Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
nagyon hajtjuk az első gólt, de valahogy nem jön összeGame90 írta:Most kapcsolódtam be a meccsbe, azonnal Németh kapufa
Ha nem látod, hogy Rudolf akármilyen állásnál tüdejét kiköpve üldözi a labdát elől, Dzsudzsák még ha kevés labdát is kap, mindet megpróbálja értékelhetően megoldani, Juhász harcát a védelemben, Koman mérhetetlen csalódottságát egy-egy gyengébb eredmény után, s nem látod, hogy a csapat tagjainak többsége mindent megtesz, hogy sikert érjen el, akkor valóban veled van a probléma.Barcaman14 írta:Én ezt nem látom, de mindegy. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem látom, de számomra ez kevés, édes kevés, amit a válogatott tagjai nyújtanak már évek óta. Rendben azt megértem és igazad is van, hogy nem lehet többet várni a magyar focitól egyelőre. De azt azért elvárná az ember hogy szívüket lelküket kitegyék a pályára, és én ezt nem látom, lehet hogy velem van a baj.
Én ezt nem látom, de mindegy.looka írta:Én látom az akarást, a küzdőszellemet, a hajtást (nem a sörmeccseken...), látom azt, hogy a fiúk mindent megtesznek. Nekem ez jelenleg elég, mert ez tényleg egy szerethető válogatott.
Ahogy Feri barátom szokta írni: "Kit húzogat Vanczák, hogy bekerült a csapatba???"looka írta:Sokkal jobban tetszik, mint a pénteki, de... Vanczák.nem is írok semmit inkább, végülis San Marino az ellenfél... de akkor már miért nem Szélesi legalább??
Így van! Sajnos jelenleg ennyi van a csapatban, el kell fogadni, és szurkolni nekik. Én látom az akarást, a küzdőszellemet, a hajtást (nem a sörmeccseken...), látom azt, hogy a fiúk mindent megtesznek. Nekem ez jelenleg elég, mert ez tényleg egy szerethető válogatott. Amíg ők küzdenek, hajtanak, addig nem azt érdemlik, hogy minden negatívumot a fejükhöz vágjunk.Bob_Marley írta:A játék siralmas, de „már” hozzászoktunk, irreális hatalmas csodákat várni, itt tart sajnos a magyar labdarúgás, a cél a 3ik kalapba kerülés, s pici szerencsével talán pótselejtező!
Én a mostani helyzetet nem tudom, hogy pontosan mik folynak az akadémiákon!2 fontos dolgot emelnék ki amíg olyan embereke vannak 20-30 éve a focinkban, akiknek "érdeke", hogy nagyon ne jussunk előre, akkor nincs miről beszélni!Örök igazság a háborúban lehet a legjobban meggazdagodni, ez itt is igaz, minél rosszabb valami, annál több edzőképzés van, ilyen focisuli, olyan "új találmány"!Sokan megvitatták már szurkolók, edzők mi lehet a probléma, én a 10-15 évvel ezelőtti focinkban nőttem fel, ahol már serdülőben nem egyszer hozzánk (Fradi) közel álló bírók jöttek a meccsre!És volt olyan, hogy az olimpiai, VVK győztes edzőnk jött be szólni az öltözőbe, hogy nyugi fiúk ismerjük a sporit, megveritek a BVSC-t.....csababarca írta:
Nem egy nagy dolog lesz,lehet nem is mondok új dolgot.
De alapjában véve ugye az utánpótlástól kéne elkezdeni, 6-7 éves korban a gyerekek edzését.
Mindenki akadémiázik, de ahogy itthon működnek az akadémiák,úgy inkább zárják be az összeset. Ugye az játszik,akinek a szülők fizetnek...szomorú,de ez van.
Alapelvárás lenne, megyénként minimum 2,normálisan működő akadémia,ahol normális képzés folyik.
Mit értek normális képzés alatt?
