Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
LM10
Director del Fútbol

2011.04.23. 10:00:21

A Real Madrid kerete: Casillas, Adán, Dudek; Albiol, Garay, Pepe, Carvalho, Marcelo, Nacho Fernández; Lass, Özil, Xabi Alonso, Kaká, Pedro León, Canales, Granero, Juanfran; C.Ronaldo, Benzema és Higuaín. Kimaradt: Gago, Khedira, Di María, Adebayor sérülés, Arbeloa eltiltás, S.Ramos technikai döntés okán.

Nem is tudtam Di Maria és Adebayor sérüléseiről, meg Ramos direkt kimaradt. Hát José feladta a Ligát...

SZERK: A jó formában lévő Valencia remélem megveri ma a Realt.
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.04.22. 23:14:24

http://www.youtube.com/watch?v=M7KH4V5c ... dded#at=62

Azért vicces, hogy csak a végén lett kiküldve egy Real játékos.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
gy
Jugador del Barça

2011.04.22. 22:45:45

Dave87 írta: 1. A bíró mindkét oldalon elnéző volt, nem írható fel a számlájára a vereség.
Nem írható a számlájára a vereség, ne is írjuk. De ettől függetlenül jó lenne, ha legközelebb a bíró nem lenne "elnéző". Egyik oldalon se. Pusztán azért mert csontzene helyett jobb lenne ha foci folyna a pályán.

És lássuk be, ebben a mostani Madridban az átlagosnál jóval több hentes szaladgál. :wink:
Deus
Boixos Nois

2011.04.22. 22:41:39

KépKép
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.22. 22:37:21

daman: annyit fűznék hozzá, hogy ebben a képben Franco elég nagyot segített, amikor közel 40 évig uralkodott, és elnyomta Katalóniát, megfosztotta őket mindentől, ezáltal a Barcát is, akiknek 1-1 évnyi siker jutott Kubalával, később Cruyffal. Nyilván azóta már egész más a helyzet, de az alapok megmaradtak, a Real a királyi gárda, a fővárosi kirakatcsapat, a Barcelona pedig Katalónia egyfajta jelképe. Ezt, hogy mi kineveljük a világsztárokat, nem lehet cáfolni, ugyanis jelenleg az Aranylabda szavazás első 3 helyezettje saját nevelés, tele van velük a világbajnok spanyol válogatott, stb. Az persze nem igaz, hogy nincs pénz, szerintem a Madrid meg a Chelsea, na meg persze a City után itt van a legtöbb.
Dave87
Capitá del Barça

2011.04.22. 21:28:43

Néhány hozzászólás közben azért megnéztem volna az illető habzó szájú arckifejezését. Eszembe is jutott rongyosra járatott "felsőbbrendűségi érzés", amivel sajnos a komplett táborunkat illetik.
A szerdai meccset a Madrid megérdemelten nyerte meg.
1. A bíró mindkét oldalon elnéző volt, nem írható fel a számlájára a vereség.
2. Ez nem antifoci, hanem csapatunk szemmel láthatóan hatásos ellenszere. Ősszel nekünk rontottak, kaptak egy 5-öst. Mindenki tegye ezt, és legyenek szimpatikus vesztesek, akikről majd elégedetten áradozunk, hogy "de legalább bevállalták, aranyosak voltak" ???
3. Az első félidőben, amíg volt szuflájuk, sajnos kapura sem lőttünk. Több helyzetük volt, a bekapott gól után pedig nyilvánvalóvá vált, hogy taktikailag semmi újjal nem tudunk előrukkolni, ergo nincs sajnos elég variáció a repertoárban (szerintem egyébként játékosanyagban sem, de ezt hagyjuk).
4. Leg-leg pimp-ebb hsz: "...ha Puyol vagy Abidal van ott, kifejelte volna Ronaldo elol!" WTF???? Ronaldo szemben a kapuval, lendületből érkezett, Adriano hátrálva, oldalazva ugrott fel. Annyi esélye nem volt, mint lufinak a nyílzáporban, ember!
5. Ezt már tényleg bőgve: Nem bátor a Madrid, mert ők az elsőszámú kapussal álltak fel, mi meg a másodikkal! Óvónéni, nem éri...kb.

