Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ugyanez fogalmazódott meg bennem is.Én is emlékeztem arra amire szieszta, és csak a miheztartás végett (meg mert megvádoltátok hogy dobálózik kitalációkkal) vissza is kerestem:
http://soccernet.espn.go.com/players/ga ... 09&cc=5739
Dani Alves statisztikái tavalyról. 5. sárgája a Primerában a Mallorca (2010. március 27) ellen. Következő fellépése neki ugye a Real elleni, de a csapat még játszott Bilbaoban. Ez szombaton volt, másnap meghúzta ugyanezt a Real is. Csak mivel akkor az edző neve nem Mourinho hanem Guardiola és Pellegrini volt, nem kapott az egész nagy visszhangot. És még csak nem is az volt az első ilyen eset a focitörténelemben, de dátumos példával többel nem szolgálhatok Very Happy .
Egyébként én személy szerint nem értem az ezzel kapcsolatos "sportszerűtlenség" véleményeket. Kinek csinált ezzel rosszat Ramos vagy Alonso? Ha Forma-1-ben valaki motort cserél, és cserébe hátrébbról indul, az sportszerűtlen? Megszeg egy szabályt (időt húz), majd vállalja a büntetést. Mondom ezt úgy, hogy elég érzékeny vagyok a sportszerűtlenségre, vannak olyan játékosaink akik jellemével sosem fogok tudni megbarátkozni. Bele lehet ebbe magyarázni hogy a szabály mit és miért hivatott védeni, de a focinak nincs alkotmánya (még Very Happy) . Ha eljön majd a pillanat, hogy a bíók/nézők többségének elege lesz ebből (vagy bármi másból) szabályt kell változtatni.
De mindegy is, összegezve: túl van ez lihegve sztem, lásd első bekezdés.
Hát szerintem egy két meccses eltiltás a jövőbeni hasonlóan cinikus és átlátszó tettek elkerülése végett indokolt lenne. Viszont félek tőle, hogy ezeknek a csapatnak már olyan befolyása van, hogy ez nem fog megtörténni.Capon írta:Azért azon nagyot röhögnék ha ki....ból nem 1 hanem 2 meccses eltiltást kapnának. Oké, hogy el lehet játszani ezt a kiállítósdit és el is szokták minden következmény nélkül nem igen szólnak érte, de gyors egymásutánban már kicsit pofátlanság szaga van a dolognak.
Mondok egy példát ez nekem hogy jön le: Oda állsz az UEFA elé és mivel csúnyát nem mondhatsz nekik mert megbüntetnek érte ezért csak jól bemutatsz nekik és kiröhögöd őket.
Közben olvasgattam a madridistát és az ottani tagok írták ezt. Nem csak egy ember! De mivel idézni nem lehet onnan, majd ott olvasgatsz és tutira találsz ilyen hsz.-okat.Raul#7 írta:Lehet h. már nem vagy ok képben, de ki írta erre a húzásra, h. ezzel Jose leveszi a terhet a játékosai válláról?:D Ez szöveg am is egy hatalmas baromság...Az a szöveg viszont már bosszant, amivel állandóan jönnek a madridisták, h Jose azért tesz meg ilyen lépéseket, hogy levegye a játékosairól a terhet..
Aki ilyet állít az tényleg egy idióta! Itt ilyenről ugyanis ma szó nem volt, itt egész egyszerűen egy technikai utasítás történt, ami valóban nem lesz a hónap jelente, de ami egyben már kicsit túl is van dramatizálva itt is és "otthon" is! Mind2 srácnak volt már 1 sárgája a meccs előtt, ehhez aztán kaptak még egyet a meccsen, amit aztán végül quasi eltűntettek ezzel a "kis csúnyasággal" (a 3. , egyben az Ajax elleni meccsen szerzett 2. sárgával), így a 8-ad döntőt mind2-en 1 sárgával kezdik és nem 2-vel, ami azért elég necces lenne egy oda-visszavágós párharcban!Az a szöveg viszont már bosszant, amivel állandóan jönnek a madridisták, h Jose azért tesz meg ilyen lépéseket, hogy levegye a játékosairól a terhet..
szvsz az az idiótaság, ha ezt valaki nem ítéli el.
Mert az öt sárgával jobban járt a barcelona, ennyi.Őt miért nem lehetett anno egyszerűen pihentetni?
na én ugyanezeket a kérdéseket teszem fel, amikor minden csapatnál elsütik a heti 3 meccs az sok dumát.Kérdezem Én minek? Nem azért profik a játékosok, hogy midnenféle nyomást elviseljenek?
A mindenki szó szerintem nem állja meg a helyét. Akik utálják Mout, azok kaptak még egy okot, szóval most így éjfél után is szidhatják hogy valamelyest személyes elégtételt vegyenek, Mourinho meg épp most Hollandia legzamatosabb spangliját élvezheti hátradőlve.Szerintem azt is teljesen érthetnéd, hogy miért kap ekkora osztás José. Pellegrininél pl nem volt egyértelmű, hogy játékos döntése, v edzői utasítás. Valamint Mou minden héten alkot valami undorítót, ellenben másokkal, nyilván egy idő után mindenki utálja, és mindenért megszólja erősen, ez teljesen természetes.
Lehet h. már nem vagy ok képben, de ki írta erre a húzásra, h. ezzel Jose leveszi a terhet a játékosai válláról?:D Ez szöveg am is egy hatalmas baromság...Az a szöveg viszont már bosszant, amivel állandóan jönnek a madridisták, h Jose azért tesz meg ilyen lépéseket, hogy levegye a játékosairól a terhet..
jaja oké, látom én, de szerintem pár ember jobban felhuzta magát ezen a kelletténél. nem mindenkire értettemzsuni, neked is leírom, nincs itt semmi dühöngés, csak erősen megszólunk egy ilyen lépést. szvsz az az idiótaság, ha ezt valaki nem ítéli el.
Én nem akarok vitát generálni ezzel, csak példának hoztam fel, mert Andris azt írta h. ti elítéltek minden sportszerűtlenséget.nah idejutottunk, h már a "fényévente" 1 olyan hibás bírói döntést, ami nekünk kedvezett is felemlegeted? ezt nem kellett volna sztem...
De azért ne hasonlítsuk már össze a kettőt!?ha valaki minden 2.meccsén fejbe rúg valakit,akkor a legutolsó ilyen esetnél ne botránkozzunk meg,mert megszokhattuk tőle? talán ezzel a példával már érthető lesz.
Dehogynem, max nem ilyen látványosan, hanem tényleg lerúg valakit, vagy beszól a bírónak direkt. Biztos vagyok benne h. Pellegrininél is megbeszélték ezt csapaton belül.... Még nálunk is előfordult megye 1-ben és NB 3-ban egy szezonban többször is. Az edző is csak annyit mondott h. Ferikém igazán lerúghatnál v.kit a 2. félidőben.Azt pedig nagyon rosszul gondolod, hogy ezt előtte 100szor meglépték. Párszor igen, így ha valaki jó húzásnak tartja, akkor is csak José zsenijét veszi el ez a tény
a vastagított rész tekintetében nemértem akkor az előző hozzászólásaidat. ha emlékszel hogy mennyire felvoltunk háborodva a sajátjainkon, miért kérdezel rá kvázi az ellenkezőjét állítva?Raul#7 írta:Persze, hogy utáltátok... Emlékszek mekkora felháborodás volt mikor tavasszal megcsinálta v.ki (de emlékszek egy kézzel beütött gólra is, amivel bajnokok letettek majdnem, akkor is hatalmas felháborodások voltak).sokan leírtuk most ide, hogy: mi mindig utáljuk az ilyet, akkor is ha a mieink sportszerűtlenek, és amikor volt ilyen eset, akkor mindig meg is kapták a magukét tőlünk.
Egyébként még mindig nem értem hogy jön össze a kettő.
Hülyén igazoltunk, bepróbálkoztunk az UEFA-nál, jól beintettek nekünk (hálistennek).
Most pedig Mourinho meghúzott egy olyan lépést, amit már mások is 100szor.
De biztos én vagyok a degenerált bocsi.
Én meg továbbra is úgy gondolom, hogy ez csak egy újabb indok lesz Mourinho és Real osztására a későbbiekben. Pellegrinit miért nem osztották ennyire tavasszal? És ne hozd fel megint a színészkedést, mert tudod jól h. milyen José. Nem lesz ettől a palack dobálástól és sportszerűtlenségtől se jobb edző, se gerinctelenebb gazember...
ez mi?Raul#7 írta: És ne hozd fel megint a színészkedést, mert tudod jól h. milyen José. Nem lesz ettől a palack dobálástól és sportszerűtlenségtől se jobb edző, se gerinctelenebb gazember...
Persze, hogy utáltátok... Emlékszek mekkora felháborodás volt mikor tavasszal megcsinálta v.ki (de emlékszek egy kézzel beütött gólra is, amivel bajnokok letettek majdnem, akkor is hatalmas felháborodások voltak).sokan leírtuk most ide, hogy: mi mindig utáljuk az ilyet, akkor is ha a mieink sportszerűtlenek, és amikor volt ilyen eset, akkor mindig meg is kapták a magukét tőlünk.
Akkor most tényleg elolvasod végre, vagy megkérdezed még 3.szor is?Raul#7 írta:Olvastam én végig. Az előző vezetés pedig egy rakás szerencsétlenség volt, és nem ismerték pontosan a szabályokat, ez hogy jön ide?Kérlek olvasd már el az ez alatt lévő 1 oldalt. Ennek a mondatodnak csak a kötőszavai igazak.
más: egyébként ez nem új José hozomány a madridnál, nem is olyan rég volt az, hogy a vezetőség gondolta épp úgy, rájuk nem érvényesek a szabályok. Valami téli igazolásos Bl-ben játszós móka volt asszem.
Ha holnap v.melyik Barca játékos szándékosan begyűjtené a harmadik sárgáját, ahogy már (megtették máskor is, nem emlékszek pontosan h. Alves vagy Pique volt...), akkor is ekkora lenne a hányinger? Vagy csak josé váltja ki?...