Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
leomessi7
Barça C

2012.03.06. 19:38:50

Barcaman1993 írta:
leomessi7 írta:Én azon gondolkoztam h ezt a Fifa nem látja? Azokat a bírókat amelyek a barca meccseket vezették ( na meg a real meccseket :O) szerintem az életbe nem kellene engedni h vezessenek mást meccset is...
A Fifának ehhez semmi köze. Max. a Spanyol Labdarúgó Szövetségnek lenne, de hát látjuk, hogy mi a hozzáállás. Pepe mit kapott Messi taposásáért? Semmit. Mou mit kapott a szemezésért? Olyan eltiltást, amit előfordulhat, hogy el sem fog szenvedni. És most nem a Madrid ellen akarok beszélni, csak példát statuálni, hogy ahol ilyenek tettek büntetlenül vannak, ott ne is reméljünk bármiféle épkézláb változást.
Azért a legerősebb bajnokságot szerintem ők is figyelik vagy ha nem akk a Spanyol labdarúgó szövetség ?? Na meg Pepe hát ... Eltiltást kellett volna neki adni... Volt nemrég egy madridi meccs nem tudom pontosan melyik és volt a szitu hogy a real egyik csatárja megindult igaz hátulról DE SZABÁLYOSAN LESZERELTÉK és piros lappal kiállította a játékvezető. És addig nem volt jó a madrid míg nem szereztek jogtalan előnyt...
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.03.06. 19:37:10

leomessi7 írta:Én azon gondolkoztam h ezt a Fifa nem látja? Azokat a bírókat amelyek a barca meccseket vezették ( na meg a real meccseket :O) szerintem az életbe nem kellene engedni h vezessenek mást meccset is...
Egyik jelenleg aktív spanyol bírót se kellene hagyni, hogy meccset vezessen. Ettől még nevetségesek az összeesküvés elméletek...
Idén nem egyszer pechünk volt a játékvezetéssel, (megjegyzem ez nem volt máshogy az elmúlt években sem) de aki erre hegyezi ki, hogy most 10 pont hátrányban vagyunk, az valószínűleg nem nézte meg, hogy milyen "remek" teljesítmények kellettek a pontvesztéseinkhez. :roll:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.03.06. 19:34:37

A Fifának ehhez semmi köze. Max. a Spanyol Labdarúgó Szövetségnek lenne, de hát látjuk, hogy mi a hozzáállás. Pepe mit kapott Messi taposásáért? Semmit. Mou mit kapott a szemezésért? Olyan eltiltást, amit előfordulhat, hogy el sem fog szenvedni. És most nem a Madrid ellen akarok beszélni, csak példát statuálni, hogy ahol ilyenek tettek büntetlenül vannak, ott ne is reméljünk bármiféle épkézláb változást.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
leomessi7
Barça C

2012.03.06. 19:30:26

Barcaman1993 írta:
leomessi7 írta:Szerintem ebben az idényben mindig a barca ellen fújtak a bírók :// hány tizit nem adtak meg most pl.: Piquét is kiállította a játékvezető holott nem is volt szabálytalan a felvételen is jól látszik h a védő húzta piquét ennyi volt de a játékvezető egyből pirost adott... És hát a real mindig emberelőnyben vagy ha nem akk kapnak pár 11-est és úgy tudják csak megnyerni a "meccset"!
Nekem ez a véleményem de ha barcá-nak lenne így akkor is ugyanígy leírnám.Egyébként én nem vagyok real ellenes de amit most ők művelnek pff
Az a rész teljesen igaz, hogy a Barcelona ellen fújnak. Viszont, hogy a Real csak a 11-eseknek köszönhetően vezet az egyszerű badarság. Nagyon meggyőzőek és ha netalántán rossz napot fognak ki, akkor is vhogy mindig behúzzák. A sok tizi egyedül csak Ronaldo helyezésének kedvez a góllövőlistán.
Én azon gondolkoztam h ezt a Fifa nem látja? Azokat a bírókat amelyek a barca meccseket vezették ( na meg a real meccseket :O) szerintem az életbe nem kellene engedni h vezessenek mást meccset is...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.03.06. 19:26:05

leomessi7 írta:Szerintem ebben az idényben mindig a barca ellen fújtak a bírók :// hány tizit nem adtak meg most pl.: Piquét is kiállította a játékvezető holott nem is volt szabálytalan a felvételen is jól látszik h a védő húzta piquét ennyi volt de a játékvezető egyből pirost adott... És hát a real mindig emberelőnyben vagy ha nem akk kapnak pár 11-est és úgy tudják csak megnyerni a "meccset"!
Nekem ez a véleményem de ha barcá-nak lenne így akkor is ugyanígy leírnám.Egyébként én nem vagyok real ellenes de amit most ők művelnek pff
Az a rész teljesen igaz, hogy a Barcelona ellen fújnak. Viszont, hogy a Real csak a 11-eseknek köszönhetően vezet az egyszerű badarság. Nagyon meggyőzőek és ha netalántán rossz napot fognak ki, akkor is vhogy mindig behúzzák. A sok tizi egyedül csak Ronaldo helyezésének kedvez a góllövőlistán.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
miihii
KHAL