Próbáljunk már elfogadni egy vereséget, minket nem lehet megverni talán? Nem dőlt össze a világ, egy estén egy másik csapat jobb volt. Itt a BL, lehet bizonyítani!
Túlságosan el lettünk kényeztetve...:(
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.22. 21:05:29

zsírosdeszka írta:http://www.rtlklub.hu/most/20561_fokusz ... lek_miklos

A Madrid megnyerte a spanyol bajnokságot, Sergio Ramos kapus meg leejtette a kupát...:D
ha már mindig itt okoskodsz, akkor mar lathattad volna, hogy minimum 6x volt mar erről szó
Kép
zsírosdeszka
A Madridista

2011.04.22. 20:59:54

http://www.rtlklub.hu/most/20561_fokusz ... lek_miklos

A Madrid megnyerte a spanyol bajnokságot, Sergio Ramos kapus meg leejtette a kupát...:D
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.04.22. 20:59:26

daman írta:...Ugye most itt vannak a sikerek, raadasul kijott egy olyan garnitura a sajat nevelesu jatekosokbol, amilyen meg nem volt es nem is hiszem, hogy lesz sok ideig.
ezzel nem értek egyet... nagyon sok korábbi saját nevelésű játékos angliában topcsapatokban játszott vagy a középmezőny "első" csapatainak a meghatározó emberei.... a Barcelona 2000-es évek elején kezdte el felépíteni ezt a csapatot.. mire összegyúrták.... 09-re lett elég jó csapat....
de akinevelésünk továbbra is a legjobb(az egyik) a világon erről egy Londoni Francia tréner tudna mesálni.. valamint európa topklubjai állnak sorban a játékosainkért....
A múltból néhány példa: Arteta, Luis Garcia, Pepe Reina, Thiago Motta, Cesc Fabregas, Roschemback(szerintem nagyon tehetséges volt, csak rosszul választott csapatot)... csak az ismertebb kicsit híresebbek de nagyon sok más tehetség is a La Masia-ból került ki...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára samy85 2011.04.22. 21:15:54-kor.
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2011.04.22. 20:35:41

Xanthor írta:http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/re ... et-2074297
Nem illik ilyennek örülni és nem is szoktam, de most kicsit boldog vagyok, hogy kiesett egy vkp-juk. Bár sajnálom, hogy ő mert a legkevésbé favágó talán. Lass-al mi van? Játszhat már ellenünk a BL-ben vagy ő is hosszabb időre van még távol? Remélem az utóbbi (vagy ha nem max megint kioszt egy gólpasszt nekünk) :twisted: (Tudom, nagyon gonosz vagyok)
Jobban örültem volna ha Pepe vagy Ramos marad távol. De így is csökken 10%al annak esélye hogy valamelyik kulcsemberünknek eltörik a lábát. :D
chrissjr
Barça B
Kapcsolat:

2011.04.22. 20:35:26

Lass már bekerült a Valencia elleni keretbe.
Xanthor
Capitá del Barça

2011.04.22. 20:10:22

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/re ... et-2074297
Nem illik ilyennek örülni és nem is szoktam, de most kicsit boldog vagyok, hogy kiesett egy vkp-juk. Bár sajnálom, hogy ő, mert a legkevésbé favágó talán. Lass-al mi van? Játszhat már ellenünk a BL-ben vagy ő is hosszabb időre van még távol? Remélem az utóbbi (vagy ha nem max megint kioszt egy gólpasszt nekünk) :twisted: (Tudom, nagyon gonosz vagyok)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Xanthor 2011.04.22. 20:41:34-kor.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.04.22. 19:47:07

Török Dara írta:Sziasztok!Régóta olvaslak benneteket.
Csak egy kiigazitás. A Vasas -Barca meccsen nem játszott Simonsen
Ő a Mönchengladbach csapatával volt itt a 0-3-mas meccsen.
A 0-1-en kint voltam /1975 dec/. azóta vagyok Barca drukker is, pedig fájt nagyon...
Ne aggódjatok, megnyerjük a Bl, -t!! Ez a csapat MINDENIDŐKLEGJOBBJA!!!!
Azon ott volt faterom is, főleg Cruyff miatt :D

Ráadásul régóta keresek videót, valamilyen dokumentumfilmet is akár Simonsenről, méltatlanul kevés szó esett eddig róla. Valami ötlet, esetleg találkozott már vki ilyennel?
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Török Dara
Barça C

2011.04.22. 18:06:53

Sziasztok!Régóta olvaslak benneteket.
Csak egy kiigazitás. A Vasas -Barca meccsen nem játszott Simonsen
Ő a Mönchengladbach csapatával volt itt a 0-3-mas meccsen.
A 0-1-en kint voltam /1975 dec/. azóta vagyok Barca drukker is, pedig fájt nagyon...
Ne aggódjatok, megnyerjük a Bl, -t!! Ez a csapat MINDENIDŐKLEGJOBBJA!!!!
zsírosdeszka
A Madridista

