Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.14. 13:44:25

Fecooo írta:
gonosz írta:Szerintem óriási volt ezen a tornán a magyar U-20-as válogatott, a legutóbbi meccset meg az 1. félidővel veszítettük el. Viszont így is mindin dícséretet megérdemelnek, messze túlteljesítették az elvártat, SZÉP VOLT FIÚK!!! Nem úgy, mint a nagycsapatunk. Az egy hulladék. Nem is tudom,mit vártam tőlük, amikor leültem a portugál-meccshez szurkolni (?!)....kiábrándító. már akkor ideges lettem, amikor megláttam Sanyink (Torghelle) fejét...sztem ő lenne az első ember, akit kiraknék, aztán Fülöp meg Bodnár kivételével a maradék csapatot is. Még jó, hogy utánuk a "kicsiknek" szurkolhattam, igaz elvesztettük a Ghána elleni meccset, de ez is nagy meccs volt!
Még Dzsudzsákot és Juhászt is kiraknád? hm... :oops:
sztem Dzsudzsi, Juhász, Bodnár, Buzsáky és TALÁN (ha jól fejbeverné vki, h magához térjen :x ) Hajnal lenne az, akit megtartanék a csapatból...ők meg az U20-as válogatott elegye együtt ütőképes csapatot alkotnának... ;)
Hajnalt hagyjuk...inkább. Szégyen, amit a válogatottban művel. Ő lenne, az első, akit kiraknék. Torghelle legalább küzd.
fcjoc
Entrenador del Barça

2009.10.14. 11:22:15

nemtudom, de szerintem huszti se az az ember, akit kiraknék.
"feljönne" gulácsi, debreceni, szabó, (még talán zámbó), korcsmár, kiss, gosztonyi, futács, koman, németh.
szépen összerakni, egy jó edzővel, bármi lehet.

sry ha valakit kihagytam.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.10.14. 11:05:08

gonosz írta:Szerintem óriási volt ezen a tornán a magyar U-20-as válogatott, a legutóbbi meccset meg az 1. félidővel veszítettük el. Viszont így is mindin dícséretet megérdemelnek, messze túlteljesítették az elvártat, SZÉP VOLT FIÚK!!! Nem úgy, mint a nagycsapatunk. Az egy hulladék. Nem is tudom,mit vártam tőlük, amikor leültem a portugál-meccshez szurkolni (?!)....kiábrándító. már akkor ideges lettem, amikor megláttam Sanyink (Torghelle) fejét...sztem ő lenne az első ember, akit kiraknék, aztán Fülöp meg Bodnár kivételével a maradék csapatot is. Még jó, hogy utánuk a "kicsiknek" szurkolhattam, igaz elvesztettük a Ghána elleni meccset, de ez is nagy meccs volt!
Még Dzsudzsákot és Juhászt is kiraknád? hm... :oops:
sztem Dzsudzsi, Juhász, Bodnár, Buzsáky és TALÁN (ha jól fejbeverné vki, h magához térjen :x ) Hajnal lenne az, akit megtartanék a csapatból...ők meg az U20-as válogatott elegye együtt ütőképes csapatot alkotnának... ;)
gonosz
Jugador d'estrella

2009.10.14. 10:18:29

Szerintem óriási volt ezen a tornán a magyar U-20-as válogatott, a legutóbbi meccset meg az 1. félidővel veszítettük el. Viszont így is mindin dícséretet megérdemelnek, messze túlteljesítették az elvártat, SZÉP VOLT FIÚK!!! Nem úgy, mint a nagycsapatunk. Az egy hulladék. Nem is tudom,mit vártam tőlük, amikor leültem a portugál-meccshez szurkolni (?!)....kiábrándító. már akkor ideges lettem, amikor megláttam Sanyink (Torghelle) fejét...sztem ő lenne az első ember, akit kiraknék, aztán Fülöp meg Bodnár kivételével a maradék csapatot is. Még jó, hogy utánuk a "kicsiknek" szurkolhattam, igaz elvesztettük a Ghána elleni meccset, de ez is nagy meccs volt!
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
balazsfoci
Jugador d'estrella