2012.03.06. 18:45:18

zsírosdeszka írta:miihiinek:

Rendben. Értem az álláspontodat, sok olyat írtál amivel nem értek egyet, de elfogadom amit mondasz. Csak egy dolog és befejeztem: Az idény nem a klub VB-ről szól, meg a szuperkupáról, mivel azokkal inkább az előző év teljesítményére teszitek fel a koronát. Összesen talán 3 meccs, attól még fontos, DE NEM OLYAN, mint a BL vagy a bajnokság. A többit viszont még tényleg nem nyertétek meg (ahogy mi sem), a bajnokságra meg már a fogadóirodák is nagyon sok pénzt fizetnének, ha nyernétek. Ilyen erővel bárki mondhatná, hogy tavaly ti nyertetek, de mi voltunk a jobbak, de ez attól még nem lesz igaz. Ti végeztetek az első helyen, ti voltatok a jobbak. Csak annyit írtam, hogy eddig mi állunk az első helyen, nem érdemtelenül. Az nem érdekel senkit más sportban sem pl.: Forma-1-ben, hogy Alonso vezetett, de kiesett motorhiba miatt és más nyert. Azért van az idény, ahol összességében úgy is kijön a teljesítmény. Mind1. Ez a sérüléshullám ami nálatok van sok más csapatnál megesik (nálunk is megvolt), de nem lehet mindent erre meg a bírókra fogni. Kellettetek hozzá ti is. Volt tényleg két-három meccs, ahol nem kedvező ítéletek születtek számotokra, de túlzás ez az összeesküvés elmélet.
Köszi,h megismétled és levezeted nekem,amiket leírtam :)
Tudom,h minek köszönhető a klub Vb meg a szuperkupák,én is megírtam.Mint ahogy azt is,h nem lehet egy kalap alá venni a bajnokság-BL kombóval,ezekben tökre egyetértünk.Mindazonáltal az a lekicsinylő mondatod megütötte a szemem,pláne annak tükrében,h évek óta szeretnétek olyan pozícióban lenni,h egyáltalán a közelében legyetek annak,h eljussatok oda,h ilyen jelentéktelen kupákat nyerjetek ;)
A többit még tényleg nem nyertük meg,egy fél szóval nem állítottam ezt,sőt inkább kiolvasható volt talán,h én is már kicsit elúszott hajóként kezelem a bajnokságot.És csoda lenne,ha nem adnának egyre nagyobb odds-ot rá,h mégis behúzzuk.(Ezért kerül egyre inkább előtérbe a BL meg a CDR).
Ilyen erővel mondhatná bárki valóban,h tavaly ti voltatok jobbak,de az hatalmas marhaság lenne (amit ennek ellenére bárkinek szíve joga mégis kijelenteni akár...) ,idén meg ÉN SZEMÉLY SZERINT nem értek egyet azzal,h jobb a reál a BARCÁnál,de ezt meg engedd meg nekem.
Azt sem állítottam,h érdemtelenül álltok elöl,stabilan hozzátok a pontokat,többet is szereztetek,ebből fakad.Nincs vitatva egy szóval sem.Az sem,h ha valóban megnyeritek,akkor jogosan,mert pontokra adják a címet.Ha több lesz,akkor a tiétek.A két csapat megítélése viszont nálam más szempontok szerint is történik,ezért nem értek egyet vele,h ezzel párhuzamosan máris jobb csapat lennétek...
A sérülésekről is írtam,h mindenhol megvan ez,cs mostanában ideát elég szokatlan jelenség volt ilyen erőteljesen.
Azt is megírtam,h első körben (meg másodikban is) magunknak köszönhetjük,h így lemaradtunk.És cs ez után,egy bizonyos szinten benne vannak a sérülések és a bírói munkálatok is,ez megint cs saját véleményem.

Tehát összességében olyan dolgokat írtál le nekem zárszóként,amiket én is ugyanígy kifejtettem,meg olyanokat,amiket egy szóval sem állítottam,de még cs nem is céloztam rá.Szal nem is igazán értem,de mindegy :D Zárjuk rövidre és kész.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
zsírosdeszka
A Madridista

2012.03.06. 18:17:17

miihiinek:

