2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Hát ez mindent elmond a madridról. Hazai pályán jól játszottakMikaos írta:Xabi Alonso kivételével Pinto kapusunk többet passzolt minden Madrid játékosnál
http://www.totalbarca.com/2012/news/sta ... ed-madrid/
Daffy! Ez az úriember, nem úriember kérdés baromira nem újdonság, de gondolom ezt te is tudod. Nem a 2000-es évek futballjának sajátja az, hogy kevesebb az úriember és, hogy teljes mértékben meghonosodott a mindent a győzelemért szellemiség. Ez több tíz éve így van. Mióta figyelem a futball, azóta legalább is biztosan,de a régi történetekből tudom, hogy annak előtte is volt. A felhajtás miatt jobban szem előtt van és talán egy nagyon picit erősödik, de létezik. Talán az 50-es, 60-as években volt utoljára ilyen ( bár Puskásra is rászállt a német "vaddisznó" és agyonrúgta a csoportban, plusz a bírók sem nekünk fújtak, szóval lehet még visszább kell menni az időben...). És azt hiszem, hogy ha a mai top klubokat nézzük,akkor mi játszunk minden tekintetben a legtisztábban. Ez persze nem magyarázza a "Busquets-szindrómát", én sem szeretem és fogadom el a hattyú halála akciókat, de ettől függetlenül ez az állítás megállja a helyét. Sajnos a Realra nem, pedig valamikor ott is sok volt világviszonylatban az úriember....daffy írta:úriembereket nagyítóval kell keresni a mai mez?nyben. igen,színészkedett a real is,igen paraszt mód játszott,de még mindig ezzel magyarázod azt,hogy a barca színészkedik. pedig ez tény. messi,ini,alves,busi,pedro nem egyszer m?velte és nem csak a real meccsen. ez hozzátartozik sajnos a mai labdarúgáshoz,ezért nem is csak a barcára értem,de úgy gusztustalan a foci,ahogy van. kár bármely csapatot kivételként emlegetni,mert van az a helyzet,ahol suttyó mindegyik.Alexander Mahone írta: Változtatni nem fog, azon hogy az emberek azt gondolják hogy a Barca a csúnya gonosz, színész, akiket segít a bíró. De mi tudjuk, hogy ez nem így van. Mert ti vagytok a mocskos szimulálók, és a ti csapatotok van tele ócskábbnál ócskább férgekkel.
Egyébként Conetrcao megmozdulásáról nem esett szó, pedig az én zsebembe szintén kinyílt a bicska, amikor fejbekúrta Messit.
pepét a nyáron el kell adni. ez nem kérdés már. nem pótolhatatlan játékos,de amit tönkretesz,az az. psg,malaga,city amúgy is nagybevásárol. leértékeljük,azt kakával duopack-ban mehet is. itt nincs úriemberek klubja,a fehér mez eléggé piszkos lett az utóbbi id?ben és ezt többé-kevésbé mourinho hozta,aki nem tudja megváltani a világot és tanácstalan. amit nem értek,hogy nem látja,hogy nem m?ködik a taktika? az a taktika,ami arra épül,hogy beállunk 5 véd?vel és 3 labdaszerz?vel,magunkra húzzuk a barcát(amivel el is döntöttük a meccset) és reméljük,hogy bemákolunk egy gólt,valamint nem kapunk. ezt más edz? is megcsinálja. annyiban nem hibáztatom,hogy egy edz? sem tud jobbat kitalálni,mert nem lehet. ezt a barcát nem lehet megverni sem otthon,sem nemzetközi porondon. 1-1 meccs van,amikor el lehet kapni,lásd kupadönt?,de a gond az,hogy sokszor 2 meccses párharcra kerül a sor és ott nincs sansz. ez nagy peche mou-nak,mert szemmel láthatóan ebbe a feladatba belebukni látszik. kíváncsian várom,hogy meddig megy még,illetve perez és a publikum meddig t?ri. sajna nem tudom,ki válthatja majd a padon,de mint írtam,más edz?vel is lehetünk másodikok mindenhol(kupagy?zelem szép volt)
ez igaz és a realt sem szépítem,s?t még azt is aláírom,hogy hozzátartozik már a focihoz. a kolléga hozzászólásával is egyetértettem,csak megütötte a szemem,hogy a reallal menti fel a barcát. mint az óvodások,hogy "de hát ? is megütött..."Nekem az a meglátásom,hogy azért van ez az irányunkba kiemelve,mert egyszer?en nem tudnak másba belekötni. és ez nem fölényeskedés,tényleg ezt gondolom.