2011.04.22. 17:43:52

Inkább semmi.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
daman
Barça B

2011.04.22. 17:37:01

zsulter írta:Mindegy Kutyából nem lesz szalonna...Véleményem szerint Perez óta csak a külsőségek és a felszínesség jellemzi a madridot, az hogy hány aranylabdás érkezik, meg hány címet kell nyerni, hogy ki hogyan fog nekik sorfalat állni....Amiért a legkevésbé szimpatikus nekem, az a felsőbbrendű demagóg duma, amit marketingolnak magukról, pedig semmivel sem jobbak mint a többi nagy csapat...sőt: ezekkel az értékekkel inkább még hátrébb sorolandóak...Szerintem az utolsó CSAPAT madridban az a Hierro-Redondo-féle madrid volt, a többi csak kirakat....a mostani sem más....
1) Akar elhiszed, akar nem, a focit gyozelemre es cimekre jatsszak.
2) Szerintem illik kulonvalasztani Perez elso "uralkodasat", a Calderon-erat es a mostanit. Persze mindig volt mibe belekotni: eloszor abba, hogy minden evben jott egy aranylabdas, aztan abba, hogy mennyi jatekost vettek Calderon alatt, majd annak vege fele, hogy a Madridhoz nem illo iparos jatekosok jonnek. Vegulis igaz volt mind, de most Perez 2. elnokseget szeretnem kielemezni par szoban, gyenge keret volt el kell ismerni, volt 1-2 hiba (Robben elkuldese pl.), de elso eveveb vegre megerositette a keretet, raadasul bar a legnagyobb neveket vette meg, azokat pont olyan posztra, ahol hiany volt. Ha megteheti, hogy egy adott posztra megveszi a legjobbat, miert ne tenne? Az mar csak pont az i-re, hogy anyagilag is jol jott ki belole. A masodik evben meg megvette azokat a nem szupersztarokat, akik vegul kulcsemberekke nottek ki magukat, es akiket Mourinho kert. Nem neveznem eszetlen koltekezesnek azt, ami az utobbi ket evben tortent.
3) Szerintem osszekevered a ket csapatot. A Madrid semmifele felsobbrendu kepet nem probal kialakitani magarol.
Ellentetben a Barcaval, amelynel egyebkent logikus es egyben zsenialis otlet volt ezt megtenni. Ezt meg ti, Barcasok is elismerhetitek. Atlagnal szimpatikusabb csapat a Barca, ezt nem akarom elvenni tole, es szerintem ez leginkabb Guardiolanak koszonheto, az olyan lepesei miatt, mint mikor elhatarolodik a vezetoseg idiota kampanyaitol, mikor bocsanatot ker Messi helyett, hogy a nezok koze bombazza a labdat, stb. Sokan alszerenynek tartjak, szerintem is tulzas neha amiket mond, de az nalam tiszteletet erdemel, hogy mindig probal szereny maradni.
Ugyanakkor a Barcelona, mint klub politikajarol mar kicsit mas a velemenyem. Ugye most itt vannak a sikerek, raadasul kijott egy olyan garnitura a sajat nevelesu jatekosokbol, amilyen meg nem volt es nem is hiszem, hogy lesz sok ideig. Igy aztan tokeletesen eladhato lett az a kep, amit kialakitottak magukrol: a sokaig elnyomott kis szegeny csapat, az orok erkolcsi gyoztes aki annyi megprobaltatas utan is tovabb harcol a gonosz, nagy, gazdag "ellenseg" ellen, a szereny, feddhetetlen, sportszeru csapat, aki nem igazol nagy penzekert, mert nem teheti meg, cserebe kinevel vilagklasszisokat, szereny edzo, igazi nagy csalad, nem is csak egy csapat/klub, plusz ugye ott van meg Katalonia kerdese, ami pl. Mo-n lassan nagyobb hangsulyt kap kb, mint Spanyolorszagban, ezert aztan ez mar tobb is, mint egy klub, stb., ezt amugy most Rossel sikeresen rombolja, sok sikert neki :D
Ez a kialakitott kep aztan egyreszt sok embert megerint, akik az eletukben hasonlo helyzetben vannak-nem kis piac-, plusz ugye a sikerekkel jonnek torvenyszeruen az uj szurkolok. Engem ez magaban nem is zavarna, ha ettol nem erezne magat annyi szurkolo felsobbrendunek. Akinek nem inge... mielott belemkottok. Ez vonatkozik arra is, hogy nem mondtam egy szoval sem, hogy olyanok szurkolnak csak a Barcanak, akik el vannak nyomva az eletben, stb. Egyszeruen csak ez a kialakitott kep szimpatikus, nem is csoda, hogy annyi drukkere lett a Barcanak. Mint mondtam, nekem ezzel nincs is bajom, addig, amig nem erzi valaki ettol felsobbrendunek magat, nem nezi le az ellenfelet,stb. Meg azert tegyuk hozza, hogy nem is minden pont igy van.
Mental_Theo
Capitá del Barça