Rendben. Értem az álláspontodat, sok olyat írtál amivel nem értek egyet, de elfogadom amit mondasz. Csak egy dolog és befejeztem: Az idény nem a klub VB-ről szól, meg a szuperkupáról, mivel azokkal inkább az előző év teljesítményére teszitek fel a koronát. Összesen talán 3 meccs, attól még fontos, DE NEM OLYAN, mint a BL vagy a bajnokság. A többit viszont még tényleg nem nyertétek meg (ahogy mi sem), a bajnokságra meg már a fogadóirodák is nagyon sok pénzt fizetnének, ha nyernétek. Ilyen erővel bárki mondhatná, hogy tavaly ti nyertetek, de mi voltunk a jobbak, de ez attól még nem lesz igaz. Ti végeztetek az első helyen, ti voltatok a jobbak. Csak annyit írtam, hogy eddig mi állunk az első helyen, nem érdemtelenül. Az nem érdekel senkit más sportban sem pl.: Forma-1-ben, hogy Alonso vezetett, de kiesett motorhiba miatt és más nyert. Azért van az idény, ahol összességében úgy is kijön a teljesítmény. Mind1. Ez a sérüléshullám ami nálatok van sok más csapatnál megesik (nálunk is megvolt), de nem lehet mindent erre meg a bírókra fogni. Kellettetek hozzá ti is. Volt tényleg két-három meccs, ahol nem kedvező ítéletek születtek számotokra, de túlzás ez az összeesküvés elmélet.

Más:
Mit szóljon akkor ez a belga srác, akit műesésért leküldtek piros lappal, de csigolyasérülést és agyrázkódást szenvedett? Szerencsétlen...
http://www.youtube.com/watch?v=Qzbfxx8b ... r_embedded
Mindegy, ezzel befejeztem ezt a témát.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
leomessi7
Barça C

2012.03.06. 17:44:24

Szerintem ebben az idényben mindig a barca ellen fújtak a bírók :// hány tizit nem adtak meg most pl.: Piquét is kiállította a játékvezető holott nem is volt szabálytalan a felvételen is jól látszik h a védő húzta piquét ennyi volt de a játékvezető egyből pirost adott... És hát a real mindig emberelőnyben vagy ha nem akk kapnak pár 11-est és úgy tudják csak megnyerni a "meccset"!
miihii
KHAL

2012.03.06. 17:13:03

zsírosdeszka írta:
Erről szól a topik, hogy a különböző nézeteinket megvitassuk. Versus=ellen. Senki nem bagatelizálja el a kupáitokat, a tiétek. Írtam rá, hogy legyetek büszkék az elmúlt 3 évre, becsüljétek meg. Ti bagatelizáljátok el az "összetört kupát", ami tavaly még semmit sem ért, de idén már sokkal többet. Nem gondolom, hogy egy Klub VB címet egy kalap alá lehet venni a BL-lel vagy a bajnoksággal. De most, hogy mi állunk jobban a bajnokságban, most már sokaknak az sem fontos itt, csak a BL, mert hát az a legfontosabb. Az a jobb, aki előrébb áll jelenleg a táblázaton. Most mi, tehát szerintem mi vagyunk a jobbak. Más tészta, hogy lehet hogy ez változik 2-3 hónapon belül, de most jelenleg ez a helyzet. A labdatartásban ti vagytok a jobbak, ez kétségtelen. Nem áll szándékomban sem trágárkodni, sem a fórum szabályzatát megsértve személyeskedni. Elolvastam a szabályzatot, igyekszem betartani. A véleményem viszont áll. Ha ezért tiltanának ki engem akkor az a madridi mivoltom miatt lenne, nem azért mert "vétkeztem". Mindenesetre elnézéseteket kérem, megpróbálok nem ennyire sarkasan fogalmazni!
Nem bagatellizálod el...
zsírosdeszka írta: Ne haragudj, de ti sem nyertetek még semmi érdemlegeset. Se kupa se BL a bajnokság meg már tutkó nem.
Az igaz,h egyik sem ér fel egy bajnoki v egy BL címmel,de azért kettő megnyeréséhez mégiscsak oda kell érni a BL élére.Ezek után pedig a második számú európai trófea győztesével kell játszani,a másikban pedig a régiók bajnokaival (mégha olyanok is,amilyenek...).A spanyol szuperkupa pedig rajtatok keresztül volt elérhető,ami cs megnöveli az értékét (pláne tudva az előzményeket,nulla alapozás).
Viszont azt elvárod cserébe,h mi meg emeljük kalapunkat előttetek,mert leesett a CDR.

Aztán.Írod,h a bajnokság már tutkó nem lesz meg idén,aztán meg,h már sokaknak fontosabb itt a BL,a bajnokság már nem is ér annyit,mert ti vagytok elöl.Pedig asszem tudod te azt nagyon jól,h nem lesajnálva van a bajnokság,mert ti vezettek,hanem cs fontosabbá válik az a trófea,ami még reálisan fogható,nemde?Uh nem kellene ezt a kettőt összekeverni.A legfontosabb sztem a bajnokság (és a többség is így gondolja itt,az tuti),de ha már nem úgy tűnik,h védhető lesz,akkor a következő célpontot kell keresni,lásd BL,kupa. Vagy te tavaly mondjuk a 4es sorozat közben elsőszámú szempontnak érezted a bajnoki meccs megnyerését és cs utána a BL elődöntőket és legvégül a kupadöntőt? Erősen kétlem.Erről ennyit.