Balinho írta: Igazából én ketté bontanám a témát. Abban igazad van, hogy nagyjából minden csapatban azonos a színészkedések száma abban az értelemben, amikor megpróbálnak valótlan dolgokat eladni (eljátszás értelemben). Ez a műesés kategóriája, a Rivaldo-féle hason talál a labda és a fejemet fogom, meg hozzám se érnek és homorítok. Nálam ez az undorító csalás kategória és a foci rákfenéje. Objektíven (ha úgy tetszik mondjuk 10 éves, vagy történelmi távlatokból) nézve minden csapat nagyjából azonos ilyenre hajlamos játékost alkalmaz.
A másik fele, az a "színészkedésnek" a rájátszás oldala. Itt nem valótlan dolgokat akarnak eladni a játékosok, hanem tényleges sérelmekért akarnak megfelelő retorziót kicsikarni. Amíg a játékotokban az van benne, hogy bármelyik pillanatban eldurranhat valami és idegből odab*sztok, addig ez a része a színészkedésnek egyszerű akció-reakció, és az én szememben ez nem bántó, sőt felvállalható. Ilyen értelemben vagyunk mi megbélyegezve, hiszen az ilyen rájátszásokkal szerzünk játékbeli, ugyanakkor jogos előnyt. Ilyen nem fordul elő nálatok, mert nálunk is vannak ugyan csúnya, elkésett belépők, de ezek nem (v. elenyésző mértékben) tudatos, tendenciózus belépők.
Viszont amíg minden meccsen van egy-két extra veszélyes és/vagy idegből menő belépőtök, addig mi megpróbáljuk majd ezeket megmutatni a játékvezetőnek, ha kell földön pörgéssel, ha kell akkor úgy, hogy Valdestől kezdve Pinton át, még Jorquerát is visszahozva testületileg reklamálunk, nyomást gyakorlunk stb. Ti max egy-két esetet tudtok felhozni, amikor mi léptük át a határt.
Ilyen értelemben a ti harcmodorotokból eredő következmény az, hogy mi rájátszunk és színészcsapatnak vagyunk megbélyegezve. Nálatok nincs ilyen és nem is lehet, mert alapvetően nem adunk rá lehetőséget.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy sajnálatos módon egyedül az marad most az meg/elkeseredettebb szurkolóknak, hogy a mi örömünket próbálják csökkenteni (saját fájdalmukat tompítani) azzal, hogy színészcsapatnak, csalónak bélyegeznek minket. Olyan értelemben persze igazuk van, hogy matematikailag a rájátszás kategóriával egybevéve többet színészkedünk ellenetek, mint fordítva, de ezt az én szememben nagy hiba összemosni a tipikus 'dive' kategóriájába eső csalással.
Persze nyilván fordított esetben 5év folyamatos kudarcok után elmennének otthonról egyes Barca-játékosoknál is (Alves, Sergio B., Mascherano korábbról Belletti, Marquez), ilyen értelemben nincs nagy különbség a csapatok között. Csak úgy gondolom azt felejtik el néhányan (és itt nyilván nem rád gondolok), hogy amikor majd fordul a kocka, akkor ugyanezt ti is meg fogjátok majd kapni, lehet hogy kamatostul is, akkor meg nyilván sz*rul fog esni. Az, hogy az uralkodó ott ül a trónján az csak egy darabig jó és szórakoztató, egy darabig hírértékű csak. A bukáson sokkal tovább lehet majd csámcsogni (lsd galaktikus éra). Most egyelőre ott tartunk, hogy a Barca nem akar bukni, úgyhogy megy ez a nem túl szép befeketítése a csapatnak...