2009.10.14. 10:10:24

Cooltiszo írta:Fizikailag kellene szerintem főleg megedződni, szét kell futni az ellenfelet a mai fociban, ehhez viszont brutális kondi kell. Reméljük ezt minél hamarabb sikerül elsajátítaniuk.
Ezzel én nem értek egyet, mert nem szétfutni kell az ellenfelet, hanem megverni fociban. Ez az ami a Barcát oda emelte ahol vannak. Van egy régi de annál inkább örökreszóló kiváló mondás, hogy a "labda fusson ne mi". A labda gyorsabb. Én sztem inkább abban kéne fajlődni a csapatnak, hogy ütküzzenek többet. Az olaszok ellen a második gólt úgy kaptuk hogy az olasz gyerek majd félpályánál megkapta a labdát, és 3 ember vette körül de nem ütküzték le, nem csúsztak oda neki hanem kivezethette onnan. Ez még nem baj mert ott a 4 védő az egy támadó ellen aki labdával elvileg lassabb mint nélküle, de ott sem csúszott senki oda neki, pedig le kellett volna ütküzni. Sztem ez az egyetlen negatív amit ki tudok emelni a csapat játékából, a többi elem mind egy nemzetközi labdarúgó csapat formájára emlékeztet. Passzoltak, nem ívelgettek, volt fantázia a játékban, meg mertek csinálni egy-egy cselt, és nem féltek hátrafelé is játszani, mert sokszor jobb "kettőt előre egyet vissza" lépésben haladni.
socio66

2009.10.13. 22:11:57

Ehhez a csapathoz még jöjjön Babos(vagy Fülöp),Juhász,Bodnár,Dzsudzsi, Varga József,valamint Rudolf Gergő és megvan a válogatott.
Ha van egy ilyen tehetséges korosztályunk,akkor a továbbiakban mellőzni kellene a középszerű,csapatában epizódszerepet kapó(vagy annyit se..) játékosokat.
Jöjjenek a fiatalok és 3-4 év múlva ütőképes válogatottunk lehet!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.13. 22:04:51

Ami a válogatott további sorsát illeti. most van/lenne sansz arra, hogy pár éven belül legyen egy minőségi, egymásért küzdeni tudó, eredményekre képes válogatottunk. De ehhez meg kell tenni bizonyos lépéseket. Ahogy korábban is írtam. Nemhogy innen kellene beépíteni fiatalokat a felnőttekhez, hanem fordítva. Egy-két, arra érdemes felnőttet beépíteni ebbe a csapatba.
Nálunk komolyabb futballnemzetek sem tehetik meg azt a luxust, hogy nem építenek egy olyan válogatottra, amely a világ legjobbjai között van a 20 évesek között.
Hát még mi. Úgyhogy gyepesgabik, vanczákvilik, torghellesanyik, és a többiek :arrow: out.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.10.13. 21:59:22

Taktikailag meg nem igazán értem Egervárit. Azt érzem, mintha nem készítené fel a csapatot rendesen az ellenfélre, mintha nem nézné meg az ellenfél korábbi meccseit, hogy az alapján a legjobb taktikával menjünk ki a gyepre. Ezt onnan szűrtem le, hogy első félidőben harmat gyengék voltunk, de aztán, már nem először, erősen feljavultunk a 2. félidőre. Ha ez csak annak köszönhető, hogy támadóbban játszottunk, akkor miért nem azzal kezdtünk, miért erőltettük a stabil védelmet?
Hát pedig most ponthogy felkészültünk. :) Azért is kezdtünk 3 védekezőbb stílusú középpályással,h stabilabb legyen a középpályánk és jobban megszűrjük a támadásaikat.Azt hiszem ennek a következménye az,h nem tudtunk igazán építkezni.Bár a stabil védekezés nem feltétlenül jelenti azt,h nem támadunk.De láthatóan nem mertünk támadni.a legtöbbször három ember próbálta magát átverekedni a Ghánaiakon.A második félidőben annyi változott,h kijöttünk a sündisznó állásból és elkezdtünk focizni...(ez nyilván annak is köszönhető,h már kettő volt özte meg talán el is fáradt egy kicsit az ellenfél)

