiugratások. Csak magukra vessenek, hogy nem lett több közte, főleg mikor a végèn egy Dejong meg Casado a két utolsó emberünk.
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy buszozzunk, nem várom Flicktől, hogy adja fel a támadó focit.
Taktikai hangolásról beszéltem és arról, hogy ne legyen ennyire előre kiszámítható a játékunk, mert már nem csak egy Madrid, PSG vagy Sevilla játszik ki bennünket, hanem már egy Rayo vagy Girona is.
Én erről beszèltem.
Ami még sajnos tény: a madrid kerete jobb, erősebb, szerintem minden csapatrészben minőségibb a keretük a miénknél. Ők igazolhatnak folyamatosan és menni is akarnak hozzájuk a jó játékosok.
Nem szégyen kikapni tőlük.
A frusztrációt inkàbb az okozza, hogy előre látható volt hogyan játszàk majd ki a taktikánkat.
A kiemelt részek mindegyike valótlanság, ezért mondtam hogy tévedésben vagy. Bocsánat ha megbántott, nem megsérteni akartalak, hanem a kommented tartalmára reagáltam, azon belül arra ami hamis volt.torotam írta: ↑2025.10.26. 23:23:44
Dehogy szervezettek és nem is annyira gyorsak.
Megszerezték tavalyelőtt a Top1-es támadót MBappe személyében meg tavaly nyáron (velünk ellentétben) ők megint kiköltekezhettek és egy új védelmet vásárolhattak. De csapatként nem néznek ki jó továbbra sem.
Xabi az egyetlen értelmes (és várható) taktikát követte: zártan védekezni és kontrára, kiugratásra játszatni Bappet és Viniciust. Ez a játékuk, a fórumon ezt kb bárki előre megmondta.
Xabi felrakta a kp-ra a két fekete izmos verető emberét (Csuameni és Camavinga) megtámogatva Bellinghammel a labdaszerzések és gyors kiugratások miatt, elől pedig a két csúcsnéger támadót a leshatárra küldte, mondván ha 10ből csak 2szer nem les, akkor máris 2-0 oda.
Xabi helyében a BL-ben is ezt tolnám, de remèljük egy Arsenal, PSG, Bayern ellen ez azért kevés lesz.
Én Flick nyakába varrom most ezt a vereséget.
Sérültekkek tűzdelve a Bernabeuban húzhatott volna végre egy váratlant és mélyen visszahúzott, zárt védekezéssel plussz gyors kontrákkal meglephette volna a Realt. De nem, ő fittyen hány a világ legjobb és leggyorsabb támadóira és ismét magasan húzta meg a védővonalat. Nincs a taktikánkban semmi váratlan, sajnos nyitott könyv lettünk.
Araujot meg szvsz hiba volt erről a meccsről kihagyni, ő az egyetlen gyors belső védőnk.
A Real győzelme megérdemelt, csakis saját magukra vessenek, hogy nem tudtak lesimázni minket a stadionjukban.
Flick meg észbe kaphatna lassan, ez a keret már nem jó az öngyilkos taktikára, valamennyire is értelmes csapat röhögve kijàtszik minket.
Erősen hangolni kellene vagy a taktikán vagy a kereten. De pénz nélkül meg hogy hangoljunk a kereten?! Így a taktikán kellene hagolni...