Először is, nem azt kell 6-7 éves gyereknél erőltetni, hogy fusson 5-6 pályakört edzés elején. teljesen felesleges,csak a kedve megy el az egésztől.
Az alapokat kéne megtanítani, amit csak egyéni képzéssel lehet. Vegyük példának a magyar média által agyonsztárolt Dzsudzsák Balázst, aki állítólag jobb lábbal sem ügyetlen. Volt a magyar-holland meccs, ahol kapott 20 perc alatt 3 labdát a jobb lábára. Nem tudta úgy átvenni,hogy abból tudjon csinálni valamit...de ez nem csak nála figyelhető meg,majdnem minden válogatott játékosnál óriási alaphiányosságok vannak.
Például Mo-n a kapusképzés azért régre visszatekintve is jó volt,ott sose volt baj. Miért? mert a kapusokat egyénileg edzik szinte mindenhol,és ez nagyon sokat számít.
Először egyénileg kéne képezni a játékosokat,és utána csapatba építeni őket.
Van egy ismerősöm, aki fociedző,ezeket vallja ő is. Vele beszélgettem erről pont tegnap.
Mesélek egy sztorit,az hiszi el aki akarja. Van egy környékbeli kissrác,aki volt 8 éves, volt már a fraditól kezdve mtk-n át mindenhol. Megnézte ez az ismerősöm, és mondta,hogy van benne tehetség,de nem lesz belőle senki. az apja fogta, kivette az egyesületből ősszel, és azóta a gyerek csak az ismerősömmel edz,egyénileg. Palánkoznak(!!). tavasszal visszament a gyerek az egyesülethez,de csak meccsekre, és parádézott (mármint ahogy a korosztályában lehet). Kérdezte az egyesület edzője az apját,hogy mi történt a gyerekkel? elmondta neki,hogy hogy edz. Egyénileg, specifikusan képezve őt. Labdával. Nem futott sokat a gyerek sokat, az majd ráér,ha meg van az alap.
Most az a sztori szépsége, hogy összevágtak egy anyagot a srácról,elküldték barcelonába a videót,meg szöveges leírást, és visszaigazolták,kapott időpontot próbajátékra. Mondjuk ez a része már lehet sántít, de tényleg mennek ki,úgyhogy nem hiszem hogy kamuzott volna.
Lehet nem lesz a gyerekből senki, de tényleg csak így lehetne edzeni a gyerekeket.
Most folynak egyeztetések nálunk itt a városban,hogy egy ilyen képzés elindulna. Drukkolok,mert van benne ráció szerintem.
Ennyit akartam. De az a baj,hogy ez minimum egy 10 éves projekt lenne, de nem fog működni,amíg ilyen Mezey féle magukat edzőnek nevező emberek működhetnek a labdarúgásban.
Bob_Marley írta:11 év aktív futball alatt láttam, tapasztaltam 1-2 dolgot mi folyik kis hazánkban!Így én erre az okfejtésre elég kíváncsi vagyok!Valószínű sok mindenben hasonlóan vélekedünk a dolgokról!
11 év aktív futball alatt láttam, tapasztaltam 1-2 dolgot mi folyik kis hazánkban!Így én erre az okfejtésre elég kíváncsi vagyok!Valószínű sok mindenben hasonlóan vélekedünk a dolgokról!csababarca írta:Én egy dolgot mondok nektek, ami egy kb 10 éves munkával helyreállíthatná kicsit a magyar futballt.
Egyéni képzés.
Amíg ez nincs meg, nem lehet csapatként gondolkodni.
Akit érdekel a dolog,kifejtem bővebben.
Egy full tétnélküli sörmeccs után, ez bitangnagy túlzás... Az előző meccseken nem játszott rosszul, a támadásaink szinte csak rajta múltak.geridoss írta:Dzsudzsák még mindig nem tud maradandót nyújtani a válogatottban (Messi-szindróma)