A te véleményed az,h ti vagytok a jobbak,mert 10 pont a fórotok.Nekem meg az,h amíg az elműlt 13-14 meccsünkből volt össz-vissz egy fél órátok,amikor domináltatok ellenünk,akkor hadd ne gondoljam már ezt így.A 10 pont előnyötök tudatában persze nyilván van olyan szempont,ami szerint igazat adok neked.A bajnokságot az nyeri,aki a legjobb...általában.Idén meg az,aki több pontot gyűjt. Valóban mi sem vagyunk olyan toppon ,mint az elmúlt években,ez döntően,alapvetően befolyásolja a szezont.Mindamellett,h a hátráltató tényezők is bizonyos szinten benne vannak,amik idén kicsúcsosodtak.Ilyen a rengeteg sérülés (tudom,mindenkinél benne van,de nálunk ez a mennyiség és folytonosság szokatlan és markáns tényező),meg a bírók pofátlan teljesítménye. Utóbbiról te nem veszel tudomást,mert ugyanezek megvannak bizonyára nálatok is.Ahhha,pont odaát fordul elő az,h egy meccsen mondjuk 3 fújható 11-ből egyet nem kaptok meg (ráadásul ez nem ritkán fordult elő ideát). Mindegy,én nem fogom veled lejátszani a köröket ezügyben,sosem fogunk egyet érteni.Mint ahogy a többiek sem fognak,akikkel volt szerencséd a szélmalomharcodat vívni.Mégis megvívod,bár esélytelen vagy benne,de kitartóan nyomod a süketelést akár 30 embernek is.Önmagában semmi gond vele,a te türelmedet,kitartásod dícséri.Viszont ahogy lovallod bele magad a magyarázkodásba,a dolgok élének elvételébe,úgy kerülsz egyre messzebb az eredeti,objektív,kimért megfogalmazásodtól.És be-becsúsznak olyan fél vagy egész mondatok,amikre elég sanszosan fognak néhányan reagálni,mivel elég messze áll az itteni átlagvéleménytől ezekben a bizonyos dolgokban.Nem fogom beidézgetni ezeket,én annál lustább vagyok :)
Viszont látva mi megy itt megint mióta visszatértél újra (és újra) ,érezhető,h erőteljesen megosztó,vitaindító,indulat és hangulatkeltő személyiség vagy a "sarkos fogalmazásaid" végett.És ugyan valóban nem vagy trágár,nem személyeskedsz és az alapvető szabályokat igyekszel betartani,de ettől függetlenül kevesebbért is mentek innét már pihire versenyzők,SAJÁTUNK IS bőven...

Sokan kivagyunk erre a bírózásra,pontosabban arra,h vannak,akik nagyon kezdik beleélni magukat,h szinte cs ebben keresendő a hátrányunk.Viszont az látható,h meccsenként annyi botrányosan böszme ítélet sújt minket a részükről (akarva-akaratlan) ,h óhatatlanul besokall az ember szervezete tőle.Tehát megy a szájkarate több topicban is erről,mint itt is.Erre jössz itt a keresztes háborúddal,h márpedig ez nem is létező jelenség,meg am sem számít,mert a különbség csakis a tudásotoknak köszönhető,mert jobbak vagytok. Szted ez nem bicskanyitogató ITT,pláne az említetteknél,akik erősen fújnak már a mélyen tisztelt bírói testületre?

Lehet,h igaznak érzed,amit mondasz,isten látja lelkem részben egyet is értek veled,de van az a határ ami után már nem.És ez a határ sztem többeknél alacsonyabban lehet,mint nálam,és még jobban állni fog a bál,ami am is megvan.Tehát a részben jogos véleményed cs olaj a tűzre,pont a RÉSZBEN dolog miatt.HA esetleg tiltva leszel ismét,akkor az ezek miatt lehet,nem a madridistaságod miatt.Ha ez önmagában elég lenne hozzá,akkor az első reálos post után csuklóból bannolnánk az illetőt,h aki nem velünk,az ellenünk.Ez meg nincs így.Viszont meggondolandó,h megéri e állandóan "őrizni téged" és a topicot,h nehogy elvesd a sulykot és lehessen törölgetni a reakciókkal együtt.Mert igen nagy ellentmondásokba ütközöl sokakkal (ami fórumon ugyan természetes,de te többször is ilyen többnapos kúrákba mész bele,így életben tartva a vitákat,hovatovább veszekedéseket,ami nekünk nem éppen kedvező) ,alkalmanként magaddal is és tényleg a te és a fórum (viszonylagos) nyugalma érdekében javasolnám,h az ilyen esélytelen vitákat,pláne ennyi emberrel szemben inkább add fel,mert látod,h nem megy és állítólag piszkosul unod is ;) Köszcsi :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Pavel
Entrenador del Barça

2012.03.06. 17:10:25

Nos, én biztos, hogy nem fújnék Spec5-nak ennyit. Hadd pukkadjon csak meg.
Balinho
Entrenador del Barça