A másik amire készült a csapat az meg a szélek.De ott bizony megvertek minket.Általában Présinger oldalán(ugye a második gól is onnan lett) de ezen nem csodálkozom mert nyilván megviselte a srácot az első gól előtti hibája.
A mostani U20 legnagyobb baja, hogy a védői nagyon rosszak:
Ezzel nem igazán értek egyet.Debreceni,Szabó,Szekeres nagyon is jó védők sztem.(engem meglepne ha ez után a Vb után Debreceni neve nem merülne fel valami komolyabb klubnál)Inkább azt mondanám,h a szélső védőink nem a legjobbak.(bár sztem Présinger a mai hibája ellenére jó focista)És egy igazán jó védekező középpályás hiányzik a csapatból.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.13. 21:57:44

gekkodan írta:Az első félidőben miért a felnőtt csapat játszott? :roll:
Erre nem könnyű felelni. Egyik kalapban ott van az idegörlő kétszer 120 perc, ami mond fizikailag, mind mentálisan elég sokat kivett a csapatból. Ehhez jön még a tudat, hogy nélkülözni kell a szellemi vezért, a csapat egyik klasszisát, Komant, illetve a másik probléma: Németh betegen játszott. Ezt sem könnyű feldolgozni a csapat nagy részének, hisz ők sem buták, érzik hogy e két játékos nélkül azért nem ugyanarról szól a történet. Fontos lelki tényezők. Meggyőződésem, pl., hogy a ghanai játékosok önbizalma sem ugyanolyan, ha nem léphet pályára az Ayidiah gyerek.
El kellett telnie egy félidőnek, amíg végre levetkőzték a gátlásokat, és mertek játszani. De sajnos ez most nem fért bele.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.10.13. 21:54:17

Nekem is nagyképűnek tűnik Németh, ami annyira nem is érdekelne, ha nem a saját csapattársainak hisztizne, meg velük ordibálna. Nagyon nagy tehetség, és én is 10x inkább nézném őt már rég a felnőtt válogatottban mint bármelyik mostani csatárunkat, tiszta szívemből szurkolok is neki, hogy fusson be olyan karriert, amire az utóbbi 20 évben nem volt példa magyar játékostól, de nem kellene behunyt szemmel nézni sem, nem aranytojás ő, nem fog összetörni.
Ezen a meccsen nem is láttam tőle sok ilyen megmozdulást, de pl. az olaszok ellen annál többet.

Koman viszont példaadó játékos volt a vb-n, aki személyében végre megtalálhatjuk a felnőtt válogatott rég áhított karmesterét, minden adott hozzá, remélem nem sül el balul semmi vele kapcsolatban.

Grat a csapatnak az egész vb-ért így előre is, mert hihetetlen küzdeni akarásukkal akkor is kiérdemelnék a hálánkat, ha nem tudnának focizni, DE TUDNAK, nem is akárhogyan. Fizikailag kellene szerintem főleg megedződni, szét kell futni az ellenfelet a mai fociban, ehhez viszont brutális kondi kell. Reméljük ezt minél hamarabb sikerül elsajátítaniuk.

A nagyválogatottra ráfér a takarítás. A mostani csapatnak kellene nagy szerephez jutnia ott már a köv eb selejtezőn is, gondolok itt Debreczenire, Komanra, Némethre, Kissre Balajtira, Futácsra, Gosztonyira, Simon Andrásra (nagyon nagy pozitív csalódás volt nekem a 3 egyenes kieséses meccse, nagyszerű második csatár, engem Kuytre emlékeztet, ami nálam pozitívum, nagyon hasznos játékos). Minél több meccset kell ennek a csapatnak együtt játszania pár felnőttkorú játékossal kiegészítve (Dzsudzsi, Juhász). Nincs értelme folyamatos beépítésnek, mert nincs mibe beépülniük igazából. Nem temetem én a felnőtt csapatot, de akkor is olyan lehetőség adott számunkra egy ilyen U20-as csapattal, amiért megéri kockáztatni, mert ha beválik, akkor realitás lehet pár éven belül a világversenyen való játék, erre pedig nagyon vágyok, utoljára a bl-döntőn izgultam és idegeskedtem annyira mint itt mindegyik egyenes kieséses meccsen, amiért a fiúk 1000%-ig megdolgoztak.

