Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
MyStiQ
Barça B

2012.04.08. 01:01:35

Sziasztok!

Rövid leszek, de néhány dolog miatt írnék:

1.: Mindkét oldal (eurobarca és madridista) ugyanolyan elfogult, mint a másik. Ti minket csalóztok, mi titeket. Ti úgy vélekedtek, hogy minket tolnak a bírók, mi úgy, hogy Titeket. Én is a részese vagyok - mostanában (de ennek oka van) - ennek a túloldalon.
2.: Bevallottan megvetem a MAI Barcelonát, ugyanis nekem ez egyáltalán nem tetszik, hogy minden apróbb kontakt után hármat pörögnek a földön a játékosok, valamint az sem, hogy a bíróhoz 5-8 ember odarohan egy-egy kiélezett meccsen számtalan ítéletnél. Igen, nálunk is dobálja magát adott esetben Di María és C. Ronaldo, ahogy Titeket is zavarhat sok egyéb dolog a mai (és korábbi) Real Madriddal kapcsolatban. Mindamellett, hogy sokszor gyönyörű dolgokra képesek, ezek nekem antipatikussá teszik a mostani klubot. A régiekkel nem volt ilyen bajom. Most az, hogy ez a sikereknek tudható be, vagy csak szimplán idegesít, azt nem tudom.
3.: Személy szerint engem bánt, hogy a Barcelona és Messi angyalként van elkönyvelve a médiában, míg a Real Madrid és Ronaldo ördögként. SZERINTEM egyik klub sem jobb a másiknál, mindkettőnek (és mindkét játékosnak) megvannak a maguk kis csúnya húzásai, ami a másik oldalt idegesíti.
4.: Pep Guardiola és José Mourinho: ugyanazt érzékelem. Mourinho igaz, hogy képes hatalmas baromságokra, csúnya húzásokra, de róla Ti is tudjátok, hogy szerepet játszik, hogy a csapatát védje. Nyilván ezt csak azon csapat szurkolói (és ott sem mindenki) tudják elviselni, ahol dolgozik, de egyre inkább úgy vélem, hogy Guardiola sem az az úriember, aminek mutatja magát a médiában. Kicsit álszentnek érzem.
5.: ...és lényegében ez a legfontosabb. Ti jobban ismeritek ezt a közösséget, így a segítségetekre lenne szükségem: tudnátok mondani nekem egy olyan FÓRUMOZÓT közületek, aki NAGYSZÁJÚ, de NEM FERDÍT, picit talán PROVOKATÍV, emellett pedig TISZTELI a Real Madridot és RÉGÓTA Barcelona szimpatizáns?

+1: nyilván a fenti pontokkal nem fogtok egyetérteni, mivel véditek a saját szeretett klubotokat, ami rendben is van. Egy bizonyos határig. :)
Kép
cyrax
Jugador del Barça

2012.04.08. 00:40:15

robertfcb írta:cyrax: Az az igazság nem tudom miről beszélsz? De magyarázd már el, hogy kik vonulnak ott. Gondolom Te minden nap végig vonulsz ott és ezért példálózol ezzel.
Ne erőlködj, átlátszó vagy, inkább kicsit vegyél vissza az arcból.
robertfcb
Capitá del Barça

2012.04.08. 00:37:47

cyrax: Az az igazság nem tudom miről beszélsz? De magyarázd már el, hogy kik vonulnak ott. Gondolom Te minden nap végig vonulsz ott és ezért példálózol ezzel.
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.04.08. 00:37:19

robertfcb írta:ez már elég off, de akkor is, ez nem helyes, amikor a teljes hasonulást kellett volna tanulni biztos beteg voltál :) puszi, ja és irritáló is, nem csak helytelen
Irritáló a stílus, főleg, hogy nincs igazad. Az evvel-avval olyannyira helyes, hogy még a középiskolai felvételimben (nem ma volt, de nem is rég) egy feladat megoldókulcsában mindkettő helyes válaszként volt leírva. Tévedni emberi dolog, de így kezelni... Tudok egy ehhez a stílushoz méltó csapatot neked.
cyrax
Jugador del Barça

2012.04.08. 00:33:07

robertfcb írta: ez már elég off, de akkor is, ez nem helyes, amikor a teljes hasonulást kellett volna tanulni biztos beteg voltál :) puszi, ja és irritáló is, nem csak helytelen
szép kapufa, ügyes voltál :-) puszikat meg osztogasd az Andrássyn, ha mégis engednek vonulni
robertfcb
Capitá del Barça