2012.03.06. 17:00:42

Chino írta:
Pavel írta:Az előző szezonban is kimagaslóan sok tizit lőtt a Madrid. Mi meg 3-at vagy 4-et.
Az elmúlt években is a Madridot segítették. Csak a Barca még így is letudta győzni őket. Most is több pontunk lenne, ha fejben összeszedettebbek lennének és úgy koncentrálnának, mint két évvel ezelőtt.
Én nem gondolom, hogy a bírói ténykedés ilyen radikális módon nem változott meg. Nekünk már véleményes szituban (amit a bííró annak vél) nem fújnak be tizit vagy kiállítást. Ez sok minden lehet Mou pofázásának is köze lehet hozzá, nem tudni, de azt biztosra veszem hogy nincs összeesküvés ellenünk a bírói testületben.
A spanyol bírói kar alapvetően fos. A meccsek alapvetően minden háztartásba eljutnak úgy, hogy bárkinek a segglukába be tud nézni a kamera, így a bírókon is brutál nyomás van. Ezt a helyzetet ügyesen használja/ta ki Mou, mert ha minden egyes bírói tévedés után elkezdesz fröcsögve, habzó szájjal csalást kiáltani, visszavonulást követelni, akkor az csak fokozza a nyomást a sporttárson.

Ilyen nyomás alatt, meg kétes szituációban kinek ítélsz? Az egyik oldalról tudod, hogy ha sz*rul is döntesz, nem fognak nyíltan támadni, nem hergelik a szurkolókat fenyegetésig, hanem nyugodtan, ha úgy tetszik korrektül elismerik ez benne van a játékban. Ha a másik oldal ellen döntesz, akkor veled lesz tele a sajtó, a fejedet követelik, nem mehetsz végig nyugodtan az utcán, mert akkora hangulatkeltés folyik ellened. Ilyenkor általában a könnyebb utat választják a bírók, ami józan ésszel belegondolva is adja magát.

Az, hogy a Madrid Mou-val egy olyan pragmatista, célközpontú felfogást alakított ki, amibe belefér, hogy az eleganciát arroganciára cserélik, az az ő dolguk, lelkük rajta. Fog ez változni, és jöhet el idő, hogy fordított lesz. Azt meg csak a buta ember hiszi, hogy attól, hogy ő a leghangosabb igaza is lesz.
Chino
Llegenda del Barça

2012.03.06. 16:28:35

Pavel írta:
retek10 írta:A Real-nak szinte lehetetlen legyőzni a Barca-t, és most nem feltétlenül a tudás miatt. Fejben óriási gondok vannak, ez a sok zakó rendkívül elbizonytalanította a társaságot. Nem biztos, hogy ez meg fog változni a közeljövőben.

fordult a kocka, éveken keresztül a Madridot minden apró kis baromsággal hátráltatták (feltehetően véletlenül) a bírók. Most az ellenkezője.
pepe-t meg lassan el lehet felejteni, jön annak az idiótának a helyére egy Varane, aki olyan tisztán játszik, hogy olyan már nem is létezik.
Most arra gondolsz, mikor Az Osasuna támadóját kétszer rúgták fel a Madridiak és két sárgával leküldték a pályáról. Az előző szezonban is kimagaslóan sok tizit lőtt a Madrid. Mi meg 3-at vagy 4-et.
Az elmúlt években is a Madridot segítették. Csak a Barca még így is letudta győzni őket. Most is több pontunk lenne, ha fejben összeszedettebbek lennének és úgy koncentrálnának, mint két évvel ezelőtt.
Én nem gondolom, hogy a bírói ténykedés ilyen radikális módon nem változott meg. Nekünk már véleményes szituban (amit a bííró annak vél) nem fújnak be tizit vagy kiállítást. Ez sok minden lehet Mou pofázásának is köze lehet hozzá, nem tudni, de azt biztosra veszem hogy nincs összeesküvés ellenünk a bírói testületben.
Nem kellene ennyire ráállni a bírózásra, ne legyünk olyanok mint sok madridista volt, akiknek minden második szava az volt, hogy kettős mérce.
Lehet sorolgatni a tévedéseket, de előrébb nem leszünk vele.

Varane-nal kapcsolatban csak annyi, mhogy azért még várni kellene vele. Attól, hogy 1-2 meccsen bíztatóan játszott még nem nem vonnék le semmilyen következtetést. Ennyi erővel Tello-ról kijelenthetnénk hogy 2 év múlva aranylabdás lesz.
Forca Barca!!!!
Pavel
Entrenador del Barça

2012.03.06. 13:44:58

retek10 írta:A Real-nak szinte lehetetlen legyőzni a Barca-t, és most nem feltétlenül a tudás miatt. Fejben óriási gondok vannak, ez a sok zakó rendkívül elbizonytalanította a társaságot. Nem biztos, hogy ez meg fog változni a közeljövőben.
De azért a bírói ténykedés a ti javatokra az idei évben eléggé feltünő.
fordult a kocka, éveken keresztül a Madridot minden apró kis baromsággal hátráltatták (feltehetően véletlenül) a bírók. Most az ellenkezője.
pepe-t meg lassan el lehet felejteni, jön annak az idiótának a helyére egy Varane, aki olyan tisztán játszik, hogy olyan már nem is létezik.
Most arra gondolsz, mikor Az Osasuna támadóját kétszer rúgták fel a Madridiak és két sárgával leküldték a pályáról. Az előző szezonban is kimagaslóan sok tizit lőtt a Madrid. Mi meg 3-at vagy 4-et.
cyrax
Jugador del Barça