HAJRÁ FIÚK, HAJRÁ MAGYAROK!
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.13. 21:51:35

Nagyon ugy néz ki Costa Rica lesz az ellenfél, ők sztem verhetők. A döntőben meg hajrá Ghána!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2009.10.13. 21:47:08

Ercsike írta:Engem az dühít,de borzalmasan,hogy már most olyanokat hallok,hogy MÁR CSAK a bronzért játszhatunk :(....meg hogy, CSALÓDÁST keltve kikapott a magyar válogatott Ghánától :(....könyörgöm,örüljünk már neki,h minden elképzelést túlszárnyalva a világ legjobb 4 csapatában vagyunk, ráadásul Európából egyedüliként....miért kell telhetetlennek lenni?? :? :?
<3 szép volt FIÚK <3
Bizony, de még nincs vége, lesz egy bronzmeccs! ;) Hatalmas eredményt értek el, örüljünk hát neki! Ha kikapunk a bronzmeccsen, akkor se lenne probléma, mert akkor is az U20-s vb-n a 4. lenne a magyar válogatott!!! Elképesztő, az egyetlen európai csapat, az olaszokat és a cseheket is kiverő csapat, a magyar csapat!!!

Na, örültünk eleget, akkor most szomorkodhatok egy picit. :( :D

A leginkább az bánt, hogy azt érzem, hogy nem ők nyerték meg a meccset, hanem mi veszítettük el. Az első gól ajándék volt, a második az az első vonzata is lehetett volna akár, de az okés volt. Viszont nem védekeztünk rendesen, a középpályás védekezés teljes hiányát lehetett látni. Nem voltunk elég agresszívak és nagyon védekezőleg léptünk fel. Ennek köszönhetően kevesen voltunk a támadásoknál, de nem is volt remek a védekezés. Eredmény: 2 gól, semmi rúgott. A 2. félidőben sokat javultunk, átvettük a meccs irányítását. Támadtunk, már a kp-n is és több labdát is szereztünk. Voltak jó szélső bemozgások, elfutások és a kp is jobban támogatta a támadásokat. Eredmény 2 gól. Bár egyet kaptunk még mellé, de az a még mindig gyengébb védekezés miatt volt. Úgy adogattak közöttünk, mintha bóják lettek volna a játékosok, nem léptek oda, rosszul volt szervezve.

Taktikailag meg nem igazán értem Egervárit. Azt érzem, mintha nem készítené fel a csapatot rendesen az ellenfélre, mintha nem nézné meg az ellenfél korábbi meccseit, hogy az alapján a legjobb taktikával menjünk ki a gyepre. Ezt onnan szűrtem le, hogy első félidőben harmat gyengék voltunk, de aztán, már nem először, erősen feljavultunk a 2. félidőre. Ha ez csak annak köszönhető, hogy támadóbban játszottunk, akkor miért nem azzal kezdtünk, miért erőltettük a stabil védelmet?

A mostani U20 legnagyobb baja, hogy a védői nagyon rosszak: nem helyezkednek jól a védekezéshez, bár szokott lenni nagy mentésük, néha nagyokat hibáznak (lásd csehek 1. gólja, meg a ghánaiak első gólja). Sajnos a névmemóriám nem túl jó, ezért csak Présingerről tudok konkrét véleményt írni: védő feladatát egész jól megoldja, de amint passzolni kellene elfogy a tudomány és egyből ellenfélhez adja a labdát. De ez igaz a legtöbbre vádőre, talán Korcsmár, meg Szekeres (bár mintha ő se lenne védő; szégyellem is magam amiért nem tudom megjegyezni őket pontosan :oops: ) kivétel.

Támadás építés ezért nehezebb is az átlagosnál, mert sokszor már olyan nehéz helyzetbe kerül a középpályás, hogy nem tudja jól továbbadni, vagy el se jut a támadóhoz a játékszer. De amint jobban támadunk, amint több segítség van kp-n egyből veszélyesek leszünk, nagyobb eséllyel tartjuk meg a a labdát és akkor már jól építkezünk.