33ra emlékszekBoixos írta:sikerült anno 23 misiért venniük egy darab közveszélyes agysejtet, ami folyamatosan erodálódik.Capon írta:Jaj Pepe és még buta is vagy.
Látta mindenki mit csinált és képes benyögni ilyen marhaságot. Pont ezért fikázza mindenki mert már a meccsen is látták, hogy ez csak véletlen lehetett.
És senki nincs a Realnál aki oda figyelne az értelmi fogyatékos portugálokra, hogy ne égessék már tovább magukat meg a klubjukat a médiában?
gratulálok.
sikerült anno 23 misiért venniük egy darab közveszélyes agysejtet, ami folyamatosan erodálódik.Capon írta:Jaj Pepe és még buta is vagy.
Látta mindenki mit csinált és képes benyögni ilyen marhaságot. Pont ezért fikázza mindenki mert már a meccsen is látták, hogy ez csak véletlen lehetett.
És senki nincs a Realnál aki oda figyelne az értelmi fogyatékos portugálokra, hogy ne égessék már tovább magukat meg a klubjukat a médiában?
Igazából én ketté bontanám a témát. Abban igazad van, hogy nagyjából minden csapatban azonos a színészkedések száma abban az értelemben, amikor megpróbálnak valótlan dolgokat eladni (eljátszás értelemben). Ez a műesés kategóriája, a Rivaldo-féle hason talál a labda és a fejemet fogom, meg hozzám se érnek és homorítok. Nálam ez az undorító csalás kategória és a foci rákfenéje. Objektíven (ha úgy tetszik mondjuk 10 éves, vagy történelmi távlatokból) nézve minden csapat nagyjából azonos ilyenre hajlamos játékost alkalmaz.daffy írta: igen,színészkedett a real is,igen paraszt mód játszott,de még mindig ezzel magyarázod azt,hogy a barca színészkedik. pedig ez tény. messi,ini,alves,busi,pedro nem egyszer m?velte és nem csak a real meccsen.
real bl-re úgy van esély,hogy a dönt?ben találkozunk(a bayernnel)Tocy írta: Még a kupából sem estetek ki, arra is van esély. Másrészt a BL-b?l annyira kiemelkedik ez a két csapat, hogy...csak egymás ellen lehet eldönteni. Mindig mi sem nyerhetünk...bár most már kezdem azt érezni, hogy dePersze, nyilván nem. Csak most már ott tartunk, hogy nemhogy egy Betis, Getafe, Granada nem tud felpörgetni, még pár ilyen meccs és egy Klasszikus sem...
Még a kupából sem estetek ki, arra is van esély. Másrészt a BL-b?l annyira kiemelkedik ez a két csapat, hogy...csak egymás ellen lehet eldönteni. Mindig mi sem nyerhetünk...bár most már kezdem azt érezni, hogy dedaffy írta:nagy el?ny,hogy a padunk is veri a bajnokság nagy részét,így ha cé helyén callejon játszik vagy khedira helyén lass,akkor sincs semmi. a 2 pont elég motivációt kell jelentsen a továbbiakra,remélem behúzzák,mou meg mondhatja,hogy nyert egy kupát,egy bajnokságot,oszt pá. a bl-re úgy van esély,hogy más csapat szépen kiejt benneteket,mi meg behúzzuk. tavaly az arsenal közel járt hozzá. remélem idén is valami hasonló lesz és akkor még sansz is van a gy?zelemre.Tocy írta: De azokat a 2-1-eket mindig hozzátok, akármilyen gyengén, ötlettelenül játszotok, van futás-küzdés, aztán vki csak villan. Majd ha teljesen elfáradtok, vagy nem is tudom, akkor lesz talán pontvesztés, de még akkor is ott lesz a Clásicó és nézzük reálisan, ha azon múlik a bajnokság, akkor bizony igenis páros lábbal tapossa földbe Messit-Xavit-Init mindenki, a 8-1-1-es felállásban...