2011.04.22. 16:44:25

zsulter írta:Nem tudom, de nekem nagyon furcsának tűnik a madrid hozzáállása a profi labdarugáshoz.... nagyon szemet szúrt hogy a kupa megnyerése után rögtön mentek buszozgatni, meg hajnalig ünnepelni, pezsgőzni stb....
Kit érdekel hogy ünnepelnek, már mindenért csesztetitek a Madridot, az előttem szólóhoz csatlakoznék, volt 5 év kényeztetés, és most nyert a Madrid. Megérdemelték szerintem, gratuláljunk nekik, és méltósággal fogadjuk. Antifoci nem antifoci, az utókor nem azt fogja kivesézni.
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
d
Entrenador del Barça

2011.04.22. 16:41:15

Én így két nap után eljutottam addig, hogy nem izgat a vereségünk. Kellemetlen, jó lett volna megnyerni, de ez a csapat az elmúlt 5 évben annyi szép pillanatot hozott, hogy nem tudok olyan nagy haragudni már. Megértem az indulatokat, de mégis... no offense, de ki az aki kettőt alszik erre és még mindig fel tudja húzni magát ezen? mit idegesítjük magunkat Mourinhon? mikor kineveztük TUDTA mindenki, hogy ezt fogja játszani, antifoci vagy sem, nem sokkolt ez már senkit...

Bízzunk a BL-ben, a bajnokság pedig már zsebben van gyakorlatilag. Rossz évünk már nem lehet.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.04.22. 16:35:04

Barcaman1993 írta:
madridronie írta:Csak a szemléltetés végett, azok kedvéért, akik José taktikai repertoárját az antifocival teszi egyenlővé, néhány adat. A Real ebben az idényben pl. a Bajnokok Ligájában 24 gólt szerzett (2,4-es gólátlag), e mellé 3 gólt kaptak (0,3-as átlag) – ez az antifoci jellemzője lenne, miközben olyan ellenfeleken mentek át, mint a Lyon, a Milan, az Auxerre, az Ajax, a Tottenham? Másik szemléletes adat az elkövetett szabálytalanságok száma (összesen 124, 12,4-es átlag) és az elszenvedetteké (141, 14,1-es átlag), vagy épp a labdabirtoklás mutatója (62%, ez totálban 1%-al jobb, mint a Barcáé). Vagy vegyük a kaput nem talált (83, 8,3-as átlag), és az azt ténylegesen eltalált lövésekét (82, 8,2-es átlag)… forrás: http://www.uefa.com Ez osztán a deffenzív csapat, nohát!
Istenem már, minek kell mindenbe belekötni??? :x Fejezzétek már be, nem igaz, h nem lehet méltósággal veszteni, és hisztizni kell még napokig, meg kifogásokat keresni. Ez utóbbi nagyon jól megy a fórum nagy részének, de én inkább előbbit részesítem előnyben.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.22. 16:22:37

Real Madrid 5 írta:
Barcaman1993 írta:Hát azért ez szép és jó, de milyen csapatokkal játszott a Real?
Amikor az előző szezonban ősszel találkoztunk ugyanezzel a Mialnnal és nem szerepeltünk fényesen akkor az "nagycsapat"-nak lett titulálva, hogy a Madrid ha találkozik egy ilyennel rögtön megáll a tudomány. No, hát ilyen csapatok ezek.
Nagycsapatnak nagycsapat, csak a játékuk messze nem méltó a nevükhöz. Van 3-4 jó csatáruk és egy Thiago Silvájuk. Ebben ki is fulladt a csapat ereje. Ha nincs akkora szerencséjük, akkor a Real ellen is 2 zacskó lett volna.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Deus
Boixos Nois

2011.04.22. 16:13:06

KépKép
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.04.22. 15:31:33

Rewolution5 írta:
kakasugynok007 írta:Mikor lesznek a BL meccsek?
HA ezt nehezedre esett megtalálni
Kössz
Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
zsulter
Jugador del Barça

2011.04.22. 15:00:26

Nem tudom, de nekem nagyon furcsának tűnik a madrid hozzáállása a profi labdarugáshoz.... nagyon szemet szúrt hogy a kupa megnyerése után rögtön mentek buszozgatni, meg hajnalig ünnepelni, pezsgőzni stb....