2012.03.06. 12:17:37

ferninho írta:
cyrax írta: Nyilván nem vagy annyira ügyetlen gyerek és utána tudsz nézni egyedül is, ha tényleg érdekelne, ahelyett, hogy itt játszod az ostobát.
amúgy most hogy hirtelen több infót szerettem volna, már utána tudok nézni egyedül is. de a wikis cikk belinkelésénél ez nem volt probléma.... oké :D :D
az első találatba beleolvastam, abban is ott volt, hogy miért kapták a címerükre a koronát, gondoltam ez is elég. Kedvem nem volt kutakodni, amikor ezt te is megteheted, ha érdekel. Innentől vekengés.
retek10
Barça C

2012.03.06. 12:09:43

A Real-nak szinte lehetetlen legyőzni a Barca-t, és most nem feltétlenül a tudás miatt. Fejben óriási gondok vannak, ez a sok zakó rendkívül elbizonytalanította a társaságot. Nem biztos, hogy ez meg fog változni a közeljövőben.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.03.06. 10:32:13

zsírosdeszka írta: Inkább úgy fogalmaznék, hogy előfordult, hogy ti nem kaptatok meg jogos büntetőt néhányat. Mi nem kaptunk alaptalanul...
Ez így van. (egy két esettől eltekintve,volt homályra befújt büntető nem egy nálatok,de nem ezzel van a baj,hanem hogy nekünk alig fújják be a nyilvánvalókat is.)

De nem ez miatt van feltétlen 10 pontos hátrányunk,hanem mert idegenben értékelhetetlent nyújtottunk általában.

Kalapnak meg igaza van,ettől nem váltok jobb csapattá, csak kiegyensúlyozottabbak vagytok a gyengébb ellenfelek ellen. vagyis ti érvényesítitek a papírformát,mi meg nem.
Ha megvertek majd tavasszal a Camp Nouban tisztességesen,akkor lehet esetleg erről beszélni,addig nem nagyon.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalap1988
Director del Fútbol

2012.03.06. 09:55:59

Pár gondolatot hozzáfűznék ehhez a vitához: Vezettek a bajnokságban, ami nem a bírói ténykedés miatt van ( bár azért támadhatjuk azt, mert pár pontunk elment rajta, de nem kell arra fogni), nem tudunk összeesküvésről, még akkor sem, ha ki sem zárhatjuk. Mindenesetre az ártatlanság vélelme megilleti a bírói testületet :) Ami zavar sokakat, az a fölény, hogy a 10 pont birtokában már egyből jobb csapatnak állítjátok be magatokat ( engem kevésbé zavar, szabadság van). Ez így butaság és nem igaz, ugyanis 3 sorozatban találkoztunk, ami, ha fontos, ha nem ( a bajnokság természetesen fontos) 3-szor kikaptatok és a két kupát is halálosan komolyan vettétek, meghaltatok a győzelemért, de nem jött össze ( mi is tavaly a kupadöntőben, de a mérleg még mindig ide billen). Ergo, igen, jobban teljesítetek a bajnokságban, de ettől nem váltok jobb csapattá. Ennyi higgadtságot, megfontoltságot és szerénységet szeretnének a Barcelona szurkolói. Le sem kell ezt írni, félre értés ne essék, elhiszem, hogy nehéz, de akkor az ellenkezőjét se írjuk, mert jól tudjátok a lelketek mélyén, hogy igazunk van ebben. Még sok mindent kell tennetek, hogy jobb csapat legyetek...A bírói ténykedés pedig jogosan zavarhat minket, foglalkozhatunk vele, mert tény, hogy többször sújtja a Barcát, mint mást, csak nem szabad erre fogni.
A Pique-ügyről: Emberek! Piquet hasonlítjuk Mou-hoz, vagy a tavalyi bírót szidó reálosokhoz, de azon nem gondolkodtatok, hogy őt is megilleti az ártatlanság vélelme? Mi van, ha igazat mondott és a bíró tényleg megfenyegette? Persze akkor sem kell azt mondani, hogy ezért állította ki, ez rendben van, de ha így tett a spori, akkor ő se nagyon vezethet többet meccset, ha korrekt a bírói testület.... Ezt ki kell vizsgálni.
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.03.06. 09:41:57

zsírosdeszka írta:
G.Gabe írta:
zsírosdeszka írta:Szerintem ezek alaptalan spekulációk. Meg kell nézni a játékunkat. A gólokat nem a spanyol király rúgja...
Ebben igazad van.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy előfordult, hogy ti nem kaptatok meg jogos büntetőt néhányat. Mi nem kaptunk alaptalanul...
Azért az elég érdekes, hogy meccseket befolyásoló tiziket nem kaptunk meg, amik eléggé nyilvánvalóak voltak.
Legutóbbi meccsen "csak" hármat nem fújtak be.
Nektek meg mindent, gondolkodás nélkül.
A Real meg áll azért annyira jó játékosokból, hogy az ilyen helyzeteket kihasználja. Már abból is látszik az aránytalanság, hogy CR7 az idényben 10 tizi gólt lőtt. Vajh hol állna a góllövö listán, ha nektek sem fújták volna be ezeket a tiziket?
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
zsírosdeszka
A Madridista

2012.03.06. 09:36:42

G.Gabe írta:
zsírosdeszka írta:Szerintem ezek alaptalan spekulációk. Meg kell nézni a játékunkat. A gólokat nem a spanyol király rúgja...
Ebben igazad van.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy előfordult, hogy ti nem kaptatok meg jogos büntetőt néhányat. Mi nem kaptunk alaptalanul...
Kép
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.03.06. 09:33:38

Ebben igazad van.
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.03.06. 09:32:13

Kiegyensúlyozottabbak, jobban akarják és szerencsésebbek is.A 10 pont a probléma, mert ennyi még ez alapján sem kéne hogy legyen a 2 csapat között, hisz a Madridnak is voltak gyengébb meccsei.Nagyon összejön nekünk minden ebben a szezonban sajnos.
Pepére visszatérve, személyes vélemény.Nem azért utálom, mert a Madridban játszik.Én már Decót sem kedveltem, mert rengeteg alattomos belépője volt, főleg a posztjához képest.De azért nem lehet a Pepéhez mérni.Materazzzit is utáltam, csak sokkal kevesebb meccsét láttam, és nem jártam Inter fórumokra.Ezek a dolgok nem focipályára valók, még megye 3-ban sem.
A bírós dolog meg.Mourinho tavalyi hadjárata után persze hogy teljesen kiakadunk.Akkor ne kettős mérce legyen, hanem a következetesség teljes hiánya a spanyol szövetség részéről.Azt a mocskolódást, amit levágott, senki sem engedheti meg magának, Piqué meg egyszer beszól... Egyébként rosszul tette, ez a helyes, hogy vizsgálják.De akkor mi van a másik oldallal?Tényleg BÁRMIT mondhatnak, csinálhatnak.Azért olyan összeesküvés elméleteket gyártani, mint Mou, meg az ellenfél másodedzőjének a szemébe nyúlni, és még utána porkézni...
Én személy szerint kevésbé lennék szomorú a bajnokság miatt, ha egy SOKKAL sportszerűbb Madrid győz le minket.
zsírosdeszka
A Madridista

2012.03.06. 09:24:09

Szerintem ezek alaptalan spekulációk. Meg kell nézni a játékunkat. A gólokat nem a spanyol király rúgja...
Kép
barca2010
Jugador d'estrella

2012.03.06. 09:02:59

zsírosdeszka írta:
z első mondatodhoz annyit,h nem úgy tűnik.Tegnap óta kábé harminckétszer magyaráztad el mindenkinek egyesével az álláspontosat,amivel láthatóan nem tudod megtéríteni azokat,akiknek írod.Mellette elbagatellizálod a már megnyert kupáinkat,emlegeted az elmúlt éveket érintőlegesen,de ne a múltról beszéljünk,mert abban is ugyebár a reál a jobb,meg hasonlók...Csodálom,h még visszaengedünk,mert ugyan nem trágár a stílusod,de a vitaszitásban nagyon pályán vagy.Am is áll a bál a bírók miatt,de te még lapátolsz rá lelkesen a nézeteiddel.Nincs megtiltva,h elmondd,félre ne érts.De egyrészt szélmalomharc,másrészt kissé idegesítő már,h magadat ismételgeted végtelenítve (nyilván,mert unod a témát...) ,amikor meg vki vmit hozzáfűz még,azt lesepred egy lekicsinylő mondattal és megy tovább a lemez...

A másodikhoz meg annyit,h mi meg azért vagy ki az idei szezonra,mert nem vagytok jobbak Wink Több pontotok van,de a jobb csapat ettől még mi vagyunk még mindig.
Erről szól a topik, hogy a különböző nézeteinket megvitassuk. Versus=ellen. Senki nem bagatelizálja el a kupáitokat, a tiétek. Írtam rá, hogy legyetek büszkék az elmúlt 3 évre, becsüljétek meg. Ti bagatelizáljátok el az "összetört kupát", ami tavaly még semmit sem ért, de idén már sokkal többet. Nem gondolom, hogy egy Klub VB címet egy kalap alá lehet venni a BL-lel vagy a bajnoksággal. De most, hogy mi állunk jobban a bajnokságban, most már sokaknak az sem fontos itt, csak a BL, mert hát az a legfontosabb. Az a jobb, aki előrébb áll jelenleg a táblázaton. Most mi, tehát szerintem mi vagyunk a jobbak. Más tészta, hogy lehet hogy ez változik 2-3 hónapon belül, de most jelenleg ez a helyzet. A labdatartásban ti vagytok a jobbak, ez kétségtelen. Nem áll szándékomban sem trágárkodni, sem a fórum szabályzatát megsértve személyeskedni. Elolvastam a szabályzatot, igyekszem betartani. A véleményem viszont áll. Ha ezért tiltanának ki engem akkor az a madridi mivoltom miatt lenne, nem azért mert "vétkeztem". Mindenesetre elnézéseteket kérem, megpróbálok nem ennyire sarkasan fogalmazni!