nagy el?ny,hogy a padunk is veri a bajnokság nagy részét,így ha cé helyén callejon játszik vagy khedira helyén lass,akkor sincs semmi. a 2 pont elég motivációt kell jelentsen a továbbiakra,remélem behúzzák,mou meg mondhatja,hogy nyert egy kupát,egy bajnokságot,oszt pá. a bl-re úgy van esély,hogy más csapat szépen kiejt benneteket,mi meg behúzzuk. tavaly az arsenal közel járt hozzá. remélem idén is valami hasonló lesz és akkor még sansz is van a gy?zelemre.Tocy írta: De azokat a 2-1-eket mindig hozzátok, akármilyen gyengén, ötlettelenül játszotok, van futás-küzdés, aztán vki csak villan. Majd ha teljesen elfáradtok, vagy nem is tudom, akkor lesz talán pontvesztés, de még akkor is ott lesz a Clásicó és nézzük reálisan, ha azon múlik a bajnokság, akkor bizony igenis páros lábbal tapossa földbe Messit-Xavit-Init mindenki, a 8-1-1-es felállásban...
De azokat a 2-1-eket mindig hozzátok, akármilyen gyengén, ötlettelenül játszotok, van futás-küzdés, aztán vki csak villan. Majd ha teljesen elfáradtok, vagy nem is tudom, akkor lesz talán pontvesztés, de még akkor is ott lesz a Clásicó és nézzük reálisan, ha azon múlik a bajnokság, akkor bizony igenis páros lábbal tapossa földbe Messit-Xavit-Init mindenki, a 8-1-1-es felállásban...daffy írta:remélem pakol is. én sajnos félek attól,hogy elbalf.kodjuk azt a 2 pontot. sokszor nyögvenyel?s,sokszor gálás meccsek vannak és nincsenek egyensúlyban. lenne mind 2-0,de 2-1,meg 6-1... meglátjuk mi leszTocy írta:daffy...továbbra is baromi nagy az esélyetek a Ligára, 5 pont az 5 pont, oké jelenleg nagy az esély arra, hogy behúzzuk a Camp Nouban, de ez korántsem biztos, és még akkor is maradna 2 pont el?ny. A mi bajnoki formánkat látva nem hogy közeledni nem fogunk, inkább távolodás lesz még akkor is, ha a kupakiesés titeket kicsit kibillent ( amit nem hiszek ). Akkor pedig, mégiscsak megverte José a Barcát, még ha csak összesítésben is, az egymás elleniket folyamatosan bukva.
Kb annyit színészkedünk mint bármely más csapat,sajnos ez már része a játéknak,f?leg ha egy hentes áll veled szemben.daffy írta:úriembereket nagyítóval kell keresni a mai mez?nyben. igen,színészkedett a real is,igen paraszt mód játszott,de még mindig ezzel magyarázod azt,hogy a barca színészkedik. pedig ez tény. messi,ini,alves,busi,pedro nem egyszer m?velte és nem csak a real meccsen. ez hozzátartozik sajnos a mai labdarúgáshoz,ezért nem is csak a barcára értem,de úgy gusztustalan a foci,ahogy van. kár bármely csapatot kivételként emlegetni,mert van az a helyzet,ahol suttyó mindegyik.Alexander Mahone írta: Változtatni nem fog, azon hogy az emberek azt gondolják hogy a Barca a csúnya gonosz, színész, akiket segít a bíró. De mi tudjuk, hogy ez nem így van. Mert ti vagytok a mocskos szimulálók, és a ti csapatotok van tele ócskábbnál ócskább férgekkel.
Egyébként Conetrcao megmozdulásáról nem esett szó, pedig az én zsebembe szintén kinyílt a bicska, amikor fejbekúrta Messit.