Alapvetően 2 dologban változtatnék: kidobnék pár védőt, meg támadóbb csapatot küldenék a pályára, mert eddig jobban teljesítettünk amikor többet támadtunk.

Azért remélem a hossza ellenére is elolvastad. ;) :)
gekkodan
Director del Fútbol

2009.10.13. 21:42:08

Az első félidőben miért a felnőtt csapat játszott? :roll:
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2009.10.13. 21:40:37

LG írta:
caskbarca írta:
Ha Németh Krisztián, nagyképű,gyenge,szerencsétlen akkor mit keres a Liverpoolba? (kölcsönbe az AEK Athénnál) . Tény, hogy nem tudott a VB-n hatalmas teljesítményt nyújtani, de olaszország ellen mégis továbblőtt minket, és mégis csak kellett az olaszok ellen egy 1.percben kiharcolt tizeneggyes, hogy legalább hosszabbítás legyen. És lőtt 3 gólt, akkor nézzük már meg, hogy rajta kívűl és Koman-on kívül, ki hány gólt lőtt? és akkor szidjuk Némethet :wink:
A tehetségével nincs baj a gyereknek, de valóban hatalmas arca van, ezen jó lenne ha változtatna, mert később a játékára is rossz hatással lehet.
Továbbra is várnék KONKRÉTUMOT a nagyképűségével, meg a nagy arcával kapcsolatban. Németh állítólagos nagy arca olyan mint a Loch Ness-i szörny: Mindenki beszél róla, de senki sem látta. Pontosabban egyetlen olyan megnyílvánulásáról sem tudok, ami arra vallana, hogy nagy arca van. Miből jön le? Ahogy fut? Komolyan vicc már...
Szerk: Közben látom, Bányász is erre vár válszt...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.10.13. 21:34:05

mademan!

Most már másról beszélünk sztem. :) Most már teljesítményt elemzel meg ilyenek.Viszont én csak arra reagáltam,h "tele a t*köd a bazi nagy arcával."Azzal nem foglalkoztam,h mit nyújtott a Vb-n csak a megjegyzésedre reagáltam.

Akik még szajkózzák azoktól továbbra is kérdezem,h miért nagyképű?Vagyis miben nyilvánul ez meg?Mi hátránya van ebből neki vagy nekünk?Melyek azok a dolgai amiből leszűrtétek ezt?
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Mikaos
Director del Fútbol

2009.10.13. 21:16:27

senkialfonz40 írta: Igazad van és tudom, hol a helyünk a világ labdarúgásában, de, amikor az itthoni meccseinket nyernünk kell, akkor nem a mi játékunk az egy helyzetből egyet belőni taktika. Jobban fel kell vállalnunk a támadást, mert mindhárom meccsen(a románok ellenit is ide sorolom) ugyanazt a játékot láttam, egyszerűen nem éreztem a gólt a csapatban! Azt gondolom, a kötelezők behúzása után, ha már a kapitánynak az a véleménye, hogy nem vagyunk világverő válogatott, több kockázatot kellett volna vállalnunk, ha nyerni akarunk. ...
Vajon képesek lettünk volna támadni? A portugálok ellen -attól függetlenül, hogy mi volt a taktikánk- ugyanazt csináltuk, mint ma a fiatalok az első félidőben: 2 passz után eladtuk a labdát.
Pedig a defenzív foci képes lenne a sikerre, ha megfelelő emberek lennének a pályán, lásd legjobb példa: Chelsea. Nem viszik túlzásba a támadásokat (akárcsak mi), viszont ők 3 passzból eljutnak az ellenfél kapujáig, és általában be tudják fejezni kapuralövéssel az akciót. Tehát én azt mondom, hogy elsősorban nem a taktika befolyásolja/ta a magyar csapat játékát (pl. a portugálok ellen), hanem a technikai, fizikai, lelki, stb hátrány, aminek köszönhetően például nem tudtunk épkézláb passzokat adni.
Én úgy gondolom, hogy ez a felnőtt válogatott nem lenne képes kreatív, támadójátékra egy erős csapat ellen, ugyanis nincs meg a labda-biztonsága a játékosoknak. Ilyenkor viszont csak a defenzív taktika jöhet szóba, hogy ne legyen 0-7 a meccs végeredménye, és lehetőleg kontrákkal, szabadrúgásokkal elérni 1 pontot, vagy 1gólos győzelmet. Nyílt sisakos harcban a gyengébb képességű csapat elveszik a nagy csapat ellen, ez 100%.
Megint a Barcát hoznám fel, mert amelyik kis csapat ellenünk tisztességesen, nyíltan játszik: általában 4-5 kapott gólnál kevesebbel nem ússza meg. Míg pl. a tömörülő csapatok ellen általában csak 1 góllal tudunk nyerni, olykor viszont meglepnek minket egy döntetlennel, vagy szerencsével: akár győzelemmel is.
(Remélem, érthetően vázoltam fel, hogy mire gondolok.)
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.10.13. 21:14:26