bevallom már nem követem annyira nyomon a focit mint régen (Barca meccseken kívül szinte csak 1-2 rangadót nézek meg), de az elmúlt évekből nem emlékszem olyan csapatra, amelyik vidáman buszozgat és ünnepelteti magát, miközben BL elődöntő vár rá, és a bajnoki címért is versenyben van....ezeket álltalában a szezon végeztével szokták, vagy akkor, amikor más komoly célok elérésére már nincs esélye az adott csapatnak....(lehet hogy ezt madridban is így gondolják és ezzel befejeződött a szezon számukra.. :lol: )

Mindegy Kutyából nem lesz szalonna...Véleményem szerint Perez óta csak a külsőségek és a felszínesség jellemzi a madridot, az hogy hány aranylabdás érkezik, meg hány címet kell nyerni, hogy ki hogyan fog nekik sorfalat állni....Amiért a legkevésbé szimpatikus nekem, az a felsőbbrendű demagóg duma, amit marketingolnak magukról, pedig semmivel sem jobbak mint a többi nagy csapat...sőt: ezekkel az értékekkel inkább még hátrébb sorolandóak...Szerintem az utolsó CSAPAT madridban az a Hierro-Redondo-féle madrid volt, a többi csak kirakat....a mostani sem más....
Kép
Los Equipos de Leyenda: (Ramallets, Olivella, Gracia, Segarra, Tejada, Gensana, Kocsis, Kubala, Czibor, Suarez, Eu. Martínez. El entrenador era: Helenio Herrera)
Real Madrid 5
Jugador del Barça

2011.04.22. 14:53:38

Barcaman1993 írta:Hát azért ez szép és jó, de milyen csapatokkal játszott a Real?
Amikor az előző szezonban ősszel találkoztunk ugyanezzel a Mialnnal és nem szerepeltünk fényesen akkor az "nagycsapat"-nak lett titulálva, hogy a Madrid ha találkozik egy ilyennel rögtön megáll a tudomány. No, hát ilyen csapatok ezek.
Barcaman1993 írta:
madridronie írta: ...azok kedvéért, akik José taktikai repertoárját az antifocival teszi egyenlővé, ...
Egyébként a Real eddig nem játszott antifocit, csak most, ...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.22. 14:36:53

madridronie írta:Csak a szemléltetés végett, azok kedvéért, akik José taktikai repertoárját az antifocival teszi egyenlővé, néhány adat. A Real ebben az idényben pl. a Bajnokok Ligájában 24 gólt szerzett (2,4-es gólátlag), e mellé 3 gólt kaptak (0,3-as átlag) – ez az antifoci jellemzője lenne, miközben olyan ellenfeleken mentek át, mint a Lyon, a Milan, az Auxerre, az Ajax, a Tottenham? Másik szemléletes adat az elkövetett szabálytalanságok száma (összesen 124, 12,4-es átlag) és az elszenvedetteké (141, 14,1-es átlag), vagy épp a labdabirtoklás mutatója (62%, ez totálban 1%-al jobb, mint a Barcáé). Vagy vegyük a kaput nem talált (83, 8,3-as átlag), és az azt ténylegesen eltalált lövésekét (82, 8,2-es átlag)… forrás: http://www.uefa.com Ez osztán a deffenzív csapat, nohát!
Hát azért ez szép és jó, de milyen csapatokkal játszott a Real? Mindegyik hulla gyönge, egyedül a Spurs lehetett volna veszélyes, de azt meg a pálcika ember elrendezte. Aztán az a rengeteg kapura lövés nagy része abból származik, hogy Ronaldo állandóan 30 méterekről lő kapura. Egyébként a Real eddig nem játszott antifocit, csak most, úgyhogy ezek a statisztikák teljesen más körülmények közt születtek.

Én azt mondom, ha a játékvezetés nem követ el fatális hibákat (amiket eddig nem sikerült megtennie), akkor ütnünk kell a Realt. Nem kell nekik rontani, tartani kell a labdát és egy kicsit védekezőbb felállásban játszani. Úgy semmit nem fognak érni 3 támadó emberkével. Aztán mihelyt a szurkolóik kifütyülnek először minket, aztán őket lehet, hogy eszükbe fog jutni, hogy kicsit kijöjjenek. Villa meg kezdjen el újra futbalozni, mert ez édeskevés. Afellayt meg nem is értem minek lett idehozva. Játszani nem játszik, ha meg igen, akkor meg könnyen felejthető teljesítményt nyújt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése