LG-ket képviselem előre mondom.
Nekem a legjobban az szúrta a szememet, amiket használtok néha érvnek, hogy hagyományaik miatt egy Mu vagy bárki más, meg a kedvencem (már bocs a kifejezésért) amikor valaki azt írta jó csapatokat akar látni a BL kiesésében s nem "nevesincs" APOEL-t...Halló a kis ciprusiak ezerszer tudatosabb játékot játszottak mint az óriás kollégáik, s megint ugyanott vagyunk hogy mert tradicionális pl a Milan akkor legyen ott, meg neki ott kell lennie, a nagy büdös francokat!!!!!Az legyen ott a játéka alapján megérdemli.
S akkor lehet jönni hogy hát ez az, de a City féle csapatok úgy erősödnek, hogy jóval többet költhetnek mint társaik.
Be kell látni pénz nélkül nem lehet megszerezni jó játékosokat vannak tündérmesék, hogy eljutnak csapatok, de a mézes bödönhöz ugyanazok a csapatok jutnak el, akik kihasználják a régóta uralkodásukat.
Én lennék a legboldogabb ha tényleg kitalálnának valami egyenlőségi rendszert (a'la amerikai sportok, bár ott is van piac, tradíciók miatti egyenlőbb csapat, de korrektebb a rendszer) de kiskapuk mindig lesznek, s a nagy csapatok minden érdeke az, hogy soha ne legyen ilyen.
Amúgy hozzátenném a City már nem vásárol annyit, megvan a magjuk s kellett hozzá jó pár év.Illetve ne féltsük a tradicionális klubbokat ők többek között azért is tartanak itt, mert régen ők költöttek rohadt sokat, most jött pár csapat aki megjelent, s hasonló forrásokkal rendelkezik.Jelenleg olyan nagy a szakadék az igazán tehetős és a középcsapatok között, hogy igen vannak "csodák" de mint írtam is, a végére ugyanazok a csapatok kerülnek.
Ráadásul érthető hol akarnak focizni a játékosok, ahol van lehetőség hosszú távon a sikerre, szép-szép egy Newcastle siker, de mindenki többször akar elérni igazán nagy dolgokat, s ahhoz hogy "utolérd" a jelenleg a csúcson lévő csapatokat
a; vagy csinálsz egy utánpótlás bázist ami egy hosszútávú befektetés lenne, de sajnos a mai világ úgy működik midnenki rövid távon gondolkozik, ráadásul itt is ugyanabba a problémakörbe ütközöl, hogy a Manchester-Barcelona-Milan elhappolja előled a tehetségeket (mert ezt csináljuk mi is, szép-szép igen a Massiában nőnek fel, miután akár 10 évesen elhozzuk más csapattól)
(DE NYILVÁN HA VAN PÉNZEM NEM FOGOK RÁ 20 ÉVET VÁRNI? HOGY SIKERES LEGYEK)
b;túlfizeted a játékost, hogy téged válasszon
Az egész pénzről szól és oko-okozati, emrt a sikerhez PÉNZ kell és abból lehet továbblépni.Citynél is ha jól tudom jól működő akadémiát nyitottak, terveznek tovább, vagyis igen elköltöttek irgalmatlan mennyiségű pénzt, s ezzel eljutottak egy olyan szintre ahol már egy szűk kör van, ezt pénz nélkül nem lehet elérni.
Továbbra is a patináns klubbok ugyanezt a pénzt költik el, csak ők arra hivatkozva, hogy ácsi mi nyertünk234 bajnokságot megtehetem, ismét csak a nagy francokat!!!
A nagyok ugyanezt csinálják, hogy a kicsiket kisemmizik mert a siker vezet mindenkit, Rooneyt is vagy Ferdinandot a szél fújta Unitedhez.West Ham a legjobb példa, milyen embereket NEVELTEK ki Lampard, Ferdinand és sorolhatnám, s az egyik legrégibb legpatinánsabb klub (de nem egy Liverpool-United), mi volt a gond????PÉNZ szép-szép a hagyomány, csak ha máshol többet eltudok érni, s jobban is fizetnek elmegyek, az "újgazdag" csapatokkal ez a paletta bővül ahova lehet menni mert ott a siker.MU ugyanúgy összevásárolta vagy a Milan vagy bárki a csapatát, ahogy a City csak ott volt már egy alap, míg a Citynek kellett hozzá 2-3 év, s most van egy olyan játékoskerete, amire bőven lehet építkezni.Mindig is volt erősebb csapat akihez mész, most azok akik eddig ültek a páholyban kicsit fészkelődhetnek, s ez fáj nekik.
Summa summárum abba belelehet kötni, hogy nem okosan költekeztek, de az ő pénzük semmi beleszólása nincs senkinek (bocsánat a sejk pénze, lényegtelen) megvetendő amit csinálnak nem.
Savanyú a szőlő én így látom sokaknak.Unieted de akár a Milan se tartana itt, ha pl Olasz meg Angliából nem mindig a krém közül tudna választani, ahogy a középcsapatok.S az a legszebb duma, amikor a játékos azt mondja gyerekkorom óta itt szerettem volna játszani....

Meg anyádat, azért akarsz iott játszani, mert siker5es volt a klub, s pénzt kapsz de majd 20-30 év múlva meg olyan gyerekek fognak felnőni, ahol a City vagy egy Kunkuri FC a sikeres, s odamegy.
Az egész arról szól kinek van több pénze, legyen "fizetési sapka" -franchise rendszer, na az korrekt lenne, mint az elején is írtam, így viszont mindig lesz erősebb kutya aki pénzzel tud előre jutni.
(Azzal miért nincs senkinek gondja, hogy ugyanúgy a nagy tulajdonosok pénzéből többet költő xy csapat megvesz középcsapatokból játékosokat???Ja hogy most pl a City feljebb került és tud licitálni, így már persze ez nem korrekt dolog...)
Az egész arról szól, míg a nagy csapatoknak régóta van pénzük a Citynek nem régóta és ez fáj, de értelmetlen a vita valakinek ez böki a csőrét, valakinek nem.Részemről semmivel sem tisztább vagy mocskosabb aki ugyanezt csinálja csak nem3 éve hanem 103