2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Hajnalt hagyjuk...inkább. Szégyen, amit a válogatottban művel. Ő lenne, az első, akit kiraknék. Torghelle legalább küzd.Fecooo írta:Még Dzsudzsákot és Juhászt is kiraknád? hm...gonosz írta:Szerintem óriási volt ezen a tornán a magyar U-20-as válogatott, a legutóbbi meccset meg az 1. félidővel veszítettük el. Viszont így is mindin dícséretet megérdemelnek, messze túlteljesítették az elvártat, SZÉP VOLT FIÚK!!! Nem úgy, mint a nagycsapatunk. Az egy hulladék. Nem is tudom,mit vártam tőlük, amikor leültem a portugál-meccshez szurkolni (?!)....kiábrándító. már akkor ideges lettem, amikor megláttam Sanyink (Torghelle) fejét...sztem ő lenne az első ember, akit kiraknék, aztán Fülöp meg Bodnár kivételével a maradék csapatot is. Még jó, hogy utánuk a "kicsiknek" szurkolhattam, igaz elvesztettük a Ghána elleni meccset, de ez is nagy meccs volt!![]()
sztem Dzsudzsi, Juhász, Bodnár, Buzsáky és TALÁN (ha jól fejbeverné vki, h magához térjen) Hajnal lenne az, akit megtartanék a csapatból...ők meg az U20-as válogatott elegye együtt ütőképes csapatot alkotnának...
Még Dzsudzsákot és Juhászt is kiraknád? hm...gonosz írta:Szerintem óriási volt ezen a tornán a magyar U-20-as válogatott, a legutóbbi meccset meg az 1. félidővel veszítettük el. Viszont így is mindin dícséretet megérdemelnek, messze túlteljesítették az elvártat, SZÉP VOLT FIÚK!!! Nem úgy, mint a nagycsapatunk. Az egy hulladék. Nem is tudom,mit vártam tőlük, amikor leültem a portugál-meccshez szurkolni (?!)....kiábrándító. már akkor ideges lettem, amikor megláttam Sanyink (Torghelle) fejét...sztem ő lenne az első ember, akit kiraknék, aztán Fülöp meg Bodnár kivételével a maradék csapatot is. Még jó, hogy utánuk a "kicsiknek" szurkolhattam, igaz elvesztettük a Ghána elleni meccset, de ez is nagy meccs volt!
Ezzel én nem értek egyet, mert nem szétfutni kell az ellenfelet, hanem megverni fociban. Ez az ami a Barcát oda emelte ahol vannak. Van egy régi de annál inkább örökreszóló kiváló mondás, hogy a "labda fusson ne mi". A labda gyorsabb. Én sztem inkább abban kéne fajlődni a csapatnak, hogy ütküzzenek többet. Az olaszok ellen a második gólt úgy kaptuk hogy az olasz gyerek majd félpályánál megkapta a labdát, és 3 ember vette körül de nem ütküzték le, nem csúsztak oda neki hanem kivezethette onnan. Ez még nem baj mert ott a 4 védő az egy támadó ellen aki labdával elvileg lassabb mint nélküle, de ott sem csúszott senki oda neki, pedig le kellett volna ütküzni. Sztem ez az egyetlen negatív amit ki tudok emelni a csapat játékából, a többi elem mind egy nemzetközi labdarúgó csapat formájára emlékeztet. Passzoltak, nem ívelgettek, volt fantázia a játékban, meg mertek csinálni egy-egy cselt, és nem féltek hátrafelé is játszani, mert sokszor jobb "kettőt előre egyet vissza" lépésben haladni.Cooltiszo írta:Fizikailag kellene szerintem főleg megedződni, szét kell futni az ellenfelet a mai fociban, ehhez viszont brutális kondi kell. Reméljük ezt minél hamarabb sikerül elsajátítaniuk.
Hát pedig most ponthogy felkészültünk.Taktikailag meg nem igazán értem Egervárit. Azt érzem, mintha nem készítené fel a csapatot rendesen az ellenfélre, mintha nem nézné meg az ellenfél korábbi meccseit, hogy az alapján a legjobb taktikával menjünk ki a gyepre. Ezt onnan szűrtem le, hogy első félidőben harmat gyengék voltunk, de aztán, már nem először, erősen feljavultunk a 2. félidőre. Ha ez csak annak köszönhető, hogy támadóbban játszottunk, akkor miért nem azzal kezdtünk, miért erőltettük a stabil védelmet?
Ezzel nem igazán értek egyet.Debreceni,Szabó,Szekeres nagyon is jó védők sztem.(engem meglepne ha ez után a Vb után Debreceni neve nem merülne fel valami komolyabb klubnál)Inkább azt mondanám,h a szélső védőink nem a legjobbak.(bár sztem Présinger a mai hibája ellenére jó focista)És egy igazán jó védekező középpályás hiányzik a csapatból.A mostani U20 legnagyobb baja, hogy a védői nagyon rosszak:
Erre nem könnyű felelni. Egyik kalapban ott van az idegörlő kétszer 120 perc, ami mond fizikailag, mind mentálisan elég sokat kivett a csapatból. Ehhez jön még a tudat, hogy nélkülözni kell a szellemi vezért, a csapat egyik klasszisát, Komant, illetve a másik probléma: Németh betegen játszott. Ezt sem könnyű feldolgozni a csapat nagy részének, hisz ők sem buták, érzik hogy e két játékos nélkül azért nem ugyanarról szól a történet. Fontos lelki tényezők. Meggyőződésem, pl., hogy a ghanai játékosok önbizalma sem ugyanolyan, ha nem léphet pályára az Ayidiah gyerek.gekkodan írta:Az első félidőben miért a felnőtt csapat játszott?
Bizony, de még nincs vége, lesz egy bronzmeccs!Ercsike írta:Engem az dühít,de borzalmasan,hogy már most olyanokat hallok,hogy MÁR CSAK a bronzért játszhatunk....meg hogy, CSALÓDÁST keltve kikapott a magyar válogatott Ghánától
....könyörgöm,örüljünk már neki,h minden elképzelést túlszárnyalva a világ legjobb 4 csapatában vagyunk, ráadásul Európából egyedüliként....miért kell telhetetlennek lenni??
![]()
![]()
<3 szép volt FIÚK <3
Továbbra is várnék KONKRÉTUMOT a nagyképűségével, meg a nagy arcával kapcsolatban. Németh állítólagos nagy arca olyan mint a Loch Ness-i szörny: Mindenki beszél róla, de senki sem látta. Pontosabban egyetlen olyan megnyílvánulásáról sem tudok, ami arra vallana, hogy nagy arca van. Miből jön le? Ahogy fut? Komolyan vicc már...LG írta:A tehetségével nincs baj a gyereknek, de valóban hatalmas arca van, ezen jó lenne ha változtatna, mert később a játékára is rossz hatással lehet.caskbarca írta:
Ha Németh Krisztián, nagyképű,gyenge,szerencsétlen akkor mit keres a Liverpoolba? (kölcsönbe az AEK Athénnál) . Tény, hogy nem tudott a VB-n hatalmas teljesítményt nyújtani, de olaszország ellen mégis továbblőtt minket, és mégis csak kellett az olaszok ellen egy 1.percben kiharcolt tizeneggyes, hogy legalább hosszabbítás legyen. És lőtt 3 gólt, akkor nézzük már meg, hogy rajta kívűl és Koman-on kívül, ki hány gólt lőtt? és akkor szidjuk Némethet
Vajon képesek lettünk volna támadni? A portugálok ellen -attól függetlenül, hogy mi volt a taktikánk- ugyanazt csináltuk, mint ma a fiatalok az első félidőben: 2 passz után eladtuk a labdát.senkialfonz40 írta: Igazad van és tudom, hol a helyünk a világ labdarúgásában, de, amikor az itthoni meccseinket nyernünk kell, akkor nem a mi játékunk az egy helyzetből egyet belőni taktika. Jobban fel kell vállalnunk a támadást, mert mindhárom meccsen(a románok ellenit is ide sorolom) ugyanazt a játékot láttam, egyszerűen nem éreztem a gólt a csapatban! Azt gondolom, a kötelezők behúzása után, ha már a kapitánynak az a véleménye, hogy nem vagyunk világverő válogatott, több kockázatot kellett volna vállalnunk, ha nyerni akarunk. ...
A tehetségével nincs baj a gyereknek, de valóban hatalmas arca van, ezen jó lenne ha változtatna, mert később a játékára is rossz hatással lehet.caskbarca írta:
Ha Németh Krisztián, nagyképű,gyenge,szerencsétlen akkor mit keres a Liverpoolba? (kölcsönbe az AEK Athénnál) . Tény, hogy nem tudott a VB-n hatalmas teljesítményt nyújtani, de olaszország ellen mégis továbblőtt minket, és mégis csak kellett az olaszok ellen egy 1.percben kiharcolt tizeneggyes, hogy legalább hosszabbítás legyen. És lőtt 3 gólt, akkor nézzük már meg, hogy rajta kívűl és Koman-on kívül, ki hány gólt lőtt? és akkor szidjuk Némethet
Igazad van és tudom, hol a helyünk a világ labdarúgásában, de, amikor az itthoni meccseinket nyernünk kell, akkor nem a mi játékunk az egy helyzetből egyet belőni taktika. Jobban fel kell vállalnunk a támadást, mert mindhárom meccsen(a románok ellenit is ide sorolom) ugyanazt a játékot láttam, egyszerűen nem éreztem a gólt a csapatban! Azt gondolom, a kötelezők behúzása után, ha már a kapitánynak az a véleménye, hogy nem vagyunk világverő válogatott, több kockázatot kellett volna vállalnunk, ha nyerni akarunk. Ha jó az iksz, akkor nem, akkor azt kell játszani, amit játszottunk, de mi állítólag ki akartunk jutni a vébére? Nem vagyok idióta vérmes szurkoló, de nem volt veszítenivalónk, mert ezzel a deffenzív focival egyszerűen nincs mit keresnünk. Mi nem vagyunk Olaszország és még nekik sem sikerül mindig. És ezt a kapitánynak tudnia kellene, ha a három meccsből egyiken láttam volna valami biztatót, akkor azt mondom a másik kettőn nem jött ki a lépés, de ugyanaz a kép, majdnem a 0-val egyenlő. A legszörnyűbb az egészben az, hogy még csak fel sem idegesítettem magam, pedig kint voltam mindegyiken, a hangulat fantasztikus volt, de mintha nem lepett volna meg a teljesítmény. Nem vagyok már gyerek, nem várok csodát, de ennél azért többet!Mikaos írta: Én úgy gondolom,hogy nem szégyen a defenzív foci egy kis csapatnál. (Pedig én alapból ellenzem ezt a játékot, de azt leginkább csak a "nagyoknál"). Magunkba kell nézni, és bevallani, hogy igen: a magyar válogatott jelenleg kis csapatnak számít a világ viszonylatában évek óta. Én úgy gondolom, hogy ezt -helyesen- megtette Koeman. De már Várhidi is így gondolkodott.
Apró lépésekben kell haladni. És ez a fiatal csapat lelki ereje óriási előny lehet a későbbiekben. Vesd össze a hitgyülis Gera váltakozó hangulatával, vagy Hajnal fizikai-lelki összeomlásaival (ha nem megy a csapatnak). Jó focisták pedig, de lelki erő nélkül nem megy a játék, és erre tökéletes példa volt az U20-as VB, vagyis ellenpélda, mert ők küzdöttek végig.
A taktikai hiba csak egy dolog a sok közül, szerintem a munka eredménye leginkább az X-16 év között zajlik le. Barca-szurkolóknak nem kell mondanom különösebben, hogy mire gondolok, hisz a Barca játékosai olyan közegben nevelkednek kisgyerekkoruktól kezdve, hogy 90%os pontossággal passzolnak. Ezt nem lehet 30 évesen megtanulni, és akárki a szövetségi kapitány: nem képes varázsolni ilyen közegben.
Bányász írta:mademan írta:itt máris jelezném Bányász kollégának hogy Németh Krisztiánnal meg a bazi nagy arcával nekem is tele van a t.ököm
Én úgy gondolom,hogy nem szégyen a defenzív foci egy kis csapatnál. (Pedig én alapból ellenzem ezt a játékot, de azt leginkább csak a "nagyoknál"). Magunkba kell nézni, és bevallani, hogy igen: a magyar válogatott jelenleg kis csapatnak számít a világ viszonylatában évek óta. Én úgy gondolom, hogy ezt -helyesen- megtette Koeman. De már Várhidi is így gondolkodott.senkialfonz40 írta: A felnőttek meccseire megtelt a Népstadion, itthon nyerni kellett volna mindkét hazai meccsen és NEM LŐTTÜNK KAPURA!!!! Engem nem érdekel, ha kikapunk 3 góllal itthon, de támadjunk és legyünk a meccsben (ne csak fizikailag), sza..ssuk be az ellenfelet és ne mi legyünk tele gatyával a pályán! Én, amit a felnőtt válogatottól hiányolok az az előre játékban való egy-egyezés felvállalásának hiánya! És úgy látszik, amíg "kúman" lesz a kapitány addig deffenzív focival kell eredményt elérnünk!