2012.04.08. 00:31:29

shutterisland írta:kíváncsiságból utánanéztem, a wikin ezt találtam.
Megjegyzés: az evvel/ezzel és az avval/azzal alakoknál, ahol a névmásoknál szokásos hátraható hasonulás és a -val/-vel ragnál szokásos előreható hasonulás szembekerül egymással, mindkét megoldás lehetséges (bár az előreható hasonulás valamivel gyakoribb).
de még ha nyelvtanilag nem is helyes...rajtad kívül a lőtéri papírkutyát sem érdekli, mert nem ez volt a lényege, illetve ha helytelen is, teljesen elterjedt az avval és evvel szaval használata.

de kötekedni jóóóóóó \:D/
esetleg Pesten sehol máshol az országban :D :D hogy ne legyen off holnap a kezünkbe kerül a bajnoki cím, pontokat fog veszíteni a Madrid hazai pályán a Valencia ellen.
Kép
EuroBarça Tour 2009

shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.08. 00:29:25

kíváncsiságból utánanéztem, a wikin ezt találtam.
Megjegyzés: az evvel/ezzel és az avval/azzal alakoknál, ahol a névmásoknál szokásos hátraható hasonulás és a -val/-vel ragnál szokásos előreható hasonulás szembekerül egymással, mindkét megoldás lehetséges (bár az előreható hasonulás valamivel gyakoribb).
de még ha nyelvtanilag nem is helyes...rajtad kívül a lőtéri papírkutyát sem érdekli, mert nem ez volt a lényege, illetve ha helytelen is, teljesen elterjedt az avval és evvel szaval használata.

de kötekedni jóóóóóó \:D/
robertfcb
Capitá del Barça

2012.04.08. 00:21:46

cyrax írta:
robertfcb írta:
shutterisland írta:semmi baj nem lenne <b>avval</b> a fórummal amúgy, csak az "év fórumozója" + mourinho demagóg tanai hatnak sok embernél.
...
Avval? ember tanulj már meg magyarul... :evil:
Grétsy tanár úr, el kell keserítselek, de az avval is helyes...
ez már elég off, de akkor is, ez nem helyes, amikor a teljes hasonulást kellett volna tanulni biztos beteg voltál :) puszi, ja és irritáló is, nem csak helytelen
Kép
EuroBarça Tour 2009

cyrax
Jugador del Barça

2012.04.08. 00:19:59

robertfcb írta:
shutterisland írta:semmi baj nem lenne <b>avval</b> a fórummal amúgy, csak az "év fórumozója" + mourinho demagóg tanai hatnak sok embernél.
...
Grétsy tanár úr, el kell keserítselek, de az avval is helyes...
robertfcb
Capitá del Barça

2012.04.08. 00:18:05

...
Kép
EuroBarça Tour 2009

mahitoo
Entrenador del Barça

2012.04.08. 00:06:59

Ha már a Madridnál a klub alkalmazásában álló emberek bármilyen bestsellert kiadhatnak, engedtessék már meg nekem is. :D

Ugye Jose Mourinho a Barca szolgálatában állt.Elképsztően beleszeretett a klubba, de akkor még sokat kellett tanulnia.Elküldték máshova dolgozni, de megfogadta, hogy akár a vérét is adja az FC Barcelonáért.Karrierje szépen ívelt, BL-t nyert a Portóval, angol bajnoki címeket a Chelsea-vel.A BL-ben is összekerült a Barcával, és Del Hornot addig tüzelte, míg kiállíttatta magát a katalánok ellen, ezáltal elérve, hogy a gránátvörös-kékek jussanak tovább.
Az idő telt, Mou fejlődött, a Barca viszont kezdett visszaesni.Laporta megkereste Josét, és egy máig nem bizonyított ördögi tervet eszeltek ki.Mourinho az Inter edzője lett.A Barcelonánál tudták, hogy Perez bármilyen edzőt leigazolna, hogy legalább a 16 közé jusson euró-százmilliókból összevásárolt csapata.A katalánok, és az Inter összekerültek a BL-elődöntőben.A Barca pénzt nem sajnálva megvette az első meccs bíróját, hogy az olaszoknak fújjon, ki is kaptak 3-1-re Milánóban.A visszavágó sporija viszont sokkal keményebb dió volt, emberelőnybe juttatta a Barcelonát az első félidőben, pedig Busi a kikacsintós színészkedésével ki akarta csikarni a piros lapot magának.Öngól!!!A katalánok végül vért izzadva, a bíró feleségét elrabolva elérték, hogy, szabályos gólt meg nem kapva kiessenek a BL-ből.Miután a Barca megvette a Bayern-t, az UEFA-t, és a döntő bíróját, az Inter megnyerte a BL-t.Perez kapva kapott az alkalmon, horribilis összegért leigazolta Josét.Kezdett összeállni a futballtörténelem legaljasabb összeseküvése!!!!A porugál elkezdte a munkát, amire 2 elnök vette fel egyszerre.Hogy megadja a Madridnak az első igazi pofont, a Camp Nouban olyan taktikával küldte fel a királyiakat, hogy kaptak egy sima ötöst.Elhitette a Madridistákkal, hogy le fogják győzni az FC Barcelonát.Közben a segítőivel az általa kiszemelt Pepének, és Ramosnak iszonyatos mennyiségű idegrendszer-romboló gyógyszert juttatot a szervezetébe.Megvárva a megfelelő időt, elkezdte minden ésszerűséget hanyagolva a katalánok "lejáratását".A futball vezetői és a csapatok szurkolói elképedve nézték kirohanásait, miközben a Barcelona által megvásárolt csapatok és szurkolók is a katalánokat szidták.Perez dörzsölte a tenyerét, hogy végre a Barca a világutálat témája.A Real közben simán elvesztette a bajnokságot, az idegmérgekkel kezelt játékosainak köszönhetve.A Barca-Real BL elődöntő a TÉNYEK ismeretében nem lehetettet kérdéses.Mivel a gránátvörös-kékek szerették volna Mou-ügynök további Madridi munkáját elintézni, így nagy küzdelem árán megnyerették a Reallal a spanyol-kupát.A szezon után José próbálta gyengíteni a Real keretét a Sahin, Altintop féle igazolásokkal, de Kakát bárhogy akarta, nem tudta elzavarni.Egy hatalmas kamu-médiaháborút követően a 2012-es szezon végén Mou végleg a földbe döngölte a Madridot, hiszen a csapat 10 pontos előnyt "elszórakozva" bukta a bajnokságot, míg a BL döntőben a Real C-ből felhívott 16-17 éves (és szintén szétdrogozott) gyerekek 17-1-re kikaptak a Barcelonától.A szezon végén Rosell mosolyogva lemondott, átadva a Barca elnöki székét az Isteni Jose Mourinhonak!
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.04.07. 23:56:27

shutterisland írta:én olyanokat is ismerek, akik a saját fenn sincsenek, csak az ellenoldalon.
a madridistán is vannak páran (pl. lesliejr) vagy itt az eb-n daffy.
mondjuk én ezeket az eseteket furcsállom, eléggé.

Alapból nem írok oda,és nem is olvasom, nem vagyok fakír típus. Azt is feleslegesnek tartanám, ha 10szer kellene leírnom ugyanazt, mert minden 5.percben más kötne bele,látna bele mást,stb.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.07. 23:48:26

én olyanokat is ismerek, akik a saját fenn sincsenek, csak az ellenoldalon.
a madridistán is vannak páran (pl. lesliejr) vagy itt az eb-n daffy.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.07. 23:45:53

shutterisland írta:a két fórumot nem tudom összehasonlítani objektíven, mivel azt sokkal jobban ismerem, mint ezt
:shock: :lol: azért nem sok ilyen embert ismerek a világon, aki az ellen fórumán többet van mint a sajátján :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
looka
Capitá del Barça

2012.04.07. 23:25:49

visca el barca írta:én is benéztem és megláttam egy ilyen topicot: utánpótlás 2 perce ezen röhögök... minek nekik olyan?
Naaaaa, ne legyünk gonoszak, a spanyol kis csapatok zömét a madrid látja el játékosokkal. :D

Tényleg volt egy ilyen felmérés anno, hogy a spanyol klubok focistáinak legnagyobb százaléka Real nevelés...
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.07. 23:24:24

semmi baj nem lenne avval a fórummal amúgy, csak az "év fórumozója" + mourinho demagóg tanai hatnak sok embernél.
kapásból vita van, ha a barca szóba kerül, tök mindegy, milyen szempontból hozza fel, és hogy ki hozza fel.

de én jó pár embert csipázok onnan, és a barcás témáktól eltekintve majdnem annyria "be vagyok illeszkedve", mint pl. ide ferni.

a két fórumot nem tudom összehasonlítani objektíven, mivel azt sokkal jobban ismerem, mint ezt, viszont a divatdrukker itt (érthető okokból) több, ott pedig kicsit nagyobb arroganciát érzek, és az elmúlt évek eredményei alapján "ár/érték" arányban nagyobb arcot.

amiben viszont biztos vagyok, hogy a két fórum legértelmesebb embereiből (mondjuk 30-30 legjobb, legkorrektebb fórumozó) magyarország egyik, ha nem a legszínvonalasabb focis fóruma jönne ki.

idióták, gyökerek, provokátorok, über elfogult arcok meg mindehol vannak.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.04.07. 23:18:55

shutterisland írta:mind a két oldal a másikat tartja szánalmasnak. :)
én is benéztem és megláttam egy ilyen topicot: utánpótlás :lol: 2 perce ezen röhögök... minek nekik olyan? :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2012.04.07. 23:14:35

mind a két oldal a másikat tartja szánalmasnak. :)
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.04.07. 23:07:19

Madridisták is olvassák a mi oldalunkat, nem fogok csalni mint a csapatunk, :D HenkeLarsson néven regisztráltam. :) A mahitoo-t valamiért nem fogadta el.
Egyik legjobb barátom is a Realnak szurkol kb 20 éve, úgyhogy nem fogok általánosítani, hogy minden madridista hülye.Nálunk sem mindenki komplett. :D Vagy esetleg 10 éves szegényem, a Real elverte a FIFA-ban, és ki akar mindenkit irtani mintha a Postallal játszana. :D A szurkolók ilyenek, ezt el kell fogadni.
Amit nem muszáj, és én nem is fogok elfogadni, az a csapatok alkalmazásában álló emberek viselkedése, nyilatkozatai.
minyi-monyi: igen, ezt élvezzük ki,mert ki tudja 10 év múlva ki lesz az elnök, az edző, és kik játszanak nálunk.A régi, és normális madridistákat sajnálom, hogy ezt kapják az arcukba.Remélem, ők soha nem fognak engem sajnálni. :)
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
minyi-monyi
Barça C

2012.04.07. 22:58:24

De milyenek legyenek a szurkolóik, ha ilyenek a vezetőik. Áldhatjuk az eget, hogy a mi csapatunkat Pep vezeti. Rosellben amúgy ott bújkál néha a gonosz, meg a marketinge brigádban is , de szerintem ezeket Pep néha helyre teszi. Amúgy létezik egy nagy csomó normális madridista, de már kikoptak a fórumból. Pont azért, mert normálisak.
Donny
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2012.04.07. 22:57:20

mahitoo írta: Nem érzem hibának. :) Kíváncsi voltam a véleményükre, megkaptam.Nem vitatkoztam velük, inkább csak kérdéseket tettem fel.Egy pozitív tapasztalat, valaki elküldött vissza ide, nagyon csúnyákat nem is írt, de a modik törölték a hozzászólását. :D Bár ha úgy vesszük, ez is az igazság meghamisítása, mert igenis volt olyan hozzászólás... :D
Én nem akarom bántani a madridistákat, se a klubot, csak azokat a maximálisan nem odavaló embereket, akik jelenleg ott vannak náluk.
Akkor már tudom, hogy milyen néven nyomulsz. :)
Olvastam a hsz-aidat. Érdekes dolgokat feszegetsz, pláne ott. Kb. 1 ember volt, aki korrekt választ tudott adni, de azért vele is tudnék vitatkozni. :)
A válaszok többségén, csak röhögtem.

Amúgy lehet többen is elküldtek már, esetleg durvábban is, csak azok is törölve lettek. :)
mahitoo
Entrenador del Barça

2012.04.07. 22:50:41

minyi-monyi írta:A sötét oldalon olyan "emberek" fórumoznak, mint akiknek 4, azaz négy éve elvették a játékát!!
Hát el is vettük! :D De bár a szurkolóik lennének a legnagyobb probléma. :roll: Mi is elfogultak vagyunk, ezt magamon is érzem, de ők más szintet képviselnek.
minyi-monyi
Barça C

2012.04.07. 22:46:38

Nem lennék a helyükben.
minyi-monyi
Barça C

2012.04.07. 22:45:17

A sötét oldalon olyan "emberek" fórumoznak, mint akiknek 4, azaz négy éve elvették a játékát!!
Válasz küldése