pepét a nyáron el kell adni. ez nem kérdés már. nem pótolhatatlan játékos,de amit tönkretesz,az az. psg,malaga,city amúgy is nagybevásárol. leértékeljük,azt kakával duopack-ban mehet is. itt nincs úriemberek klubja,a fehér mez eléggé piszkos lett az utóbbi id?ben és ezt többé-kevésbé mourinho hozta,aki nem tudja megváltani a világot és tanácstalan. amit nem értek,hogy látja,hogy nem m?ködik a taktika. az a taktika,ami arra épül,hogy beállunk 5 véd?vel és 3 labdaszerz?vel,magunkra húzzuk a barcát(amivel el is döntöttük a meccset) és reméljük,hogy bemákolunk egy gólt,valamint nem kapunk. ezt más edz? is megcsinálja. annyiban nem hibáztatom,hogy egy edz? sem tud jobbat kitalálni,mert nem lehet. ezt a barcát nem lehet megverni sem otthon,sem nemzetközi porondon. 1-1 meccs van,amikor el lehet kapni,lásd kupadönt?,de a gond az,hogy sokszor 2 meccses párharcra kerül a sor és ott nincs sansz. ez nagy peche mou-nak,mert szemmel láthatóan ebbe a feladatba belebukni látszik. kíváncsian várom,hogy meddig megy még,illetve perez és a publikum meddig t?ri. sajna nem tudom,ki válthatja majd a padon,de mint írtam,más edz?vel is lehetünk másodikok mindenhol(kupagy?zelem szép volt)
ez igaz és a realt sem szépítem,s?t még azt is aláírom,hogy hozzátartozik már a focihoz. a kolléga hozzászólásával is egyetértettem,csak megütötte a szemem,hogy a reallal menti fel a barcát. mint az óvodások,hogy "de hát ? is megütött..."Nekem az a meglátásom,hogy azért van ez az irányunkba kiemelve,mert egyszer?en nem tudnak másba belekötni. és ez nem fölényeskedés,tényleg ezt gondolom.
remélem pakol is. én sajnos félek attól,hogy elbalf.kodjuk azt a 2 pontot. sokszor nyögvenyel?s,sokszor gálás meccsek vannak és nincsenek egyensúlyban. lenne mind 2-0,de 2-1,meg 6-1... meglátjuk mi leszTocy írta:daffy...továbbra is baromi nagy az esélyetek a Ligára, 5 pont az 5 pont, oké jelenleg nagy az esély arra, hogy behúzzuk a Camp Nouban, de ez korántsem biztos, és még akkor is maradna 2 pont el?ny. A mi bajnoki formánkat látva nem hogy közeledni nem fogunk, inkább távolodás lesz még akkor is, ha a kupakiesés titeket kicsit kibillent ( amit nem hiszek ). Akkor pedig, mégiscsak megverte José a Barcát, még ha csak összesítésben is, az egymás elleniket folyamatosan bukva.
úriembereket nagyítóval kell keresni a mai mez?nyben. igen,színészkedett a real is,igen paraszt mód játszott,de még mindig ezzel magyarázod azt,hogy a barca színészkedik. pedig ez tény. messi,ini,alves,busi,pedro nem egyszer m?velte és nem csak a real meccsen. ez hozzátartozik sajnos a mai labdarúgáshoz,ezért nem is csak a barcára értem,de úgy gusztustalan a foci,ahogy van. kár bármely csapatot kivételként emlegetni,mert van az a helyzet,ahol suttyó mindegyik.Alexander Mahone írta: Változtatni nem fog, azon hogy az emberek azt gondolják hogy a Barca a csúnya gonosz, színész, akiket segít a bíró. De mi tudjuk, hogy ez nem így van. Mert ti vagytok a mocskos szimulálók, és a ti csapatotok van tele ócskábbnál ócskább férgekkel.
válaszolok helyette ha nem gond (egyszer probléma lett bel?ledaffy írta:a kérdésre még mindig nem sikerült válaszolnod,de amit írtál az tény
Hehe"Azt szeretném mondani, hogy a tegnapi eset ami Messivel történt véletlen volt, de mégis elnézést kérek, mert meg szeretném megvédeni a csapatot és a klubot. Soha nem okoznék szándékosan sérülést egy másik játékosnak." - nyilatkozta Pepe
Ezért sunyi kis pö.... gerince az nincsen se esze.Alexander Mahone írta:ááá istenem sírokcsütörtök, 21:28 - "Azt szeretném mondani, hogy a tegnapi eset ami Messivel történt véletlen volt, de mégis elnézést kérek, mert szeretném megvédeni a csapatot és a klubot. Soha nem okoznék szándékosan sérülést egy másik játékosnak." - nyilatkozta Pepe![]()
![]()