Más: visszatérve Pepét és Busquets-et felesleges összehasonlítani, mivel mindketten jó játékosok, de nem egy poszton. Természetes mindkét csapatnak a maga játékosa a fontosabb. Emberileg persze nem ismerjük egyiket sem, csak a pályán mutatott viselkedésüket látjuk. Tény, hogy Pepe agresszív, könnyen eldurran az agya, ha nem megy, de attól jó védő. Volt jónéhány unszimpatikus tette, amit nem tesznek majd ki a madridi vitrinbe.
Ti vagytok a jobbak, leszámítva azt, hogy ellenünk idén öt meccsből 3 zacskó és 2 iksz a mérleg! Akkor ki is a jobb???
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.03.06. 08:38:25

Apám az idényben hetente kétszer elmondja (Barca meccsek alatt), hogy Realnak kell nyernie, mert évek óta nem nyertek, és ezt eldöntötték, és hogy a Barca bármit csinál, nem fog nyerni. És hogy ebből a hetvenes években többször volt botrány is, sokat foglalkozott vele a tévé.
Én mindig lehurrogtam, hogy "jól van, persze". Nem akartam ezt elhinni.
Látom/láttam a bírók mennyire segítik a Realt, és azt is, hog idén azért a bajnokságban nem megy olyan jól, de azért ezt nem akartam elhinni.

Aztán két hete kolbászolgattam a neten mindenfelé, és több helyen, hozzászólásokban is olvastam ezt a 70-es évek botrányát. Szóval mások is felemlegették. Szóval tényleg voltak ebből botrányok.

Most tegyük kicsit félre magát a Realt.
Azért amit a bírói kar művel, az nagyon átlátszó. Nem biztos, hogy a RM gyakorol nyomást a bírói karra.
Lehet, hogy szimplán a királynak akarnak így kedveskedni valamilyen okból.
Lehet, hogy -akármennyire is nem tetszik,- politikai vonatkozásai is vannak, hogy a Barcának nem szabad bajnoknak lennie. Ne felejtsük el az előző elnök azért a népszerűségét a politikai életben kamatoztatja, és a Barcát nyíltan felhasználta a politikai életben való előrejutásban. És a katalánoknak a Barcelona "nem csak egy klub". Azért nekik ez többet jelnt, ha egy Realt megvernek. A királyi csapatot legyőzik. Ha egy katalán csapat nyer meg mindent.
Lehet, hogy hülyeségeknek tartjátok, de szerintem még ez is benne lehet.

A formahanyatlások meg elég érdekesen alakultak. A játékon eléggé meglátszott, mikor T.V-át ősszel kórházba vitték, műteni kellett. Az kicsit megrendítette a csapatot. Látszódott a játékukon.
zsírosdeszka
A Madridista

2012.03.06. 07:25:20

z első mondatodhoz annyit,h nem úgy tűnik.Tegnap óta kábé harminckétszer magyaráztad el mindenkinek egyesével az álláspontosat,amivel láthatóan nem tudod megtéríteni azokat,akiknek írod.Mellette elbagatellizálod a már megnyert kupáinkat,emlegeted az elmúlt éveket érintőlegesen,de ne a múltról beszéljünk,mert abban is ugyebár a reál a jobb,meg hasonlók...Csodálom,h még visszaengedünk,mert ugyan nem trágár a stílusod,de a vitaszitásban nagyon pályán vagy.Am is áll a bál a bírók miatt,de te még lapátolsz rá lelkesen a nézeteiddel.Nincs megtiltva,h elmondd,félre ne érts.De egyrészt szélmalomharc,másrészt kissé idegesítő már,h magadat ismételgeted végtelenítve (nyilván,mert unod a témát...) ,amikor meg vki vmit hozzáfűz még,azt lesepred egy lekicsinylő mondattal és megy tovább a lemez...

A másodikhoz meg annyit,h mi meg azért vagy ki az idei szezonra,mert nem vagytok jobbak Wink Több pontotok van,de a jobb csapat ettől még mi vagyunk még mindig.

Más: visszatérve Pepét és Busquets-et felesleges összehasonlítani, mivel mindketten jó játékosok, de nem egy poszton. Természetes mindkét csapatnak a maga játékosa a fontosabb. Emberileg persze nem ismerjük egyiket sem, csak a pályán mutatott viselkedésüket látjuk. Tény, hogy Pepe agresszív, könnyen eldurran az agya, ha nem megy, de attól jó védő. Volt jónéhány unszimpatikus tette, amit nem tesznek majd ki a madridi vitrinbe.
Kép
Válasz küldése