caskbarca írta:
Ha Németh Krisztián, nagyképű,gyenge,szerencsétlen akkor mit keres a Liverpoolba? (kölcsönbe az AEK Athénnál) . Tény, hogy nem tudott a VB-n hatalmas teljesítményt nyújtani, de olaszország ellen mégis továbblőtt minket, és mégis csak kellett az olaszok ellen egy 1.percben kiharcolt tizeneggyes, hogy legalább hosszabbítás legyen. És lőtt 3 gólt, akkor nézzük már meg, hogy rajta kívűl és Koman-on kívül, ki hány gólt lőtt? és akkor szidjuk Némethet :wink:
A tehetségével nincs baj a gyereknek, de valóban hatalmas arca van, ezen jó lenne ha változtatna, mert később a játékára is rossz hatással lehet.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.13. 20:56:50

Mikaos írta: Én úgy gondolom,hogy nem szégyen a defenzív foci egy kis csapatnál. (Pedig én alapból ellenzem ezt a játékot, de azt leginkább csak a "nagyoknál"). Magunkba kell nézni, és bevallani, hogy igen: a magyar válogatott jelenleg kis csapatnak számít a világ viszonylatában évek óta. Én úgy gondolom, hogy ezt -helyesen- megtette Koeman. De már Várhidi is így gondolkodott.
Apró lépésekben kell haladni. És ez a fiatal csapat lelki ereje óriási előny lehet a későbbiekben. Vesd össze a hitgyülis Gera váltakozó hangulatával, vagy Hajnal fizikai-lelki összeomlásaival (ha nem megy a csapatnak). Jó focisták pedig, de lelki erő nélkül nem megy a játék, és erre tökéletes példa volt az U20-as VB, vagyis ellenpélda, mert ők küzdöttek végig.
A taktikai hiba csak egy dolog a sok közül, szerintem a munka eredménye leginkább az X-16 év között zajlik le. Barca-szurkolóknak nem kell mondanom különösebben, hogy mire gondolok, hisz a Barca játékosai olyan közegben nevelkednek kisgyerekkoruktól kezdve, hogy 90%os pontossággal passzolnak. Ezt nem lehet 30 évesen megtanulni, és akárki a szövetségi kapitány: nem képes varázsolni ilyen közegben.
Igazad van és tudom, hol a helyünk a világ labdarúgásában, de, amikor az itthoni meccseinket nyernünk kell, akkor nem a mi játékunk az egy helyzetből egyet belőni taktika. Jobban fel kell vállalnunk a támadást, mert mindhárom meccsen(a románok ellenit is ide sorolom) ugyanazt a játékot láttam, egyszerűen nem éreztem a gólt a csapatban! Azt gondolom, a kötelezők behúzása után, ha már a kapitánynak az a véleménye, hogy nem vagyunk világverő válogatott, több kockázatot kellett volna vállalnunk, ha nyerni akarunk. Ha jó az iksz, akkor nem, akkor azt kell játszani, amit játszottunk, de mi állítólag ki akartunk jutni a vébére? Nem vagyok idióta vérmes szurkoló, de nem volt veszítenivalónk, mert ezzel a deffenzív focival egyszerűen nincs mit keresnünk. Mi nem vagyunk Olaszország és még nekik sem sikerül mindig. És ezt a kapitánynak tudnia kellene, ha a három meccsből egyiken láttam volna valami biztatót, akkor azt mondom a másik kettőn nem jött ki a lépés, de ugyanaz a kép, majdnem a 0-val egyenlő. A legszörnyűbb az egészben az, hogy még csak fel sem idegesítettem magam, pedig kint voltam mindegyiken, a hangulat fantasztikus volt, de mintha nem lepett volna meg a teljesítmény. Nem vagyok már gyerek, nem várok csodát, de ennél azért többet! :?
Ercsike
Barça B

2009.10.13. 20:54:44

Engem az dühít,de borzalmasan,hogy már most olyanokat hallok,hogy MÁR CSAK a bronzért játszhatunk :(....meg hogy, CSALÓDÁST keltve kikapott a magyar válogatott Ghánától :(....könyörgöm,örüljünk már neki,h minden elképzelést túlszárnyalva a világ legjobb 4 csapatában vagyunk, ráadásul Európából egyedüliként....miért kell telhetetlennek lenni?? :? :?
<3 szép volt FIÚK <3
"Katalán a szív, kék a lélek, BARCELONA FAN maradok,amíg élek!"
caskbarca
Jugador del Barça

2009.10.13. 20:31:23

Bányász írta:
mademan írta:itt máris jelezném Bányász kollégának hogy Németh Krisztiánnal meg a bazi nagy arcával nekem is tele van a t.ököm

Kép

Két szót ismerek mindig és soha Fradista mindig újpesti soha!
Visca el Barca!Visca Cataluna! Més Que Un Club!
Magyar vagyok és Büszke vagyok rá!
Rip Kurt Cobain 1967-1994
Mikaos
Director del Fútbol

2009.10.13. 20:09:54

senkialfonz40 írta: A felnőttek meccseire megtelt a Népstadion, itthon nyerni kellett volna mindkét hazai meccsen és NEM LŐTTÜNK KAPURA!!!! Engem nem érdekel, ha kikapunk 3 góllal itthon, de támadjunk és legyünk a meccsben (ne csak fizikailag), sza..ssuk be az ellenfelet és ne mi legyünk tele gatyával a pályán! Én, amit a felnőtt válogatottól hiányolok az az előre játékban való egy-egyezés felvállalásának hiánya! És úgy látszik, amíg "kúman" lesz a kapitány addig deffenzív focival kell eredményt elérnünk! :(
Én úgy gondolom,hogy nem szégyen a defenzív foci egy kis csapatnál. (Pedig én alapból ellenzem ezt a játékot, de azt leginkább csak a "nagyoknál"). Magunkba kell nézni, és bevallani, hogy igen: a magyar válogatott jelenleg kis csapatnak számít a világ viszonylatában évek óta. Én úgy gondolom, hogy ezt -helyesen- megtette Koeman. De már Várhidi is így gondolkodott.
Apró lépésekben kell haladni. És ez a fiatal csapat lelki ereje óriási előny lehet a későbbiekben. Vesd össze a hitgyülis Gera váltakozó hangulatával, vagy Hajnal fizikai-lelki összeomlásaival (ha nem megy a csapatnak). Jó focisták pedig, de lelki erő nélkül nem megy a játék, és erre tökéletes példa volt az U20-as VB, vagyis ellenpélda, mert ők küzdöttek végig.
A taktikai hiba csak egy dolog a sok közül, szerintem a munka eredménye leginkább az X-16 év között zajlik le. Barca-szurkolóknak nem kell mondanom különösebben, hogy mire gondolok, hisz a Barca játékosai olyan közegben nevelkednek kisgyerekkoruktól kezdve, hogy 90%os pontossággal passzolnak. Ezt nem lehet 30 évesen megtanulni, és akárki a szövetségi kapitány: nem képes varázsolni ilyen közegben.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.10.13. 19:52:34

Nem láttam az első félidőt, a "szpíker" azt mondta, a 0-nál kicsit gyengébb produkció volt magyar részről. :(
Lehet, hogy igazat mondott, majd később esetleg megnézem, és tudjuk, hogy a vereség a játék része, amíg két csapat van, az egyik vesztesen fog elvonulni, amikor döntetlen nem lehet az eredmény.
DE, HA A MAGYAR VÁLOGATOTTRÓL BESZÉLÜNK MINDIG SZERETNÉM, HA ÍGY TUDNÁNK ELBUKNI, AMIKOR EL KELL BUKNUNK!!!! :twisted:
Ezek a FIÚK már most előrébb járnak mentalitásban, mint felnőtt válogatott társaik, és engem nem érdekel, hogy esetleg valakik gyengébb képességűek, mert csúsztak-másztak a győzelemért és csak minimális szerencsére lett volna szükség a jobb eredményhez!
Én teljesen hitemet vesztettem a MAGYAR labdarúgást illetően, de ez a VÁLOGATOTT (csupa nagybetűvel) visszaadott valamit!

A felnőttek meccseire megtelt a Népstadion, itthon nyerni kellett volna mindkét hazai meccsen és NEM LŐTTÜNK KAPURA!!!! Engem nem érdekel, ha kikapunk 3 góllal itthon, de támadjunk és legyünk a meccsben (ne csak fizikailag), sza..ssuk be az ellenfelet és ne mi legyünk tele gatyával a pályán! Én, amit a felnőtt válogatottól hiányolok az az előre játékban való egy-egyezés felvállalásának hiánya! És úgy látszik, amíg "kúman" lesz a kapitány addig deffenzív focival kell eredményt elérnünk! :(
Sanama
Llegenda del Barça

2009.10.13. 19:39:58

Nagyon szép eredmény !

Én Honduras elleni zakó után nem hittem volna,hogy idáig eljut a csapat.
Le a kalappal a srácok előtt!

Lehetett volna jobban odafigyelni,de Ghána megérdemelten nyert szerintem!

Így tovább, remélem nem kallódnak el ezek a srácok !
mademan
Capitá del Barça

2009.10.13. 19:37:02

Bányásznak!

Szabicsot, Torghellét meg Hajnalt ne hozzuk ide!!! ők teljesen mások (amúgy ők is mehetnek a sunyiba)

Németh Krisztián vb teljesítményét megvizsgálva a következőket szeretném kiemelni:

- az olaszok elleni meccsen tényleg nagyot alkotott, kapott két kiváló labdát amit aztán gólra váltott 2 olyan szituáció után amit 1az1ben oldott meg a kapussal szemben!

de előtte:

- Honduras ellen semmi, csak 1 állítólagos részleges bokaszalag-sérülés amiből 5 nap alatt látványosan felépült. Végül is láttunk orvosi csodákat
- az arabok ellen azt hiszem lőtt egy gólt, de nekem azon a meccsen a rengeteg hisztije maradt meg amiket rendszeresen bemutatott
- csehek ellen azt hiszem mindenki csak arra a fantasztikus 11-re emlékszik
- ma az első félidőben németh krisztiánnal nem volt kapurálövésünk, nélküle a másodikban lőttünk 2 gólt! nyilván ez egy szélsőséges kép de nagyjából jellemzi a mai teljesítményét

abban egyetértek veled hogy a magyar focinak szüksége van egy vagány,önbizalomtól duzzadó Némethre, de azt be kell látni hogy németh egyiptomi teljesítménye ezt meg sem közelíti
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
Barcaádám
Capitá del Barça

2009.10.13. 19:35:10

már eddig is észre vettem hogy a védekezésük nem jó... annyira területet fognak az hogy vicc embert meg se támadják hagyják őket passzolgatni.. a szélek nincsenek lezárva is a tisztázott labdák mind a Ghánaiaké mivel akik előre mentek nem lépnek vissza ezért nagy űr van a védősor és vkp sor és a támadók között..Ennek ellenére sikerült felállni és gólokat szerezni de most ez van..nem baj ebből a csapatból lehet valami ez a csapat tud támadni van benne elképzelés fejlődő képes!ezzel szemben az 'A' ... hát tudja mindenki..

nem jött össze a döntő kár érte de a bronzértem is hatalmas eredmény a mai magyar focinak!

hajrá magyar u20!
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Válasz küldése